کد خبر: ۷۷۴۳۲
زمان انتشار: ۰۰:۴۱     ۱۵ شهريور ۱۳۹۱
رئیس جمهور در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم عنوان نمود:
رييس‌جمهور تاكيد كرد: البته اين را بگويم كه اگر 100 سال هم بايستم، يك ثانيه هم يك بله به زياده‌خواهان نمي‌گويم. شايد سكوت كنم، اما بله نخواهم گفت. در جايي نشسته بوديم كه يك فرد سخنراني مي‌كرد كه شروع به كوبيدن دولت كرد. براي اين مساله لطيفه‌اي درست كرده بودم كه مي‌گفتم از 52 هفته سال عده‌اي 51 هفته به دولت فحش مي‌دهند و هفته دولت را هم از آن انتقاد مي‌كنند.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، محمود احمدي‌نژاد در گفت‌وگوي زنده خود با مردم كه از شبكه يك سيما پخش مي‌شد، با ابراز خرسندي از اين‌كه فرصتي پيدا كرده تا با مردم بار ديگر صحبت كند، گفت: مدتي به علت فشردگي كارها توفيق نبود كه در خدمت مردم باشيم.

رئيس‌جمهور در سخنان ابتدايي خود در پاسخ به سوالي در مورد روايتش از برگزاري شانزدهمين اجلاس غيرمتعهدها در تهران با بيان اين‌كه اين نشست، نشست بسيار مهمي بود و در زمان بسيار خوبي انجام شد، به شعار اين اجلاس مبني بر «صلح پايدار در سايه مديريت مشترك جهاني» اشاره كرد و ادامه داد: انسان‌ها از ابتدا به دنبال پيشرفت و رفاه بودند و همه اين‌ها در سايه صلح پايدار محقق مي‌شود.



وي با طرح اين پرسش كه چرا در طول تاريخ صلح پايدار تامين نشده است؟ افزود: اين موضوع علت‌هاي زيادي دارد، ولي قطعا مهمترين علت آن به موضوع مديريت برمي‌گردد، دعواهاي تاريخ بر سر مديريت است، البته توده‌هاي مردم نقش اصلي را ايفا مي‌كنند، ولي بايد به اين موضوع توجه داشت كه مردم به صورت فطري به دنبال صلح هستند و اين كينه‌ورزي‌ها و اختلافات از ناحيه مدعيان مديريت‌ها است.

امروز مديريت حاكم بر دنيا براي ملت‌ها مشكلات زيادي ايجاد كرده است

وي با بيان اين‌كه امروز مديريت حاكم بر دنيا براي ملت‌ها مشكلات زيادي ايجاد كرده و ما شاهد ياس، نااميدي، نگراني و كينه‌توزي‌ها و درگيري‌ها هستيم، گفت: علت اين موضوع مديريت نامناسب است و اين مديريت نامناسب ويژگي‌هايي دارد كه از جمله ويژگي‌هاي آن انحصاري بودن است و هر چيزي كه انحصاري باشد، فساد به دنبال خود مي‌آورد. اكنون گروه اقليتي براي تمام دنيا تصميم مي‌گيرند و اين مديريت براي قدرت‌طلبي و سلطه‌طلبي است و در راستاي دوستي نيست.

رئيس‌جمهور با بيان اين‌كه ساختار حاكم بر ادبيات مديريت حاكم بر دنيا ادبيات قدرت و سلطه است، تصريح كرد: آنها در ظاهر شعار «حقوق بشر و صلح» مي‌دهند، ولي در باطن تمام اين چيزها براي قدرت‌طلبي است و اين نوع مديريت مشكل ايجاد كرده و بايد اصلاح شود. همه جا بايد اصلاح شود ما هم نيازمند اصلاح هستيم، همه دنيا نيازمند اصلاح است، ولي شكل و نسبت اين اصلاحات با يكديگر متفاوت است.

وي با بيان اين‌كه ما نيازمند اصلاح مديريت حاكم بر جامعه هستيم و وجه اساسي آن اين است كه همه در مديريت جهاني مشاركت كنند و در واقع مديريت جهاني در سايه مشاركت عمومي محقق شود، تاكيد كرد: همان‌طور كه گفتم تحقق اين اصلاحات نيازمند مشاركت عمومي است، همه بايد ضرورت اين اصلاحات را درك كنند و پاي آن بايستند و اصلاح كل در صورتي انجام مي‌شود كه همه مشاركت كنند. در اين زمينه اگر بخواهم مثالي بزنم مي‌توانم به موضوع ترافيك اشاره كنم. ترافيك زماني اصلاح مي‌شود كه همه راننده‌ها قوانين را رعايت كنند.

همه بايد در راستاي ايجاد عدالت مشاركت كنند

احمدي‌نژاد با اشاره به اين‌كه همه بايد در راستاي ايجاد عدالت مشاركت كنند، تاكيد كرد: براي اين‌كه حق‌كشي و ظلم ريشه‌كن شود، همه بايد بدون هيچ‌گونه ترسي مشاركت داشته باشند و در تصميم‌گيري جهاني مشاركت كنند.

وي با بيان اين‌كه هميشه برآيند عمومي مثبت است، افزود: وقتي يك ملت آزادانه و آگاهانه تصميم مي‌گيرد، برآيند تصميم امري مثبت است، در اين زمينه نيز بايد يك مشاركت همگاني وجود داشته باشد و برآيند اين مشاركت مثبت خواهد بود.

رئيس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين‌كه در اين ارتباط ادبيات تازه‌اي در دنيا مطرح شده است، گفت: درست است كه اين موضوع خواست فطري است، ولي هيچ‌وقت بروز و ظهور نداشته است، ما در سال اولي كه در سازمان ملل حضور پيدا كرديم اين موضوع را مطرح كرديم و اكنون عموميت پيدا كرده است.

وي با بيان اين‌كه در راستاي تحقق اين موضوع حركت مديران نيز بايد در اين عرصه باشد، به شعار اجلاس تهران اشاره كرد و گفت: اين اجلاس دو مخاطب داشت كه مخاطب اصلي مديران و مخاطب عمومي مردم هستند. البته همان‌طور كه گفتم مديريت نقش اصلي را دارد و در راستاي تحقق اين موضوع يعني مديريت مشترك جهاني همه بايد به ضرورت اهميت اين موضوع واقف شوند و به آن برسند و اميدوارم كه در مجمع عمومي سازمان ملل اجلاس خوبي در اين زمينه داشته باشيم.

رئيس‌جمهور كشورمان با تاكيد بر اهميت برگزاري شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد در ايران، گفت: البته اين بدين‌معنا نيست كه فردا معادلات جهاني عوض مي‌شود، ولي اين آغاز يك روند است.

وقتي حكومت عدالت برپا شود حكومت جهاني است، نه حكومت فردي

به گزارش ايسنا، در ادامه گفت‌وگوي زنده رييس جمهور با مردم ، مجري برنامه سوال خود را اينگونه مطرح كرد كه شما دفعه آينده هشتمين بار است كه براي شركت در نشست مجمع عمومي سازمان ملل شركت خواهيد كرد، اما اين بار علاوه بر رئيس‌جمهور ايران، رئيس جنبش غيرمتعهدها نيز هستيد. اين حضور چه تفاوتي با حضور شما در دفعات گذشته دارد؟

رئيس‌جمهور پاسخ داد: حرف‌هايي كه ما در اين اجلاس‌ها زده‌ايم يكي بوده است منتها ممكن است بيان‌ها و مثال‌ها متفاوت باشد. ما از كرامت انساني و عدالت حرف زديم. اتفاقا وقتي حكومت عدالت برپا شود حكومت جهاني است، نه حكومت فردي.

وي با بيان اين‌كه همه بايد پايبند به عدالت باشند تا عدالت برپا شود، گفت: جنبش عدم تعهد يك ظرفيت است. اين جنبش يك اصولي داشته، اما تازه در سطح "نم"است، اما در مورد اين‌كه آيا همه مصوبات اين اجلاس اجرايي مي‌شود بايد گفت؛ هرگز. همه اينها سازوكار مي‌خواهد و يك ماموريت مهم اين است كه ما سازوكارها را ايجاد كنيم.

رسانه‌هاي استكباري استاد فضاسازي هستند و از ما خيلي قوي‌ترند

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي مبني بر وجود انتقادات به جنبش عدم تعهد به خاطر نداشتن دبيرخانه و دبيركل گفت: اين مطلب درست است، ما بايد ظرفيت‌هاي دنيا را فعال كنيم. ما برنامه‌هاي اجرايي را تهيه كرده‌ايم و آنها را ارائه خواهيم كرد، اما اين‌كه چرا اينقدر اين اجلاس اهميت داشت به دليل تمركز تبليغات دشمن عليه ملت ايران است. بالاخره رسانه‌هاي استكباري استاد فضاسازي هستند و از ما خيلي قوي‌ترند.

وي ادامه داد: حتي تا 15 روز قبل از اجلاس خيلي از كشورهاي عضو ترديد داشتند به ايران بيايند، منتها ما به مكه رفتيم و با صحبت‌هايي كه در آنجا شد فهميدند كه از اين خبرها نيست.

رئيس‌جمهور تصريح كرد: يك كشور وجود دارد كه ما او را از اساس قبول نداريم، يعني يك دولت جعلي است و يك دولت ديگر هم است كه ما با آن رابطه نداريم. ما وقتي مي‌گوييم عدالت، آن را براي همه مي‌خواهيم.

رسانه‌هاي آزاد هم حق ندارند به مسئول يك كشور توهين كنند

وي با بيان اين‌كه بعضي‌ها دخالت‌هاي بي‌جا در سياست خارجي مي‌كنند، گفت: رسانه‌هاي آزاد هم حق ندارند به مسئول يك كشور توهين كنند. ما سياست‌هاي يك كشور را مي‌توانيم نقد كنيم ،اما توهين و اين مسائل اخلاق نظام ما و انقلاب نيست و اگر يك نفر كه مسئوليت دارد، يك دفعه بيايد و حرف خلافي بزند، غلط است.

احمدي‌نژاد اظهار كرد: يك وقت گفتند نبايد به مكه برويم و ما گفتيم چرا نبايد برويم؟ ما همه را به دوستي دعوت مي‌كنيم. ايران چه موقع چشم‌داشتي داشته است كه بخواهد چوبش را بخورد؟ در شرايطي كه ثقل و تمركز عليه ايران است، بعضي دشمنان با خيلي از دوستان ما تماس گرفتند كه به اجلاس نيايند، ولي آمدند، البته اين بدين معنا نيست كه فردا معادلات جهاني عوض مي‌شود، ولي اين آغاز يك روند است.

وي گفت: كشورهاي عضو اين جنبش به ايران آمدند و ديدند كه ايران يك كشور مقتدر است و همه در حال زندگي هستند و همه‌چيز بر خلاف تبليغات دشمن است.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه ما در اين اجلاس نظرات همه اعضاء براي ما محترم بود، گفت: ما فرصت داديم همه حرف زدند. 140 سخنراني شده است بدون اين‌كه به كسي توصيه يا اخمي كنيم. بالاخره ما بايد تفاهم كنيم وگرنه يك نفري نمي‌شود، كاري كرد.

وي در مورد مصوبات شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد گفت: 700 بندي كه تصويب شده، بسيار مترقي و حرف دل همه ملت‌ها است كه اين هم با اجماع حاصل شده است. من حداقل در 40 نشست بين‌المللي شركت كرده‌ام و اين‌طور نيست كه همه نظر موافق بدهند، اما اينجا با اين‌كه در برخي موارد احتمال مي‌داديم، نظر مخالفي داده شود، اما مخالفتي نبود و بعد از قرائت بنده همه موافقت خود را اعلام مي‌كردند و كف مي‌زدند.

احمدي‌نژاد افزود: يكي از نكات شيرين در اين اجلاس اين بود كه همه اجلاس را متعلق به خودشان مي‌دانستند و وقتي اجلاس تمام شد، همه به يكديگر تبريك مي‌گفتند. ما بايد اين را حفظ كنيم. ما نبايد از آرمان‌هايمان كوتاه بيايم. اين هنر مديريت استدلال ما است كه دوستي‌ها را حفظ كنيم.

كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد با عشق و اميد آمدند و رفتند

رئيس‌جمهور در ادامه اظهار كرد: همه كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد با عشق و اميد آمدند و با عشق و اميد هم رفتند. همه با نشاط رفتند و اين خيلي مهم است و گفتند ما خوشحاليم كه مديريت اجلاس را براي سه سال به ايران سپرديم. آنها همچنين از مهمان‌نوازي ملت ايران سخن مي‌گفتند؛ چرا كه وقتي جلساتي در جاهاي مختلف دنيا برگزار مي‌شود، ممكن است اعتراضاتي صورت گيرد.

وي ادامه داد: ما هزينه‌اي نكرديم و مردم همه كارها را انجام دادند. اين يك سرمايه عظيم است كه يك ملت عظيم تاريخ‌ساز حضور دارد.

احمدي‌نژاد گفت: در اين اجلاس افرادي وجود داشتند كه با هم ضد بودند و كاملا حرفهايشان را هم زدند، اما راجع به مصوبات اجلاس متفق بودند.

وي در مورد پخش مستقيم اجلاس جنبش عدم تعهد گفت: سابقه نداشته است كه از 20 ـ 30 نقطه پخش مستقيم وجود داشته باشد. اين به خاطر مديريت اجلاس است. پخش مستقيم هزاران ظرافت دارد و هر لحظه ممكن است اتفاقي بيفتد و مساله‌اي در سطح بين‌الملل درست شود. اينقدر اعتماد به نفس در مديريت اجلاس بود كه حدود 30 نقطه مستقيم اجلاس را پخش مي‌كرد.

انتقاد از مخارج اجلاس نم، لوس‌بازي و رياكارانه است

رييس‌جمهور در ادامه گفت: در اجلاس اخير عدم تعهد، همه مشكلات ما حل نشد بلكه ما يك راه طولاني داريم و بايد براي احياي جنبش عدم تعهد با كمك ساير اعضا فعاليت كنيم.

احمدي‌نژاد همچنين، با انتقاد از برخي افراد كه از ميزان هزينه‌هاي اجلاس تهران انتقاد داشتند اظهار كرد: اين حرف‌ها لوس‌بازي است. وقتي ملتي مي‌خواهد در طراز جهاني باشد بايد هزينه كند. ما بهترين‌ها را براي مهمانان خود استفاده كرديم و البته خودمان هيچ‌گاه به دنبال اشرافي‌گري نبوديم و احترام و صداقتي كه در اجلاس براي مهمانان داشتيم منجر به جذب آنها شد و آنها صداقت ما را قبول كردند. چنين انتقادهايي به نظر من رياكارانه است.

بعد از سفر به سازمان ملل كارهاي عملياتي «نم» را كليد مي‌زنيم

وي در پاسخ به اين پرسش كه "چه برنامه‌هايي براي رياست ايران بر جنبش عدم تعهد داريد؟" توضيح داد: جزئيات اين برنامه را نمي‌توانيم بگوييم اما در اصلاح ساختارها و پيگيري مسائل در بخش‌هاي مختلف مانند اصلاح سازمان ملل و همگرايي اعضا و دبيرخانه برنامه‌هايي داريم كه هركدام بايد براي قطعي شدن مورد توافق همه قرار گيرد. به عبارتي براي رساندن همه اين برنامه‌ها ما هم مانند ساير اعضا تنها يك راي داريم ولي تلاشمان را مي‌كنيم.

رييس‌جمهور افزود: در عين حال اولين كار ما مديريت همگرايي ايجاد شده در اعضا است و ان‌شاءالله بعد از سفر به سازمان ملل متحد كارهاي عملياتي را كليد مي‌زنيم و اميدوارم اتفاقات خوبي بيفتد. ما به دنبال ايجاد ظرفيت براي فعاليت همه اعضا هستيم.

احمدي‌نژاد در بخش ديگري از اين گفت‌وگوي تلويزيوني خاطرنشان كرد: عده‌اي به ما فشار مي‌آوردند كه از ظرفيت برگزاري اين اجلاس به نفع خود سوءاستفاده و بهره‌برداري كنيد؛ در حالي كه به نظر من اين درست نيست. ما آرمان‌هايي داريم كه حق است و جبنش عدم تعهد هم آنها را قبول دارد اما نبايد ظرفيت اجلاس را در مسائلي مانند موضوع هسته‌يي كشورمان خرج كنيم بلكه بايد براي آرمان‌هاي بزرگي كه به دنبالشان هستيم در ميان اعضا همگرايي ايجاد كنيم. به عنوان مثال اگر در يك موضوع توانستيم از ميان 120 عضو، 60 درصد همراهي ايجاد كنيم موفقيت بزرگي به دست آورده‌ايم، نه اين‌كه بخواهيم بندي را به متن بيانيه اين جنبش اضافه كنيم كه ممكن است همگرايي را به هم بزند و همين روحيه بود كه مهمانان وقتي از ما ديدند اين اجلاس برايشان شيرين بود.

وي در ادامه به تحولات منطقه اشاره كرد و گفت: در سطح كلان ايمان دارم كه تمام تحولات جهان در مسير كمال بشري و عدالت جهاني است و مناسبات غلط گذشته هرچه كمتر شود و مردم آگاه‌تر شوند به نفع همه است اما در سطح پايين‌تر ما بايد يك تفكيك انجام دهيم. بخشي مطالبات مردم است و بخشي مديريت‌كنندگان اين تحولات است. مردم در همه‌جا به دنبال عدالت و پاكي و دوستي هستند اما در عرصه مديريت اجرايي ممكن است مسائلي پيش بيايد كه مردم آن را نمي‌خواهند يا در واقع تغييري در مديريت ايجاد نشده باشد. ما در مواجهه با اين دو بخش بايد به صورت متفاوت رفتار كنيم، نه اين‌كه همان ادبياتي كه براي توده مردم به كار مي‌بريم، براي مديريت‌كنندگان يا برعكس به كار ببريم.

نظم موجود ديگر نمي‌تواند خواسته‌هاي بشر را برآورده كند

رييس‌جمهور با اشاره به تحولات صورت گرفته در جوامع بشري اظهار كرد: ما در حال عبور از يك نقطه عطف هستيم. نظم موجود ديگر نمي‌تواند خواسته‌هاي بشر را برآورده كند و ممكن است برخي با مديريت خود كاري كنند كه فضا دوباره بعد از چند سال به حالت قبل برگردد اما در اين صورت هم ميزان آگاهي مردم وضعيت را يك مرحله بالاتر مي‌برد. ما بايد براي مردم فرصتي ايجاد كنيم كه مطالبات تبيين شود و اين به مفهوم سيطره و تسلط بر ملت‌ها نيست. ما هيچ‌جا براي مردم تصميم نمي‌گيريم بلكه تنها راه را به آنها نشان مي‌دهيم. اين را بدانيد كه زيباترين اعمال هم اگر تحميل شود هيچ ارزشي ندارد. ما بايد كاري كنيم كه توده‌هاي مردم به تصميم برسند.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه "عدالت امروز مطالبه همه مردم است و بايد بدانيم كه عدالت مانند دموكراسي، ابزاري براي تحميل به ملت‌ها نيست"، افزود: فرصت براي معرفي عدالت و انسانيت ايجاد شده است و ما بايد از اين فرصت استفاده كنيم. اساس انحراف مديريت غربي، تلقي آن از انسان است و مي‌گويد كه انسان بايد به دنبال لذت و بهره‌مندي به هر قيمت باشد؛ در حالي كه از نظر ما انسانيت به مفهوم عشق و عدالت و فداكاري است. آنها بر تنازع ميان انسان‌ها تاكيد دارند و ما بر تعامل ميان انسان‌ها.

وي تصريح كرد: امروز ادبيات ما در دنيا مشتري‌هاي زيادي پيدا كرده است و بدانيد كه اين بيداري در منطقه يك بيداري جهاني است؛ هرچند كه از نگاهي مي‌توان آن را بيداري اسلامي دانست؛ چراكه از نظر ما اسلام دين خاتم است و بيداري اسلامي به عبارتي بيداري تمام جهان است. به باور من همه اديان در يك مسير بوده‌اند و به همين دليل است كه در طول تاريخ هيچ‌گاه پيامبران با هم دعوا نكرده‌اند و اين الگويي براي ماست. ما بايد نگاهمان جهاني شود، به طوري كه حتي از نوع مذهب هم نباشد. مشكل ما مشكل شيعه و سني و دامن زدن به اختلافات نيست بلكه ما بايد به دنبال حاكميت عدالت و صلح و محبت در جهان باشيم و بدانيد كه چنين ادبياتي مي‌تواند در جهان جاذبه داشته باشد و مي‌توانيم آن را گسترش دهيم.

احمدي‌نژاد در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوالي در ارتباط با دستاوردهاي ورزشكاران ايراني در المپيك و پارالمپيك و اين‌كه به نظر وي بايد چه كاري انجام شود كه ما شاهد موفقيت‌هاي بيشتر ايران در عرصه بين‌المللي باشيم و وظيفه مسئولان در اين عرصه چيست؟ افزود: ما در المپيك نتايج خوبي به دست آورديم و سرعت جهش و پيشرفت ما چشمگير بود و در مسابقات پارا المپيك نيز اينگونه است.

وي تاكيد كرد كه مسئولان بايد در طراز ملت ايران بينديشند و اگر فكر كنيم ملت ناتوان است، در واقع با اين تفكر مانع حركت ملت مي‌شويم.

رئيس‌جمهور با بيان اين‌كه مسئولان وظيفه دارند موانع را بردارند و راه را باز كنند، گفت: مسئولان بايد به توانمندي‌هاي ملت ايران باور داشته باشند.

وي با اشاره به تدوين سند چشم‌انداز بيست‌ساله، تصريح كرد: عده‌اي از كارشناسان و متخصصان سند چشم‌انداز بيست‌ساله را تدوين كردند، زحمت زيادي كشيدند و بعد از بررسي‌هاي زياد اين سند را تدوين كردند و مقام معظم رهبري نيز امضاء كردند، ولي من فكر مي‌كنم آنها (كارشناسان )دريافت كاملي از توانمندي ملت ايران نداشته‌اند. در اين سند آمده است كه در سال 1404 از نظر علمي در منطقه بايد برتر شويم ، ولي اكنون ما به اين درجه رسيده‌ايم. در مدتي بسيار كوتاه‌تر به اين رتبه رسيده‌ايم و ما اكنون از نظر علمي و فناوري بدون ترديد در منطقه اول هستيم. در رشد مقاله‌هاي علمي اول هستيم. ما اكنون هسته‌يي هستيم. ماهواره پرتاب كرده‌ايم و در عرصه‌هاي مختلف علمي در حال پيشرفت هستيم. اقتصاد ما نيز درون‌زا است. اين‌ها مسائل مهمي است و ما در ديگر عرصه‌ها نيز مي‌توانيم با اين رشد به مقام اول برسيم.

احمدي‌نژاد با تاكيد بر اين‌كه مديران بايد در طراز ملت بينديشند و به آرمان‌هاي ملت ايمان داشته باشند، افزود: ملت ايران به دنبال عدالت است اگر من نوعي به دنبال قدرت باشم، به نسبتي كه به دنبال قدرت هستم، براي ملت ضرر هستم.

وي با بيان اين‌كه ما بايد به مردم احترام بگذاريم به كرامت انساني آنها توجه داشته باشيم، افزود: مردم صاحب ما هستند و اگر ما بخواهيم وارد باندبازي و دعواهاي اينگونه شويم، اين موضوع حدو مرزي ندارد كه متاسفانه عده‌اي در يكسال اخير حد و مرز اين موضوع را نشناختند و رعايت نكردند و ما به حرمت ملت سكوت كرديم. ما نوكر مردم هستيم و خود را كسي نمي‌دانيم كه ناراحت شويم.

وي خطاب به اين افراد گفت: چرا به ملت توهين مي‌كنيد؟ چرا به ملت مي‌خواهيد به زور القاء كنيد و بگوييد كه تو اشتباه كردي كه اين را انتخاب كردي؟ چرا اينقدر توهين و تهمت زديد؟ اگر مي‌خواهيد رئيس‌جمهور شويد در سال بعد خوب خود را معرفي كنيد و ملت بعد از بررسي‌ها انتخاب مي‌كنند. چرا تحميل مي‌كنيد؟ اينگونه رفتارها مربوط به ملت ايران نيست.

رئيس‌جمهور افزود: اين ملت بزرگوار است كه امثال ما را آورده و اختيار مملكت را به ما داده است و به ما اعتماد كرده، بايد 24 ساعته بدويم.

به بازار شوك‌هايي وارد شد كه بخشي از آن بخاطر فشارهاي دشمن بود

وي همچنين به برخي از مشكلات اقتصادي در كشور اشاره و گفت: برخي از مشكلات اقتصادي ايجاد شد كه قسمتي از آن ناشي از فشار دشمن بود، البته باندهايي نيز در داخل آمدند و براي اهداف سياسي و اقتصادي بازار را دچار مشكل كردند. آمدند بازار ارز را خراب كردند و بعد به دولت فحش مي‌دهند، البته مشخص است كه اين‌ها چه كساني هستند. در اين يك‌سال و نيم اخير دولت دستش بسته بود، البته دستش باز مي‌شود و اين افراد را شناسايي و جلوي آنها را مي‌گيرد و به ملت معرفي مي‌كند.

وي گفت: به بازار شوك‌هايي وارد شد كه بخشي از آن همانطور كه گفتم به خاطر فشارهاي دشمن بود و برخي از آن نيز به خاطر اين باند‌بازي‌ها بود و ما در حال مديريت و جمع‌و جور كردن بازار هستيم.

به گزارش ايسنا، در ادامه صحبت‌هاي احمدي‌نژاد در گفت‌وگوي زنده تلويزيوني، وي در مورد التهابي كه مدتي پيش در بازار ارز ايجاد شد گفت: ما 53 ميليارد دلار صادرات داشتيم. يك التهاب كاذب درست شد. يك عده ارز گرفته‌اند و انبار كرده‌اند؛ البته تعداد اينها كم است ولي بالاخره اثر مي‌گذارد.

وي افزود: اين امر هم به خاطر يك جنگ رواني سنگين و بعضي عملكردهاي غلط است. نمي‌خواهم دولت را تطهير كنم. بعضي همكاران من با اين‌كه به آنها گفته شده بود، اشتباه كردند. من بارها گفته بودم كه اصلاح كنند ولي اين كار را نكردند و بعد موقعي متوجه شدند كه ما يك مقدار ضربه خورديم.

3000 توماني شدن دلار، جنگ رواني است

احمدي‌نژاد در پاسخ به پرسشي مبني بر مطرح شدن شايعه رسيدن قيمت دلار به مرز 3 هزار تومان اظهار كرد: اين، همان جنگ رواني است. البته فروش نفت الان با مشكلاتي روبه‌رو است ولي ما داريم تدبير مي‌كنيم. اين‌طور نيست كه يك عده دارند به مردم تحميل مي‌كنند. ما بايد يك مقدار خريدها را كم كنيم. ما 75 ميليون هستيم و بالاخره روزي 250 گرم گندم مصرف مي‌كنيم و اگر اين 250 يكدفعه به 350 گرم برسد همه انبارها خالي مي‌شود. ما همه بايد كمك هم باشيم.

رييس‌جمهور ادامه داد: اين اتفاق ويژه‌اي نيست. البته دشمن هم با جنگ رواني و هم با بستن مسيرهاي فروش نفت و بانك مركزي، جنگ تمام‌عيار پنهاني درست كرده است ولي ما هم داريم كار مي‌كنيم. ما مي‌نشينيم تدبير مي‌كنيم كه يك كشتي چگونه برود. اينها همه جنگ است. اين خارج از تحمل ملت ايران نيست. ما يك كشور هستيم كه بالاخره نفت و انرژي و ثروت داريم و دنيا هم نياز دارد.

وي با بيان اينكه "حجم فروش نفت ما در مقابل نياز ارزي و اقتصاد ما بزرگ نيست"، تاكيد كرد: ما مي‌توانيم به سرعت جايگزين كنيم. يكي از مشكلات، نياز دولت به درآمدهاي نفتي بوده است كه ما به سرعت داريم اين را مديريت مي‌كنيم و امسال در بودجه داريم سخت‌گيري مي‌كنيم.

فعلا اين فكر را ندارم كه اصلاحيه بودجه بدهيم

مجري برنامه پرسيد "آيا امسال اصلاحيه بودجه به مجلس خواهيد داد؟" كه احمدي‌نژاد پاسخ داد: ما فعلا اصلاحيه نمي‌دهيم و از همان ظرفيت‌ها استفاده مي‌كنيم. ما يك كاهش سنگين در بودجه‌هاي مصرفي آورده‌ايم. خيلي‌ها هم دلخور شده و فشار مي‌آورند ولي بايد تحمل كرد؛ زيرا بحث مصلحت و منافع ملت مطرح است و من فعلا اين فكر را ندارم كه اصلاحيه بودجه بدهيم. البته در برخي برنامه‌هاي اقتصادي ممكن است ما نيازمند اصلاحات باشيم.

رييس‌جمهور ادامه داد: در اين مورد هم داريم گفت‌وگو مي‌كنيم و جلسات مشورتي گذاشته‌ايم كه مجلس و قوه قضاييه مي‌آيد كه اين هم نيازمند يك سازوكار قانوني است. برنامه‌هاي اوليه تهيه و خيلي بحث كارشناسي سنگيني هم انجام شده است. در اين شش ماهه خود من چند جلسه چند ساعتي گذاشته‌ام و اميدوارم ظرف يكي دو ماه به يك بسته مورد توافق همه بخش‌هاي اداره كشور برسيم.

ممكن است چند روزي يك كالا كم شود اما ده‌ها هزار قلم كالا در بازار است

احمدي‌نژاد با بيان اينكه "در مورد موجودي كالاي واقع در كشور بايد گفت كه كالا خيلي زياد است"، اظهار كرد: بعضي چيزها ممكن است در كشور چند روزي كم شود كه قبلا هم بوده است و بالاخره جايگزين مي‌شود كه اين به خاطر وجود دشمن است اما در اين طرف هم ملت است. ممكن است چند روزي يك كالا كم شود اما ده‌ها هزار قلم كالا در بازار است.

مجري برنامه با اشاره به درآمد ارزي كشور گفت "ما يك اقتصاد 500 هزار ميليارد توماني هستيم، علي‌القاعده نبايد نوسانات ارزي اين‌قدر در اقتصاد ما تاثير داشته باشد" كه رييس‌جمهور در اين رابطه خاطرنشان كرد: شوكي كه پارسال وارد شد يك فشار داخلي هم وجود داشت و گفتند اي داد كه كشاورزي از بين رفت و واردات كشاورزي زياد شد. يعني از ورود خوراك دام ممانعت كردند. ما 40 سال است كه خوراك دام وارد مي‌كنيم. طراز صادرات كشاورزي ما مثبت است ولي بالاخره همه نيازها را كه در داخل توليد نمي‌كنيم.

جوسازي عليه دولت و فعالان اقتصادي، صدبرابر تخلف مالي پارسال بود

وي افزود: يك سر و صدايي كردند و 5-6 ماه تاخير افتاد و حتي بعضي واردكنندگان اصلي گذاشتند رفتند به خاطر فشارهايي كه به آنها وارد شد. احضاريه‌هايي هم صادر شد و دستگاه‌هايي وارد شدند. همه‌ اينها اثر دارد. جو اقتصادي پارسال جو درستي نبود؛ آن هم به بهانه تخلفي كه يك‌جا انجام شده است. ضمن اين‌كه به آن تخلف هم رسيدگي مي‌شود كه البته هنوز هم ما نفهميده‌ايم چه شد. البته براي ما روشن است ولي بالاخره كو؟ اين‌كه دولت را مدام متهم كردند و جوسازي كه عليه فعالان اقتصادي شد صدبرابر آن حادثه بود.

احمدي‌نژاد تصريح كرد: من در اردبيل هم گفتم كه به هر تخلفي كه شده در هر جا بايد رسيدگي كرد. من اولين مدعي تخلفات بودم و الان هم هستم و گفته‌ام برخورد مي‌كنم ولي بدتر از آن حادثه، تخريب فضاي كسب و كار بود. مثلا در خوراك دام چهار نفر بودند كه 40 سال است دارند خوراك دام وارد مي‌كنند. اينها راه و چاه كار را بلد بودند. 10 درصد پول را مي‌دادند، جنس را مي‌آوردند و بعد 90 درصد بقيه را مي‌دادند. وقتي اينها را زديد يك آدم جديد رفت و آن طرف هم گفت بايد 100 درصد را بدهيد.

هر كار خوبي كه دولت شروع مي‌كند آن را مي‌كوبند

به گزارش ايسنا، احمدي‌نژاد در ادامه با بيان اينكه "اقتصاد ما يك اقتصاد قوي، فعال و روبه جلو است"، در پاسخ به اين پرسش كه "آيا مهر ماندگار تعطيل شده است؟" گفت: هر كار خوبي كه دولت شروع مي‌كند آن را مي‌كوبند. مي‌گفتند كه مهرماندگار بودجه ندارد، در حالي كه من از همان اول اعلام كردم كل بودجه مهر ماندگار 170 هزار ميليارد تومان است كه 60 هزار ميليارد تومان آن امسال و سال بعد هزينه خواهد شد. اين سخنان را كامل نمي‌گويند و دائما مي‌گويند كه 170 هزار ميليارد تومان بودجه وجود ندارد. دولت مي‌تواند آن دسته از اموالي كه متروكه مانده است را تبديل به سد و آزادراه كند و ما اعلام كرده‌ايم كه امسال بودجه‌هاي عمراني دولت از اين راه بايد تامين شود. اين كار بسيار بزرگ است و در كشور ماندگار خواهد بود. سخن ما اين است كه تمام دستگاه‌ها، املاك و اموالي دارند كه استفاده نمي‌كنند، مانند يكي از وزارتخانه‌ها كه دانشگاهي دارد كه البته مردم آن را زياد نمي‌شناسند اموال و امكانات اين دانشگاه مي‌تواند بسياري از مشكلات بخش صنعت ما را حل كند و ما از آنها خواستيم كه اين امكانات را در اختيار بخش صنعت قرار دهند.

رئيس‌جمهور تصريح كرد: ما گفته‌ايم كه امسال و سال بعد 36 هزار ميليارد تومان اموال مي‌فروشيم و با آن بودجه عمراني تامين مي‌كنيم، اين كار يك افتخار براي دولت است، بانك‌ها اموال زيادي دارند كه مي‌توانند آنها را بفروشند و به صورت وام در اختيارفعالان اقتصادي قرار دهند.

وي در ادامه گفت: مهر ماندگار يكي از كارهاي ماندگار دولت است، البته در عين حال بايد بدانيم كه براي دستگاه‌ها فروش اموال سخت است. به عنوان مثال همين صدا و سيما اموال بسياري دارد كه آقاي ضرغامي مي‌تواند آنها را بفروشد.

معوقات بانكي بايد برگردد

احمدي‌نژاد همچنين تصريح كرد: يكي ديگر از سياست‌هاي ما اين است كه معوقات بانكي بايد برگردد. بسياري از صنايع ما كه به بانك بدهكار هستند، املاك و اموال و سهامي دارند كه با آن مي‌توانند معوقات را پس بدهند، يا برخي از بانك‌ها از بانك مركزي اضافه برداشت كردند، ما به آنها گفتيم اگر اين پول‌ها براي صنعت هزينه شده است، دست شما را مي‌بوسيم، اما اگر براي خريد و فروش ارز آنها را برداشت كرده‌ايد، بايد برگردانيد.

رئيس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره بانك مركزي و آنچه برخي مسابقه تورم و سود بانكي در كشور گفت: به نظر من اين روش در سيستم بانكداري ما را در حلقه‌هاي بي‌انتها گرفتار مي‌كند. سال گذشته چند روزي به آمريكاي جنوبي رفتيم بازار ارز را به هم ريختند و گفتند كه مشكل از سود بانكي است و بايد بالا برود. فضا را طوري ايجاد كردند كه اگر من قبول نمي‌كردم، مسئوليت همه اتفاقات به گردن من مي‌افتاد. من پذيرفتم و سود بانكي افزايش يافت، اما پرسش اينجا است كه آيا مشكل حل شد؟ به نظر من اين شيوه مضر است. سود ثابت ربا است. حالا فردا نگويند كه چرا چيزي كه شوراي نگهبان تاييد كرده را ربا مي‌گويم. بانك‌ها با استفاده از اين روش‌ها درآمدهاي خود را سه برابر مي‌كنند و به نظر من اين اشكال دارد.

رشد تورم كاهشي است و در حال بازگشتن به شرايط قبلي هستيم

احمدي‌نژاد درباره رشد نيز تورم تصريح كرد: البته رشد تورم كاهشي است و در حال بازگشتن به شرايط قبلي هستيم و البته به خاطر تورم بالا سود بانكي را بالا ببريم نيز كار اشتباهي است. سال گذشته وقتي توانستيم تورم را به 12.4 درصد برسانيم به بانك‌ها گفتيم كه در مقابل سود بانكي را پايين بياورند كه نپذيرفتند. به نظر من اجماعي در فعالين حوزه پولي ايجاد شده است كه نرخ سود بالا باشد، چرا كه اين شرايط به نفع آنها است.

رئيس‌جمهور افزود: بايد سود بانكي تبديل به مشاركت شود كه مشاركت در سود و زيان است. چطور وقتي يك بانك به فردي كه در يك صنعت سرمايه‌گذاري و ضرر كرده است، فشار مي‌آورد و سود تسهيلات خود را طلب مي‌كند، اگر ادعا مي‌كند كه مشاركت كرده به نظر من سود يك طرفه ربا است و بايد اين شيوه را اصلاح كنيم. من اميدوارم كه اين اصلاحات را شروع كنيم. جلسات شوراي پول و اعتبار فعالانه برگزار مي‌شود و در صدد حركت براي اصلاح اين روش‌ها هستيم و البته برخي بانك‌ها نيز اين اشتباه را پذيرفته‌اند.

به گزارش ايسنا، محمود احمدي‌نژاد در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به اهميت اصلاحات در مديريت اشاره كرد و گفت: بايد مشخص شود هركس مسوول چه كاري است. مثلا خزانه‌ي دولت را كه نمي‌شود، از سه نقطه برنامه‌ريزي كرد.

وي با بيان اين‌كه مديريت بايد دست دولت باشد و دستگاه‌هاي نظارتي نيز نظارت خود را بكنند، اظهار كرد: بعضي از مواقع اين مرزها مخدوش مي‌شود. اين‌كه مثلا بگويند تو مديريت كن، ولي در مورد آن چيزي كه دولت مي‌خواهد اجرا كند، بيايند و به ما بگويند قدم به قدم چه‌كار كن اين باعث مخدوش شدن مرزها مي‌شود. مثل اين است كه مثلا بگوييم 10 هزار تومان به شما مي‌دهيم كه با آن ناهار درست كنيد، بعد بگويند كه حدود 2 كيلو گوشت بخر، 3 كيلو سبزي بخر، 4 كيلو فلان چيز را بخر. اينها كه مجموعش مي‌شود 40 هزار تومان. پس مديريت كجاست؟

احمدي‌نژاد با تاكيد بر اين‌كه مديريت عمومي بايد دست دولت باشد، ادامه داد: دستگاه‌هاي مختلف نظارتي بايد كار خود را بكنند، ولي اگر دستگاه نظارتي بخواهد مثلا فرضا وارد كار اجرا شود، اين مرزها مخدوش مي‌شود. اين‌كه مثلا فلان قانون را به دولت يا بانك مركزي مي‌گويند، اجرا كن و از طرف ديگر به او بگويند كه به چه روشي اجرا كن يا اين‌كه چرا با اين روش اجرا نكردي اين تداخل در كار است. دخالت در اجرا نبايد باشد. دستگاه‌هاي نظارتي بايد نظارت كنند كه يك قانون اجرا مي‌شود يا نه.

وي با بيان اين‌كه بايد اين مرزبندي‌ها را مشخص كنيم، ادامه داد: مثلا در قانون برنامه نوشته شده كه دولت بايد اين مقدار اشتغال ايجاد كند، ولي اين‌كه مثلا به دولت بگويند 10 تا شغل اين‌جا درست كن، 15 تا شغل آن‌جا درست كن، چرا فلان جا آن‌قدر شغل درست كردي، اينها مرزها را مخدوش مي‌كند.

رييس‌جمهور هم‌چنين در اين ارتباط با بيان اين‌كه روابط بين وزرا را دولت مشخص مي‌كند، گفت: 80 درصد كارهاي كشور بين بخشي است. مثلا در يك كار حتما بايد صنعت، نيرو و كشاورزي باشد و آنها بايد تفاهم كنند. ايجاد اين تفاهم كار دولت است و اگر جاي ديگري بخواهد اين كار را انجام دهد پس دولت بايد چه‌كار كند؟

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه در مورد اين مسائل در حال گفت‌وگو هستيم و داريم كارهايي را انجام مي‌دهيم، تصريح كرد: بايد اعتماد حاكم باشد و در مورد اين مسائل در حال گفت‌وگو هستيم. نمي‌گويم اين مسائل از روي عمد است. از روي دلسوزي است، ولي مهم است كه حد و مرزها مشخص شود.

قانون هدفمند كردن يارانه‌ها بايد اجرا شود

رييس‌جمهور در پاسخ به اين سوال كه فاز دوم قانون هدفمند كردن يارانه‌ها چه زماني اجرا مي‌شود؟ اظهار كرد: هدفمند كردن يارانه‌ها يك قانون است كه بايد اجرا شود، ولي وقتي كه يك قانون كه در مورد آن برنامه‌ريزي كرده‌ايم دائم عوض شود، انجام كار دچار مشكل مي‌شود و نمي‌توان مديريت كرد.

وي با بيان اين‌كه گام اول اين قانون با همراهي مردم به خوبي انجام شد، افزود: اشكالاتي در بازار ارز ايجاد شد كه همان‌طور كه گفتم بخشي از آن مربوط به فشار دشمنان بود و بخش ديگر آن توسط كارشكنان بود كه البته برخي از آنها دستگير شده‌اند؛ ولي متاسفانه اين اخلال را به اجراي اين قانون نسبت دادند؛ در حالي كه ربطي نداشت و از اجراي اين قانون يك سال مي‌گذشت.

احمدي‌نژاد مديريت امور در دولت را به مانند سپردن مديريت امور به يك مربي فوتبال تشبيه كرد و گفت: در واقع به اين مربي اين اختيار را مي‌دهيم كه تيم را بچيند. چه كسي را داخل ببرد و چه كسي را از زمين بازي خارج كند و يا تيم با چه تاكتيكي بازي كند.

بنده نبايد هيچ‌گاه در قانون‌گذاري دخالت كنم

رييس‌جمهور تصريح كرد: بنده نبايد هيچ‌گاه در قانون‌گذاري دخالت كنم؛ چرا كه قانون‌گذاري را حق مجلس مي‌دانم و تاكيد دارم كه هركس بايد به اندازه‌ي اختيارات خود پاسخگوباشد و مسووليت بپذيرد.

وي در مورد اجراي فاز دوم قانون هدفمند كردن يارانه‌ها اظهار كرد: ما داريم اين موضوع را بررسي مي‌كنيم و تلاش داريم كه شرايط را فراهم كنيم تا اين قانون را امسال اجرا كنيم. البته عددهايي كه گذاشتند مثبت نيست. مثلا ما سال گذشته 80 درصد پولي را كه از مردم گرفته بوديم به خود مردم داديم و 20 درصد در راستاي كمك به توليد و حمل و نقل بود. آمدند و گفتند كه مردم پشيمان هستند. شما قيمت‌ها را به حالت اوليه برگردانيد و پولي كه حاصل مي‌شود 70 درصد آن را به جايي ديگر بدهيد، 30 درصد آن را به مردم.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه ما همواره درصدد بوديم از عالمانه‌ترين روش در اجراي اين قانون استفاده كنيم، ادامه داد: به هر حال اين موضوع قانون شده و تصويب شده و ما در حال بررسي و تحقيق هستيم تا بهترين روش را براي اجراي آن پيدا كنيم و اميدوارم كه بتوانيم اين كار را انجام دهيم.

كمكي كه به توليد كرديم خيلي زياد است

به گزارش ايسنا، احمدي‌نژاد در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني خود در پاسخ به پرسشي درباره اينكه گفته مي‌شود پرداختي به توليد صورت نگرفته است، گفت: كمكي كه به توليد كرديم خيلي زياد است منتها بعضي همان دخالت‌هاي وسط‌كاري را انجام مي‌دهند. وقتي پول نفت جايي انباشته شود، رانت است. ما آمديم تعرفه‌ها را بسته به نوع كالا بالا برديم و بعضي‌جاها هم وام داديم.

توليد در كجاي دنيا مشكل ندارد؟

وي افزود: ما سال گذشته 53 ميليارد دلار صادرات داشتيم كه 43 ميليارد دلار آن غيرنفتي بوده است. توليد چه موقع مشكلي نداشته است؟ توليد در كجاي دنيا مشكل ندارد؟ وقتي تحريم و فشار است يك جاهايي خودش را نشان مي‌دهد اما اين بدين معنا نيست كه همه چيز تعطيل شده است. صادرات ما نسبت به سال گذشته تنها 10 تا 15 درصد كم شده است.

برخي مسئولان حتي يكبار هم قانون اساسي را نخوانده‌اند

در ادامه، احمدي‌نژاد در پاسخ به پرسشي در مورد علت تشكيل هيات نظارت بر اجراي قانون اساسي گفت: قانون اساسي مهمترين سند ملي است. قانون اساسي الان براي ما ملاك عمل است و حقوق همه ملت و روابط دولت با ملت است و حتي روابط ما با دنيا و جهت‌گيري‌هاي سياسي، اقتصادي ما را مشخص مي‌كند و لذا بايد به طور دقيق اجرا شود.

وي تصريح كرد: سال اول تصور من اين بود كه به تشكيل اين هيات نيازي نيست ولي بعد ديديم، خير. ديديم برخي افراد هستند كه مسئوليت دارند ولي حتي يكبار قانون اساسي را نخوانده‌اند. همه ملت بايد قانون اساسي را بلد باشد.

رئيس‌جمهور با بيان اينكه "ما بالاترين حقوق را راجع به آزادي ملت در قانون اساسي داريم"، گفت: در قانون اساسي آمده است كه نمي‌شود با وضع قانون و يا به بهانه امنيت ملي آزادي مردم را محدود كرد. همچنين در قانون اساسي آمده است كه ظرف 24 ساعت بايد به متهم تفهيم اتهام شود. كجاي دنيا چنين است؟ ما بايد اينها را اجرا كنيم. اين مباحث زياد است كه من بخشي از آنها را در همايش سراسري قوه قضاييه گفتم.

رييس‌جمهور تنها كسي است كه نماينده كل ملت است

احمدي‌نژاد با بيان اينكه "رئيس‌جمهور تنها كسي است كه نماينده كل ملت است"، گفت: نمايندگان مجلس و شوراها محترم هستند اما رئيس‌جمهور نماد تصميم ملت است و اين اختيار به او داده شده است كه اگر چيزي خلاف مصلحت مردم است امضا نكند. چقدر سر و صدا كردند و حتي در قوه قضاييه پرونده درست كردند، در صورتي كه من گفتم كار خلاف قانون اساسي انجام نمي‌دهم.

وي يادآور شد: من نامه‌هاي متعددي به هيات حل اختلاف نوشته‌ام و استدلال كردم كه فلان تصميم خلاف قانون اساسي است. اين حق ملت است كه به رئيس‌جمهور داده شده است. ضمن اينكه اينها اختلاف به معناي درگيري نيست بلكه براي رسيدن به تفاهم و اجراي قانون است.

در كشور ما دوباره‌كاري زياد است و همه اينها هزينه‌بر است

به گزارش ايسنا، رييس‌جمهور در ادامه گفت: وظيفه اين هيات، تبيين اختيارات و استخراج مواد تخلف از قانون اساسي است كه آن را به رييس‌جمهور ارايه مي‌كنند و اگر رييس‌جمهور قانع شد آن موارد را تذكر مي‌دهد. من تذكر دادم و مسخره كردند؛ در حالي كه طبق قانون اساسي رييس‌جمهور مي‌تواند به همه تذكر قانون اساسي دهد و اين حق را ملت به رييس‌جمهور داده است.

وي افزود: در كشور ما دوباره‌كاري زياد است و همه اينها هزينه‌بر است. اگر قانون اساسي را بدانيم و بر اساس آن عمل كنيم، خيلي كارها روان مي‌شود و راندمان بالا مي‌رود و وضع اداره‌ي كشور بهتر مي‌شود. در اين صورت مشكلات به يك صدم مي‌رسد.

احمدي‌نژاد درباره چشم‌انداز بازار ارز اظهار كرد: ما يك طرف اين بازار هستيم. اين بازار طرف مقابلي هم دارد و ما نمي‌توانيم سياست‌هاي خود را بگوييم و طرف مقابل با آن مقابله كند. برنامه‌ي دولت به ثبات رسيدن است و منابعي كه از بخش‌هاي توليد به بازار رفته را به توليد برگردانيم. ما در حال تلاش كردن هستيم و مردم هم دعا كنند، از اين مرحله عبور كنيم تا روسياهي به زغال بماند و اين را بدانيد كه دشمنان ملت موفق نمي‌شوند. ممكن است من احمدي‌نژاد كه قدر ملت را نمي‌دانم، تنبيه شوم، اما ملت از اين مرحله عبور خواهد كرد.

رييس‌جمهور تصريح كرد: در جابه‌جايي پول و فروش نفت موانعي داريم كه مدتي طول مي‌كشد تا بتوانيم آن را برطرف كنيم.

وي در پاسخ به سوالي راجع به تداخل بورس ارز با شوراي پول و اعتبار گفت: وارد بحث پول و ارز نشويد؛ چون آنها تصميمي گرفته‌اند كه هنوز عملي نشده است. ما نبايد ارز را تبديل به كالا كنيم؛ چرا كه قيمت ارز در كشور ما خيلي پايين است و ما امكانات و منابع فراواني داريم و مردم بدانند كه در اين عرصه با يك نبرد سنگين پنهان و همه‌جانبه مواجهيم.

اين دولت پاك‌ترين دولت در تاريخ كشور است

احمدي‌نژاد در پاسخ به اين پرسش كه چه نمره‌اي به دولت مي‌دهيد؟ اظهار كرد: من هنوز سرگرم جدا كردن مطالب ديگران از كارنامه دولت هستم تا بعد از آن به كارنامه دولت بپردازم، اما دولت به صورت شبانه‌روزي در حال تلاش است و خدمات بزرگي را به كشور كرده است. اين دولت پاك‌ترين دولت در تاريخ كشور است و هيچ‌گاه به دنبال كاسبي و قدرت و كارهاي حزبي و گروهي نبوده است. حال ممكن است يك مدير رده پايين در جايي تخلفي بكند، اما مديران اصلي دولت جزو پاك‌ترين‌ها هستند. اين افراد نه فراماسونر، نه حجتيه‌اي، نه بهايي، نه بزرگ‌ترين خطر از صدر اسلام تا كنون، نه خائن و نه دشمن هستند، بلكه اينان براي مقابله با دروغگويي و تقلب تلاش كرده‌اند و در اين راه فحش خورده‌اند و مقام معظم رهبري نيز در سخنان خود گفت كه حملات به دولت به خاطر دفاع از ارزش‌هاست و ما از چيزي منحرف نشده‌ايم.

يك ثانيه هم يك بله به زياده‌خواهان نمي‌گويم

رييس‌جمهور تاكيد كرد: البته اين را بگويم كه اگر 100 سال هم بايستم، يك ثانيه هم يك بله به زياده‌خواهان نمي‌گويم. شايد سكوت كنم، اما بله نخواهم گفت. در جايي نشسته بوديم كه يك فرد سخنراني مي‌كرد كه شروع به كوبيدن دولت كرد. براي اين مساله لطيفه‌اي درست كرده بودم كه مي‌گفتم از 52 هفته سال عده‌اي 51 هفته به دولت فحش مي‌دهند و هفته دولت را هم از آن انتقاد مي‌كنند.

احمدي‌نژاد با انتقاد از منتقدان دولت گفت: مي‌گويند كه دولت در بخش توليد كاري نكرده است؛ در حالي كه در اين دولت بخش توليد 5 برابر رشد كرده و بيشترين كار در توليد و عمران در اين دولت بوده است، اما آنها با وجود همه اينها باز هم سياه‌نمايي مي‌كنند و اين بي‌معرفتي به ملت ايران است. اگر آنها در كارها دخالت نمي‌كردند، مي‌ديديد كه دولت بازار ارز را با وجود فشارهاي خارجي طوري اداره مي‌كرد كه هيچ مشكلي براي مردم ايجاد نشود.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا قولي بوده است كه داده باشيد و به آن عمل نكنيد؟ اظهار كرد: من و همكارانم به قول‌هاي پايه‌اي خود در رفتار صادقانه و كار نكردن براي حزب و گروه خود عمل كرديم و البته اين مساله 100 درصدي نبوده است اما هفت طرح اقتصادي داشتم كه سه طرح اجرا شد، يك طرح در حال اجرا و سه طرح ديگر مانده است.

رييس‌جمهور درباره لايحه ماليات تصريح كرد: ما بايد در بخش ماليات، اول شفاف‌سازي كنيم و بعد آن را اجرا نماييم. عده كمي هستند كه فكر مي‌كنند ماليات ندادن خوب است؛ در حالي كه اگر ماليات 8 درصد گرفته شود 100 هزار ميليارد تومان به درآمد كشور اضافه مي‌شود كه مي‌توان با آن كشور را اداره كرد بدون آن‌كه از درآمد نفت استفاده كنيم. در حوزه‌هاي اصلاح پولي و مالي و بيمه نيز در حال فعاليت هستيم. در بخش بانكي نيز جلسات برگزار مي‌شود كه اميدوارم نهايي شود. در همه اين بخش‌ها عده‌اي هستند كه نمي‌خواهند وضع موجود عوض شود.

از كجا مي‌دانيد فقط يكسال از دولت باقي مانده است؟

در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني رييس‌جمهور، مجري برنامه خطاب به وي گفت كه "شما سال 84 به من قولي داديد و گفتيد يكسري اسامي در جيبم دارم و به وقتش مي‌گويم، آيا وقتش شده يا خير؟"

رئيس‌جمهور پاسخ داد: من يكسري اسامي داده‌ام.

مجري برنامه ادامه داد: چون يكسال بيشتر از دولت نمانده است.

احمدي‌نژاد با خنده پرسيد: شما از كجا مي‌دانيد؟ دولت جزو ملت است، ملت هم هميشه هست، پس هيچ‌وقت ملت تمام نمي‌شود. آرمان‌هاي ملت تمام نمي‌شود. پس اين حرف‌ها هميشه هست.

رئيس‌جمهور در بخش پاياني صحبتهاي خود گفت: من صميمانه از مردم تشكر مي‌كنم كه در برگزاري اجلاس همكاري بسيار خوبي داشتند و اين اجلاس با همراهي مردم به خصوص مردم تهران به خوبي برگزار شد. ملت به زيبايي همكاري كردند و من از مردم ايران تشكر مي‌كنم در برگزاري اجلاس خيلي‌ها همكاري كردند از جمله نيروهاي نظامي، انتظامي، تشريفات و ديگر دستگاه‌ها. وفاق كم‌نظيري حاكم بود و همه كمك كردند، به بهانه اجلاس پاويون آبرومندي در فرودگاه ساختيم. ساختمان خوبي براي برگزاري اجلاس‌هاي بين‌المللي احداث شد و وزارت مسكن وشهرسازي در اين زمينه زحمت زيادي كشيد.

وي ادامه داد: معاونت بين‌الملل رياست‌جمهوري نيز زحمات زيادي كشيدند. بحث دعوت‌نامه‌ها، پيگيري اين دعوت‌ها براي اين مسائل زحمت زيادي كشيده شد. رسانه‌ها نيز انصافا همراهي كردند. رسانه ملي نيز همراهي خيلي خوبي داشت از كشورهايي كه در اجلاس شركت كردند نيز تشكر مي‌كنم. در چند روزي كه اجلاس كارشناسان، وزاري خارجه و سران برگزار شد همه مشاركت و فضا صميمي بود و ما شاهد نمايشي از وفاق ملي بوديم.

رييس‌جمهور در پايان، در پاسخ به خواسته مجري برنامه كه به مانند قبل هر سه‌ماه يكبار رئيس‌جمهور در تلويزيون حضور پيدا كند و در آذرماه با مردم سخن بگويد، با استقبال از اين موضوع گفت: از نيويورك كه برگشتيم حرفهاي خوبي براي گفتن داريم و ان‌شاءالله در خدمت مردم خواهيم بود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۹
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۳۶ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۱
۱
۳
فقط احمدی
عشقه
پاسخ
علي
-
۰۹:۳۲ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۱
۱
۳
اي كاش برخي ازمسئولين ديگرهم به جاي فكركردن شبانه روزي به قدرت وثروت كمي هم به فكرملت عزيز ايران باشند وازمردم فقط براي سكوي پرتاب خود استفاده نكنند
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۴۰ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۱
۰
۴
مقايسه وضعيت فعلي كشور از ابعاد گوناگوني چون سياسي و اقتصادي و ... با سخنان رييس جمهور محترم ، حقايق بسياري را در بر داشته و پرده از چهره دروغ و رياكاري و تزوير را برمي دارد.بيكاري تك نرخي و تورم بسيار پايين و بهره وري بالاي بخش صنعت در هر دو قسمت خصوصي ودولتي و عدم طرح كمترين ادعا و دعاوي حقوقي و كيفري بر عليه دولت و ... خود مهر تاييدي بر اظهارات ايشان در خصوص عملكرد دولت نهم و دهم است !؟
پاسخ
ایرانی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۵۷ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۱
۱
۱
به عنوان یک ایرانی با برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد موافق هستم و افتخار میکنم که بتوانیم ما ملتهای مظلوم با اتحاد یکدیگر بتوانیم در مقابل کشورهای قدر تمند زورگو بایستیم البته یک مسئله که هست چرا کشور روسیه که خود کشوری زور گو است در زمره کشورهای ناظر در اجلاس باید باشد مگر نه اینکه تمام کشورهای زورگوی غرب وشرق نباید دخالتی فرسایشی داشته باشند در مقابل ما کشورهای مظلوم امید ان داریم که خداوند کسانی را که مسئولانه برای مملکت خویش تلاش میکنند پایدار پابرجا ونیرومند نگهدار باشدو کسانی که تخریب گر هستند دم بریده گرداند
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۰۸ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۱
۱
۱
نه فراماسونر، نه حجتيه‌اي، نه بهايي، نه بزرگ‌ترين خطر از صدر اسلام تا كنون، نه خائن و نه دشمن ، منظورش شما هستید.
پاسخ
سمن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۲۸ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۱
۱
۰
چنانی میگن طرح و کارهای دولت ... انگار برای مردم چیکار کردن ... !!! شاید منظورشون یارانه هاست 45 تومن یارانه میدن صد برابرش اجناسو گرون میکنن پس میگیرن .کمر مردم زیر گرونی و مشکلات خورد شد طرفهای ما که هرروز اجناس یه قیمتی داره طرفهای مسئولین رو نمیدونم .
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۵۸ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۱
۰
۱
دکتر عاشقتم
پاسخ
شهریار نوروزی از صحنه کرمانشاه
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۱۳ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۱
۰
۱
ضمن تقدیر و تشکر فراوان از زحمات و خدمات عمرانی و ... بیدریغ و شبانه روزی دولت محترم خاصه ریاست محترم جمهور . و تشکر ویژه برای برگزاری باشکوه و در شأن اجلاس شانزدهم کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در ایران اسلامی . در یک جمله از ریاست محترم جمهور انتظار حمایت از عدالت خواهان و عدالت طلبان را داریم و سکوت را در وعده های ایشان در مناظرات انتخاباتی رودرو با مردم ندیدیم و نشنیدیم . از ایشان انتظار نداریم که در مقابل ظلم و ظالم وبقول ایشان زیاده طلبان سکوت کنند چون سکوت در مقابل ظلم یعنی ترس و ترس از غیر خدا کفر محض است . غیر از این است ؟؟؟ آقای رئیس جمهور . من هم بفرمان مقام عظمای ولایت تا آخرین قطره خون خود از دولت عدالت محور تا رسیدن به عدالت اسلامی حمایت میکنم و در این راه کفن پوشیده ام .
پاسخ
حامد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۱۷ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۱
۲
۰
خدایا میشود آن صبحی بدمد وما این قیافیه را نبینیم!!
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها