کد خبر: ۷۲۴۵۳
زمان انتشار: ۱۶:۰۶     ۱۹ مرداد ۱۳۹۱
فناوری کشور درهفته ای که گذشت شاهد کشف یک باکتری جدید برای نخستین بار در تاریخ علمی ایران و ثبت جهانی آن، امکان درمان بیماران براساس خصوصیت ژنتیکی، راه اندازی اولین اندازه گیری پارامترهای امواج ماهواره ای و موفقیت در عرضه نوعی ماده پرکننده دندان بود.
به گزارش مهر، از جمله دیگر اخبار خواندنی علم و فناوری ایران در یک هفته اخیر می توان به آماده باش شبکه های ارتباطی کشور برای هرگونه حمله احتمالی سایبری همزمان با اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران، ایجاد گلخانه تراریخته از سوی ستاد توسعه زیست فناوری و تمایل وزیر ارتباطات برای صادر کردن ایده اینترنت ملی اشاره کرد.

 
ثبت جهانی یک باکتری جدید به نام ایران 

 
دکتر حسن شجاعی - محقق کشورمان برای نخستین بار در تاریخ علمی کشور موفق به ثبت بین المللی یک گونه جدید باکتری تحت نام مایکو باکتریوم شد که در بدن انسان موجب مننژیت شبه سل و همچنین ضایعات پوستی می شود. این باکتری همزمان در شش مرکز تحقیقاتی در یونان، هلند، سوئد، آمریکا، ایتالیا و ایران کشف شد و چون ایران زودتر از همه آن را به کمیته بین المللی ثبت میکروب ها معرفی کرد، مایکو باکتریوم جدید به نام کشور کاشف آن یعنی ایران به نام مایکو باکتریوم ایرانیکوم Mycobacterium Iranicum نامگذاری شد.

 
دکتر شجاعی با بیان اینکه دو گونه دیگر از مایکو باکتریوم ها را نیز در زمان دانشجویی دکتری خود جداسازی کرده اما اروپایی ها آن را به نام خود ثبت کرده اند، گفت: فقط یک مجله در دنیا به نام International journal of systemic and evolutionary microbiology مجاز به نشر مقالات مربوط به کشف میکروبهای جدید است که در شماره جدید این نشریه، مقاله مایکو باکتریوم ایرانیکوم به عنوان جدیدترین گونه مایکو باکتریوم های کشف شده منتشر شده است.

 
امکان درمان بیماران بر اساس خصوصیت ژنتیکی

 
پژوهشگران پژوهشگاه رویان با اجرای پروژه بین المللی پروتئوم انسانی، امکان درمان بیماران براساس خصوصیت ژنتیکی را ممکن خواهند کرد. در این پروژه تحقیقاتی بین المللی مطالعه در زمینه کروموزوم Y که در ناباروری نقش دارد و بر روی پروتئین هایی که این کروموزوم ها کد می کنند، تحقیقاتی صورت می گیرد چرا که کمبود و اضافه این پروتئینها و همچنین نقص در تولید آن موجب بروز بیماریهایی در انسان می شود.

 
در این زمینه دکتر غلامحسین شاهوردی معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشگاه رویان گفت: کشورهای مختلف دنیا مانند ژاپن، استرالیا، کره، انگلیس و فرانسه و چین که در این پروژه تحقیقاتی بین المللی حضور دارند کروموزومهای مختلفی را انتخاب کردند و در حال مطالعه بر روی آن هستند حتی برخی از کشورها مانند چین مطالعات خود را بر روی 2 کرموزوم در دستور کار قرار دادند.

 
زمان اجرای این پروژه که از یک سال و نیم پیش آغاز شده است 10 سال پیش بینی شده و زمانی که مشخص شود کروموزوم Y چه پروتئین هایی را کد می کند با شناختی که نسبت به نوع پروتئین ها به وجود می آید می توان بیماران را به نحو مطلوبی درمان کرد.

 
آماده باش برای حملات احتمالی سایبری همزمان با اجلاس سران در تهران

 
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در سالروز تاسیس این شرکت در نشست خبری از آماده باش کامل شبکه ارتباطی در برابر حملات احتمالی سایبری همزمان با میزبانی تهران در اجلاس سران غیرمتعهدها، شناسایی قاچاقچیان صوت از سوی قوه قضاییه، درآمد 970 میلیارد تومانی زیرساخت از مکالمه و ارزان نشدن قیمت اینترنت برای کاربران نهایی خبر داد.

 
اندازه گیری پارامترهای انتشار امواج ماهواره ای در کشور

 
به گزارش مهر، کارشناسان گروه ارتباطات رادیویی موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات موفق به نصب و راه اندازی اولین پایلوت اندازه گیری پارامترهای انتشار امواج ماهواره ای در کشور شدند.

 
ایجاد گلخانه تراریخته از سوی ستاد توسعه زیست فناوری

 
دبیرستاد توسعه زیست فناوری از ایجاد گلخانه تراریخته خبر داد و گفت: این طرح از طرحهای ارائه شده به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که در قالب طرح کلان ملی فناوری اجرایی می شود.

 
به گفته دکترعباس صاحبقدم لطفی ستاد توسعه زیست فناوری در قالب طرحهای کلان ملی فناوری سال گذشته 3 طرح کلان ملی را ارائه داد که یکی از این طرحها ایجاد گلخانه تراریخته است و براساس برنامه ریزیها امسال حداقل 3 طرح کلان دیگر، پس از نهایی شدن در کمیته های تخصصی بررسی و به عنوان طرح های تحول آفرین به معاونت علمی رئیس جمهوری برای سرمایه گذاری ارائه شود.

 
اینترنت ملی را صادر می کنیم

 
به گزارش مهر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات را مستلزم اجرای 3 فاز عملیاتی و تا پایان برنامه پنجم توسعه اعلام کرد و گفت: به ما تکلیف شده که شبکه ملی اطلاعات در 3 فاز تا پایان برنامه پنجم توسعه اجرایی شود که براین اساس مرحله اول تا نیمه امسال و تا یک ماه دیگر انجام می‌شود که در این راستا تفکیک زیرساختها را بین شبکه داخلی و شبکه اینترنت خواهیم داشت.همچنین با انجام کارهای زیربنایی و اجرای مبنای اصلی در فاز نخست، به موازات این کار توسعه مراکز داده داخلی نیز در برنامه است که امروز در خیلی از استانها این کار آغاز شده و در برخی استانها به افتتاح هم رسیده و ما امیدوار هستیم فاز دوم این شبکه را تا پایان سال 92 داشته باشیم که در پایان این مرحله میزبانی تمامی سایتها را در داخل کشور با ظرفیتی که ایجاد می‌شود خواهیم داشت؛ فاز سوم و پایانی شبکه ملی اطلاعات نیز مربوط به تکمیل مدیریت بومی شبکه و تولید نرم افزارهای بومی است.

 
رضا تقی پور در عین حال با پیش بینی اینکه روزی صادرکننده ایده شبکه ملی اطلاعات خواهیم بود، تاکید کرد: روز به روز بر مخالفان این موضوع که مدیریت اینترنت نباید محدود به یک یا دو کشور باشد، افزوده می‌شود و براین اساس شمار طرفداران ایده ایران که مدیریت اینترنت را باید از این کشورها گرفت، افزوده می‌شود.

 
عرضه نوعی ماده پرکننده دندان با مقاومت بالا دربرابر مسواک زدن

 
محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران نانو کامپوزیت هایی به عنوان مواد پرکننده دندان عرضه کردند که از مقاومت سایشی بالایی در برابر مسواک زدن برخوردار است؛ با توجه به مصرف رو به گسترش نانو کامپوزیتها، تلاش های زیادی برای بهبود خواص فیزیکی- مکانیکی این مواد در حال انجام است که مطالعات برای تقویت این کامپوزیت ها برای ساخت رزین ها و فیلرهای (مواد پر کننده) جدید با خواص بهبود یافته برای کاربرد در دندانپزشکی از آن جمله است. در این راستا محققان ایرانی با بررسی معایب موجود در روش تولید نانو کامپوزیت ها، به روشی دست یافتند تا این معایب را در کامپوزیت به دست آمده کاهش دهند. در این پروژه با تهیه نانوسیلیکای متخلخل به روش حرارتی و افزودن آن به کامپوزیت ها خواص مناسب تری نسبت به دیگر نانوکامپوزیت ها ایجاد شد.

 
نتایج به دست آمده نشان می دهد که نانوکامپوزیت داندانپزشکی تولید شده به این روش با کامپوزیت های حاوی ذرات میکرو، از استحکام خمشی و مقاومت بهتری برخوردار است. همچنین پس از قرار گرفتن در برابر سایش مسواک سطح صاف تری را نشان می دهد و دارای مقاومت بیشتری است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها