کد خبر: ۷۸۴۱۷
زمان انتشار: ۱۵:۲۸     ۲۰ شهريور ۱۳۹۱
عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه گفت: بانک مرکزی در مدیریت کردن بازار ملتهب ارز مقصر و ناتوان است.

غلامرضا اسداللهی در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد تکلیف ماده 81 قانون برنامه پنجم در مورد نرخ شناور مدیریت شده ارز گفت: مشکلات نوسان ارزی کنونی به سوء مدیریت دولت برمی‌‌گردد و وقتی شرایط ارز التهابی شده باید مسئولان راهکار جدیدی ارائه کنند و به مقتضای شرایط کنونی بازار ارز را مدیریت کنند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه افزود: درست است شرایط تحریم در افزایش قیمت ارز اثر دارد، اما آنقدر نیست که باعث التهاب بازار شود و همه مسائل به تحریم ربط ندارد.

نماینده تربت جام، تایباد و باخزر افزود: هم بانک مرکزی ضعیف عمل کرد و هم برنامه جدید برای مسائل ارزی ندارد و اگر خود بانک مرکزی نمی‌تواند این مسئله را حل کند لااقل از اقتصاددانان راه حل و برنامه بخواهد.

اسداللهی افزود: براساس آنچه در قانون برنامه پنجم آمده بحث نرخ شناور مدیریت شده ارز محقق نشده است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه در مورد اینکه آیا دولت از افزایش قیمت ارز به فکر کسب درآمد است، گفت: اینکه دولت اجازه دهد، قیمت ارز بالا رود و دست دولت باز باشد به این معناست که نمی‌تواند نرخ ارز را مدیریت کند، دولت باید بر نرخ ارز مدیریت و کنترل داشته باشد و اگر قیمت‌ها به صورت سرسام‌آور بالا رود این مدیریت نیست.

وی تاکید کرد: در شرایط افزایش بی‌ضابطه نرخ ارز اولا قدرت خرید مردم کم می‌شود، ثانیا ارزش پول ملی کاسته شده و از طرفی چون صنایع کشور نوپا هستند، قیمت مواد اولیه بالا رفته و این صنایع از هم می‌پاشند.

اسداللهی افزود: دولت باید چاره‌اندیشی کند و نرخ ارز به صورت معقول تعیین شود.

وی در مورد تشکیل بورس ارز گفت: یکی از راهکارهای مدیریت نرخ ارز تشکیل بورس ارز است و به اعتقاد من این راهکار جواب می‌دهد گرچه عده‌ای می‌گویند، با راه‌اندازی بورس ارز سه نرخی می‌شود ولی فکر می‌کنم، باید ابعاد قضیه را ببینند و سپس بورس ارز اجرا شود.

نماینده تربت جام در مورد نرخ مرجع 1226 تومان ارز گفت: کالاهای اساسی مانند غذا و دارو با ارز مرجع وارد می‌شود و اگر دولت نرخ ارز اختصاص می‌دهد باید بررسی شود که این کالاها به طور ارزان به دست مردم برسد، اما اکنون مشخص نیست، این کالاها به دست چه کسی می‌رسد.

اسداللهی با اشاره به جلسه سه هفته پیش بهمنی رئیس کل بانک مرکزی با نمایندگان مجلس گفت: در آن جلسه که غیرعلنی بود رئیس کل بانک مرکزی گفت از این پس ارز مرجع را نمی‌دهیم و این قضیه مربوط به سه، چهار هفته پیش است و گفت دیگر ارز مرجع نداریم به جز بحث واردات مواد غذایی، دارو و هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر مانند سفر به عتبات و ارز دانشجویی با شرایط خاص. دیگر ارز مرجع داده نمی‌شود.

وی افزود: بانک مرکزی باید برای مدیریت نرخ ارز راه‌کار ارائه کند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه در مورد اینکه آیا بانک مرکزی بر نرخ ارز مدیریت می‌کند گفت: جلسات متعددی در کمیسیون برنامه و اقتصاد با بانک مرکزی برگزار شد که وضعیت ارز در کشور ساماندهی شود و اینکه سامان پیدا نکرده قابل بررسی است که آیا بانک مرکزی توان ندارد.

اسداللهی در پاسخ به این پرسش که آیا هدف دولت از افزایش نرخ ارز برای جبران کسری بودجه و یا تامین یارانه نقدی است گفت: دولت منابع ارزی خوبی دارد و نیاز نیست برای بودجه و یا یارانه نقدی قیمت ارز را بالا ببرد و آقای بهمنی هم گفت، بازار هر چه کشش تقاضای ارز داشته باشد، بانک مرکزی ارز کافی در اختیار دارد که عرضه کند.

این نماینده مجلس اضافه کرد: در شرایط التهاب بازار هر چه ارز به بازار تزریق شود باز هم جوابگو نیست.

اسداللهی تاکید کرد: دولت باید وضعیت اقتصاد را درست کند و به سمت ثبات حرکت کند و تا زمانی که فضای جامعه در نرخ ارز ملتهب باشد همیشه تقاضا بیشتر از عرضه ارز است.

وی افزود: باید شرایط التهاب بازار ارز به حالت ثبات برسد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها