کد خبر: ۷۴۷۵۳
زمان انتشار: ۱۹:۱۴     ۳۱ مرداد ۱۳۹۱
خاتمي نباشد يكي ديگر؛ دوزاري اصولگراها دير افتاد
سعيد حجاريان وضعيت حكومت و آزادي در ايران امروز را مشابه حكومتهاي ديكتاتوري دوران سادات و مبارك دانسته و به نرمي و لطافت اوضاع موجود اصلاح طلبان و اپوزسيون را به آن گره مي زند و مي گويد: نگاه کنید به اخوان‌المسلمین در مصر آنها همواره اصلاح‌طلب بودند. چه در زمان ناصر یا سادات و مبارک؛ صبر کردند و الان ثمرش را بردند. یا در ترکیه، زمان اوزال و اربکان یا همین آقای اردوغان.
بولتن نيوز: روزنامه آرمان در شماره سی و یکم مرداد ضمن انتشار گفت و گوهایی با «سعید حجاریان» و «احمد خرم» درباره موقعیت و برنامه اصلاح طلبان در انتخابات آینده ریاست جمهوری، از قول حجاریان نوشته که فعلا بايد بي خيال كار حزبي شد و همانطور كه عبدالله نوري هم گفته بايد فعلا به دنبال كارهاي عام المنفعه و جذب اقشار ضعيف و مستضعف جامعه بود چرا كه رودخانه ايست وصل به درياي بيكران آراء براي دست يافتن به صندوقهاي پر از راي رياست جمهوري و مجلس!.

سعيد حجاريان همچنين وضعيت حكومت و آزادي در ايران امروز را مشابه حكومتهاي ديكتاتوري دوران سادات و مبارك دانسته و به نرمي و لطافت اوضاع موجود اصلاح طلبان و اپوزسيون را به آن گره مي زند و مي گويد: "اصلاحات زنده است. اما اصلاحات مثل هلو بپر تو گلو نیست. باید خشت روی خشت گذاشت و کار کرد. برای این کار هم تشکیلات و سازمان یک نیاز ضروری است. تشکیلات که فقط حزب نیست. مگر کار تشکیلاتی فقط کار حزبی است؟ در کنار کار حزبی فعالیت ان.جی.اوها، کارهای عام‌المنفعه و نظایر آن نیز می‌توانند بستری برای ایجاد سازمان و تشکیلات باشند. نگاه کنید به اخوان‌المسلمین در مصر آنها همواره اصلاح‌طلب بودند. چه در زمان ناصر یا سادات و مبارک؛ صبر کردند و الان ثمرش را بردند. یا در ترکیه، زمان اوزال و اربکان یا همین آقای اردوغان. چقدر کار کردند؟ اصلاحات، کار فوق‌العاده می‌برد برادر من. باید کار کرد، کار نکنیم 100 سال دیگر هم اتفاقی نمی‌افتد".




حجاريان سپس از خاتمي مي گويد كه ديگر نه اينطرفي ها به عهدش اعتماد دارند و نه آنطرفي ها به وفاداريش ايمان. قسم حضرت عباس را براي اين يكي مي خورد و دم خروسش را براي آن يكي به نمايش مي گذارد. به مردم خام شده اي كه زماني گول وعده هايش را خورده بودند مي گويد راي ندهيد. ولي خودش يواشكي مي رود و در يكي از روستا ها راي مي دهد. به قول معروف هم خر را مي خواهد و هم خرما را. ولي نمي داند كه اگر زيادي هم از روي ... كه مي خواهد سوار شود عقب برود. از آن طرف به زمين خواهد خورد . كه خورد!. حجاريان كه ديگر براي به دست آوردن آرا كسي را ندارد كه به او فخر بفروشد و وي را براي انتخابات مطرح كند به مهره سوخته خود كه همان خاتمي است متوصل مي شود و مي گويد: "همین الان؛ خود خاتمی اگر کاندیدا شود در ایران چقدر رای دارد؟ او نسبت به هر کسی رای بالاتری دارد؛ پس می‌بینید که اصلاحات به صورت بالقوه پایگاه دارد، اما فعلیت ندارد.  [در واقع برابر اين مثل حجاريان، اصلاحات مانند جيب خالي از پولي است كه در صورت پر شدن بالقوه خواهد شد!؛ اما اين همان آرزويي است كه ما  را هم سالها به خود مشغول كرده، آرزويي كه البته انديشيدن به آن گناه نيست، اما براي ما كه نان و آب نشد و فكر كنيم براي حجاريان و هم مسلكان وي هم آب و نان نشود ]مردم ایران هم بیشتر دنبال برخورد اصلاح‌طلبانه و متعادل هستند. یعنی کاراکتری مثل خاتمی را می‌پسندند. خاتمی نباشد، یکی دیگر. مردم می‌گویند بالاخره خاتمی ‌نقطه تعادلی در جامعه است. با اینکه به او انتقاد هست. می‌خواهم بگویم که در عین حال اصلاحات هنوز هم رای دارد؛ رای بالایی هم دارد."

[متاسفانه حجاريان در اينجا مشخص نيست كه به دنبال چيست و چه هدفي را دنبال مي كند. از يك طرف مي گويد: خاتمي اگر كانديد شود از همه بيشتر راي مي آورد. از طرف ديگر مي گويد: خاتمي نباشد يكي ديگر، فقط كاراكترش است كه مهم است. در آخر هم مي گويد: حالا خاتمي هم نباشد اصلاحات باز هم راي بالايي دارد].

حجاريان در ادامه گفتگو با آرمان با عبور از گزينه عبدالله نوري كه به عنوان استارتر ورود اصلاح طلبان به انتخابات رياست جمهوري به كار رفته است دو باره به برجسته كردن نام وي مي پردازد و ازعان مي كند كه خاتمي تنها گزينه ممكن براي اصلاح طلبان است و  نفر بعدي در كار نيست. البته وي در اينجا مجددا سخن قبلي خود را مبني بر اينكه خاتمي از هر كس ديگري در ايران بيشتر راي خواهد آورد را نفي مي كند و امكان شكست، حتي با حضور خاتمي را هم جزء گزينه هاي ممكن انتخاب مي كند.  وي مي گويد: "بعید است عبدالله نوری وارد جرگه انتخابات شود. او خودش هم اعتقاد دارد که خاتمی هنوز در کشور بالاترین رای را دارد.انتخابات یک فرصتی است برای فعالیت و سازماندهی. وقتی کاندیدایی در صحنه باشد لاجرم ستاد اتنخاباتی ایجاد می‌کند و در استان‌ها و شهرستان‌ها نیروها را دور هم جمع می‌کند". "الزاما هدف از شرکت در انتخابات، پیروزی نیست. سال 76 اصلا قرار این نبود که پیروز بشویم، هیچ تصوری هم نداشتیم، می گفتیم که 6- 5 میلیون رای بیاوریم که بتوانیم بعد از انتخابات کار کنیم. بنابراین فعالیت در انتخابات الزاما با هدف پیروزی نیست".

حجاريان در ادامه مي گويد: "من معتقدم اصولگراها هم اصلاح‌طلبند. هر چند به این شکل آن را ابراز نمی‌کنند. اصلاح‌طلبان و اصولگراها هر دو می‌گویند که مشکلاتی وجود دارد و این نقطه مشترک بزرگی بین ما و آنهاست. منتها یک عده می‌گویند باید سریع وارد عمل شد ما می گوییم که اگر توان دارید بروید اما ما نیستیم. ما می‌گوییم که مشکل هست و باید مشکل را حل کرد. در این زمینه حرف ما با آن اصولگراها یکی است. پس می‌شود با آنها صحبت کرد؛ منتها آنها می‌‌گویند اینجایش اینطوری‌است، ما می گوییم آنجایش آنطوری‌است. باید صحبت کرد که در کجاها مشترک هستیم. مثلا بر سر اقتصاد، خیلی از نظرات‌مان مشترک است، پس می‌شود راه آمد. یا در دیگر حوزه‌ها، مثلا در زمینه مواد مخدر، یا آسیب‌های اجتماعی، قتل، چک‌های برگشتی و غیره؛ مگر اینها موضوع نیستند؟ مگر اینها آسیب نیستند؟ پس می‌شود صحبت کرد. حالا درباره موضوعات سیاسی دیرتر می‌شود صحبت کرد ولی در موضوعات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می‌شود با آنها نشست و صحبت کرد. باید گفت‌وگو کرد تا کم‌کم باب گفت‌وگو باز شود؛ البته با بخشی از اصولگرایان. چون طیفی از اصولگرایان هم می‌گویند که باید کلا آتش زد، چون تجدد و مدرنیته باعث آفت است؛ در دو طرف دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد.ما که پیاده‌ایم، آنها باید تسامح کنند".

حجاريان مي افزايد: "انتظار ما خیلی بالا نیست. اصلا نمی‌خواهیم در انتخابات کاندیدا بشویم؛ مجلس هم نخواستیم برویم، به دولت هم نمی‌رویم، ولی کار خیریه که می‌توانیم بکنیم. به اندازه اخوان‌المسلمین که باید بتوانیم کار کنیم. این برای انتخابات سال آینده وصال نمی‌دهد، اول از همه تفاهم است. ازدواج هم که بخواهد سر بگیرد، اولش کلی کار دارد. بله‌برون دارد، باید بروند و بیایند، آشتی‌کنان دارد و ...

حجاريان مي گويد: من خودم اعتقاد داشتم که باید حتماً از روز اول نقد دولت را آغاز کرد، منتها دوستان معتقد بودند که اول کار دولت نباید نقد کرد و باید منتظر نتایج اقدامات بمانیم سپس نقد کنیم. نقد خوب کم شد. دوزاری اصولگرها هم دیر افتاد. می‌شد که ما دوزاری اصولگراها را زودتر بیندازیم. آنها هم دیر به صحنه آمدند. الان کم‌کم نقدهای خوبی دارند می‌کنند؛ مقاله‌های خوبی نوشته می‌شود حتی از سوی بعضی از اصولگراها. آنها مغبونند، می‌خواهند جبران مافات کنند. چون آنها از اول حامی‌ دولت بودند، برنامه‌اش را تایید کرده بودند و با او همراهی کرده‌اند، نمی‌توانند مسوولیت را نپذیرند، آنها در قبال کارهای دولت مسئولیت دارند. کما اینکه ما هم در مقابل عملکرد خاتمی مسئولیت داریم
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
عبدالله
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۰۵ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۱
۱
۰
اقا سعيد مگر اخوان المسلمين هم مثل شما در بقل امريكا واسراييل مي رقصيدن!
ويا مانند بسياري از دوستان شما اقا سعيد از سيا ، mi6 ،عربستان و... مستمري داريافت مي كردن!
خودتي متخصص جنگ رواني دفتر نخست وزيري!!!!!
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها