کد خبر: ۸۳۱۵۳
زمان انتشار: ۲۱:۱۷     ۱۱ مهر ۱۳۹۱
همه مردم و دولت های آمریکای لاتین دوست ما هستند و ما تمام آنان را دوست داریم البته حجم روابط ما با کشورهای این منطقه متفاوت است اما بنده با آقای چاوز ، آقایان اورتگا، مورالس و کوره‌آ، روابطی صمیمی دارم.
صراط ، محمود احمدی‌نژاد رییس جمهور اسلامی ایران در حاشیه سفر به نیویورک به منظور شرکت در شصت و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل در گفت و گو با شبکه ‍C.N.N اسپانیولی در پاسخ به این سوال که آیا شرایط حاکم بر کوبا را ناشی از تحمیل ها و مداخلات خارجی می دانید یا شرایط سیاسی خاص حاکم بر این کشور گفت: بنده قصد ندارم درباره مسائل داخلی کشورها اظهار نظر کنم. موضوع سخنان بنده عمدتاً درباره ریشه اصلی مشکلات جهان که متاثر از نظم حاکم بر عرصه بین المللی است می باشد.


رییس‌جمهور افزود : اگر در این چارچوب مشکلات جهان را بررسی کنیم مشکلات مبتلابه کشورهای مختلف نیز در ذیل آن قابل طرح و بررسی است.


احمدی‌نژاد با بیان اینکه نوع حکومت هر کشوری جزء اختیارات و متعلق به حق انتخاب مردم آن کشور است، اظهار داشت: موضوع سخنان بنده نظم بین المللی است و اگر تحریم در این چارچوب بر روی کشورها اثری ندارد چرا وضع می شود؟


رییس‌جمهور تصریح کرد: امروز نظمی بر دنیا حاکم است که بر اساس آن سردمداران اداره آن به خود اجازه می دهند کشورهای دیگر را اشغال کرده، حرکت‌های استقلال طلبانه را سرکوب و با ایجاد گروه های تروریستی و به بهانه صدور دموکراسی به سایر کشورها لشکر کشی کنند و پس از همه این دخالت ها طلبکار ملت ها نیز باشند.


احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه نظم حاکم بر جهان در نقطه مقابل عدالت و به زیان بشریت است، خاطر نشان کرد: سالانه فقط در یکی از کشورهای مدعی حقوق بشر و دموکراسی بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار صرف هزینه های نظامی می شود و در سال گذشته بیش از ۷۰ میلیارد دلار سلاح به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شده است؛ آیا این اقدامات هدفی غیر از جنگ دارد؟


رییس‌جمهور با بیان اینکه نظم کنونی جهان اساساً با جنگ زنده است، گفت: باید نظمی بر جهان حاکم شود که با صلح زنده باشد. اگر نظام بین المللی اصلاح شود، سیستم های سیاسی داخلی کشورها نیز به تبع آن اصلاح خواهد شد و بارها اعلام کرده ام که امروز همه کشورها بدون استثناء نیاز به اصلاحات دارند.
احمدی‌نژاد در پاسخ به اینکه آیا شما کشوری به نام آمریکا را همانند سایر کشورها نیازمند اصلاحات می دانید، تصریح کرد: اگر شما مدعی هستید که عدالت در آمریکا اجرا شده است، پس پاسخ دهید که فاصله عظیم طبقاتی موجود در آمریکا ناشی از چیست و چرا در این کشور بیش از ۵۰ میلیون فقیر وجود دارد؟آیا در آمریکا یک فرد سرمایه دار با یک فرد معمولی از حقوق برابری برخوردارند و تاثیری یکسان در انتخابات و جامعه آمریکا دارند؟
رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر قصد مقایسه دارید چرا به ایران اشاره نمی کنید که در آن خانم ها حتی مشکل ادامه تحصیل دارند، تصریح کرد: اطلاعات شما درخصوص ایران درست نیست امسال بیش از ۶۰ درصد ورودی های دانشگاه های ایران به خانم‌ها اختصاص دارد و اگر منظور شما عدم پذیرش بانوان در برخی دانشگاه ها است، این مساله ای فنی بوده و ناشی از آن است که دانشگاهی در یک سال امکان ارائه خدمات تحصیلی به دانشجویان خانم را نداشته است.
احمدی‌نژاد ادامه داد: امسال بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دانشجو در صدها رشته تحصیلی به دانشگاه های ایران راه یافته اند که حدود ۷۰۰ هزار نفر از آنان را بانوان تشکیل می دهند که در بهترین رشته ها در حال تحصیل هستند.
رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه ذهنتان را از این مسائل جزیی فارغ کرده و به مسائل بزرگتر بپردازید، خاطر نشان کرد: امروز دنیا نیازمند نظمی جدید بوده و تمام جهان نیازمند اصلاحات است و بنده بدنبال اصلاحات اساسی و مبنایی در مدیریت حاکم بر جهان به نفع مردم هستم
احمدی‌نژاد با اشاره به اصالت مکزیکی خبرنگار سی‌ان‌ان اسپانیولی گفت: اگر عدالت بر جهان حاکم شود در آن صورت کشور ثروتمندی چون مکزیک هم حجم انبوهی از مردم فقیر را درخود نخواهد دید .
رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که بهترین دوست شما در میان روسای جمهور و دولتهای آمریکای لاتین کیست، اظهار داشت: همه مردم و دولت های آمریکای لاتین دوست ما هستند و ما تمام آنان را دوست داریم البته حجم روابط ما با کشورهای این منطقه متفاوت است اما بنده با آقای چاوز ، آقایان اورتگا، مورالس و کوره‌آ، روابطی صمیمی دارم.
احمدی‌نژاد با بیان اینکه ایران با کشورهای برزیل و آرژانتین نیز روابط خوبی دارد، افزود: بنده برای خانم کریشنا و خانم اوصف نیز همچون سایر سران دولت های آمریکای لاتین احترام زیادی قائل هستم چرا که معتقدم آنها برای پیشرفت کشورهایشان تلاش می‌کنند. از ظلمی که به این کشورها شده و فشاری که امروز بر آنها وارد می شود آگاه هستم و از همین رو تلاش آنان برای اعتلای کشورهایشان را مقدس می‌شمارم.
رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه درگذشته روابط ایران با کشورهای آمریکای لاتین در سطح پایینی قرار داشت و آیا تقویت روز افزون روابط متاثر از احساسات ضد آمریکایی ملت های آمریکای لاتین است؟ تصریح کرد: آمریکایی ها فکر می کنند مرکز عالم هستند و اگر کسی با آنها ارتباط نداشته باشد نخواهد توانست به زندگی ادامه دهد اما این تفکرات متعلق به دوره استعمار است و امروز شرایط دنیا تغییر کرده و بعنوان مثال ایران در طول ۳۳ سالی که با آمریکا رابطه نداشته است هر روز بیش از قبل پیشرفت کرده و ارتباطات بین المللی آن به شدت گسترش یافته است .
احمدی‌نژاد با طرح این سوال که چرا آمریکایی ها فکر می کنند که وجود یا عدم وجود روابط بین کشورها همه متاثر از خواست آمریکاست، گفت: امروز دولت برزیل بدنبال حضور موثرتر در منطقه خاورمیانه است، آیا این متاثر از روابط برزیل و آمریکاست؟ چرا آمریکایی ها تصور می کنند همه ارتباطات بین المللی باید با اجازه و تحت نظر آنان باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رییس جمهور ونزوئلا با صدای بلند آمریکا را تهدید کرده و شما در ایران صحبت از محو رژیم صهیونیستی می کنید، این مواضع تهدیدی علیه آمریکا و متحدانش است، اظهار داشت: آیا دولت آقای چاوز علیه آمریکا اقدام به کودتا کرده است یا آمریکایی ها علیه دولت آقای چاوز؟ هوگو چاوز بدنبال کسب استقلال کامل کشورش در مقابل آمریکاست و ایران نیز همین هدف را دنبال می کند.
احمدی‌نژاد اضافه کرد: آیا ایران نیروهای نظامی خود را به قاره آمریکا فرستاده و کشورهای همسایه ایالات متحده را اشغال کرده است؟ آیا ناوهای نظامی ما به آبهای اطراف ایالات متحده اعزام شده اند؟ و آیا ایران کسی را در نزدیکی آمریکا به بمب اتم مجهز کرده و آن کشور آمریکا را تهدید به حمله نظامی کرده است؟ یا برعکس همه این اتفاقات رخ داده است؟ متاسفانه شما به اخبار وارونه استناد می کنید.
رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که گفته شده است ایران در حال ایجاد پایگاههای نظامی در ونزوئلا بوده تا در صورت حمله آمریکا به ایران از آنها برای ضربه زدن به ایالات متحده استفاده کند، تصریح کرد: شما همه تهمت های دشمنان علیه ایران را یک جا مطرح کردید اما آیا فکر نمی کنید این سخنان توهین به دولت ها و ملت های آمریکای لاتین باشد؟
احمدی‌نژاد ادامه داد: ملت های آمریکای لاتین کشورهایی مستقل بوده وخودشان تشخیص می دهند که در عرصه بین الملل با چه کسانی رابطه داشته باشند ، چگونه زندگی کنند و آینده خود را چگونه تعیین کنند. و آیا فکر می کنید ایران می تواند از کیلومترها دورتر برای آنان تعیین تکلیف کند؟ روابط ایران در عرصه بین‌الملل برپایه عدالت، ارزشهای انسانی و گسترش دوستی ها ، پایه ریزی شده است .
رییس‌جمهور با طرح این سوال که چرا عده ای چنین اخبار دروغینی منتشر می کنند و هیچ کس نیز به آنها رسیدگی نمی‌کند و خاطر نشان کرد: دولت آمریکا همانگونه که برای کارهایش نیازی به دلیل نمی بیند برای اثبات ادعاهایش نیز نیازی به ارائه سند، احساس نمی‌کند.
احمدی‌نژاد گفت: زمانی که نیروهای ناتو با شعار مبارزه با تروریسم و کشت مواد مخدر، افغانستان را اشغال کردند، تولید مواد مخدر در این کشور کمتر از هزار تن در سال بود و امروز پس از گذشت ۱۰ سال تولید آن به بیش از ۱۰ هزار تن در سال رسیده است و بر اساس گزارش های رسمی سازمان ملل، تروریسم در منطقه گسترش یافته است.
رییس‌جمهور افزود: چه کسی مسئول گسترش تروریسم و افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان است؟ همه بدانند که اصولاً دخالت خارجی بر مبنای نگاه استعماری کمکی به حل مسائل نمی کند .
احمدی‌نژاد اظهار داشت: آمریکایی ها با هر کس که مخالف باشند انواع اتهام ها را به او نسبت می دهند و از آنجا که ایران یک حکومت صد در صد وابسته به ایالات متحده را سرنگونه کرد، از همان روز اول انقلاب به مخالفت با آزادی و حمایت از تروریسم متهم شده است.
رییس‌جمهور با طرح این سوال که آیا دولت مکزیک تاکنون چنین اتهاماتی را علیه ایران نسبت داده است یا آمریکا و متحدانش، ادامه داد: آمریکا و متحدانش بر سازمان ملل و شورای امنیت حاکم بوده و هرگونه که منافعشان اقتضاء می کند، عمل می کنند، اما متهم کردن دیگران مشکلی را حل نمی کند.
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره وضعیت روابط ایران با آرژانتین تصریح کرد: رییس جمهور آرژانتین با پیشنهاد ایران برای گفتگوی وزرای خارجه دو کشور در راستای رفع سوء تفاهم ها موافقت کرده و امیدوارم این گفتگوها منتج به آن شود که دریابند ایران واقعاً در امور این کشور دخالتی نداشته است.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها