به گزارش مشرق؛ هر ماهه و همزمان با واریز یارانه ها، شبکه بانکی به شدت دچار اختلال شده و فعالیت بانکی اقشار مختلف مردم را مختل می کند به طوریکه به دلیل شلوغی و خاموش کردن سوئیچ اتصال شتاب توسط بانکها، این شبکه از کار می افتد و دستگاه های ATM با صفهای طولانی مواجه می شوند.
از روز یکشنبه هفته جاری و با واریز همراه با تاخیر یارانه آبان ماه نیز بانکهای عامل به دلیل اختلال سیستم شتاب بانک مرکزی اتصال سوئیچ شتاب را قطع کردند و با قطع شدن شبکه شتاب بانکها، دارندگان عابر بانک باید فعالیتهای بانکی خود را فقط از طریق بانک صادرکننده کارت انجام دهند که همین امر موجب شلوغی بسیار زیاد دستگاه های خودپرداز شده و دستگاههای POS در فروشگاه ها و مراکز خرید نیز با قطعی روبرو بود.
جالب آنکه در مواردی با وجود گذشت ساعتهای متمادی از این واریز، اختلالات در برخی شبکه های بانکی ادامه دارد.
شبكه تبادل اطلاعات بين بانكي یا همان شتاب از سال 1381 با هدف يكپارچه كردن و به هم پيوست سامانه هاي كارت تمامي بانكهاي كشور آغاز به كار كرده و بر اساس آمارهای رسمی، مركز شتاب به طور متوسط روزانه بيش از دو و نيم ميليون تراكنش را پردازش ميكند.
نکته قابل تامل درباره عملکرد بانک مرکزی این است که این نهاد از هر تراکنش شتاب و خرید و یا دریافت پول مردم از خودپردازها ، مبلغی را به عنوان درآمد کسب می کند که سالیانه بالغ بر صدها میلیارد تومان می شود اما در قبال آن خبری از بهبود وضعیت چاپار ده ساله نظام الکترونیک بانکی در عصر ارتباطات نیست.