اندیشکده راهبردی امنیت نرم در گزارش جدید خود اقدام به جریان شناسی فرهنگی برخی انتشارات و نویسندگان ضدانقلابی کرده است.
به گزارش رجانيوز، این گزارش با اشاره به برخی نویسندگان و آثار آنها، وجه به اصطلاح فرهنگی اقدامات برخی افراد در ارتباط با جنگ نرم به خصوص پس از جریان انتخابات88 را مورد تأکید قرار داده است .
شبکه ايران نوشت: در این جزوه که با عنوان "زمزمههای رنگی؛ واکاوی زمینههای براندازی نرم در حوزه نشر" تهیه شده، از ناشرانی همچون اﻧﺘﺸﺎرات «ﻧﯽ»، «چشمه»، «کویر»، «عطایی»، «روشنگران»، «ققنوس» و «اختران» به عنوان فعالین عرصه جنگ نرم در حوزه چاپ و توزیع کتاب علیه انقلاب اسلامی و مردم نام برده شده که با گردآوری برخی نویسندگان خاص و دائمی خود، آثاری را منتشر کردهاند که چیزی جز مقابله با نظام را در پی نداشتهاند.
این جزوه 64 صفحهای با اشاره به انتشارات " روشنگران و مطالعات زنان"، به عنوان نمونه کتاب «جامعه مدنی، مبارزه مدنی» آن را مورد تأکید قرار داده و عنوان میکند: چاپ این کتاب زنگ خطری بود که صدای بلند آن مسئولان امر را از خواب غفلت بیدار نکرد و این اثر ضدامنیتی در همه نمایشگاههای محلی و ملی و کتابفروشیها نیز عرضه شد تا روشهای آموزش براندازی نرم بصورت رسمی ترویج و تبلیغ شود!
در بخش نخست این جزوه از کتابهایی یاد میشود که رنگ و بویی علیه اعتقادات اسلامی مردم ایران و نظام اسلامی را به خود گرفته و در این میان ذکر بخشهایی از مطالب کتاب به خوبی مؤید این امر است.
به عنوان نمونه این گزارش عنوان میکند که در کتاب " از دولت اصلاحی تا دولت اسلامی" نوشته شهراد اثنی عشری که از سوی نشر "عطایی" به چاپ رسیده، آمده است: « اصلاحطلبان آخرین نسلی بودند که میخواستند به صورت مسالمتآمیز دست به اصلاحات بزنند، بنابراین باید نگران مطالبات انباشته شده نسل آینده بود که ممکن است به صورت بریده شدن از نظام و یا شکلگیری هستههای مخالف بروز کند. (ص 56) »
نویسنده در ادامه تهدید میکند که: « دیگر هیچ بهانهای برای کارشکنی عناصر مخالف در این جهت توجیهپذیر نیست و مردم و تودههای محروم از جامعه از روشهای دیگر برای رسیدن به مطالبات خود استفاده خواهند کرد.»
همچنین در این گزارش از کتابهایی همچون "جامعه مدنی ، مبارزه مدنی" از انتشارات "روشنگران و مطالعات زنان" نیز یاد میشود که ترجمه مهدی کلانترزاده از کتاب جین شارپ یعنی "پدر کودتاهای مخملی" و رابرت هلوی است و کاملا روشهای جنگ نرم و براندازی را تشریح میکند.
«نتایج انتخابات اغلب به عنوان محکمترین سند برای اثبات داشتن صلاحیت برای حکومت کردن به کار گرفته میشود. به همین دلیل است که بسیاری از حکومتهای مستبد، نظارت بسیار زیادی بر انتخابات میکنند و انتخابات انحصاری، با صندوقهای انحصاری برگزار میکنند.(صفحه 60)»
"در بسیاری از رژیمهای ستمگر انتخابات برگزار میشود ولی نتایج آن از قبل مشخص میشود و کل روند انتخابات تحت کنترل است. مطابق با تعریف دموکراسی، اولین شرط برای داشتن حکومت مردم سالار، انتخابات آزاد و دور از فریب و نیرنگ است. به همین دلیل حاکمیتهای مستبد برای حفظ وجهۀ خود، به پیروزی در انتخابات و تعداد رایها، اهمیت زیادی میدهند. (صفحات 55 و 56)"
نکته جالب اینکه در این کتاب به طور مفصل راهکارهای انجام براندازی نرم مورد تشریح قرار میگیرد، با این حال این کتاب همچنان در رده چاپ و تکثیر است! خصوصا این کتاب نوشته "جین شارپ" یعنی نظریهپرداز کنشهای غیرخشونتآمیز و رهبر انقلابهای رنگی در کشورهای آسیای میانه و برخی کشورهای اروپایی نام گرفته است.
همچنین "رابرت هلوی" نیز از همکاران جین شارپ و سرهنگ بازنشسته نیروی دریایی آمریکا است که سالها جاسوس آمریکا بود و وظیفه هدایت و راهبری انقلاب زعفرانی را داشته است.
همچنین کتابهای "انتخاب: سلطه یا رهبری" و " زمانی برای انسانیت بشر" از نشر نی، "جامعهشناسی مهاجرت؛ سفرنامه اونور آب" از نشر اختران، " آخرالزمانی در همین نزدیکی" از نشر کویر، "بطالت" از نشر چشمه، " در یک خانواده ایرانی" از نشر نی، "خالهبازی" از ققنوس،" نگران نباش" از چشمه و... از دیگر آثار مثالهایی است که نشانه مخالفت صریح این دسته از انتشارات با اصول اعتقادی مردم و نظام اسلامی است.
جالب اینکه نویسندگان اینگونه آثار، دیدگاهها و یا سوابق آنها مورد شک و تردید بوده و گاه برخی آثار آنان مجوز نگرفته یا لغو مجوز شده است.
بخش دیگری از این مطلب بر ناشران و نویسندگان مختص آنان اشاره دارد. چنانکه در ارتباط با نشر "نی" ذکر میکند: « این انتشارات با شمارگان بیش از 450 هزار جلد کتاب (اعم از چاپ و تجدیدچاپ ) در حوزه علوم انسانی فعالیت بسیار جدی برای ترجمه و تبیین اندیشههای مدرن و پست مدرن دارد. بیشتر ترجمهها و آرای حلقه کیان را در قالب کتاب عرضه میکند. نشر نی در تبیین آرای سوسیالیسم و نولیبرالیسم به طور توأمان شتاب دارد از همین رو مبلغ مباحث حلقههای نظری فرانکفورت، وین، شیکاگو و اندیشمندان انگلی (انگولاساکسون) مورد توجه این موسسه است. فعالیتهای نشر نی اغلب ترجمه و تبیین اندیشههای غربی است و اعتنای اندکی به مباحث نظری بومی دارد.»
همچنیین از افرادی چون خشایار دیهیمی، سیدحسین نصر، علیرضا قلی، رامین جهانبگلو، ،فرهنگ رجایی، عمادالدین باقی، حسین مرتضائیان آبکنار، محسن کدیور، مهدی نوروزی خیابانی و عباس باقری، محسن مخملباف، سیدابراهیم نبوی، حبیب ا... تیموری، عبدالکریم رشیدیان، نیکو سرخوش، محبوبه مهاجر و.. در قالب نویسندگان حلقه این ناشر یاد کرده است.
این گزارش در عین حال "نشر چشمه" را ناشری معرفی کرده که عمدتا کانون غیرقانونی نویسندگان یا طیف متمایل به آنها است که آثار آنان در این بنگاه انتشاراتی به چاپ میرسد. در این جزوه از ﺳﯿﻤﯿﻦ ﺑﻬﺒﻬﺎﻧﯽ، احمد شاملو، بابک احمدی، عباس عبدی، ﻋﻠﯽاﺷﺮف دروﯾﺸﺎن، ﻣﺤﻤﻮد دوﻟﺖآﺑﺎدی، میترا الیاتی و... به عنوان همکاران این انتشاراتی نام برده شده است.
گفتنی است که آثار این نشر به مراتب دارای مطالب مبتذل و بعضاً سیاسی علیه نظام هستند که چاپ آنها همچنان نیز ادامه دارد.
اﻧﺘﺸﺎرات «ﻗﻘﻨﻮس» به مدیریت اﻣﯿﺮ ﺣﺴﯿﻦزادﮔـﺎن ناشر دیگری است که فعالیتهای آن را میتوان در راستای مبارزه فرهنگی با نظام ارزیابی کرد. به نحوی که در حوزه ادبیات، توجه خاصی به ادبیات غربی و نیز چاپ آثار اعضای چپاندیش کانون غیرقانونی نویسندگان که متاثر از غرب هستند، دارد.
لازم به ذکر است که افرادی چون ﺳﯿﺪﻋﻠﯽ ﺻﺎﻟﺤﯽ، ﻣﺤﻤﺪﻋﻠﯽ ﺳـﭙﺎﻧﻠﻮ، عباس معروفی، ﻣﺤﻤـﺪ ﻣﺤﻤـﺪﻋﻠﯽ، ﻣﻬـﺪی ﻏﺒﺮاﯾﯽ و ... از جمله نویسندگان و شاعرانی محسوب میشوند که با این ناشر همکاری دارند.
در کنار انتشارات "عطایی"، انتشارات «روشنگران و مطالعات زنان» نیز به مدیرمسئولی شهلا عبدالهزاده لاهیجی، ناشری نام برده شده که فعالیت نامناسبی را در پیش گرفته و از این نشر به عنوان طراح دیدگاه کاملاً فمینیستی یاد میشود. همچنین در این جزوه آمده که لاهیجی از امضاکنندگان و فعالان تجمع غیرقانونی 2 خرداد زنان در سال 85 است که از حامیان اولین کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین به اصطلاح تبعیضآمیز علیه زنان نیز محسوب میشود.
اﻧﺘﺸﺎرات «اﺧﺘﺮان» ﺑﻪ ﻣﺪﯾﺮیت ﻣﻨﺼﻮر اﻋﺮاﺑﯽ اردﻫﺎﻟﯽ دیگر ناشر از این دست است که از آن با عنوان ناشری با گرایش به چپ و منتقد جمهوری اسلامی یاد شده که توجه به مسائل تاریخی بهویژه جنبشهای چپ مارکسیستی را در دستور کار دارد. همچنین برخی آثار اختران، گرایشات انحرافی را طرح می کند و از این جهت در میان ناشران هم معروف است.
از سوی دیگر آمده است: "اختران همچنین در برخی از کتابهای خود انقلاب اسلامی و نظام اسلامی را نیز مورد هجمه قرار داده و در برخی از کتب به تطهیر عناصر فاسد و رجال دوره پهلوی پرداخته که کتابهای "معمای هویدا"(عباس میلانی) و " پشت دیوارهای بلند"(آذر آریان پور) از آن جملهاند".
از ﺣﺎﺗﻢ ﻗﺎدری، ﺣﺴﻦ ﻗﺎﺿﯽﻣﺮادی، ﺣﺴﻦ ﻧﺮاﻗﯽ، ﻋﺒﺎس ﻣﯿﻼﻧﯽ، اﺑـﺮاﻫﯿﻢ ﮔﻠﺴﺘﺎن، ﺣﻤﯿﺪ ﺷﻮﮐﺖ، ﻟﻄـﻒالله آﺟـﻮداﻧﯽ، ﻣﺎﺷـﺎالله آﺟـﻮداﻧﯽ، اﯾـﺮج اﻓـﺸﺎر، رﺿﺎ ﻗﺎﺳﻤﯽ و ﻫﻮﺷﻨﮓ ﻣﺎﻫﺮوﯾﺎن به عنوان نویسندگان و محققان مرتبط با اختران نام برده شده است.