کد خبر: ۸۳۵۵۷
زمان انتشار: ۰۱:۲۱     ۱۴ مهر ۱۳۹۱
محسن هاشمی عملاً مطرح کرده که فقط پدرم به عنوان مرد بحران میتواند وضعیت موجود را جمع و جور کند و به عنوان کاندیدای اصولگرایان معتدل و اصلاح طلبان معتدل در مقابل تندروهای چپ و راست وارد میدان شود
بولتن نیوز: محسن هاشمی فرزند ارشد اکبرهاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، که پیش از این کمتر تا این اندازه به صراحت در باره مسایل سیاسی اظهار نظر علنی کرده  بود، در گفت وگوی اخیر خود با مجله آسمان، نکاتی را مطرح ساخته که قابل توجه وارزیابی است.






این گفت وگو به خاطر طرح نکات قابل توجهی که دارد، مورد توجه مخالفان نظام واز جمله بی بی سی فارسی نیز قرار گرفته و نکات عمده ای را بی بی سی از نگاه وی مطرح ساخته است.

محسن هاشمی  عملاً مطرح کرده که فقط پدرم به عنوان مرد بحران میتواند وضعیت موجود را جمع و جور کند و به عنوان کاندیدای اصولگرایان معتدل و اصلاح طلبان معتدل در مقابل تندروهای چپ و راست وارد میدان شود
محسن هاشمی تاکید می کند که "اگر اصلاح طلبان جدی بیایند، باعث اتحاد اصولگرایان هم خواهند شد، ولی اپوزیسیون و اصلاح طلبان باید بدانند که دیگر ناز، مشکلی را حل نمی کند و فرش قرمز برای آنها پهن نمی کنند؛ لذا چراغ سبز و قرمز مهم نیست، در این شرایط تحمیل کردن خود بر جامعه وظیفه است، فقط باید مواظب بود که فردی که برای روزها سخت و بحران ساخته شده است، به میدان بیاید."
به عبارت دیگر، بخشی از بدنه میانه روها و اصلاح طلبان، پذیرفته اند که شرکت نکردن در انتخابات و عدم حضور و مشارکت تعدادی ازآنها در انتخابات جمهوری اسلامی، اشتباه بوده و حالا نباید شرط و شروط تعیین کنند بلکه باید جدی تر وارد عرصه انتخابات شوند وبا افزایش مشارکت، شانس خود را برای پیروزی افزایش دهند.





بی بی سی در آخر گزارش خود  نوشته که در ادبیات سیاسی جمهوری اسلامی، از اکبر هاشمی رفسنجانی به عنوان "مرد بحران" یاد می شود. او خاطرات خود را با نام "عبور از بحران" به چاپ می رساند و انتشار مصاحبه ای از فرزند ارشد او، در حالی که دو فرزند دیگرش در زندان به سر می برند، احتمالا از سوی بسیاری از ناظران به معنای انتشار دیدگاه های پدر از زبان پسر تلقی خواهد شد.

محسن هاشمی در بخش دیگری از این  مصاحبه  گفته است که اعضای خانواده ما را به خاطر پدرم مورد هجمه قرار می دهند در حالی که باید توجه داشت که اتهامات سنگین مهدی هاشمی، علاوه بر حوادث بعد از انتخابات سال 88، شامل تخلفات اقتصادی از دهه 70 تاکنون و در زمینه های اقتصادی، سیاسی و امنیتی بوده است. آیا محسن هاشمی معتقد است که این تخلفات در رابطه با شرکت های نفتی، سازمان بهینه سازی و مسائل مالی، مسائل امنیتی و...  هم مرتبط با پدر بوده است؟

آقازاده ها باید به تدریج بپذیرند که آن ها نیز در این جامعه زندگی می کنند و همان طور که در فعالیت های سیاسی واجتماعی خود احساس استقلال  از پدر می کنند باید در مسائل مالی و اقتصادی و حقوقی و... نیز خود را در برابر قانون پاسخ گو بدانند.
همچنین اگر به واسطه توان ونفوذ پدر در جامعه نفوذ وتوان و قدرتی یافته اند، باید بپذیرند که مردم و رسانه ها نیز به همان میزان به عملکرد و تخلفات و فعالیت های آنها توجه داشته باشند.
اما در مورد اخیر، مهدی هاشمی تنها به واسطه تخلفات خود در ایران نباید در مقابل قانون پاسخ گو باشد بلکه به واسطه دعوای حقوقی و دیدگاه های شرکت های خارجی نیز باید خود را پاسخ گو بداند و لذا نباید تصور شود که چند ماه به انتخابات مانده، مهدی و فائزه مورد توجه قرار گرفته تا آقای اکبر هاشمی رفسنجانی مورد انتقاد قرار گیرد. بلکه باید توجه داشت که اگر مهدی در سال های قبل به کشور برگشته بود این موج خبری جدید تاکنون به نتیجه رسیده بود و مصادف با تحولات انتخاباتی سال آینده نمی شد.
در مورد فائزه نیز موضوع از این قرار است که بعد از انجام مراحل حقوقی، به تدریج زمان اجرای حکم وی فرا رسیده است.
همچنین باید توجه داشت که در صحنه سیاسی و رسانه ای، عده ای معتقدند که سیاستمداران، از هر پدیده ای برای اثرگذاری و طرح دیدگاه ها و تقویت اقبال سیاسی خود بهره می برند و خانواده هاشمی نیز با طرح این دیدگاه ها، خود را به صحنه انتخابات آینده نزدیک می کند. اما باید به همان میزان توجه داشته باشند که رقبای جدی در این زمینه حضور دارند و مردم ایران و رای دهندگان نیز به این نوع تحرکات و عملکرد خانواده هاشمی توجه دارند ودر رای و دیدگاه خود موثر ارزیابی می کنند.

محسن هاشمی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت وگو با مجله آسمان گفته است: باید مرد بحران به میدان بیاید





بی بی سی فارسی، با انتشار بخشی هایی از این مصاحبه نوشته است: محسن هاشمی رفسنجانی، فرزند ارشد اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تاکید کرده است که هدف اصلی برخوردهای اخیر، نه فرزندان آقای هاشمی رفسنجانی بلکه خود اوست. وی چند روز پس از بازداشت خواهر و برادرش فائزه و مهدی هاشمی، تاکید کرده که هدف گروه های سیاسی هم در داخل ایران و هم در خارج از کشور تضعیف آقای هاشمی رفسنجانی است.
محسن هاشمی با رد همه اتهاماتی که هم در داخل ایران از سوی مسئولان قضایی و جناح های سیاسی مخالف اکبر هاشمی رفسنجانی متوجه مهدی هاشمی شده و هم با تکذیب اتهاماتی که برادرش در خارج از کشور با آنها مواجه بوده، می گوید که اتهام زنندگان در پی تضعیف آقای هاشمی هستند.

اما باید در این زمینه این نکته را یادآور شد که در انتخابات مجلس ششم، که آقای هاشمی نفر سی ام شدند و سرانجام کناره گیری کردند، مگر موضوع فرزندان هاشمی مطرح بود؟
آیا درانتخابات ریاست جمهوری سال 84 که آقای احمدی نژاد رقیب جدی آقای هاشمی بودند مگر نام فرزندان ایشان مطرح بود؟
به نظر می رسد که مردم حساب آقای هاشمی و عملکرد وی را جداگانه مورد توجه قرار داده اند و در انتخابات قبلی نشان داده اند که چقدر به ایشان اقبال نشان می دهند. اکنون نیز نباید موضوع فرزندان ایشان که به طور مستقل فعالیت هایی دارند را به موضوع آقای هاشمی ربط دهید.

مهدی هاشمی، هفته گذشته و پس از سه سال اقامت در خارج از کشور، به ایران بازگشت و یک روز بعد، بازداشت و راهی زندان اوین شد.

دو روز پیش از بازداشت مهدی هاشمی، فائزه هاشمی خواهر او نیز برای اجرای حکم شش ماه زندان به دلیل تبلیغ علیه نظام راهی زندان شده بود.

اکبر هاشمی رفسنجانی تاکنون خود از موضع گیری مستقیم در قبال بازداشت فرزندانش خودداری کرده است، اما هفته گذشته، محسن هاشمی از پدرش نقل کرده بود که بین او و فرزندان مردم، هیچ تفاوتی وجود ندارد.

محسن هاشمی در گفت و گو با هفته نامه آسمان هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب را که به گفته وی "اسیر افراطیون " بوده اند مورد انتقاد قرار می دهد و آنها را تخریب و تضعیف پدرش از طریق فشار آوردن بر اعضای خانواده متهم می کند.

او می گوید: "مشکل کشور ما افراطیون و تندروهایی هستند که به قدرت می رسند. منظورم افراطیون هر دو جناح هستند. آنها وقتی پا می گیرند و از طریق ورود به قدرت قد علم می کنند، برای نظام مشکل آفرین می شوند. زیست این افراطیون چپ و راست در بحران است."

به گفته وی، "از دل تفکر اعتدال گرایانه دولت هاشمی، خاتمی ظهور می کند اما از دل دولت خاتمی، احمدی نژاد سر برمی آورد. افراطیون از پشت به هم می رسند. ممکن است در ظاهر مقابل هم باشند، اما از پشت تفکراتشان یکی است، چون نتیجه رفتار و کارهای آنها یکی است."

    "به نظرم قطعا اشتباه است که اصلاح طلبان به عدم شرکت فعال فکر کنند. بهتر است با یک برنامه قوی و قابل عمل که واقع گرایی و عمل گرایی همراه با با نگاه آرمان ها، در انتخابات شرکت کنند"


او در ادامه می گوید: "به دلیل شرایط و تفکر پدر، اصولا سعی بر این بوده است که در چارچوب اصلاح طلب یا اصولگرا قرار نگیریم. شاید به همین دلیل است که این سوء تفاهمات پیش می آید. آنچه همیشه برای من مهم بوده است، برخورد با افراط و تفریط در هر زمینه و توسعه و پیشرفت ایران و چهره واقعی اسلام بوده است که باید خالی از افراط و تفریط و خرافات که متاسفانه اخیرا از آن بیشتر استفاده می شود، باشد. بزرگان نظام و علی الخصوص خانواده ما از افراطیون هر دو جناح صدمه دیده اند."

محسن هاشمی می گوید: "همیشه به علت اثرگذاری آقای هاشمی در سیاست و انتخابات، یک عده ای از سیاسیون و رقبا نگران حضور هاشمی و اطرافیان بودند و از تخریب استفاده مناسب می کردند. از دیگر سو، برخی نیز چون نمی توانند علیه ایشان حرف بزنند، می روند سراغ خانواده و اطرافیان. الان نیز در قضیه مهدی می بینیم که عده ای رفته اند سراغ مسایلی که هیچ موضوعیتی ندارد."



فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی می گوید: "در باره ما و بر سر تک تک ما، در جامعه فضاسازی شده و شایعات وجود دارد. آنها می خواهند رای بگیرند و ما را به عنوان یک گروه قدرتمند معرفی می کنند و با فحش دادن به ما می خواهند برای خودشان رای جمع کنند."

محسن هاشمی می افزاید: "در یک برهه ای خصوصا سال های ۷۶ تا ۷۸، اصلاح طلبان تندرو سعی کردند از این حربه علیه ما استفاده کنند. در عمق جامعه شایعاتی علیه ما راه انداختند. بعد نیز اصولگرایان از همین روش علیه ما استفاده کردند. دیدند که چه روش خوبی. می توانند یک رقیب قدرتمند را به کمک اصلاح طلبان از میدان به در کنند. در زمان وزارت فرهنگ آقای مهاجرانی، کتاب «عالیجناب سرخ پوش» چاپ و بارها تجدید چاپ شد."

محسن هاشمی در ادامه گفت و گوی خود به بحث انتخابات ریاست جمهوری سال آینده می پردازد و می گوید: "به نظرم قطعا اشتباه است که اصلاح طلبان به عدم شرکت فعال فکر کنند. بهتر است با یک برنامه قوی و قابل عمل که واقع گرایی و عمل گرایی همراه با آرمان ها، در انتخابات شرکت کنند."

وی با اشاره به شرایط کنونی و موانع موجود بر سر راه اصلاح طلبان می گوید: "برای این شرکت لازم نیست شرط و شروط غیر میسر بگذارند و از آن طرف هم نظام لازم است با توجه به تحریم ها، بحران ها و مشکلات جدی اقتصادی و معیشتی و بعضی از سوء تفاهامات ایجاد شده، فضا را برای شرکت همه آحاد مردم و سیاسیون و دلسوزان نظام و کشور باز کند."

محسن هاشمی که پیش از این کمتر تا این اندازه به صراحت در باره مسایل سیاسی اظهار نظر علنی کرده بود، تاکید می کند که "اگر اصلاح طلبان جدی بیایند، باعث اتحاد اصولگرایان هم خواهند شد، ولی اپوزیسیون و اصلاح طلبان باید بدانند که دیگر ناز، مشکلی را حل نمی کند و فرش قرمز برای آنها پهن نمی کنند؛ لذا چراغ سبز و قرمز مهم نیست، در این شرایط تحمیل کردن خود بر جامعه وظیفه است، فقط باید مواظب بود که فردی که برای روزها سخت و بحران ساخته شده است، به میدان بیاید."

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
جواد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۴۱ - ۱۴ مهر ۱۳۹۱
۰
۰
خدا رحم کنه این مرد بحران زده هنوز که نتونسته خودش رو از فتنه ها تجات بده بعدش می خواد بیاد بحران های ما رو برطرف کنه بهتره بره بحران خودش رو حل و فصل کنه
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها