به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در چند ماه گذشته ما شاهد توهین مختلف رسانه های داخلی و خارجی کشور به عقاید و افکار دینی بودیم که همواره با توجیهات سطحی مسئولین آن رسانه ها مواجه می شدیم اما امروز برای اولین بار شاهد هستیم که مسئول یک رسانه شخصا از مردم عذر خواهی می کند و رسانه اش را تعطیل می کند.
حسین شریعتمداری از افراد باسابقه ارزشی در عرصه مطبوعات است و توسط جریانی که خود را روشنفکر مینامند، «حسین بازجو» خطاب میشود، از خطایی که در یکی از رسانههای زیر مجموعه اش رخ داد، عذرخواهی کرد اما همین افراد روشنفکر نما هیچ گاه به اشتباهات خود معترف نمیشوند و هیچ گاه عذرخواهی نمیکنند.
هنوز از چند ماهی از ماجرای علایی و نوشته اش که در برخی از سایت ها و رسانه ها همچون خبرآنلاین منتشر شد نمی گذرد؛ مطلبی که در آن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با نظام شاهنشاهی مقایسه شده بود و علیرغم اعتراضات وسیع برخورد درخوری نیز با آن صورت نگرفت و نه نویسنده و نه منتشر کنندگان آن عذرخواهی نکردند.
اتفاقی که در هفته های اخیر از سوی روزنامه شرق در توهین به رزمندگان دفاع مقدس صورت گرفت که بعد از اعتراضات نیروهای ارزشی مدیر مسئول نشریه با توجیه این توهین آن را اینگونه تفسیر کرد:« این طرح جغرافیای خاصی ندارد و جهل جهانی را نشان می دهد و در حقیقت به دنبال این است که بگوید جهل می تواند به این صورت باشد که انسان ها چشم یکدیگر را می بندند، بدون آنکه هدف و جهت خاصی داشته باشند.»اما اظهارات ضد و نقیض مسئولین این روزنامه آنگونه مشخص شد که شهاب طباطبایی از دست اندر کاران این روزنامه موضوع کاریکاتور روزنامه شرق را «بازداشت مهدی هاشمیرفسنجانی» عنوان کرد. اما در نهایت مسئولین این روزنامه هیچ عذرخواهی و اقدام داوطلبانه ای برای آرام کردن قلب های رنجور رزمندگان و مردم نکردند.
اخیرا نیز دو ماهنامه «کیهان کاریکاتور» در غیاب سید مسعود شجاعی طباطبایی؛ کاریکاتوریست جانباز که مسئولیت این نشریه را بر عهده دارد کاریکاتوری را که پیش تر نیز با نام «زلیخا فشن شو» چاپ شده بود را با پس زمینه فکری داستان حضرت یوسف و بریدن دست زنان در مجلس زلیخا منتشر کرده است که در آن حسین شریعتمداری با عذر خواهی از مردم انتشار این نشریه «کیهان کاریکاتور» را متوقف کرد و گفته است: «مؤسسه کیهان ضمن پوزش از این خطای ناخواسته، آمادگی خود را برای پذیرش هر نوع برخورد قانونی از سوی مراکز و مراجع ذیربط اعلام داشته و تأکید میکند که اینگونه نظارتها را برای حفظ فضای رسانهای میهن اسلامی ضروری و در خور استقبال نیز میداند.»
شریعتمداری در این باره نوشت: «در آخرین شماره دو ماهنامه کیهان کاریکاتور که با مدیر مسئولی کاریکاتوریست برجسته و طراز اول کشورمان، برادر متعهد و جانباز آقای سید مسعود شجاعی طباطبایی منتشر میشود، کاریکاتوری به چاپ رسیده که هرچند موضوع آن انتقاد به «مدگرایی» و دور شدن جوامع از داشتههای سنتی و ملی خود بوده است ولی کجسلیقگی در انتخاب سوژه آن به گونهای است که بعید نیست در برخی از برداشتها، حضور حضرت یوسف علیهالسلام را در محفلی که زلیخا با شرکت زنان مصر ترتیب داده بود، به ذهن متبادر کند. در این کاریکاتور هیچ نام یا اشارهای به آن پیامبر بزرگوار نشده است و پوشش زنان نیز برگرفته از پوشش سنتی و متداول دوران قاجاریه، یعنی سرآغاز ورود مدرنیته به کشورمان است. اما، از آنجا که احتمال برداشت سوء یاد شده نیز وجود دارد، مؤسسه کیهان ضمن پوزش از این خطای ناخواسته، آمادگی خود را برای پذیرش هر نوع برخورد قانونی از سوی مراکز و مراجع ذیربط اعلام داشته و تأکید میکند که اینگونه نظارتها را برای حفظ فضای رسانهای میهن اسلامی ضروری و در خور استقبال نیز میداند.
در خاتمه اشاره به این نکته نیز ضروری است که برادر عزیزم آقای سید مسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مسئول کیهان کاریکاتور یک جانباز شیمیایی جنگ تحمیلی است که در پی آثار باقیمانده از آسیبهای شیمیایی هر از چند گاه برای مداوا در بیمارستان بستری میشود و اکنون نیز چند ماهی است که در یکی از بیمارستانهای تهران تحت مراقبت ویژه و با قید ممنوعیت ملاقات بستری است. بیتردید در صورت حضور ایشان که یکی از کاریکاتوریستهای متعهد و شناخته شده در سطح بینالمللی است، کج سلیقگی و خطای یاد شده صورت نمیپذیرفت.
توضیح بیشتر آنان که انتشار کیهان کاریکاتور تا بهبودی کامل آقای سید مسعود شجاعی طباطبایی و بازگشت ایشان به مدیریت این دو ماهنامه، متوقف شده است.»