کد خبر: ۸۱۶۱۶
زمان انتشار: ۱۰:۳۳     ۰۵ مهر ۱۳۹۱

سکه و ارز، دو یار قدیمی که درست یا غلط قیمت بسیاری از کالاها و خدمات را به خود وابسته کرده‌ و البته مدتی است در مسابقه سرعت برای افزایش قیمت رقابت تنگاتنگی دارند از سوی دیگر علی‌رغم وعده‌های مختلف هنوز این رقابت به خط پایان نرسیده است. همین بهانه‌ای شد تا خبرنگار " بی باک" گفت‌وگوی کوتاهی را با یکی از نمایندگان مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی ترتیب دهد که اهم مطالب ارائه شده از سوی وی در ادامه تقدیم می گردد.

به گزارش سرویس اقتصادی بی باک، به اعتقاد حجت الاسلام روح الله بیگی ، نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، عدم مدیریت مدبرانه بر بحران ارز و سکه مؤثر بوده است ضمن این که نباید از نقش زالو صفت‌هایی که در بدنۀ دولت نفوذ کرده‌اند غافل شد.

دکتر بیگی در گفتگو با خبرنگار "بی‌باک" گفت: توّرم بالا است و قرار گرفتن در تحریم اقتصادی قابل کتمان نیست؛ ولی این‌جا سؤال پیش می‌‌آید که آیا تمام توّرم و بحران‌های اقتصادی از تحریم است؟ در پاسخ باید گفت که اینگونه نیست، بلکه کارشناسان می‌‌گویند20 الی 30 درصد مربوط به تحریم است، ولی مابقی به سوء مدیریت مربوط می‌شود.

وی در ادامه افزود: الان وزیر اقتصاد می‌گوید من مقصر نیستم، رئیس بانک مرکزی هم معتقد است مجموعه تحت امر وی تقصیر ندارد؛ اما به قول معروف گر حکم شود که مست گیرند، در شهر هر آنچه هست گیرند.

نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس، عملکرد نادرست مسؤولان را در موضوع بحران ارز و سکه دخیل دانست و افزود: نقدینگی بیشتری که الان وجود دارد به همراه عدم مدیریت مدبرانه تأثیر گذار است و چه بسا علت اصلی غیر از این‌‌ها نفوذ بعضی از انسان‌‌های زالو صفتی است که در بدنۀ دولت نفوذ کردند.

وی که دلیل تلاش برخی برای بوجود آوردن بحران سکه و ارز را بدبین کردن مردم نسبت به نظام می‌داند و در ادامه می‌افزاید: مردم بابصیرت، هوشیار و آگاه هستند و نقش افراد زالو صفت و دلّالان را بهتر از همه تشخیص می‌دهند؛ ولی به هر حال مسؤولین باید به فکر باشند.

نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی در پاسخ به راهکار برون رفت از بحران سکه و ارز این گونه اظهار می‌دارد: مسؤولین باید با هم‌‌فکری، تعهد، تدبیر کامل و هماهنگی این مشکل را حل کنند.

دکتر بیگی همچنین در رابطه با عدم هماهنگی مسؤولین، به نبودن هماهنگی بین وزارتخانه‌های صنعت و کشاروزی در موضوع تنظیم بازار اشاره کرد و افزود: مثلاً وزیر صنعت می‌گوید زمانی که تنظیم بازار را طی مصوبه‌ای به ما دادند، سؤال کردیم که چه مقدار گندم داریم، به ما پاسخ دادند که 14 میلیون تن گندم موجود است در صورتی که دو ماه بعد مشاهده کردیم که 14 میلیون تن نبوده بلکه 2 میلیون تن بوده است. اینجا معلوم است که هماهنگی‌‌ها انجام نشده است. این عدم هماهنگی مسؤولین با هم، نهایتاً دودش به چشم ملّت می‌رود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۲۵ - ۰۵ مهر ۱۳۹۱
۰
۰
به نظر بنده این تیم اقتصادی کارایی لازم را ندارد
پاسخ
خوش بین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۵۶ - ۰۹ مهر ۱۳۹۱
۰
۰
وقتی ارز یک کشور به شدت نزول میکنه فقط از نظر اقتصادی یک توجیه داره که بهش میگن ورشکستگی اقتصادی یک دولت و الان در حال اتفاق افتادن در ایران است و روزانه میلیونها دلار ارز و سرمایه داری که فکر میکنن سرمایه انها در خطر است سعی در بیرون بردن سرمایه خود از کشور میکنن و نتیجه میشه صدور 8000 ویزای سرمایه گذاری eb5,... است که کشور امریکا اعلام نموده به سرمایه داران ایرانی داده است و نتیجه دیگر ان این است که به زودی تمامی مردم برای خریدن ارز پول خود را از بانکها خارج می کنند و تمامی بانکها ایرانی به زودی اعلام ورشکستگی می کنند ان وقت وضعیت مشابه سال 1994 در عراق ایجاد میشه که شهروندان عراقی روزانه فقط یک وعده غذایی می توانستند بخورند و دارو و دیگر مایحتاج زندگی به شدت نایاب شده بود تجریه شخصی من از ان دوران عراق به من نشان داده است که مسئولین ایرانی نباید برای بر طرف کردن کسر بودجه شدید کشور از این روش افزایش نرخ ارز استفاده کنند زیرا با تخلیه کشور از افراد دارای سرمایه روز به روز کارگران بیشتری شغل های خود را از دست می دهند و نهایتا میشود خواست کشورهای دشمن که بدبختی ایرانی ها را ارزوی می کنند اگر این رویه ادامه داشته باشد به زودی کشور به علت کشیدن پول از حسابها توسط مردم برای خرید ارز شاهد ورشکستگی بانکها و مصائب دیگر خواهد بود چه بهتر بود که بعضی ها از سرگذشت ملت عراق در دوران تحریم ها درس بگیرند و از ایجاد هر حبابی در بازار جدا خودداری نمایند
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها