به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس بازار سهام 46 ساله کشور به رغم تشدید فشارهای بی منطق دول غربی همچنان تحت تاثیر عوامل اقتصاد داخلی و خارجی به مسیر طبیعی خود ادامه می دهد و رکوردهای تازه ای هم در روند رو به رشد خود به ثبت می رساند.
براساس این گزارش،در حالی عوامل متعددی بر وضعیت سهام شرکت های بزرگ و کوچک بورس و فرابورس اثر می گذارد که همه شرکت ها باید طی روزهای آینده گزارش عملکرد 6 ماهه را منتشر کرده و گاه باید سود پیش بینی شده هر سهم را تعدیل کنند.
در این میان وضعیت شرکت های صادر کننده محصولات وابسته به ارز که حدود 60 تا 70 درصد ارزش روز بازار سهام را تشکیل می دهند ،ویژه و خاص است چرا که این دسته از شرکت ها که در گروه های فلزی ،معدنی و محصولات شیمیایی ( پتروشیمی و پالایشگاهی ) قرار دارند به دلیل فاصله زیاد قیمت پیش بینی شده و نرخ ارز کنونی و همچنین رشد محصولات جهانی با بهبود سود آوری قابل توجهی روبرو هستند.
به همین علت و با در نظر گرفتن عدم رشد سهام اکثر این دسته شرکت ها در دو سال اخیر و در پیش رو بودن انتشار گزارش عملکرد 6 ماه اول سال ،این گونه شرکت ها همچنان مورد اقبال سرمایه گذاران حقوقی و حقیقی واقع شده اند تا روند رو به رشد و ثبت رکوردهای تازه هم ادامه دار باشد.
این جو روانی مثبت که از روزهای گذشته شروع شده است، امروز منجر شد تا شاخص بورس با جهش 490 واحدی (معادل 1.6 درصد) در عدد 29 هزار و 992 واحد بایستد، رکورد تازه ایی را جابجا کند و در آستانه ورود به قله 30 هزار تایی و در 8 قدمی این مرز تازه قرار گیرد، چرا که تا پیش از این بالاترین عدد شاخص مربوط به چهارشنبه گذشته با 28 هزار و 502 واحد و بالاترین کانال آن 28 هزار واحدی بود.
با این رویداد، ارزش روز بازار سهام هم به بیش از 136 هزار میلیارد تومان رسید.
در این رشد که منجر به افزایش میانگین بازدهی سرمایه گذاری در بورس به حدود 16 درصد شد،بانک ملت (که اخیرا"با اعمال افزایش سرمایه 65 درصد به بانکی 3.3 هزار میلیارد تومانی تبدیل شده)،به تنهایی 61 واحد اثر مثبت گذاشت. شرکت های ملی مس، گل گهر،سرمایه گذاری های غدیر، امید و معادن و فلزات ، نفت و گازپارسیان، پالایشگاه بندرعباس و پتروشیمی های پردیس و خارک هم با اثر 56 تا 15 واحدی خود بر شاخص بورس، نقش ویژه ای داشتند.
آمار داد و ستد سهام شرکت ها هم نشان می دهد در نتیجه معامله بیش از 321 میلیون سهم، بالغ بر 102 میلیارد تومان جابجا شد که بیشترین حجم معاملات به پتروشیمی پردیس ، سرمایه گذاری غدیر و بانک ملت با بیش از 10.7، 9.3 و 7.9 میلیارد تومان تعلق داشت.