کد خبر: ۸۸۳۶۶
زمان انتشار: ۱۲:۱۶     ۰۳ آبان ۱۳۹۱
احمد رسولی نژاد می گوید بر اساس مستنداتی که وزارت ورزش در اختیار دارد از احمد دنیا مالی شکایت کرده است. وی تاکید دارد که دنیا مالی تا زمانی که قاضی پرونده رای صادر کند «متهم» است نه «مجرم». رییس سابق هیات مدیره باشگاه استقلال همچنین ترکیب هیات مدیره این باشگاه را خوب توصیف می کند و درباره علت کناره‌گیری‌اش از استقلال می گوید که هیچ فشار بیرونی روی او نبوده و تنها به دلیل مشغله کاری زیاد کنار رفته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سید احمد رسولی نژاد، معاون حقوقی پارلمانی و امور استان های وزارت ورزش و جوانان در گفت و گوی مفصل با خبرنگار ایسنا، در رابطه با مسایل مختلف سخن گفت که متن آن را در ادامه می خوانید:

* در آخرین بازدیدی که از پروژه نقش جهان داشتید اعلام کردید که برخی در تکمیل این مجموعه کارشکنی می‌کنند و در صورتی که رویکردشان ادامه پیدا کند، همه چیز را فاش می‌کنید.

من به تازگی بازدیدی از پروژه نقش جهان داشتم. علی‌رغم همه مشکلاتی که در زمینه اعتبارات وجود داشت، تلاش همه همکارانم در شرکت توسعه و اداره کل ورزش و جوانان اصفهان قابل تقدیر است. امیدوارم با تخصیص اعتبار مناسب، بتوانیم هرچه سریع‌تر این پروژه را به بهره‌برداری برسانیم. به دلیل مشکلات اعتباری که داریم این پروژه در زمان‌بندی که اعلام شده (دهه فجر) به اتمام نمی‌رسد. از طرفی ما اعتقاد داریم که ورزشگاه نقش جهان باید به طور کامل افتتاح شود نه اینکه بخشی از آن به بهره‌برداری برسد چرا که تکمیل این پروژه حق تماشاگران اصفهانی است که دو تیم مطرح در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال دارند.

* از مشکلات مالی سخن گفتید، در حالی که اعلام شده این پروژه جزو طرح مهر ماندگار قرار گرفته و اعتبارات آن به وسیله دولت تامین خواهد شد.

این پروژه جزو طرح مهر ماندگار است، ولی اعتباراتش باید ابلاغ شود تا بتوانیم آن را تکمیل کنیم. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما این است که شکایت‌های متعددی درباره اراضی ورزشگاه نقش جهان شده است. این پروژه حدود 20 سال قبل کلنگ خورده اما عزیزانی که آن زمان مسئولیت داشتند به این نکته توجه نکردند که بخشی از زمین این مجموعه متعلق به کشاورزان بوده است. برای این پروژه حدود هزار هکتار زمین تصرف شده است، ما رسما به دادگستری اصفهان اعلام کردیم که آمادگی داریم مابقی زمین‌هایی که به آن‌ها نیازی نیست را به کشاورزان و مالکان برگردانیم. در همین راستا دکتر عباسی طی نامه‌ای به معاون اول رییس جمهور درخواست کرده که باقی مانده اراضی در اختیار استانداری اصفهان قرار گیرد. در طول ماه‌های اخیر بیش از 4 میلیارد تومان از حساب اداره کل وزارت ورزش و جوانان اصفهان برداشته شده و به کسانی که ادعای مالکیت زمین را داشتند پرداخت شده است. استان اصفهان با 400 پروژه نیمه کاره، بیشترین پروژه نیمه تمام را در سراسر کشور دارد. با توجه به احکام قضایی که علیه وزارت صادر شده، ما ناچار هستیم که ضرر و زیان پرداخت کنیم. با وجود اینکه به طور رسمی اعلام کردیم که فقط 300 هکتار از این زمین برای تکمیل پروژه نقش جهان نیاز است و مابقی را به مالکان پس می‌دهیم اما متاسفانه شاهد ادامه صدور احکام قضایی علیه اداره کل ورزش و جوانان اصفهان هستیم. با این روند هم کارهای عمرانی با مشکلات جدی روبه‌رو خواهد شد. 3 و نیم میلیارد تومان دیگر هم بابت اجرای احکام دادگستری اصفهان باید پرداخت کنیم. علاوه بر پروژه نقش جهان، 400 پروژه نیمه تمام دیگر هم هست که این پول می‌توانست حداقل 50 درصد آن‌ها را تکمیل کند. به عنوان مثال استخر نجف‌آباد 17 سال است که احداثش آغاز شده و با 500 میلیون تومان تکمیل می‌شود. ما از حضرت آیت‌الله آملی لاریجانی درخواست کردیم که با استناد به ماده 18 به کمک وزارت ورزش و جوانان بیاید. (طبق ماده 18 رییس قوه قضاییه اجازه دارد که بعد از صدور رای درخواست بررسی مجدد مسئله را بدهد).

* پروژه‌های نیمه تمام ورزشی زیادی در سراسر کشور وجود دارند. وزارت ورزش بارها اعلام کرده که تا تکمیل این پروژه‌ها کلنگ هیچ پروژه جدیدی به زمین نمی‌خورد اما گویا اخیرا پروژه‌های جدیدی در حال احداث است.

تاکنون حدود 400 میلیارد تومان احکام قضایی قطعی علیه این وزارتخانه صادر شده، 1300 میلیارد تومان دیگر هم در مرحله رسیدگی بدوی علیه ما صادر شده است که در مجموعه مبلغی معادل 1700 میلیارد تومان می‌شود. بودجه وزارت ورزش در سال 90، 347 میلیارد تومان بود، امسال هم در خوش‌بینانه‌ترین حالت 470 میلیارد تومان است. 3000 پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد و ما برای تکمیل آنها نیاز به 6500 میلیارد تومان پول داریم. برای بودجه سال 91 از مجلس هشتم درخواست کردیم که به وزارت ورزش و جوانان 4000 میلیارد تومان تخیصص دهد تا پروژه های نیمه تمام تکمیل شود. بودجه سال 91 وزارتخانه 470 میلیارد تومان است که با این وضعیت ما 10 سال زمان می‌خواهیم تا همه طرح‌ها به اتمام رسد. به همین دلیل هیچ پروژه‌ جدیدی شروع نکرده و نمی‌کنیم. در مجلس نهم حدود 200 نماینده جدید حضور دارند که برخی از آنها از ما تقاضای احداث پروژه‌های جدید را دارند. اما با توجه به تعدد پروژه‌های نیمه تمام این امکان وجود ندارد. ما فقط در حالتی پروژه جدیدی را احداث می‌کنیم که طرح، مصوبه قدیمی داشته باشد. متاسفانه، طولانی شدن زمان تکمیل پروژه‌ها به خاطر نداشتن منابع مالی باعث می‌شود که کیفیت لوازم و تجهیزات از بین برود. در واقع تکمیل پروژه‌های نیمه تمام نیازمند یک عزم ملی است. دولت و مجلس باید اعتبار مناسب بدهند و ما را یاری دهند.

* یکی از مشکلاتی که ورزش با آن دست و پنجه نرم می‌کند احکام متعددی است که در جهت قلع و قمع مجموعه‌های ورزشی در سراسر کشور صادر می‌شود. برای پایان دادن به این معضل قدیمی ‌تدابیری اندیشیده‌اید؟

ما لایحه‌ای را تحت عنوان توقف اجرای احکام قلع و قمع ورزشگاه‌ها و سایر تاسیسات و اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان را آماده و در زمان مجلس هشتم تقدیم نمایندگان کردیم، اما متاسفانه کمیسیون حقوقی آن را رد کرد. خوشبختانه، کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نهم این لایحه را تصویب و در دستور کار مجلس قرار داده است. ما از یک طرف مشکل کمبود منابع مالی داریم و از سوی دیگر حکم قضایی به مبلغ 1700 میلیارد تومان علیه این وزارتخانه صادر شده است. حداقل مدتی این احکام را متوقف کنند، چرا که موضوع یک بحث ملی است. به عنوان مثال، ورزشگاه تختی بانه در سال 1348 ساخته شده اکنون بعد از 43 سال، یک فرد از وزارت شکایت کرده و گفته که مالک زمین است. دستگاه قضایی هم دستور قلع و قمع این مجموعه را داده است! همین حالا اگر بخواهیم چنین مجموعه‌ای ایجاد کنیم چقدر زمان، انرژی و پول نیاز داریم؟! یک مثال دیگر بزنم، مجموعه آزادی تهران هنوز پرونده‌هایی در دادگاه ها دارد. اشخاص به دادگاه مراجعه و ادعای مالکیت زمین‌ها را کرده‌اند. من تعجب می‌کنم که چرا پس از 40 سال این افراد مراجعه کردند؟! همین ورزشگاه نقش جهان هم با انبوهی از پرونده‌های قضایی روبرو است. ما از یک طرف به دنبال پول برای تکمیل پروژه ها هستیم و از طرف دیگر باید ارقام سنگینی بابت صدور احکام قضایی پرداخت کنیم.

* احمد دنیامالی،‌ رییس برکنار شده فدراسیون قایقرانی اخیرا به دلیل شکایت وزارت ورزش و جوانان ممنوع الخروج شروع است. علت شکایت چه بوده؟ و آیا دو شغله بودن دلیل کافی برای ممنوع الخروج شدن دنیامالی است؟

ما مستنداتی داشتیم که آن را به مراجع قضایی تقدیم کردیم. قاضی پرونده‌ باید مدارک را ببینند، ما تابع هر رایی هستیم که در مرحله قطعی صادر شود. وزارت می‌خواهد این پرونده‌ بدون جنجال رسانه ای پیگیری شود و مشکل کاملا عادی حل شود. آنچه که برای ما مهم است منافع ملی است. ما وظیفه نظارت داریم. بخش بازرسی و اداره کل حقوقی وزارتخانه در حال بررسی موضوع هستند. اگر تخلفات اداری وجود داشته باشد با آن برخورد اداری می‌کنند، ولی اگر نیاز به رسیدگی قضایی باشد و بحث جرم مطرح شود از طریق مراجع قضایی آن را پیگیری می‌کنیم. ما در مقام تشخیص نیستیم که دنیامالی جرمی کرده یا نه؟ ممکن است گزارشاتی به دست ما رسیده است. با این حال نمی‌توان ادعا کرد که وی مجرم است. در چنین شرایطی باید از کلمه «متهم » به جای «مجرم» استفاده کرد. در حال حاضر اتهاماتی مطرح است که باید در مجامع قضایی به آن رسیدگی شود. قطعا بعد از صدور رای نتیجه‌ را اعلام می‌شود.

* شما در آخرین اظهارنظرتان بعد از بحث استیضاح وزیر اعلام کردید که نمایندگان مجلس در شرایطی که شرح وظایف وزارتخانه را تعیین نکردند، سوال هم می‌کنند.

من چنین حرفی نزده‌ام. متاسفانه در انتشار صحبت‌های من کمی بی دقتی صورت گرفته است. صحبت‌های من دو بحث کاملا جداگانه بود، آنچه من گفتم این است که در ماده واحده ای که برای تشکیل وزارت ورزش و جوانان تصویب شد اعلام شده که دو سازمان تربیت بدنی و ملی‌ جوانان با هم ادغام شوند، اما در این ماده نیامده که مجلس می‌خواهد خودش اهداف و برنامه وزارت را تعیین کند، یا این وظیفه بر عهده وزارت ورزش و جوانان است. من به عنوان کسی که چندین دوره نماینده مجلس بودم می گویم که بهتر است نمایندگان از وظایف وزیر سوال کنند نه از اختیاراتش. نباید اختیار وزیر در انتخاب مدیر کل یک استان زیر سوال برود. جریان استیضاح وزیر در کل مربوط به انتصاب یک مدیر کل بود. آیا وزیری که طبق قانون باید به نمایندگان پاسخ دهد نباید به مدیرش نظارت داشته باشد تا اگر مشکلی به وجود آمد بتواند جواب دهد؟ یک نماینده محترم فردی را برای سمت مدیر کلی یکی از استان‌ها پیشنهاد داد. ما گفتیم که این فرد انسان خوبی است، اما توانایی‌اش در حد اداره یک شهرستان هم نیست. این نماینده هم رفت و باقی نماینده‌ها را دور هم جمع کرد و ایراداتی را مطرح کرد. این دسته از نمایندگان گفتند که «ما به ورزش جانبازان و معلولان توجهی نداریم» اگر این طور بوده چطور در لندن یازدهم شدیم و دو برابر پارالمپیک پکن مدال گرفتیم. جوایز مدال آوران هم بلافاصله بعد از بازگشت رییس جمهور از نیویورک پرداخت شد.

* شما مقطعی ریاست هیات مدیره باشگاه استقلال را بر عهده داشتید و یک دفعه از این سمت کنار کشیدید. علت استعفا چه بود؟

من گرفتاری‌های بسیاری دارم. زمانی که مجلس نهم در حال شکل گیری بود فشار کاری زیادی داشتیم. حوزه کاریمان بسیار وسیع است. پرداختن به امور مجلس و رسیدگی به امور 31 استان و مسایل حقوقی یک فرد تمام وقت را می‌خواهد. در زمینه حقوقی ما ملک داریم که 1400 مورد آن مستند سازی شده و هفت هزار ملک دیگر نیاز به کار دارد. از طرفی طوری به موضوع دامن زده می‌شد که رسولی نژاد بیشتر وقتش را برای استقلال می‌گذارد نه وزارتخانه. در حالی که من تنها بخشی از وقتم را برای باشگاه استقلال صرف می‌کردم. من به دلیل مشغله زیاد کاری استعفا کردم. درست است که از استقلال کنار رفته‌ام، اما هر کمکی که از دستم برآید دریغ نمی‌کنم. من مدام پیگیر مشکلات استقلال هستم. چند بار هم به ورزشگاه رفتم و بازی تیم را از نزدیک دیدم. در کنار استقلال هستم، ولی مسئولیتی ندارم. البته این را هم بگویم که فشار بیرونی باعث استعفای من نبود، حوزه کاری من در وزارت ورزش و جوانان وسیع است و باید تمام وقت در این سمت خدمت کنم.

* تاکنون به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس هیچ بودجه ای از سوی وزارت ورزش و جوانان پرداخت نشده است. چرا در شرایطی که این باشگاه‌ها دولتی هستند نمی‌توانند از کمک‌های وزارتخانه بهره‌مند شوند؟

در این فضا نه تنها به استقلال و پرسپولیس، بلکه حتی به جز پاداش 20 میلیونی هیچ کمکی به فدراسیون فوتبال نشده است. استقلال و پرسپولیس دو شرکت دولتی وابسته به وزارت ورزش و جوانان هستند. استقلال و پرسپولیس برای خودشان ردیف بودجه دارند. رویانیان شم اقتصادی و تدابیر بسیار خوبی داشت و به همین دلیل پرسپولیس از نظر مالی مشکلات چندانی ندارد. بیشتر مشکل‌شان این است که تیم نتیجه‌ نمی گیرد. ما باید از رویانیان بسیار تشکر کنیم. در جلسات مشترکی که با او داشتیم چند بار از وی خواستیم که در کنار کمک به پرسپولیس به استقلال هم یاری دهد. عمده اسپانسری که برای استقلال و پرسپولیس جذب شد با کمک رویانیان بود. به هر حال مشکلات مالی استقلال بیشتر است. اخیرا در این باره جلسه‌ای با وزیر برگزار شده است. متاسفانه فضا طوری است که استقلال و پرسپولیس با تیم‌های کوچک شهرستانی مقایسه می‌شوند. این دو تیم‌ در سراسر ایران طرفدار دارند. از طرفی سایر تیم‌های وابسته به بخش خصوصی هستند و یا شرکت‌های دولتی نباید این طور فضاسازی شود که اگر ریالی به این دو باشگاه کمک شود غیر قانونی است. متاسفانه فضای سنگینی در کشور علیه فوتبال به راه افتاده است. فوتبالی که این قدر محبوبیت دارد حیف است که به آن توجه نکنیم. چه بخواهیم و چه نخواهیم ورزش اول در رسانه‌ها «فوتبال» است. فوتبال یک برنامه تلویزیونی به نام «90» دارد که ساعت‌ها به آن می‌پردازد. به نظرم با توجه به علاقمندی‌هایی که به فوتبال وجود دارد باید فضا را تا حدودی تلطیف کرد.

* ترکیب جدید هیات مدیره استقلال را چطور می‌بینید؟

ترکیب جدید خوب است. اما هنوز در مورد آن با وزیر ورزش و جوانان صحبت نکرده ام. از طریق رسانه‌ها متوجه شدم که افشارزاده از هیات مدیره استعفا کرده است، اگر این طور باشد باید شخص دیگری جایگزین شود. شهریاری سال‌ها در صبا حضور داشته و نتیجه‌ زحماتش صبای قدرتمندی است که امروز می بینیم. شهریاری خودش استقلالی بوده و یک چهره شناخته شده و مجرب است. امیدوار رضایی و نجف نژاد هم سال‌ها در استقلال حضور داشتند. نجف نژاد از دوستان بسیار خوب من است. دوستی ما قدمت 20 ساله دارد. فتح‌الله‌زاده هم که هست. به نظرم ترکیب هیات استقلال، ترکیب خوبی است و می‌تواند موفق باشد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها