به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هفتمین جشنواره فیلم مستند و فیلمنامه رضوی با حضور شفیع آقامحمدیان؛ مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و دبیر جشنواره و حسین خورشیدی؛ دبیر اجرایی این جشنواره برگزار شد.
وی افزود: این یک جشنواره موضوعی است و در این رابطه دوست داریم که فیلمنامهنویسان دست ما را خالی نگذارند و با ارسال فیلمنامههای خود در مورد امام رضا(ع) موجبات تقویت این جشنواره در سالهای آینده را فراهم کنند.
وی ادامه داد: این جشنواره از 27 تا 29 شهریور در تهران و در سالن سینما حقیقت برپا میشود. بیش از 80 فیلم و 140 فیلمنامه به دبیرخانه رسیده که در این میان 24 فیلم مستند برای نمایش انتخاب شده است.
آقامحمدیان در مورد داوران و اعضای هیات انتخاب این جشنواره توضیح داد: محمدعلی فارسی، مصطفی دالایی، احمد جانمیرزایی، سهیل کریمی و نرگس آبیار هیات انتخاب و داوری پخش فیلم مستند، علیاکبر قاضینظام، حبیبالله بهمنی، جعفر حسنی، محمدهادی کریمی و محمدجواد کاسهساز هیات انتخاب و داوری فیلمنامه این جشنواره هستند.
وی بیان کرد: امسال به مناسبت برگزاری دهمین سال جشنواره امام رضا در مشهد برنامههای ویژهای قرار است برگزار شود. ما نیز به نوبه خود حضوری جدی در این برنامهها خواهیم داشت. برای این برنامه کاتالوگی خاص در مورد فیلمهای مستندی که در مورد امام رضا(ع)، نمایش فیلمهایی در طول پنج یا هفت روز در مشهد و نیز برگزاری نشستهایی با حضور عوامل برخی فیلمها در محل برگزاری جشنواره امام رضا(ع) در نظر گرفته شده است.
وی با انتقاد از ارگانهایی مانند آستان قدس رضوی به خاطر حمایت نکردن از جشنواره فیلم رضوی گفت: جشنواره فیلم مستند و فیلمنامه رضوی بدون هیچ حمایتی برگزار میشود و در این کیفیت برگزاری جشنواره تاثیر منفی دارد.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: آستان قدس رضوی هیچ حمایتی از برگزاری جشنواره فیلم رضوی انجام نداده است و این جشنواره تنها از سوی وزارات ارشاد حمایت شده است. تولید یک فیلم با موضوع امام رضا(ع) سخت است. ما در سال گذشته تنها توانستیم فیلم "آسمان هشتم"را تولید کنیم که این فیلم نیز قرار بود که با حمایت استانداری خراسان رضوی ساخته شود که در نهایت آنها از ارائه هرگونه کمکی خودداری کردند.
وی ادامه داد: برای اینکه آسیبشناسی درباره جشنواره اتفاق بیفتد امسال تقسیمبندی جدی در جشنواره رضوی داشتیم و این رویداد فرهنگی در بخش فیلم های مستند و فیلمنامه برگزار خواهد شد.
آقامحمدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات اکران فیلمهای موضوعی در سینمای کشور افزود: ساخت فیلم های موضوعی در ژانر های مختلف بسیار سخت است بهعنوان مثال فیلم آسمان هشتم با موضوع امام رضا(ع) در مرکز سینمای مستند ساخته شد، این فیلم سینمایی به رقم بدعهدیهای استانداری خراسان به تولید رسید و در نهایت با وجود اکران نشدن مناسب در قالب لوح فشرده در بسیاری از کشورهای منطقه همچون آذربایجان به دست مخاطبان رسید.
وی ادامه داد: سال گذشته 15 فیلم با موضوع رضوی از سوی مرکز گسترش سینمای تجربی زیرنویس و به ده کشور دنیا ارسال شد که اتفاقات بسیار خوبی در این زمینه افتاد .
آقامحمدیان در پاسخ به سوالی در مورد کمبود بودجه جشنوارهای مانند جشنواره رضوی از یک سو و بالا بودن بودجه میلیاردی فیلمی مانند "لاله" که هر دو از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تغذیه میشوند، گفت: مقایسه اینجا معنی ندارد. ما به دنبال بودجهای از یک ارگان مانند آستان قدس رضوی برای این جشنواره هستیم. بودجه لاله ربطی به این جشنواره ندارد هرچند از دید من بالاترین نگاه اخلاقی در فیلم لاله نیز وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به آخرین سال دولت دهم و آینده نامعلوم شما در مدیریت این مرکز چرا برای سالهای آینده نیز برنامهریزی میکند، گفت: ما تازمانی که در اینجا هستیم کار خواهیم کرد. قطعا هرکسی نیز در اینجا باشد مسیر را مسدود نمیکند.
در ادامه عباس خورشیدی گفت: سفره امام رضا(ع) در مرکز گسترش فیلمهای تجربی و مستند پهن است و مجموعه خانواده سینما توفیق دارد که از این سفره استفاده کند. وی افزود: انصاف نیست که تمام بار جشنواره بر دوش عهده مرکز گسترش فیلمهای تجربی و مستند باشد پس تقاضا داریم که ارگانها و نهادهایی که در مورد امام رضا(ع)کار میکنند به خصوص آستان قدس رضوی ما را در برگزاری این نشست یاری کنند.
گفتنی است در بخشی از این نشست شهنام صفاجو؛ مدیر روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با انتقاد از برگزاری نشست خبری جشنواره فیلم کوتاه تهران هم زمان با این نشست، گفت: ما از قبل برای برگزاری نشست جشنواره فیلم رضوی هماهنگی مرده بودیم ولی بنا به دلایلی که نمیتوانم بگویم این ناهماهنگی به وجود آمده است.