کد خبر: ۸۲۴۴
زمان انتشار: ۱۶:۲۷     ۲۹ دی ۱۳۸۹
رئيس جمهور آمريكا ضمن ابراز نگراني از سرنوشت همپيمانان منطقه‌اي خود خطاب به همتاي مصري خود گفت كه هيچ تضميني وجود ندارد كه انتفاضه تونس به مصر سرايت نكند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه "وطن " چاپ آمريكا، برخلاف بيانيه‌اي كه كاخ سفيد درباره گفت‌وگوي تلفني "باراك اوباما " و "حسني مبارك " منتشر كرده است، منابع آگاه آمريكايي اعلام كرده‌اند كه هدف اوباما از اين تماس تلفني توبيخ مبارك بوده است زيرا وي در روند ايجاد اصلاحات در مصر و مبارزه با فساد اهمال كرده است و نتايج انتخابات مجلس مردمي در اين كشور در سايه افزايش ترديدهاي جوانان مصري درباره انجام تقلب در اين انتخابات بسيار نا‌اميد‌كننده بوده است.

اين در حالي است كه كاخ سفيد با صدور يك بيانيه، مدعي شده كه گفت‌وگوي اوباما با مبارك به بررسي اوضاع تونس و راي اوليه دادگاه حريري محدود شده است و اوباما ابراز اميدواري كرده كه دولت انتقالي تونس بتواند اصول حقوق بشر را براي مردم اين كشور اجرا كند و انتخاباتي آزاد و شفاف را كه پاسخگوي خواسته‌هاي مردم باشد، برگزار كند.

بر اساس اين گزارش، كاخ سفيد به شدت پيگير اوضاع مصر است زيرا اين كشور بزرگترين همپيمان منطقه‌اي واشنگتن به شمار مي‌آيد و اخبار منتشر شده درباره خودسوزي 4 شهروند مصري طي دو روز گذشته و درخواست گروههاي معارض دولت مصر براي برپايي يك تظاهرات در تاريخ بيست‌وپنجم ماه جاري ميلادي و تلاش براي مجبور كردن مبارك به كناره‌گيري از قدرت آمريكايي‌ها را به شدت نگران كرده است.

در ادامه اين گزارش آمده است: در پي انتفاضه مردمي تونس، واشنگتن نگران آينده برخي همپيمانان منطقه‌اي خود است. منبع اين نگراني آمريكا اين است كه دولت "زين‌العابدين بن علي " بسيار سريع سقوط كرد و اين امر براي محافل غربي بسيار غيرمنتظره بود.

اين منابع نزديك به كاخ سفيد تصريح كردند: اوباما كه از سوي بسياري از موسسات پژوهشي و سياسي تحت فشار است، ناگزير شده كه اين فشارها را به رژيم مبارك نيز بياورد و به او گفته است كه پيش از اين‌كه فرصتها از دست برود، بايد اصلاحاتي را در كشور خود بوجود آورد. به همين دليل در اين‌ گفت‌وگوي تلفني از ادبيات تند و شديد اللحني استفاده است و در خطاب به مبارك تاكيد كرده است كه واشنگتن به هيچ وجه عدم سرايت انقلاب تونس به عرصه سياسي مصر را تضمين نمي‌كند، بويژه اين‌كه فضاي كنوني حاكم بر مصر بيش از هر زمان ديگري براي بروز يك انقلاب مردمي فراهم است.

بنا بر اين گزارش، اوباما از مبارك خواسته تا در نتايج انتخابات مجلس مردمي، مبارزه با فساد و نامزدي مجدد براي انتخابات رياست‌جمهوري مصر تجديد نظر كند.

اين منابع افزودند كه در صورت بروز يك انقلاب در مصر، واشنگتن در كنار مردم مصر قرار خواهد گرفت و به همين دليل به مبارك توصيه كرده‌است كه از استفاده از هرگونه خشونت عليه مردم و معارضان دولت پرهيز كند.

در بيانيه كاخ سفيد آمده است كه رئيس جمهور آمريكا همچنين از حمايت هاي مبارك از دادگاه بين المللي بررسي عاملان ترور "رفيق حريري "، نخست وزير سابق لبنان نيز قدرداني كرد.

در اين بيانيه به اين نكته اشاره شده است كه اوباما ضمن قدرداني از حمايت هايي كه مصر از دادگاه بين المللي ترور رفيق حريري به عمل آورده است، اظهار داشت كه اين دادگاه تلاش مي كند به دوره گريز از مجازات در ترورهاي سياسي لبنان پايان داده و عدالت را براي مردم اين كشور اجرا كند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها