کد خبر: ۸۴۹۴۱
زمان انتشار: ۱۹:۰۷     ۱۹ مهر ۱۳۹۱
منابع ديپلماتيك اعلام كردند كه فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب طي چند روز آينده به منظور رايزني در خصوص وضعيت سوريه به عربستان و تركيه سفر مي‌كند اين در حاليست كه مخالفان سوري بر سر تشكيل كميته‌اي براي دوره پس از بشار اسد توافق كرده‌اند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از روزنامه لبناني السفير، منابع ديپلماتيك تركيه اعلام كردند كه اخضر الابراهيمي، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب به زودي با هدف رايزني در خصوص وضعيت سوريه و راه‌هاي حل و فصل اوضاع اين كشور به عربستان، تركيه و مصر سفر خواهد كرد.

احمد فوزي، سخنگوي الابراهيمي در اين خصوص گفت: سفر الابراهيمي به كشورهاي همجوار سوريه به اين معناست كه الابراهيمي اين هفته به سوريه نمي‌رود.

يكي از مسئولان تركيه كه خواست نامش فاش نشود، اعلام كرد: هنوز زمان دقيق سفر الابراهيمي به تركيه مشخص نشده اما اين سفر تا پايان ماه جاري ميلادي انجام خواهد شد و فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب قبل از سفر ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهوري روسيه به تركيه خواهد رفت.

اين سفر الابراهيمي در حالي صورت مي‌گيرد كه روابط دمشق و آنكارا در پي درگيري‌ها و ناآرامي‌ها اخير در مرزهاي دو كشور تيره شده است.

از سوي ديگر، دولت روسيه نيز به ناتو و تركيه نسبت به هر گونه دخالت در امور داخلي سوريه هشدار داد.

اين هشدار دولت روسيه پس از اظهارات رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير تركيه در خصوص آمادگي اين كشور براي هر گونه احتمالي در خصوص سوريه و نيز پس از آن بود كه ناتو اعلام كرد در صورت لزوم براي دفاع از تركيه طرحي را آماده كرده است.

همچنين ميخائل بوگدانف، معاون وزير امور خارجه روسيه در مصاحبه با شبكه خبري اسكاي نيوز عربي اعلام كرد كه ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوريه امري قابل بررسي است. مشروط بر اينكه توافق در خصوص جزئيات اين مساله كاملا شفاف بوده و طرفين بر آن پايبند باشند.

بوگدانف در خصوص موافقت مسكو با ايجاد منطقه پرواز ممنوع كه از مدت‌ها قبل از سوي مسكو با مخالفت روبرو مي‌شد، گفت: هر چيزي قابل بررسي است ما قبلا اين تجربه را در دهه 90 در عراق داشتيم و براي ايجاد منطقه پرواز ممنوع توافق كرديم اما تصميمات اتخاذ شده در اين خصوص كاملا شفاف بوده و درباره جزئيات آن توافق شده بود.

وي اعلام كرد كه مسكو با ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوريه مخالف است زيرا از تكرار سناريوي ليبي كه دخالت نظامي كشورهاي خارجي است، مي‌ترسد.

معاون وزير امور خارجه درباره باقي ماندن بشار اسد، رئيس‌جمهوري سوريه در قدرت نيز اعلام كرد: حضور بشار اسد شرط اصلي حل و فصل بحران سوريه نيست.

بوگدانف همچنين تاكيد كرد كه روسيه از بشار اسد حمايت نمي‌كند.

وي گفت: ما از بشار حمايت نمي‌كنيم و خدا را شكر كه اسد رئيس‌جمهوري روسيه نيست.

اين مسئول رروسي اخبار منتشر شده مبني بر تشكيل هياتي براي همكاري‌هاي نظامي در ايران در راستاي حمايت از ارتش سوريه را تكذيب كرده و گفت: روسيه هيچ همكاري نظامي با هيچ كس ندارد و خود را از بحران سوريه كنار نگه داشته است.

بوگدانف در پايان اعلام كرد كه مسكو، واشنگتن و كشورهاي اروپايي اخيرا از نظام سوريه تضمين‌هايي را مبني بر عدم استفاده از سلاح‌هاي شيميايي عليه مخالفان سوري دريافت كردند اما مسكو همچنان نسبت به افتادن اين سلاح‌ها به دست گروه‌هاي تندرو از جمله القاعده نگران است.

همچنين بان كي مون، دبيركل سازمان ملل در اظهاراتي از دولت سوريه خواست تا هر چه سريعتر به درگيري‌هاي مسلحانه پايان دهد.

وي همچنين از گروه‌هاي مسلح سوري خواست تا نسبت به آتش‌بس پايبند باشند.

در همين حال فرانسوا اولاند، رئيس‌جمهوري فرانسه نيز نسبت به وضعيت سوريه به شدت ابراز نگراني كرد.

از سوي ديگر اكمل الدين احسان اوغلو، دبيركل سازمان همكاري‌هاي اسلامي نيز به نوبه خود از جامعه جهاني و شوراي امنيت خواست تا به مسئوليت‌هاي خود در قبال سوريه عمل كرده و ديگر در برابر قربانيان بحران اين كشور سكوت نكنند.

احسان اوغلو همچنين از جامعه جهاني خواست تا با جديت بيشتري براي حفظ امنيت جاني غيرنظاميان سوري و اتخاذ اقدامات كافي در خصوص اين كشور تلاش كند.

دبيركل سازمان همكاري‌ اسلامي همچنين اعلام كرد كه اين سازمان در سطوح مختلف در تلاش است تا راهكاري را براي خروج از بحران پيچيده سوريه پيدا كند.

وي اعلام كرد: سازمان همكاري‌ اسلامي اخيرا هياتي را به سوريه اعزام كرده تا دولت اين كشور براي متوقف كردن خشونت‌ها عليه غيرنظاميان قانع كند.

احسان اوغلو تاكيد كرد: تصميم تعليق عضويت سوريه در سازمان همكاري‌ اسلامي پس از آن بود كه همه تلاش‌هاي ديپلماتيك و سياسي براي قانع كردن مقامات سوريه جهت پايبندي به تعهداتشان در قبال دولت سوريه به بن بست رسيد.

همچنين فيليپ گوردون، معاون وزير امور خارجه آمريكا در امور اروپا در مصاحبه‌اي اعلام كرد كه به عقيده دولت واشنگتن هنوز زود است دولت موقتي را كه مخالفان سوريه آن را تشكيل خواهند داد به رسميت بشناسيم.

وي تاكيد كرد: ما معتقد نيستيم كه مخالفان سوريه آماده تشكيل دولت موقت هستند. لذا هنوز زود است بخواهيم آن را به رسميت بشناسيم.

وي تاكيد كرد: فرانسوا اولاند قبلا طرح به رسميت شناختن دولت موقت را پيشنهاد داد اما ما نسبت به اين مساله با احتياط عمل مي‌كنيم.

همچنين خبرگزاري آناتولي تركيه اعلام كرد: مخالفان سوريه در قاهره اعلام كردند كه تشكيل كميته‌اي از عقلاء و بزرگان براي دوران پس از سقوط بشار اسد توافق كردند اما اين كميته جانشين دولت انتقالي نيست.

هيثم المالح، رئيس شوراي امناي انقلاب سوريه در اين خصوص گفت: كميته بزرگان و عقلاء وظيفه فراهم كردن زمينه را براي تشكيل دولت انتقالي پس از سقوط بشار اسد و نيز انتخاب اعضايش را به عهده دارد اما اين كميته جانشين دولت انتقالي نخواهد بود.

وي همچنين خاطرنشان كرد: تشكيل دولت انتقالي جزو وظايف شوراي ملي نيست.

يكي از رهبران گروه اخوان المسلمين سوريه نيز اعلام كرد كه اين كميته مراحل ما بين سقوط اسد و تشكيل دولت انتقالي خواهد بود.

بنا به گزارش خبرگزاري آناتولي، كميته مذكور شامل 12 تن از مخالفان برجسته نظام سوريه از جمله برهان غليون، رئيس سابق شوراي ملي سوريه، هيثم المالح و علي البيانوني معاون ناظركل اخوان المسلمين سوريه است و احتمالا به زودي خبر تشكيل نهايي آن اعلام شود.

همچنين خبرگزاري سيريا نيوز نيز اعلام كرد كه بشار اسد، صطام جدعان الدندح را به عنوان سفير جديد سوريه در عراق اعلام كرد.

پيشتر نواف فارس، سفير سابق سوريه در بغداد اعلام كرد كه از نظام اين كشور جدا شده است.

از سوي ديگر، توماس سيمونياك، وزير دفاع لهستان نيز اعلام كرد كه كشورش از تركيه در ناآرامي‌هاي مرزي اخير با سوريه حمايت مي‌كند.

وزارت دفاع اين كشور همچنين تاكيد كرد كه با هر گونه دخالت نظامي در سوريه چه از طريق اتحاديه اروپا و چه ناتو مخالف است.

وزير دفاع لهستان همچنين در ديدارش با عصمت ايلماز، همتاي تركيه‌اي خود اعلام كرد كه كشورش در شرايط حساس كنوني كه در پي ناآرامي‌هاي موجود در داخل سوريه ايجاد شده و پيامدهاي آن به مرزهاي تركيه نيز كشيده شده از تركيه حمايت و به آن كمك مي‌كند.

پيشتر وزارت خارجه لهستان نيز درگيري‌هاي مرزي تركيه و سوريه را محكوم كرد و از تركيه خواسته بود تا در قبال اين مساله خويشتنداري كند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها