به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، شش ماه از نمایش فیلم «یک خانواده محترم» در کن بعنوان مهمترین جشنواره جهانی میگذرد و این فیلم توسط تهیه کننده فرانسویاش در تمام جشنوارهها از جمله جشنواره های کن، ابوظبی ،لندن، ملبورن، ونکوور، کارلو ویواری، بمبئی و...به نمایش درآمده است اما جالب است که فیلمی که توسط مرکزی با نظارت رسانه ملی ساخته شده هنوز رئیس سازمان صدا و سیما وقت نکرده آن را ببیند.
ایشان در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا شما بالاخره موفق به دیدن فیلم «یک خانواده محترم» شدید، تصریح کرد: خیر. متاسفانه وقت نکردم.
فیلمی که نشان دادن فضایی سیاه و دور از واقعیت از خانوادههای ایرانی و توهین به برخی از ارزشهای مذهبی و اجتماعیرا مطرح میکند هنوز توسط مدیر ارشد صدا و سیما دیده نشده است! این درحالی است که برخی از سریالهای مناسبتی توسط رئیس سازمان دیده میشود و نکاتی که نیاز است اعمال شود به سازندگان اثر و مدیران شبکهها گوشزد میشود. شاید رئیس سازمان صدا و سیما برای این که از پرسشهای بعدی خبرنگار خلاص شود به اعلام این مطلب که فرصت دیدن فیلم را نداشته است بسنده کرده است.
نکته جالب دیگر این که مدیر گروه انقلاب و دفاع مقدس سیما فیلم هم در نشستی که با خبرنگاران در دو هفته گذشته داشت تاکید کرد تنها فیلم «راف کات» شده را دیده و در بخشی از سخنانش گفت: من از تهیهکننده خواستم نسخه ای که در کن نمایش داده می شود با زیرنویس انگلیسی برایم بیاور اما ایشان گفت امکانش نیست و تا به امروز ما نسخه کن را ندیدیم. حتی آقای اسلامی مهر تا چند وقت گذشته این نسخه را از آقای آفریده خواست اما ایشان در ارایه این نسخه به ریاست مرکز سیما فیلم امتناع کرد.
فیلمی که در مرکز سیما فیلم ساخته شده است و در جشنوارههای مهم جهانی شرکت داشته است هنوز توسط مدیران سازمان صدا و سیما دیده نشده است و رئیس سازمان وقت نکرده فیلم را ببیند و مدیر مرکز سیما فیلم هم نتوانسته فیلمی که در جشنواره کن به نمایش درآمده است را به تماشا بنشیند این درحالی است که آقایان برای حضور در جشنوارههای مختلف و شرکت در مجامع گوناگون فرصت دارند اما نمیتوانند برای دیدن یک فیلم که با سیاست غلط خودشان تولید شد وقت بگذارند و فیلم را مورد بازبینی قرار دهند و ببینند با این سیاست غلط و ناکارآمد شرایط ساخت چه فیلمی را فراهم آوردند.
علی دارابی معاونت سیما در این میان تنها به یک تذکر اکتفا کرد و هیچ اقدام موثر دیگری از سوی ایشان صورت نگرفت. مدیران سیما باید پاسخگوی ساخت چنین فیلمی باشند. تهیهکنندهای که توانست به راحتی ارشاد و بخشهای نظارتی این وزارتخانه را دور بزند و از بی توجهی و بی دقتی مدیران مرکز سیما فیلم سوءاستفاده کند تا بتواند فیلمش را بسازد به راحتی فیلمی که گفته میشود بخشهایی از آن اصلاح شده است را به افراد نشان میدهد و هنوز هم از آن دفاع میکند اما هنوز سازمان صدا و سیما هیچ اقدام مؤثری در این خصوص صورت نداده است و هیچ یک از مدیران آن پاسخگو نیستند. جالبتر این که مشاور کارگردان فیلم اکبر نبوی با حضور در اتاق فکر برنامه هفت شرایطی را فراهم میکند تا کارگردان از فیلم خود باز هم دفاع کند. به این شکل عملکرد متناقض سازمان صدا و سیما را چگونه میتوان توجیه کرد؟