کد خبر: ۸۵۰۲۷
زمان انتشار: ۱۰:۳۳     ۲۰ مهر ۱۳۹۱
مشکلی که همیشه، چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب در کشور بوده است؛ بحث آمایش سرزمینی و علمی می باشد که برای جامعه صورت نگرفته است. باید مشخص شود که در هر استان چه ظرفیت‌هایی وجود دارد و به چه میزان نیاز به متخصص در رشته های مختلف است.
زهره طبیب زاده نوری، مشاور سابق رئیس جمهور و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به خبرنگار بی باک گفت: مشکلی که همیشه، چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب در کشور بوده است؛ بحث آمایش سرزمینی و علمی می باشد که برای جامعه صورت نگرفته است. باید مشخص شود که در هر استان چه ظرفیت‌هایی وجود دارد و به چه میزان نیاز به متخصص در رشته های مختلف است.

به گزارش سرویس اجتماعی بی باک، یکی از خبرگزاریهای کشور طی گزارشی اعلام کرد: بررسی آمارهای موجود در زمینه میزان بیکاری و وضعیت اشتغال به کار جوانان در کشور طی 7 سال اخیر نشان می دهد که فاصله بیکاری جوانان از سال 84 تا 90 یعنی در دوران ریاست جمهوری اقای احمدی نژاد دو برابر میزان بیکاری کل کشور بوده است.

این خبرگزاری رسمی کشور در حالی از رشد بیکاری در دوران اقای احمدی نژاد سخن به میان می آورد که برخی مسئولان مربوطه شدیدا آنرا تکذیب می کنند.

 بر پایه این گزارش، تحقیقات در این زمینه نشان می دهد که به دو دلیل عمده بیکاری بالا برای جوانان رده سنی 15 تا 24 سال کشور اتفاق افتاده است. کارشناسان معتقدند؛ تحولات سریع جمعیتی دهه 60 و عدم فراهم شدن بستر مناسب اشتغال برای متولدین این دهه یک دلیل عمده در انباشته شدن تقاضای کار در کشور است.

همچنین ناتوانی و ضعف سیستم آموزشی کشور در انطباق آموزشها با نیازهای روز بازار کار باعث شده تا فارغ التحصیلان فراوانی از رشته های مختلف آماده ورود به بازار کار باشند اما در بسیاری از رشته ها تقاضایی برای جذب نیروی جدید وجود نداشته باشد و این مسئله هیچگاه در زمان انتخاب رشته دانشگاهی جوانان به آنها گوشزد نمی شود.

زهره طبیب زاده نوری، مشاور سابق رئیس جمهور و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این رابطه به خبرنگار بی باک گفت: مشکلی که همیشه، چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب در کشور بوده است؛ بحث آمایش سرزمینی و علمی می باشد که برای جامعه صورت نگرفته است. باید مشخص شود که در هر استان چه ظرفیت‌هایی وجود دارد و به چه میزان نیاز به متخصص در رشته های مختلف است.


طبیب زاده درک درست از فرصت‌ها و چالش‌ها را مهم دانست و ادامه داد: ما باید نیروهای انسانی خود را بشناسیم تا بتوانیم بر اساس نیازهایمان چه در مرحلۀ اولیه و چه مرحله تکمیلی آموزش را سامان دهیم تا بطور مطلوب و مناسب از نیروی انسانی و سرمایه های موجود در کشور بهره برداری شود.

وی توجه نقش جامعه علمی کشور به این نیاز را یادآور شد و ادامه داد: به همین علت دانشگاه ها باید رشته های تحصیلی را بر اساس نیاز های جامعه جهت دهند و حتی ما در بعضی زمینه ها نیاز به متخصص کارشناسی و کارشناسی ارشد نداریم، ما احتیاج به تکنسین داریم.

مشاور سابق رئیس جمهور ادامه داد: تکنسین‌ها باید فنی‌و‌حرفه‌ای و فارغ التحصیل دانشگاه های علمی کاربردی و امثال آن باشند. و اگر به هرم جمعیتی افراد زیر 15 سال کشور در گذشته نگاه کنیم می بینیم که اگر تعداد دانش آموزان 17 یا 18 میلیون بوده است، در این زمان 12 میلیون شده و همان جوان گذشته امروز نیاز به کار و موقعیت شغلی دارد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزایش بیکاری را نتیجه عدم برنامه‌ریزی سال‌ها قبل دانست و افزود: باید در آن مقاطع هرم جمعیتی را می دیدند و برای 20 سال آینده برنامه ریزی مناسب می‌کردند.

طبیب زاده ابراز داشت: درست همین مسئله در رابطه با سالمندان هم صدق می کنند و همین جوانان تبدیل به افراد سالمند می شوند که افراد سالمند نیز نیازهای خاص خود را دارند.

رئیس مرکز امور زنان و خانواده در دولت نهم در ادامه اضافه کرد: متأسفانه افق‌های برنامه ریزی کوتاه مدت و میان مدت در کشور محدود به دوران خودمان است. مسئولان اجرایی باید پیش بینی 20 سال آینده را داشته باشند که متأسفانه در قسمت توسعه­ ای نیز بخشی از کارها پیاده نمی شود.

وی ضمن اشاره به کوتاهی دولتهای قبلی در این زمینه، رشد بیکاری در همه جهان را یاد آور شد و گفت: بیکاری در این زمان مختص کشور ما نیست و مربوط به اقتصاد جهانی است که تمام دنیا با این مسئله درگیر هستند و ما این مشکل را در کشورهای اروپایی و آمریکا و حتی کشورهای صنعتی می بینیم.

طیب زاده در پایان گفت: به نظر من این مشکلات باید ریشه یابی شوند و امید داریم که در سال‌های آتی، در جامعه علمی کشور اقدام های اجرایی پیاده شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها