به گزارش 598 به نقل از فارس ، سیدمرتضی سجادیان در واکنش به ادعانامه دبیرکل کارگزاران مبنی بر عدم مسئولیت نامبرده در این حزب، به افشاگری در خصوص «عملکرد کرباسچی» در روزنامه «کارگزاران» پرداخت.
غلامحسین کرباسچی اواخر هفته گذشته با انتشار اطلاعیهای مدعی شد سجادیان در مقطع انتشار کارگزاران به عنوان سمپات سادهای در برخی جلسات حزب متبوعش شرکت میکرد.
وی همچنین در این اطلاعیه نوشته بود: سجادیان عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نیست و در روزنامه هم مسئولیتی ندارد و فقط در مقطعی به دلیل ناشناخته بودن و عدم حساسیت روی او، مدیریت روزنامه را بر عهده داشت اما بعد از مدتی برکنار و فرد دیگری جایگزین وی شد.
سیدمرتضی سجادیان در آغاز گفتوگوی خود با فارس تصریح کرد: بنده از بدو انتشار روزنامه کارگزاران مدیرمسئول بودم و این مسئولیت را هم به توصیه دوستان بسیار خوبم در حزب که افرادی معتقد به نظام و خالص و صادق هستند، پذیرفتم.
وی ادامه داد: آقای کرباسچی برای من مثل یک هندوانه دربسته بود و نمیدانستم چه منشی دارد که مسئولیت روزنامه را به خاطر او بپذیرم اما اگر شرایط مانند امروز بود، هرگز این مسئولیت را قبول نمیکردم.
سجادیان ادامه داد: یکی دیگر از دلایل حضورم در کارگزاران انتساب مجموعه به آقای هاشمی بود که بارها به عنوان مدیرمسئول خدمت ایشان میرسیدم، بر خلاف ایدههای کرباسچی به من توصیه میکردند در جهت تقویت نظام و رهبری بنویسیم و تیترهایی بزنیم که مردم مأیوس نشوند.
مدیرمسئول کارگزاران با بیان اینکه اختلاف وی و کرباسچی عقیدتی است، گفت: آقای کرباسچی در روزهای اول همکاری رابطه خوبی با من داشت ولی اختلافات و مشکلات از سر تحمیل خبرنگاران گزینشی او که الان به خارج گریختهاند یا همکار رسانههای بیگانه اند، آغاز شد.
سجادیان افزود: بنده از روز اول که رفتم روزنامه، با همه آقایان اتمام حجت کردم که نظام، رهبری و قانون خط قرمز من است و هرگز از آنها عبور نمیکنم و حتی در مصاحبه با رسانههای خارجی هم از این اعتقادم دفاع کردهام.
وی اضافه کرد: در زمان مدیریتم در روزنامه، اجازه نمیدادم مطالب امثال اکبر گنجی که او را فردی ناسالم و خائن میدانستم که نان نظام اسلامی را خورده و به دامن دشمنان اسلام پناه برده و علیه اسلام فعالیت دارد، منتشر شود.
سجادیان معتقد است «برهنه شدن زنان مخالف با جمهوری اسلامی در کنفرانس برلین نیز محصول طراحی و برنامهریزی گنجی بود که امروز نقاب از چهره پلیدش افتاده اما کرباسچی و عطریانفر میخواستند کارگزاران تریبون چنین افرادی باشد».
وی ادامه داد: اعتقاد من این بود که مسعود بهنود با هر رتبه و جایگاهی در عرصه رسانه که برخی او را کارشناس میدانستند، متعلق به ما و جایش در رسانههای ما نیست و این منشاء اختلافم با طیف برانداز بود.
مدیرمسئول روزنامه توقیفشده کارگزاران گفت: اینکه کرباسچی گفته انتخاب من برای مدیرمسئولی کارگزاران به خاطر ناشناخته بودن و عدم حساسیتها نسبت به بنده بوده، مؤید این است که پرونده کار فرهنگی من روشن و سفید است و کوچکترین نقطه تاریکی در آن وجود ندارد.
سجادیان افزود: آقایان با آن همه ادعا نتوانستند روزنامه «هممیهن» را بیش از چند ماه منتشر کنند و با تندروی و سوء رفتار باعث توقیف آن شدند اما روزنامه کارگزاران در همان شرایط قریب پنج سال منتشر شد.
وی اضافه کرد: انتخاب من برای مدیریت این روزنامه به خاطر سوابق مطبوعاتیام بود و مجلهای به نام «گلباران» داشتم که گستره آن را از منطقه به سراسری و از ماهنامه به هفتهنامه تبدیل کردم و تیراژ آن را بالا بردم اما به خاطر مشغله روزنامه، آن هم از بین رفت.
مدیرمسئول کارگزاران درباره توقیف این روزنامه هم توضیح داد: در زمان مدیریت کارگزاران جلسات متعدد و مستمری با سردبیری و برخی افراد در تحریریه داشتیم و قرار بود به طور ویژه به موضوع فلسطین بپردازی.
سجادیان افزود: من مخالف انتشار هر گونه مقاله یا بیانیه مغایر با مواضع نظام درباره فلسطین و رژیم صهیونیستی بودم اما دستور شخص عطریانفر برای انتشار مطلبی که بنده آن را رد کرده بودم، باعث توقیف روزنامه شد.
وی اضافه کرد: بنده همواره دنبال تأمین نظر دلسوزان نظام بودم ولی آقایان به دنبال تأمین نظر معاندین بودند و از روی غرض و مرض و در اقدامی طراحی شده، به خاطر منافع خود برای راهانداختن هیاهوی سیاسی موجب توقیف کارگزاران شدند.
مدیرمسئول روزنامه کارگزاران اظهار داشت: در همان ایام [انتشار روزنامه] و قبل از اینکه اصلاً بحث حوادث 88 و خبری از مسائل اینچنینی باشد، در نامهای به وزارت اطلاعات نسبت به حضور افراد مسألهدار در برخی رسانهها از جمله کارگزاران و تحرکاتشان علیه نظام هشدار داده بودم.
سجادیان افزود: همچنین قریب 160 صفحه گزارش مستند از تخلفات کرباسچی و عطریانفر در روزنامه کارگزاران به دادگاه ارائه کردم که آقای صفارهرندی وزیر وقت ارشاد هم کاملاً در جریان بود و در نامهای دیگر، هیئت نظارت بر مطبوعات را نیز از وضعیت روزنامه مطلع ساختم.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که نوشتم، این بود که بنده برخی عناصر مخرب و ناسالم را از روزنامه اخراج کردم ولی کرباسچی و عطریانفر اشخاص دیگری را با لفافه جدید و با اسامی مستعار جایگزین اخراجیهای مجموعه میکردند.
مدیرمسئول روزنامه توقیفشده کارگزاران گفت: بر خلاف ادعای آقایان، بنده نه تنها وقتم را که همه زندگیام را وقف کار روزنامه کردم اما مدعیان کشورداری حتی عرضه تأمین حقوق کارکنان یک روزنامه را هم نداشتند و حتی از پرداخت حقوق بنده عاجز بودند یا تظاهر به عجز میکردند.
سجادیان افزود: اگر آقای کرباسچی مدعی است بنده مدیرمسئول برکنار شده کارگزارانم، چرا هنوز بعد از 5 سال که روزنامه توقیف شده، نامههای ارشاد و قوه قضائیه به نام من میآید و من باید به جای حضرات به دادگاه بروم؟
وی ادامه داد: ظاهراً آقای دبیرکل یادش رفته که هنوز حکم جلب او به خاطر عدم پرداخت اجارهبهای دفتر روزنامه نزد من است و بنده باید جوابگوی صاحب ملک باشم و به خاطر تسویه نکردن پول تهیه کاغذ روزنامه، برای آقایان انصاری و شاپوریان حکم جلب صادر شد.
«به خاطر این مسائل حتی دو - سه بار خواستم شکایت و موضوع را پیگیری کنم اما آقای مرعشی و برخی دوستان از من خواستند درباره حقوقم و تهدیدات آقایان سکوت کنم و من هم تا به حال حرف نزدم ولی حالا خودشان باعث شکستن سکوتم شدند».
سجادیان به کرباسچی متذکر شد که اگر ادعا میکند مؤمن است و به قیامت اعتقاد دارد، حقالناس را ادا کند نه این که زمان ریاست و حکمفرمایی دبیرکل باشد و وقتی صحبت از پرداخت حق و حقوق دیگران میشود، از خود سلب مسئولیت کند.
وی خاطر نشان کرد: کرباسچی بعد از توقیف روزنامه برای فرار از پرداخت حقوق دیگران تا مدتها پاسخگوی کسی نبود و حتی به خبرنگاران گفته بود من که کارهای نیستم و پولی ندارم و طرف حساب شما حزب است و میتوانید به جای دستمزدتان چهار تا تیر و تخته را ببرید!
سجادیان نامه کرباسچی را نوعی عقدهگشایی و نشانگر حقارت، کوتهبینی و کوتهفکری او دانست و گفت: اگر به جای آنکه از حقوقم بگذرم و به آنها نه بگویم، حرفهای کرباسچی را میزدم و مطیع عطریانفر بودم الان روی چشم آنها جای داشتم.
«کرباسچی در جریان اغتشاشات 88 به من پیغام داد با رسانههای وابسته به حاکمیت مصاحبه نکن و اگر خواستی تریبون میدهیم با هماهنگی ما حرف بزن اما من قبول نکردم و الآن هم ناراحتند که چرا به عنوان مدیرمسئول کارگزاران بر خلاف نظر آنها حرف میزنم».
مدیرمسئول روزنامه کارگزاران در بخش دوم گفتوگو با فارس درباره تکذیب عضویت وی در شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: اولاً باید بگویم که حزبی در کار نیست و مدتهاست آقایان جلسه ندارند و فقط از کارگزاران یک پوسته و اسم بدون رسم باقی مانده که حالا بخواهیم بر عضویت در آن اصرار داشته داشته باشیم.
سجادیان افزود: دوم اینکه خدا را شاکرم در مجموعهای نیستم که کرباسچی در رأس آن قرار دارد و بنده هم هیچ کجا نگفتهام عضو شورای مرکزی حزب هستم و دوستان رسانهها خودشان با توجه به جایگاه حقوقیام در مقام مدیرمسئول ارگان رسمی حزب، مرا به عنوان عضو شورای مرکزی معرفی کردهاند.
وی ادامه داد: سوم اینکه خوشحالم امروز کسی علم مخالفت با مرا برداشته که ماهیت او چه در عرصه سیاسی و چه در عرصه اقتصادی برای همگان روشن شده و دیگر کسی برای امثال او اعتباری قائل نیست.
مدیرمسئول کارگزاران با بیان اینکه کرباسچی با الفبای سیاست بیگانه است، اظهار داشت: در دوره همکاریام با کارگزاران دیدم کرباسچی اصلاً منش حزبی ندارد و با طی مدارج سیاسی به دبیرکلی نرسیده بلکه این جایگاه را در سایه مسائل حاشیهای و مظلومنمایی به خاطر برخوردهای صورت گرفته با او در دوره شهرداری به دست آورده است.
سجادیان از کرباسچی به عنوان ورشکسته سیاسی یاد کرد و متذکر شد که اگر قرار باشد روزی دولت تشکیل دهد، حتی او را به عنوان دربان ریاست جمهوری نمیگذارد.
وی ادامه داد: این هنر نیست که با حمایت آقای هاشمی و با اتکا به بودجه کلان طرحهای شهرداران گذشته را اجرا کنی بلکه به نظر من هنرمند قالیباف است که با دست خالی برنامههای عمرانی و خدماتی را که حجم زیادی هم نسبت به دوره کرباسچی دارد، عملیاتی میکند.
سجادیان اضافه کرد: کرباسچی همیشه با جنجال آفرینی و با هزینه دیگران در صحنه بوده و الان هم با نامهنگاری و فرافکنی دنبال فرصت برای مطرح کردن خویش است.
«زمانی که او با شرط معاون اولی با کروبی همراه شد، با پول او خود را احیا کرد و عکسش را روی بیلبوردهای سراسر کشور بالا برد ولی روز انتخابات همه دیدند که به کروبی خیانت کرد».
مدیرمسئول روزنامه توقیفشده کارگزاران اظهار داشت: آقای کرباسچی فقط قدرت اقتصادی دارد اما این قدرت را هم از طریق عادی و کار و تلاش کسب نکرده و اگر زندگی او قبل و بعد از استانداری و شهرداری بررسی شود معلوم میشود خانه گران قیمت در شمال شهر و امکانات رفاهی و پولی که در کانادا و بانک پارسیان سرمایهگذاری کرده را از کجا به دست آورده است؟
سجادیان افزود: اختلاف ما با آقایان از آنجا شروع شد که فهمیدند دلم با نظام و ولایت و رهبری است و حتی علناً گفته بودند که فلانی با ما نیست ولی من با وجود نقدهایی که به عملکرد مسئولان اجرایی دارم و همه هم از آن مطلعند، از عقایدم دست نمیکشم.
وی ادامه داد: الآن هم شاید آنها تصور کنند من برای غنیمت و موقعیت این حرفها را میزنم اما خدا میداند ریالی به خاطر حضور در جبهه و مصدومیت در جنگ و بعد از آن هم هیچ رانتی از جمهوری اسلامی نگرفتهام و اتفاقا وزارت ارشاد همین الآن به دلیل مخالفت با دولت و به واسطه مسئولیتم در کارگزاران مجوز مؤسسه فرهنگی بشیر علم و ادب را تمدید نمیکند.
سجادیان خاطر نشان کرد که اینگونه مسائل و برخوردها باعث نمیشود سر آرمانها معامله کند و می افزاید: زمانی که برخی آقایان در خانه خود نشسته و در ناز و نعمت بودند، امثال بنده بدون هیچ چشمداشتی برای این انقلاب و کشور زحمت کشیدیم و حالا به خاطر جیفه دنیا به امام و شهدا و ارزشها پشت نمیکنیم.
وی اضافه کرد: اگر بنده هم در دولت اصلاحات به جای نوشتن نامه به دادستان کل کشور درباره پولشویی در وزارت ارشاد یا در دوره مسئولیتم در جهاد دانشگاهی به جای انتشار سخنرانی مهم رهبری درباره عوام و خواص سخنرانی آقای خاتمی در سالگرد دوم خرداد در دانشگاه تهران را چاپ کرده و بودم و به توصیههای این حضرات گوش میکردم، الان وضعم بهتر بود.
سجادیان با بیان اینکه کرباسچی با نگارش نامه اخیر خود نشان داد خط ما جداست، افزود: بنده معتقد و ملتزم به ولایت فقیه هستم و برای بنده هم امام و حضرت آقای خامنهای یکی هستند.
«اما کسی که مدعی پیروی از خط امام بود، حالا برای شاد کردن دشمنان نظام صحبت از شرط و مصداق میکند در حالی که خودشان هم می دانند که محور تفکر امام، ولایت فقیه و حکومت اسلامی بود».
وی با بیان اینکه اصلاحطلبی مورد نظر خاتمی و کرباسچی را قبول ندارد، خود را اصلاحطلب نوین معرفی کرد و این گروه اصلاحطلبان را کسانی دانست که دنبال رشد و توسعه کشور و رفاه مردم و سربلندی انقلاب و جمهوری اسلامی هستند و هر گونه حرکت در پازل دشمن را خیانت میدانند.
مدیرمسئول روزنامه کارگزاران در پایان به مردم توصیه کرد در طرفداری از احزاب هوشیار باشند و تا کسی نقد کرد یا با او برخورد شد، تصور نکنند ذیحق است و دلش برای کشور و ملت میسوزد بلکه باید افراد را درست بشناسند و فکر و رفتارشان را به دقت تحلیل کنند تا به امثال کرباسچی به چشم قهرمان و ناجی نگاه نکنند.