به گزارش رجانيوز، جانباز سرافراز "حاج محمدرضا عليان جاسبي" اگرچه در ميان عوام معروف نيست اما خواص طالب علم خوب او را ميشناسند، شاهدش هم سالن سوره حوزه هنري بود كه از يك طرف لبريز از دوستداران دانش شد و از طرف ديگر صحنه ابراز ارادت به مردي كه 40 سال از عمرش را مرهون حرمت قلم كرد.
چه ديدني بود آنجا كه طيفها و گروههاي مختلف دولتي و خصوصي از مجمع ناشران انقلاب گرفته تا وزات فرهنگ و ارشاد، از حوزه هنري سازمان تبليغات تا اتحاديه ناشران و كتاب فروشان تهران،از كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان تا سازمان دار القرآن كريم و انجمن اسلامي ناشران و اتحاديه شركتهاي تعاوني ناشران ايران و انتشارات دارالكتب الاسلاميه و ... كه هر كدام نه با اعزام نماينده كه بالاترين مقام خود را براي تقدير از "حاج محمدرضا" با لوح و هديه به اين سالن فرستاده بودند.
برخي هم كه مثل غلامعلي حدادعادل نماينده مجلس و علیاکبر اشعری مدیر پروژه باغ کتاب تهران از حضور در اين آيين نكوداشت جا مانده بودند، با ارسال پيام محبت آميز، اردات و عنايت خود را به اين ناشر انقلابي ابراز كردند.
آيين نكوداشت " حاج محمدرضا عليان جاسبي" پيشكسوت انتشارات پيام آزادي كه انتشاراتش بعد از انقلاب 800 كتاب منتشر كرده است، به همت مجمع ناشران انقلاب اسلامي برگزار شد، با خبري تلخ كه اين آيين را تا پايان تحت تاثير قرار داد، آغاز شد و آن بيماري سخت آقاي عليان بود. از مجري گرفته تا سخنرانان هر كدام براي شفاي او دعا ميكردند و اميدي به حضورش در جمع نداشتند، كه البته حاج محمدرضا در ميانه برنامه بر روي صندلي چرخدار به مراسم آمد.
اعضاي مجمع ناشران انقلاب در تقدير از آقاي عليان متفق بودند
اين برنامه پس از آئيين مالوف و مرسوم با سخنراني "محمد حمزهزاده" عضو هیات مدیر مجمع ناشران انقلاب اسلامی و مدیر انتشارات «سوره مهر» آغاز شد.
وي كه به نمايندگي از با تقدير از مجمع ناشران انقلاب اسلامي سخن ميگفت، فلسفه تشكيل اين آيين را تصميم اين مجمع بر تقدير از پيشكسوتان عرصه نشر عنوان كرد و گفت: دو سال پيش كه اين تصميم در مجمع ناشران انقلاب اسلامي گرفته شد، همه بر شخص آقاي عليان متفق بودند.
اين نويسنده و مستند ساز كار نشر را كاري سخت و پيچيده معرفي كرد و گفت: در شرایط فعلي فعالیت در حوزه نشر انقلاب اسلامي به دلیل موافق بودن آن با گفتمان غالب در كشور به مراتب آسانتر از فعالیت در حوزههاي ديگر است چراکه نشر همیشه نسبت به سایر حوزه ها هم صداتر و همراه تر با انقلاب اسلامی بوده است.
وي با بيان اينكه همین فعالیت در رژیم گذشته کار پیچیده و خطرآفرینی بود، اظهار داشت: همین رو می توان فعالیت آقای محمدرضا علیان را یک نوع جهادگری فرهنگی دانست چراکه در آن زمان در زمینه نشر ارزش های انقلاب اسلامی بسیار فعال بودند.
رییس هیات مدیره "منا" فعاليت آقاي عليان بعد از انقلاب را يك حركت هوشمندانه ارزيابي كرد.
عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی همچنین درباره فعالیت انتشارات «پیام آزادی» در زمینه ادبیات کودک و نوجوان، گفت: فعالیت آقای علیان در این زمینه و از گذشته نشان از تیزبینی برای انتخاب برنامه هایشان دارد.
وي ادامه داد: در آن زمان برای ما نویسندگان کودک و نوجوان یک موقیعت خوب بود که انتشارات "پیام آزادی" کتابهایمان را منتشر کند.
در ميان اعضاي خانواده انتشارات پيام آزادي يك آدم سالم پيدا نميكنيد!
سخنران بعدي اين آيين كسي بود كه مجري برنامه در توصيفش گفت: استاد "حسين استادولي" كسي است كه آقاي بهاءالدين خرمشاهي ميگويد كه در ترجمه قرآن شاگرد ايشان هستم.
سالها سابقه همراهي با انتشارات پيام آزادي خصوصا با "حاج محمدرضا عليان جاسبي" عاملي بود كه اين نويسنده و مترجم قرآن كريم بهتر از ديگران به ترسيم خصوصيات آقاي عليان بپردازد.
استادولي سخنان خود را با بيان رواياتي از اهل بيتعليهمالسلام درباره ارزش كتاب و نشر آن آغاز كرد و در ادامه ضمن يادآوري سابقه آشنايي خود با انتشارات پيام آزادي 5 ويژگي حاج محمدرضا عليان و انتشارات پيام آزادي را برشمرد.
وي ويژگي اول را ناشر اسلامي بودن انتشارات پيام آزادي كه مردم را با دين خدا آشنا ميكند، دانست و در توضيح ويژگي دوم گفت: ناشر كتابهاي اسلامي موافق با انقلاب اسلامي بودن و اينكه دغدغه آشنا كردن مردم با نظام اسلامي را داشتن، دومين ويژگي برجسته انتشارات پيام آزادي است.
اين مصحح كتابهاي مذهبي ويژگي سوم را همسويي عملي اعضاي انتشارات پيام آزادي كه بيشترشان از يك خانواده هستند، با اسلام و نظام اسلامي برشمرد و تصريح كرد: بودند كساني در انتشاراتهاي مختلف كه نسبت به انقلاب ارادت داشتند اما الان تغيير مسير دادهاند، اما در تمام افراد خانواده انتشارات پيام آزادي يك آدم سالم پيدا نميكنيد، همه آنها زخمي دفاع مقدس هستند كه اين ارزش بسيار بزرگي است.
استاد ولي پاكزيستي را ويژگي چهارم آقاي عليان و انتشارات پيام آزادي ذكر كرد و گفت: كمتر ناشري را پيدا مي كنيد كه حق مولف را كامل رعايت كرده و با او راه بيايد اما انتشارات پيام آزادي اينگونه نبود.
وي با بيان اينكه ماندگاری و استقامت در راه انقلاب از دیگر ویژگیهای انتشارات پیام آزادی است، اظهار داشت: افرادي ناشر اسلامي و انقلابي بودند و کتابهاي دینی و انقلابی منتشر کردند، اما به يكباره چهره عوض كردند و 180 درجه تغيير جهت دادند و كتابهاي ضد اسلام منتشر كردند.
استاد ولي ادامه داد: معيار براي انتشارات پيام آزادي براي چاپ كتاب، اسلام و نظام اسلامي بود، به محض آنكه انحرافات افراد روشن ميشد از انتشار كتابهاي آنها خودداري ميكردند، مثلا افرادي چون سروش و بنيصدر زماني كه انحرافاتشان روشن شد، اين انتشارات از انتشار افكار آنها خودداري كرد.
آقاي عليان بيشك چهره ماندگار عالم نشر است
مرتضی آخوندی مسئول انتشارات دارالکتب الاسلامیه و حجت الاسلام اکبری محقق و نويسنده از ديگر سخنرانان اين آيين بودند كه هر كدام به فراخور به تبيين ويژگيهاي آقاي عليان و انتشارات پيام آزادي پرداختند.
حجت الاسلام اكبري عليان را "چهره ماندگار عالم نشر" و از "افسران عرصه جهاد فرهنگي" معرفي كرد و گفت: آقاي عليان حرفه نشر را با اخلاق اسلامي در آميخت و دعا ميكنم كه خداوند براي هر يك از صفحاتي كه ايشان منتشر كرده اجر و ثواب دهد.
اعلام آمادگي وزير ارشاد براي برگزاري نكوداشتهاي اينچنيني
سخنراني پاياني اين مراسم "سيد محمد حسيني" وزيرفرهنگ و ارشاد اسلامي بود كه در سخنان خود با بيان اينكه بسیاری از نویسندگان علاقه مند بودند کتاب هایشان از سوی انتشارات «پیام آزادی» منتشر و چاپ شود، ابراز اميدواري كرد كه حرکت انتشارات «پیام آزادی» همین طور ادامه داشته باشد و دیگر ناشران نیز چنین اقداماتی انجام دهند.
وزير ارشاد در ادامه با اعلام آمادگي براي برپايي بزرگداشت ديگر بزرگان اين عرصه تصريح كرد: ما به سراغ بسیاری از بزرگان می رویم تا برای ایشان مراسم بزرگداشتی برگزار شود اما به این کار راضی نمیشوند، البته آن بزرگواران نيازي به اين نکوداشتها ندارند بلكه جامعه ما نياز دارد اين بزرگان را بشناسد.
وی ادامه داد: برخی از چهره های غربزده را به هر دلیلی بزرگ می کنند اما چهره های متدین بی سر و صدا کار خود را انجام می دهند.
در این مراسم افرادي همچون محسن مومنی رئیس حوزه هنری، میثم نیلی مدیر عامل «منا»، محمد حسین صفار هرندی وزير سابق ارشاد، محمود دعايي مدير مسئول روزنامه اطلاعات، محسن پرویز، محمدرضا سرشار، محمد میرکیانی، نادر قدیانی و جمعی دیگر از اهالی قلم حضور داشتند.
در پايان اين مراسم لوح تقدير مجمع ناشران انقلاب اسلامي كه به امضاي حجتالاسلام و المسلمين رحيميان رييس هيات امناي مجمع ناشران انقلاب اسلامي به همراه لوح تقدير حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي كه به امضاي محسن مومني رئيس اين حوزه رسيده بود، به آقاي عليان جاسبي تقديم شد.
زندگينامه محمدرضا عليان جاسبي
"محمدرضا جاسبی (علیان)" متولد سال 1327 شمسی در تهران است. وی از سال 1357، فعالیت انتشاراتی خود را با تاسیس انتشارات «پیام آزادی» آغاز کرد. او علاوهبر حضور در هیات مدیره انتشارات، قائممقام انجمن اسلامی ناشران و کتابفروشان تهران، عضو انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان و عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی نیز هست. انتشارات پیام آزادی، انتشار بیش از 800 عنوان کتاب با شمارگانی بیش از 30میلیون جلد کتاب را در کارنامه خود دارد. بهعنوان اولین ناشر نمونه کشوری در حوزه کودک و نوجوان در سال 1370 و ناشر برگزیده دفاع مقدس، ناشر برگزیده خادم قرآن و چند نوبت ناشر نمونه نمایشگاههای بینالمللی کتاب تهران نیز انتخاب شده است. آثار منتشره این انتشارات، انواع کتابهای دینی و معارف اسلامی، کتابهای کودکان و نوجوانان در حوزه علمی، داستان، ادبیات، آموزشی و آثار مرجع در حوزه کودک و نوجوان است. از جمله كتابهاي منتشر شده توسط انتشارات پيام آزادي علاوه بر كتابهايي حضرت امام، كتاب "اسرار الصلوة" مرحوم ميرزا جواد آقاي ملكي تبريزي، كتاب "نهج البلاغه" با ترجمه حجت الاسلام و المسلمين انصاريان، كتاب "دانشنامه طب اهل بيت عليهم السلام" اثر دكتر محمد دريايي، كتاب "روشهاي كاربردي امر به معروف و نهي از منكر" نوشته دكتر محمدرضا شرفي و كتاب "سلام بر ابراهيم" كاري از گروه فرهنگي شهيد ابراهيم هادي است."