بیبیسی فارسی امروز در مطلبی که درباره حضور حجت الاسلام سید علی خمینی، نوه امام خمینی(ره)، در مراسم سالگرد حماسه 9 دی در مهدیه منتشر کرده، وی را با سید حسین خمینی اشتباه گرفته است.
به گزارش شبکه ایران، لندننشینی مداوم خبرنگاران و همکاران تلویزیون دولتی انگلیس که تعداد زیادی از آنان نیروهای سابق روزنامههای زنجیرهای اصلاحطلب هستند، ژست حرفه ای این شبکه را به هم ریخته است.
در همین راستا، سایت بیبیسی فارسی امروز در مطلبی که درباره حضور حجت الاسلام سید علی خمینی، نوه امام خمینی(ره)، در مراسم سالگرد حماسه 9 دی در مهدیه منتشر کرده، وی را با سید حسین خمینی اشتباه گرفته است.
رسانه دولتی انگلیس اطلاعیه موسوم به "تکذیبیه دفتر امام" را که در واکنش به حضور حجت الاسلام سید علی خمینی در مراسم بزرگداشت حماسه 9 دی صادر شده، با تیتر "دفتر آیت الله خمینی حضور حسین خمینی در مراسم سالگرد 9 دی را تکذیب کرد" پوشش داده است.
این سایت البته، دقایقی بعد متوجه گاف بزرگ خود شد و آن را به سرعت اصلاح کرد تا از زنده شدن خاطره اقدامات حسین خمینی در زمان امام راحل جلوگیری کند.
گزارش بی بی سی تا دقایقی بعد همچنان در گوگل ریدر تیتر اولیه را نشان می داد
نارضایتی برخی محافل سیاسی و رسانه ای داخلی و سایت هایی نظیر بی بی سی به حضور سید علی خمینی در مراسم حماسه 9 دی ماه در حالی است که خود او در گفتگو با مشرق گفته است: هم 9 دی سال گذشته در راهپیمایی حضور داشتم و هم دیروز در مراسم مهدیه شرکت کردم که البته این حضور بر اساس تشخیص و احساس وظیفه بود.
اما علت اهمیت گاف جدید بی بی سی به رویکرد سید حسین خمینی، دیگر نوه امام خمینی(ره)، از جمله رفتارهای او در ابتدای انقلاب بر می گردد.
وی اگرچه آن زمان بسیار جوان بود اما در عرصه سیاسی فعالیت محسوسی داشت، بهگونه ای که یکی از طرفداران شناخته شده جریان ابوالحسن بنی صدر به شمار می رفت و حتی پس از عزل بنی صدر از فرماندهی کل قوا توسط امام خمینی در خردادماه 1360 و همچنین رای مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت رییس جمهور چند روز بعد از آن، وی حاضر به مرزبندی با بنی صدر نشد.
سید حسین خمینی در سال 59 و در اوج اختلافات بنی صدر با شهید رجایی در مشهد به نفع بنی صدر سخنرانی کرد و در پاسخ به اعتراض های مردمی دست به سلاح کمری اش برد تا اینکه حافظان امنیت دستگیر شد.
حجت الاسلام سید حمید روحانی، از نزدیکان امام راحل درباره واکنش امام به این واقعه می گوید: امام به مرحوم آیت الله اشراقی می فرمایند که به مسئولین کمیته مشهد پیغام دهید که سید حسین خمینی تحت الحفظ به تهران اعزام شود و اگر دست به سلاحش برد او را با تیر بزنند.
دیگر گاف های بی بی سی
رسانه دولتی انگلیس چندی پیش و در ماجرای فیلتر شدن وبلاگ حسین قدیانی و سایت مشرق، به انتشار سخنان رئیس قوه قضاییه در این باره پرداخت و اظهارات آیتالله آملی لاریجانی را پاسخی به یادداشت "رئیس بسیج دانشجویی کشور" در وبلاگ شخصیاش دانست!
در واقع تلویزیون دولتی انگلیس، متوجه تشابه اسمی "حسین قدیانی" بلاگر و "حسین قدیانی" رئیس بسیج دانشجویی کشور نشد و نویسنده کتاب پرفروش "نه ده" را با رئیس سازمان بسیج دانشجویی اشتباه گرفت.
جالب آنکه بی بی سی، اشتباه خود را به حساب اختلاف میان مسئولان ارشد جمهوری اسلامی ایران گذاشت و حتی حاضر نشد که آن را اصلاح کند!
این گاف عجیب درحالی است که نامه انتقادی مورد اشاره بی بی سی متعلق به یک نویسنده و بلاگر مطرح به نام "حسین قدیانی" بود.
گاف های پیدرپی بیبیسی فارسی دلیلی بر این مدعا دانسته شده که عدم آگاهی خبرنگاران تلویزیونهای خارجی از واقعیات داخلی ایران است.
پیش از این گفته می شد که شبکههای ماهوارهای نظیر "بیبیسی"، "صدای آمریکا"، "یورونیوز" و ... که در خارج از ایران مدیریت میشوند، به دلیل اقامت طولانی مدت در فضایی خارج از ایران، واقعیتهای موجود در جامعه را فراموش میکنند و تحت تاثیر القائات مدیران خارجی و رسانههای کشور مقصد قرار میگیرند.
به عنوان مثال، چند ماه پیش تلویزیون دولتی صدای آمریکا هم که دچارگاف های خنده داری درباره انعکاس وقایع ایران شد.
این شبکه تلویزیونی در پی آرامش کامل تهران در روز 18 تیر امسال، دست به انتحاری رسانهای زد و تعطیلی بازار در این روز را به عنوان خبر ناآرامی و اعتراض منتشر کرد. این گاف عجیب صدای آمریکا در حالی رخ داد که 18 تیرماه امسال مصادف با روز جمعه بود و مطابق همیشه بازار تهران تعطیل!
کارشناسان همان زمان اعلام کردند که با توجه به تعطیلی رسمی روز یکشنبه در آمریکا و سکونت دهها ساله گردانندگان این شبکه در در این کشور، خبرنگاران و گردانندگان ایرانی"صدای آمریکا" فراموش کردهاند که در ایران بازارها روز جمعه تعطیلند؛ نه یکشنبه!