کد خبر: ۸۷۲۳۸
زمان انتشار: ۱۹:۰۱     ۲۹ مهر ۱۳۹۱
درست است؛ این یک بازی است، ولی یک بازی که واقعیات بزرگی از اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران را در بر دارد. در این بازی، رئیس‌جمهور آمریکا گزینه‌هایی را پیش روی خود دارد تا کنترل هزینه‌های جنگ و وضعیت اقتصادی آمریکا را از دست ندهد. سناریوهای این بازی بنا بر توان ایران برای پاسخگویی در وسعتی فراخ است.

درست است؛ این یک بازی است، ولی یک بازی که واقعیات بزرگی از اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران را در بر دارد. در این بازی، رئیس‌جمهور آمریکا گزینه‌هایی را پیش روی خود دارد تا کنترل هزینه‌های جنگ و وضعیت اقتصادی آمریکا را از دست ندهد. سناریوهای این بازی بنا بر توان ایران برای پاسخگویی در وسعتی فراخ است.

به گزارش «تابناک»، این یک بازی تحت وب است که شرکت «پروژه امنیت ملی تروما» آن را طراحی کرده است. در این بازی، کاربر به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده درباره حمله نظامی به ایران تصمیم می‌گیرد و روند بازی به گونه‌ای است که بر پایه رخدادهای در جنگ، تصمیمات گوناگونی برای رئیس جمهور آمریکا گرفته می‌شود.

بنا بر این گزارش، بهای جهانی نفت و هزینه‌های نظامی در جنگ نمایش داده می‌شود و بر همین اساس، تصمیم با کاربر است تا به جنگ پایان داده یا به آن ادامه دهد.

اما بازی با این سناریو آغاز می‌شود که ایالات متحده خط قرمزی برای ایران وضع کرده که غنی سازی 20 درصد برای یک ساخت بمب اتمی است. گویا منابع اطلاعاتی آمریکا، خبر داده‌اند که ایران از این خط قرمز گذر کرده است؛ این سناریو برای این طراحی شده که کاربر تصمیم به یک اقدام نظامی گرفته و پیامدهای آن را از نزدیک ببیند.

همه پیش‌فرض‌های این بازی از پیش در نظر گرفته شده است؛ برای نمونه، ایران را به عنوان حامی تروریسم معرفی کردند که نشان از ذهنیت طراحان این بازی دارد.

بهای جهانی نفت در آغاز 102 دلار در هر بشکه است و هزینه‌های نظامی صفر.


در ادامه، رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم به یک ائتلاف جهانی برای حمله به ایران یا حمله یک‌جانبه می‌گیرد. چنانچه کاربر گزینه ائتلاف جهانی را برگزیند، بهای نفت به 122 دلار در هر بشکه رسیده و هزینه‌های نظامی، ماهیانه 170 میلیون دلار. در روند انتخاب گزینه‌ها و پس از انتخاب، ویدئوهایی فرضی از چگونگی اجرای عملیات‌ها برای کاربر پخش می‌شود.


در پایان هر گزینه، گزارشی از رویدادهای جنگ آورده می‌شود؛ برای نمونه، اقدام ایران برای بستن تنگه هرمز و مین‌گذاری خلیج فارس از جمله این رویدادهاست. طراحان بازی، توان ایران برای ایجاد ناامنی در خلیج فارس با حمله به زیردریایی‌ها و استفاده از قایق‌های تندرو  را نیز در نظر آورده‌اند.

همچنین توان ایران برای طراحی عملیات در خاک آمریکا.


گام بعدی برای کاربر، گزینش بین باز کردن تنگه هرمز و یا گسترش جغرافیایی جنگ است. در این مرحله، بهای نفت به 244 دلار در هر بشکه رسیده و هزینه‌های جنگ، روزانه هشتاد میلیون دلار است.

در این بخش، طراحان سناریویی مبنی بر توان ایران برای به خطر انداختن منافع و نظامیان آمریکایی در کل منطقه (عراق، افغانستان و حاشیه خلیج‌فارس) را نیز فراموش نکرده‌اند. البته تلاش‌های آمریکا برای باز کردن تنگه هرمز، بهای نفت را به 195 دلار در هر بشکه رسانده!

در میانه راه، نخست‌وزیر اسرائیل در تماسی تلفنی با رئیس‌جمهور آمریکا درخواست پشتیبانی نظامی برای حمله اسرائیل به جنوب لبنان و برای پایان دادن به موشک پراکنی به شهرهای اسرائیل را می‌کند!


و سرانجام گزارش می‌شود، به رغم هزینه‌ و کشته‌های بسیار، هیچ اطمینانی نیست که تأسیسات هسته‌ای ایران کاملاً نابود شده باشد و گزارش‌ها، حاکی از آن است که ایران توان بازسازی تأسیسات را در سه تا چهار سال دارد! بهای سوخت در آمریکا به بیش از شش دلار رسیده و نرخ بیکاری افزایش سرسام‌آوری یافته است.



خلاصه آن که همه چیز از کنترل بیرون است؛ نیروهای آمریکایی و متحدانشان در سراسر منطقه حاضر شده‌اند و تحت حمله هستند. سه گزینه نهایی، اقدام به گسترش جنگ برای تغییر نهایی نظام در ایران است که یک جنگ تمام عیار با هزینه های سرسام آور و زمان بسیار زیاد است. گزینه دوم، عقب‌نشینی است، زیرا نیروهای آمریکایی توان ادامه جنگ را ندارند و اقتصاد آمریکا به شدت در فشار است و گزینه سوم ادامه حضور در منطقه برای جلوگیری از اقدام ایران برای راه اندازی دوباره تأسیسات هسته‌ای و پرهیز از گسترش جنگ است. بهای نفت همچنان نزدیک به 200 دلار است و هزینه‌های جنگ روزانه هشتاد میلیون دلار.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها