کد خبر: ۸۳۷۴۹
زمان انتشار: ۱۱:۴۷     ۱۵ مهر ۱۳۹۱
سفیر انگلیس در کابل با اشاره به مشکلات مرزی بین افغانستان و پاکستان که دهه‌هاست ادامه دارد، ادعا کرد که حل این مشکل کار دشواری نیست.

به گزارش فارس، «ریچارد استگ» در گفت‌وگو با تلویزیون «طلوع‌نیوز» افغانستان بیان داشت که افغانستان و پاکستان در خصوص مشکلات مرزی خود با جدیت مذاکره کنند.

وی ضمن این که حل مشکل مرزی میان افغانستان و پاکستان را کار ساده عنوان کرد، گفت: با حل مشکلات مرزی بین این 2 کشور، صلح و ثبات در منطقه تأمین خواهد شد.

این دیپلمات ارشد انگلیسی تصریح کرد: در حال حاضر پیدا کردن راه حل برای مشکل مرزی افغانستان و پاکستان، نسبت به 10 سال گذشته راحت‌تر شده است.

وی با اشاره به حضور گروه‌های مسلح مخالف دولت افغانستان در پاکستان گفت که برخی از این گروه‌ها در سال‌های گذشته و برخی دیگر در 20- 30 سال اخیر در پاکستان مستقر شدند.

سفیر انگلیس اذعان کرد که موضوع باعث به وجود آمدن چالش‌هایی بین 2 کشور شده است.

«الکساندر کنیازف» کارشناس روسیه هفته گذشته در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت که افغانستان اسنادی را برای به رسمیت شناختن «خط دیورند» آماده کرده است.

وی تصریح کرد که از یک سال پیش، اسنادی در دولت حامد کرزی برای به رسمیت شناختن این خط به عنوان مرز نهایی میان افغانستان و پاکستان آماده شده اما حل این مسئله با کرزی نخواهد بود زیرا این موضوع واکنش منفی اکثریت پشتون‌های افغانستان را به ویژه محافل ناسیونالیست پشتون که خواستار الحاق مناطق قبیله‌ای پشتون (که در حال حاضر تحت قیمومیت پاکستان است) به افغانستان هستند، به دنبال خواهد داشت.

حدود 10 روز پیش نشست 3 جانبه بین مقامات ارشد افغانستان، انگلیس و پاکستان در نیویورک برگزار شد که امضای پیمان استراتژیک بین اسلام آباد- کابل محور اصلی این نشست بود.

«جاوید کوهستانی» کارشناس افغان در گفت‌وگو با فارس در خصوص امضای تفاهمنامه استراتژیک کابل- اسلام‌آباد اظهار داشت: ابتدا باید مشکلات مرزی بین 2 کشور حل شود و 2 طرف به دنبال ایجاد فضای اعتماد باشند.

وی تصریح کرد: «دیورند» در مجموع تعاملات سیاسی افغانستان به عنوان خط فرضی مطرح است و در ادبیات سیاسی کشور افغانستان از آن به عنوان خط تحمیلی دیورند یاد می‌شود.

به نظر کوهستانی، هر کشوری که می‌خواهد افغانستان با پاکستان روابط استراتژیک داشته باشد، ابتدا باید اختلافات 2 کشور را از بین ببرد.

خط مرزی دیورند در زمان حکمرانی «عبدالرحمن خان»، طی معاهده‌ای در سال 1893 میلادی با «مورتیمر دیورند» نماینده هند تحت استعمار انگلیس تعیین شد.

همزمان با استقلال هند از انگلیس و به میان آمدن کشور پاکستان، دولت وقت افغانستان، خط دیورند را به رسمیت نشناخت و هنوز بین 2 کشور افغانستان و پاکستان بر سر مسائل مرزی اختلافاتی وجود دارد که گاهی باعث بروز مشکلات جدی بین آن‌ها شده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها