کد خبر: ۸۸۱۱۵
زمان انتشار: ۱۳:۵۱     ۰۲ آبان ۱۳۹۱
«عمار اسد» نماینده پارلمان سوریه و رئیس سندیکای مهندسان لاذقیه با تاکید بر اینکه دمشق برای حل بحران خود همواره درپی راه‌حل مسالمت‌آمیز بوده، گفت: حمایت مردمی از «بشار اسد» غرب و اعراب را به شدت خشمگین کرده است.

خبرنگار فارس در دمشق در گفت‌وگو با «عمار اسد»، نماینده پارلمان سوریه و رئیس سندیکای مهندسان لاذقیه نظر وی را درباره اوضاع جاری در سوریه، چالش امنیتی این کشور و نیز مداخلات غرب و برخی از کشورهای منطقه در امور داخلی سوریه جویا شد.

عمار اسد در این مصاحبه افزود: سوریه از ابتدای بحران همواره تلاش داشته راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای خروج از این بحران از طریق گفت‌وگو و مذاکره و دیگر راه‌های مسالمت‌امیز ارائه دهد.

وی درباره تلاش های فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه برای برقراری آتش بس در عید سعید قربان تصریح کرد، دمشق با آتش‌بس پیشنهادی اخضر ابراهیمی در عید قربان موافقت کرد ‌اما آیا گروهک‌های مسلح نیز خشونت را متوقف خواهند کرد.

این مقام سوری مردم سوریه را مردم آگاهی دانست و گفت: آنها می‌دانند که چه توطئه‌ای برای کشور آنها تدارک دیده شده است.

این نماینده پارلمان سوریه دلسوزی غرب و رژیمهای عربی برای مردم سوریه را اقدامی فریبکارانه خواند و تصریح کرد، غرب و برخی از رژیم‌های عربی دلسوز و نگران مردم سوریه یا وضعیت معیشتی آنها نیستند، اگر غیر از این بود، چرا مردم سوریه را تحریم کردند.

وی افزود: جمع شدن مردم دور بشار اسد و ایستادن آنها در کنار وی این رژیم‌ها را به شدت عصبانی کرده است.

                         *** مشروح این گفت‌وگو در زیر می آید***

فارس: ارزیابی شما از طرح اخضر ابراهیمی برای خروج از بحران کنونی چیست، آیا این طرح موفق خواهد بود یا سرنوشت آن شکست و ناکامی همچون طرح کوفی عنان است؟

عمار اسد: سوریه از ابتدای بحران همواره تلاش داشته راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای خروج از این بحران از طریق گفت‌وگو و مذاکره و دیگر راه‌های مسالمت‌آمیز ارائه دهد، چون دمشق به خوبی می‌داند که راه‌حل مسالمت‌آمیز، سوری‌ها را وارد روند سیاسی خواهد کرد و وحدت سوری‌ها و اراضی آنها را حفظ خواهد کرد و این موضوع به خوبی طی کنفرانس‌هایی که معارضان داخلی برگزار می‌کردند، قابل ملاحظه بود.

*غرب در ظاهر از راه حل سیاسی دم می زند

این بدین معناست که سوریه گام در مسیر راه‌حل سیاسی و روند سیاسی می‌گذارد و تلاش می‌کند، به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز دست یابد اما کشورهای غربی و برخی از رژیم‌های عربی خواهان این امر نیستند و مسئول این بحران به شمار می‌آیند، آنان در ظاهر از اقدامات و طرح‌های سیاسی سخن می‌گویند، اما در خفا برای معارضان مسلح پول و سلاح می‌فرستند تا از آنها برای کشتن مردم سوریه و تجزیه کشور استفاده کنند.

 سوریه بر پاپان دادن به این بحران حرص می‌ورزد و برای دستیابی به چنین امری نیاز است،‌ غیر از سوری‌ها، طرف‌های دیگر نیز در این زمینه از خود نیت صادقانه نشان دهند و در این راه ارسال سلاح و پول به معارضان مسلح را متوقف کنند.

سوریه با آتش‌بس پیشنهادی اخضر ابراهیمی، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در عید قربان موافقت کرد، ‌اما سوال این است که آیا گروهک‌های مسلح نیز خشونت را متوقف خواهند کرد و چه طرفی یا چه کسی می‌تواند، برآنها فشار بیاورد و گروهک‌های مسلح تکفیری را به توقف خشونت‌ها و کشتار مردم سوریه و تخریب و ویران کردن ساختارهای زیر بنایی کشور وادار کند.

فارس: برخی کشورها به خصوص عربستان سعودی و قطر و همچنین ترکیه تلاش دارند، راه‌حل یمن را در سوریه اعمال کنند، به نظر شما آیا امکان پیاده کردن این راه‌حل در سوریه وجود دارد، به ویژه آنکه یکی از مهمترین خصوصیات سوریه کثرت‌گرایی طایفه‌ای در آن است؟

*مردم سوریه با راه حل های تحمیلی خارجی مخالفند

عمار اسد: مردم سوریه، مردمی اصیل، ریشه‌دار و دارای تاریخی کهن و وارث تاریخی بزرگ هستند،‌ براین اساس مردم سوریه هیچ‌گاه نخواهند پذیرفت که راه‌حلی از خارج برآنها تحمیل شود. در واقع این مردم سوریه هستند که سرنوشت خود را رقم خواهند زد و آنها مشخص خواهند کرد که چه کسی رئیس جمهور و نماینده آنها در پارلمان یا هر منصب مسئول دیگری باشد.

 مردم سوریه، مردم آگاهی هستند و می‌دانند که چه توطئه‌ای برای کشور آنها تدارک دیده شده است. من از شما این سوال را می‌کنم، آیا تجربه یمن موفق بود، ‌آیا اجرای این طرح در تونس یا مصر یا لیبی موفقیتی به همراه داشت یا اینکه برعکس تنها موجب اغتشاش و هرج و مرج در اکثر این کشورها شد.

 طرف‌هایی که این ایده را مطرح کرده‌اند،‌ خواهان تجزیه امت عربی و تقسیم کشورهای آن هستند، این طرح و توطئه‌ای صهیونیستی است که مورد حمایت آمریکا قرار گرفته است و در پس تمام آنچه هم اکنون در جهان عرب روی می‌دهد، رژیم صهیونیستی قرار داد.

*قطر و عربستان نمی‌توانند سناریوی خود را بر مردم سوریه تحمیل کنند

 ما می‌دانیم آنها خواهان تقسیم منطقه و سوریه به کشورهای کوچک هستند تا اسرائیل و ارتشش حاکم بر منطقه باشد و کسی تصور نکند که می‌تواند، چنین طرح‌ها و راه‌حل‌هایی را به ما بقبولاند. کشورهایی چون عربستان سعودی و قطر که در آنها ساده‌ترین قوانین اساسی یا دمکراسی و آزادی مشاهده نمی‌شود، نمی‌توانند سناریویی را بر مردم سوریه تحمیل کنند،‌آن هم سناریویی که هدف آن تجزیه و تقسیم کشور است، اگر آنها واقعا نگران مردم سوریه هستند، بهتر است آنها را به حال خود بگذارند تا خودشان درباره بحرانشان تصمیم گیری کنند.

فارس: کشورهایی که تلاش کردند، طرح‌هایی عربی و بین المللی ارائه دهند،‌ آیا هم اکنون برای حل بحران سوریه هم طرحی دارند، آیا آنها واقعا خواهان برقراری امنیت هستند یا اهداف دیگری را دنبال می‌کنند؟

عمار اسد: آنها از ابتدای بحران سوریه هدفشان ارتش سوریه بود، آنها می‌خواستند ارتش سوریه را از بین ببرند، چون دارای قدرت و اقتدار بسیاری است و از جمله قدرتمندترین ارتش‌های منطقه به شمار می‌آید و کشورهای منطقه و به ویژه رژیم صهیونیستی برای آن حسابی ویژه باز کرده است، به همین دلیل ارتش سوریه هدف قرار گرفته است.

 با اقدام حزب الله در ارسال پهپاد خود به سرزمین‌های اشغالی که واهی بودن قدرت ارتش رژیم صهیونیستی را در عمل ثابت کرد، به نظر می‌رسد که این نگرانی‌های رژیم صهیونیستی هم اکنون دو چندان شده است.

*غرب و اعراب می خواهند ملت سوریه را به زانو در آورند

 کشورهای غربی و برخی از کشورهای عربی به هیچ عنوان دلسوز و نگران مردم سوریه یا وضعیت معیشتی آنها نیستند، چون اگر غیر از این بود، چرا مردم سوریه را تحریم کردند،‌ آنها در واقع می‌خواهند مردم سوریه را ریشه‌کن سازند و بر حق حاکمیت این ملت غلبه کنند و آنها را به زانو در آورند و از آنجا که موفق نشدند، این هدف خود را به شیوه‌ها و راه‌های سیاسی و دیپلماتیک و اقتصادی محقق کنند، هم اکنون می‌خواهند از طریق ارسال مزدوران تروریست از کشورهای مختلف جهان به آن دست یابند.

فارس: به نظر می‌رسد که رژیم قطر و عربستان سعودی دارای مشکل شخصی با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه هستند،‌ چون آنها پیشنهاد دادند که وی قدرت را به معاونش «فاروق الشرع» منتقل کند و در واقع با شخص اسد مشکل دارند، به نظر شما این رژیم‌ها چه مشکلی می‌توانند، با اسد داشته باشند؟

عمار اسد: من نمی‌دانم این کشورها چرا بحران را شخصی می‌کنند،‌ حتی اگر هم به گفته آنها بحران شخصی است، پس چرا در مساجد، مدارس و دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و عمومی بمبگذاری می‌کنند، کشتار مردم سوریه توسط این رژیم‌ها و مزدوران آنها چه معنا و مفهومی می‌تواند داشته باشد.

*حمایت مردم سوریه از اسد اعراب را عصبانی کرده است

گرد آمدن مردم دور بشار اسد و ایستادن آنها در کنار وی این رژیم‌های را به شدت غضبناک کرده است و به همین دلیل است که آنها مردم سوریه را هدف قرار داده‌اند.

فارس: به نظر شما این چالش امنیتی تا کی به درازا خواهد کشید؟

*بحران سوریه زیاد به طول نمی انجامد

عمار اسد: هم اکنون توطئه برای همه آشکار شده است، همه می‌دانند که طرف مقابل قصد بر زمین گذاشتن سلاح و توقف اقدامات مسلحانه را ندارد، این درحالی است که ارتش سوریه کنترل بسیاری از مناطق کشور را در دست دارند و آنها تنها به این امید به اقدامات مسلحانه خود ادامه می‌دهند که ارتش سوریه را تضعیف شده ببینند و پس از آن سرنوشت نبردها را به سود خود رقم بزنند، اما تاکنون جز ناامیدی چیزی نصیب آنها نشده است.

 تصور نمی‌کنم بحران سوریه چندان به طول بیانجامد چون مردم، رهبران و ارتش سوریه سه ضلع یک مثلث هستند که در برابر این توطئه ایستاده‌اند.

فارس: آیا تصور می‌‌‌کنید بشار اسد از قدرت کناره‌گیری کند یا اینکه در قدرت باقی بماند و اینکه آیا اسد در انتخابات آینده ریاست جمهوری سوریه شرکت خواهد کرد؟

*معیار اسد برای ماندن در قدرت مردم هستند

عمار اسد: بشار اسد مردم سوریه را معیار خود برای ماندن یا نماندن در قدرت قرار داده است و هنگامی‌که ببیند مردم او را می‌خواهند، بالطبع به خواست آنها پاسخ خواهد گفت. این درحالی است که مردم به اسد به عنوان سوپاپ اطمینان کشور و مردم سوریه نگاه می‌کنند.

فارس: در صورتی‌که بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری آینده سوریه پیروز شود، آیا فکر می کنید که رژیم‌های وابسته به غرب مانند قطر ، عربستان و ترکیه نتیجه این انتخابات را بپذیرند یا  به فشارهای خود علیه نظام سوریه ادامه خواهند داد؟

*سران رژیم‌های عربی یک روی دیگر سکه رژیم صهیونیستی

عمار اسد: امیدواریم تا آن زمان مردم این کشورها در برابر این اقدامات رهبرانشان ساکت باقی نمانند و همه می‌دانند که سران این رژیم‌ها نماینده و یک روی دیگر سکه رژیم صهیونیستی هستند.

فارس: ترکیه به شکل بی‌سابقه‌ای به بحران سوریه دامن می‌زند، آیا به نظر شما ترکیه خواهان جنگ با سوریه است و این سیاست اردوغان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

*اردوغان مجری طرح‌های آمریکا و غرب در منطقه است

عمار اسد: اردوغان را باید نوک پیکان حملات علیه سوریه و اجرای طرح آمریکا و غرب در منطقه به شمار آورد که سوریه و سوری‌ها را هدف قرار داده است. با این حال اردوغان تنها همچون یک بمب صوتی است. وی هم اکنون وارد تونل تاریکی شده و به شدت بحران زده می‌نماید و همه می‌دانند که بیش از 65 درصد مردم ترکیه مخالف سیاست‌های وی و جنگ علیه سوریه هستند.

این اردوغان بود که مقوله به صفر رساندن مشکلات با کشورهای همجوار را مطرح کرد، اما متاسفانه بعدها مشکلاتی را با کشورهای همجوار خود مانند عراق، سوریه، ارمنستان و ایران به وجود آورد و هم اکنون هر کشوری که در جوار ترکیه قرار دارد با آنکارا دارای مشکلاتی است. به نظر من اردوغان تاریخ سیاسی خود را از دست داد و بحران سوریه وی را سرنگون خواهد کرد.

فارس: درباره دیدار چهار جانبه ترکیه ـ عربستان سعودی ـ مصر ـ ایران بفرمایید، آیا به نظر شما ترکیب این کمیته می‌تواند در یافتن راه‌حلی برای بحران سوریه سهیم باشد؟

*قدردانی از تلاش های ایران برای حل مسائل سوریه

عمار اسد: راه‌حل ساده است و نیازی به این همه ضجه و مویه تبلیغاتی ندارد. با توقف ارسال سلاح و تسلیحات نظامی بی‌تردید بحران سوریه هم پایان خواهد یافت. در اینجا نیز بی‌مناسبت نیست، از تلاش‌های کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران تشکر کنم که روابط استراتژیک ما را به یکدیگر مرتبط می‌سازد و قدردانی کنم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها