محمد شریعتمداری رئیس کمیسیون اقتصادی شورای راهبردی روابط خارجی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس اظهار داشت: ما هیچگاه دنبال تحریم نبودهایم و از آن استقبال نکردهایم اما تحریم تهدیدی است که همواره توانستهایم آن را به فرصت تبدیل کنیم.
وی افزود: باید با اتخاذ تصمیمات اقتصادی مناسب، توانایی خود در مقابله با تحریمها را تقویت کنیم تا روزی که دشمن کاملاً از اقدامات خود مأیوس شود.
مشاور مقام معظم رهبری با بیان اینکه اقتصاد ما قابلیت تبدیل تهدیدات به فرصت را دارد، گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای اتخاذ بهترین روش ها برای مقابله با ترفندها، تهدیدات و تحریمهاست.
شریعتمداری افزود: جمهوری اسلامی در راه مبارزه با نظام سلطه همواره هزینه پرداخته و تحریم یکی از این هزینههاست اما توفیقات ما در برابر این مسأله، معطوف به توانایی اداره امور توسط قوه مجریه است.
وی تصریح کرد: امروز اقتصاد نسبت به گذشته پیچیدهتر شده و همانطور که تحریمها تنوع یافتهاند، روش های مقابله با تحریم هم پیشرفت کرده و امکان عبور از تحریمها فراهمتر شده است.
وزیر سابق بازرگانی اظهار داشت: در دوران جنگ تحمیلی ما تحریمهای فلجکنندهای را تجربه کردیم اما در سایه رهبری داهیانه حضرت امام و تلاش دلسوزانه مسئولان و مقاومت ملی توانستیم بر تحریمها غلبه کنیم.
شریعتمداری افزود: آن زمان حتی مسواک را از سوریه وارد می کردیم و توان تولید مواد اولیه برای تولید کالاها هم نداشتیم و در شرایط نامناسب تولیدی قرار داشتیم.
وی اضافه کرد: دشمن تلاش می کرد مانع از ورود گندم به کشور شود که اگر اقدامات آنها به نتیجه میرسید، امنیت غذایی ما را تهدید می کرد.
«دوران جنگ ما در بیمارستانها حتی نخ بخیه نداشتیم و جان بیمارانمان بعد از عمل جراحی در خطر بود و ما شهید راه تحریم داشتیم اما امروز از آن شرایط سخت عبور کردیم و در برابر تحریمها پولاد آبدیده شدهایم».
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای راهبردی روابط خارجی گفت: امروز تولیدات ما آنقدر وسیع و متنوع شده که دشمن در برخی حوزهها مانند «تحریم انتقال فیزیکی کالا به کشور»، اصلا جرأت و توان ورود ندارد.
شریعتمداری افزود: الان تحریمها به سطح تأمین مالی فعالیتهای تولیدی بزرگ کشور رسیده و مثلا تلاش می کنند از سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ نفتی بالادست ما جلوگیری کنند که مقاومت ما در این حوزه بسیار قوی است.
وی در پایان تحولات و نوسانات بازار ارز را پدیدهای مقطعی دانست که مسئولان اقتصادی می توانند با تدبیر آن را کنترل کرده و سامان دهند.