عباس قبادی در گفتگو با مهر گفت: تاکنون حدود 4800 هزارتن خرید تضمینی برنج انجام شده است و در عین حال نیز شالیکاران میتوانند برنجهای مازاد بر نیاز خود را به مراکز خرید وزارت صنعت، معدن و تجارت تحویل دهند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در عین حال تلاش شده تا پول شالیکاران به روز پرداخت شود و این موضوع در سال جاری به صورت ویژه مورد تاکید قرار گرفته است.
وی همچنین در پاسخ به برخی انتقادات مربوط به تاخیر در اعلام نرخ تضمینی برنج و گندم برای سال آتی زراعی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت تنها مسئولیت خرید گندم و برنج را برعهده دارد و مسئولیت اعلام زمان و نرخ خریدهای تضمینی به عهده بخش دیگری از دولت است.
به گفته قبادی، مشکلات ناشی از تاخیر در زمان اعلام نرخ تضمینی گندم و برنج از مواردی است که هرسال مطرح می شود که این امر نیازمند توجه بیشتری است. بر اساس مصوبه هیئت وزیران، قیمت خرید تضمینی محصولات و تولیدات کشاورزی از ناحیه وزیر جهاد کشاورزی به کارگروه مربوطه پیشنهاد و پس از تصویب کارگروه مزبور و ابلاغ به شرکت بازرگانی دولتی ایران اجرایی میشود.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت تاکید کرد: این وزارتخانه به عنوان عضو کارگروه در ارائه پیشنهاد قیمت نقشی ندارد و مجری مصوبات کارگروه است.
قبادی در پاسخ به این سوال که با توجه به واردات برنج در فصل برداشت چه تضمینی وجود دارد برای اینکه برنج روی دست برنجکاران نماند، اظهار داشت: این اطمینان را میدهیم تا آخرین کیلویی که شالیکاران خواهان تحویل محصول خود به مراکز خرید دولتی باشند، محصولشان خریداری شود.
وی با تاکید براینکه شرکت بازرگانی دولتی ایران درسالجاری اقدام به واردات برنج نکرده است، افزود: در راستای حمایت از شالیکاران در زمان برداشت، برنج تعرفه به حدی بالا برده می شود که واردات توجیه اقتصادی پیدا نخواهد کرد.
قبادی در پایان افزود: با تمهیدات اتخاذ شده، تلاش میشود تا در ایامی که زمان برداشت محصولات داخلی فرا میرسد، مانع از واردات شویم یا واردات را به حداقل برسانیم.