کد خبر: ۸۵۵۹۵
زمان انتشار: ۲۰:۴۴     ۲۲ مهر ۱۳۹۱
نسل جدي باتري هاي یون-لیتیومي که اين روزها بر روي گوشي هاي همراه جديد و تبلت ها و گجت هاي موجود دربازار نصب شده موضوعی است که علی رغم حرف و حدیث های بسیار درمورد نحوه نگهداري از آن بسياري از ما را درگیر خود کرده.
به گزارش دريچه فناوري اطلاعات باشگاه خبرنگاران، اين روز ها هيچ کدام از ما کاربران دنياي  تکنولوژي حقيقتا در مورد نحوه ي نگهداري از باطري هاي گوشي همراه و يا تبلت ها و نوت بوک هاي موجود دربازار، اطلاعات کاملي نداريم و با توجه به توصيه هايي که شايد از گذشته به ما منتقل شده،همان ها را نيز امروز رعايت مي کنيم. نقل قول هايي  که حال شايد خرافه هايي بيش نباشد.چرا که باطري هاي گوشي هاي همراه تا چند سال پيش از نيکل بوده و باطري هاي اين روزهاي موجود در بازار یون-لیتیومي  است.

موضوع چيست؟
در تلفن‌های همراه و گجت‌های نسل گذشته از باتری‌های نیکل استفاده می‌شد که نسبت به نحوه ی استفاده بسیار حساس بودند، موضوعی که خوشبختانه در باتری‌های یون-لیتومی به چشم نمی‌خورد. البته کارکرد ناصحیح از این باتری‌ها نیز می‌تواند به کاهش عمر مفید آنها منتج شود؛ اما اغلب باتری‌های لیتومی می‌توانند بدون مشکل چند سالی برای مان کار کنند. اگر مایلید تا عمر این بخش کلیدی از دستگاه خود را افزایش دهید با ما همراه باشید.

باتری را کاملاً خالی نکنید!
برخلاف باور عمومی، به جای آنکه همیشه باتری لیتومی خود را کاملاً خالی کنید، بهتر است قدری که انرژی ذخیره شده آن کاهش یافت، کمی آن را شارژ و دوباره استفاده نمایید. در حالت ایده آل تخلیه باتری تا 50 درصد برای سلامت این قطعه بهتر از تخلیه‌های بسیار کم یا بسیار زیاد است. پس از این به بعد اگر امکانش برایتان وجود داشت نگذارید شارژ باتری گجت شما تا انتها مصرف شود و در عوض وقتی میزان شارژ باتری گجت شما به حدود ۵۰ درصد رسید آن را به برق متصل نموده و شارژ نمایید.



باتری را کاملاً شارژ نکنید!
علی رغم اینکه بسیاری از کاربران در زمان شارژ، باتری لیتیومی خود را صد درصد شارژ می‌کنند،بايد بدانيد که نیازی به این کار نیست. بهتر است به قانون 40 تا 80 درصدی بسنده کنید و همیشه در همین محدوده باتری را شارژ یا مصرف کنید. چرا که چنین رویکردی می‌تواند به افزایش طول عمر باتری گجت شما بیانجامد. اگر احیاناً باتری را تا 100 درصد شارژ کردید، بهتر است سریعاً دوشاخه را از پریز جدا کنید. کاری که اغلب ما انجام نمی‌دهیم و شب تا صبح باتری بی نوا را به شارژر یا برق شهری متصل می‌کنیم. ابزارهایی همچون Belkin که در تصویر مشاهده می‌کنید نیز وجود دارند که بصورت خودکار زمانی که گجت شما بطور کامل شارژ شد، جریال الکتریسته ورودی به شارژر را قطع می‌کنند. البته ما مطمئن نیستيم که این ابزار در بازار کشور نیز وجود داشته باشد اگر شما نمونه مشابهی را می‌شناسید در بخش نظرات به دیگران معرفی کنید.

یکبار در ماه باتری را کاملاً تخلیه کنید
شاید عجیب به نظر برسد، اما علی رغم اینکه نباید همیشه باتری‌های لیتیومی را صد درصد خالی کرد، لازم است تا ماهی یک بار باتری خود را کاملاً خالی کنید. جالب است بدانید باتری‌های جدید هوشمند بوده و قادرند تا زمان اتمام شارژ خود را به دستگاه اعلام کنند. اما دقت این اندازه گیری زمانی، پس از بارها شارژ نصفه و نیمه با اشتباه همراه می‌شود و آنگاه است که می بایست اجازه دهیم باتری کاملاً از انرژی تخلیه شود تا دوباره دقت اندازه گیری سابق باز گردد.

باتری را خنک نگه دارید!
اغلب ما از این موضوع اطلاع درستی نداریم که دمای بالا می تواند به سلامت باتری لطمه بزند. دقیقاً مانند پردازنده ها که دمای زیاد آنها را اذیت کرده و از عمر مفیدشان می‌کاهند، باتری‌ها نیز به این شرایط حساس هستند. اگر بار دیگر به جدول ضمیمه دوم نگاهی بیاندازید، درخواهید یافت باتری که در گرما نگهداری می شود، به مراتب زودتر از باتری که در خنکا است از بین می رود.
وسواسی نشوید و سخت نگیرید
باوجود تمام این توصیه ها اگر در شرایطی قرارگرفتید که مجبور به نقص موارد فوق شدید، مثلاً باتری کاملا تخلیه شد یا اینکه پیش از مسافرت و عدم دسترسی به برق باتری را کاملاً شارژ کردید، نگرانی به دل راه ندهید و وسواسی نشوید. در ذهن داشته باشید که این باتری چند سالی به شما خدمت خواهد کرد و بعد از سپری شدن عمر مفید به هر حال از کار می افتد. تمام راهکارهای بالا می تواند در دراز مدت بر این عمر مفید بیافزاید. خوب است با توجه به نیازتان از باتری کار بکشید و تنها در صورتی که می توانید بدون دردسر موارد بالا را رعایت کنید، این کار را حتما انجام دهید، اما خود را به زحمت نیاندازید که دنیا محل گذر است و همه بالاخره روزی رفتنی هستیم!
 
توصيه هاي فوق براي نگهداري صحيح از باتري هاي ليتيومي است که اين روزها بر روي اکثر گوشي هاي همراه و تبلت هاي موجود در بازار قرار دارد. براي اطلاع از نوع باتري موبايل و يا تبلت خود مي توانيد اطلاعات مربوط را بر روي بدنه باتري جستجو کنيد.

در زير مي توانيد نرم افزار هاي کاهش مصرف باتري را دانلود کنيد:

* دانلود نرم افزار براي سيستم عامل سيمبين

Battery Power Saving v1.07.0 نرم افزاری است که گوشی شما را بهینه کرده و مصرف باتری گوشی شما را تا حد چشم گیری کاهش می دهد.نرم افزار کاهش مصرف باتری با تغییر تنظیمات GPS ، WiFi ، بلوتوث ، شبکه های 3G ، نور صفحه نمایش و ارتعاشات در کمتر کردن مصرف باتری تاثیر مثبت میگذارد. اين برنامه برای گوشی های سیمبین 3 و سری 60 ورژن 3 و سری 60 ورژن 5 و آنا و بلا قابل نصب است.

براي دانلود اينجا را كليك كنيد.





* دانلود نرم افزار براي سيستم عامل اندرويد

پیش نیاز : اندروید ۱٫۵ و بالاتر

Battery Booster را می توان قدرتمند ترین برنامه ساخته شده برای مدیریت شارژ باتری در اندروید و بهینه سازی مصرف آن دانست . این نرم افزار با استفاده از توابع خاص خود می تواند اطلاعات بسیار جامعی در زمینه شارژ باتری دستگاه اندرویدی شما در اختیارتان قرار دهد . افزون بر این انجام کارهایی نظیر به روز رسانی خود نمودار انرژی مصرفی باتری ، درجه حرارت ، ولتاژ و … از دیگر امکاناتی است که این برنامه در اختیارتان قرار می دهد .
Battery Booster با بهره گیری از صرفه جوی هوشمند خود می تواند برخی از تنظیمات مربوط به بخش های پرمصرف انرژی نظیر وای فای و بلوتوث را متناسب با استفاده شما بهینه سازی کرده تا میزان زمان نگهداری انرژی موجود در باتری افزایش یابد .

براي دانلود اينجا را كليك كنيد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها