کد خبر: ۷۱۹۷۴
زمان انتشار: ۱۵:۴۸     ۱۷ مرداد ۱۳۹۱
 با نزدیک شدن به روز خبرنگار، انتقادات قدیمی جمعی از اصحاب رسانه استان به خانه مطبوعات و مجموعه مدیریت استان شدت می گیرد، گویی با برگزاری همایش تجلیل از خبرنگاران داغ خیلی ها تازه می شود و معتقدند در کرمانشاه خانه ای متعلق به مطبوعات وجود ندارد، ناگفته هایی که جمعی از اصحاب رسانه به آن پرداخته اند.

به گزارش خبرنگار مهر، بازهم 17 مرداد روزخبرنگار فرا می رسد و به بهانه این روز عده ای اقدام به تجلیل از خبرنگاران می کنند.
برنامه سالیانه تجلیل از خبرنگاران چندسالی است مشترکا" از سوی استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه مطبوعات در یکی از تالارها برگزار می شود و هر ساله نیز انتقادات زیادی متوجه آن می شود.
 
جمع زیادی از اصحاب رسانه معتقدند صرف شامی دور هم و اهدای کارت های هدیه تنها کاری است که هر ساله انجام می شود و به جای افزودن صمیمیت ها، این مراسم، کدورت ها را بیشتر می کند.
 
خانه مطبوعات کرمانشاه که یکسال از مهلت قانونی فعالیتش می گذرد و اعضای شورای مرکزی آن که علی القائده باید برای همه اصحاب رسانه انتخاب شوند خود اما حکایتی دیگر دارد.
 
خانه ای که قرار بود مامن و ماوای خبرنگاران باشد وامور آنان را رفع و رجوع کند اما در این 10 سال دریغ از این کار. و این خانه نه تنها نتوانست ماوا باشد بلکه خود هنوز جا و ماوا ندارد و اگر همین کمک های ارشاد نبود امروز اسم آن هم برده نمی شد.
 
هنوز خاطره تلخ تحریم بیش از نیمی از رسانه های استان در آخرین انتخابات این خانه از اذهان فراموش نشده است.
 
مسکن خبرنگاران، بیمه خبرنگاران و اصحاب رسانه، معافیت های مالیاتی، کمک های مادی و معنوی به رسانه ها و مطبوعات ازجمله خواسته های حداقلی اصحاب رسانه از این خانه بود که با گذشت یک دهه از عمر آن همچنان بی پاسخ مانده و مشخص نیست علت این همه دست و پا زدن اعضاء برای حضور در شورای مرکزی برای چه بود و برای چیست؟
 
مسئولین هم از این فرصت کمال بهره را برده و زلف عدم پاسخگویی خود را به زلف خانه مطبوعات گره می زنند.
 
یکی دو روز به 17 مرداد که می ماند به یکباره اسم بیش از 250 خبرنگار در استان داده می شود در حالی که خاک مطبوعات خورده های شهر در گفتگو با مهر اظهار کردند که این تعداد خبرنگار در فضای مطبوعاتی کرمانشاه وجود ندارد.
 
چهره های مطبوعاتی هم که با این روند مخالف هستند همه تلاششان را به کار می برند که در این وادی اصلاً حضور نیابند یا اگر آمدند در گوشه ای بنشینند و در حلقه نباشند.
 
اظهارات تعدادی از افراد سابقه دار مطبوعاتی استان را در خصوص وضعیت خانه مطبوعات استان می خوانیم.
 
مؤثرترین اهالی رسانه در خانه مطبوعات نیستند/ مدیریت استان فقط خانه مطبوعات را می بیند
 
مدیر مسئول روزنامه نقد حال در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کار رسانه‌ای در موقعیت کنونی آنچنان سخت و پر مشقت است که حرفه‌ای‌های رسانه واقعا فرصتی برای پرداختن به حاشیه‌ها برایشان نمی‌ماند، من به عنوان کمترین عضو جامعه رسانه‌ای کرمانشاه و به سهم خودم و با درک شرایط غم‌انگیز فرهنگ در کرمانشاه، به خصوص در عرصه مدیریتی آن، از هیچ کسی توقعی ندارم حتی توقع کار درست و انسانی هم ندارم. اما بنابر اعتقاداتم می‌توانم به مدیران و هیئت مدیره خانه مطبوعات کرمانشاه توصیه کنم که بیائید باور کنیم امروز هم می‌گذرد همچنان که دیروز گذشت و به قول حکیم توس "به گیتی نماند بجز مردمی" پس عملکردمان قاعدتا باید طوری باشد که هم در پیشگاه وجدان خودمان شرمنده نباشیم و هم اینکه افکار عمومی و مخاطبان ما را متهم به رفتار خارج از جاده حق و عدل نکنند.
 
غلامرضا نورعلاء افزود: رفتارهای خودخواهانه چهره زشتی از ما ترسیم می‌کند و باید از رفتارهایی که دوری از شرع، عرف و منطق در آنها مشهود است، پرهیز کنیم.
 
نوری علاء اضافه کرد: بیشترین و موثرترین اهالی رسانه در کرمانشاه عضو خانه مطبوعات نیستند و مجادله‌ اصلی هم بین روزنامه‌نگاران و خانه مطبوعات اساسا بر سر اعضای خانه مطبوعات است که بیشترین آنها در هیچ نشریه و رسانه‌ای فعال نیستند، مشکلی که مدیران استان هم به آن بی‌توجهی کرده‌اند، عدم رضایت بخشی از جامعه رسانه‌ای کرمانشاه از برگزاری این مراسم توسط خانه مطبوعات است.
 
وی افزود: از استاندار و مدیریت ارشاد پذیرفتنی نیست که با وصف آگاهی از مشکلات و مجادلات موجود در خانه مطبوعات، شبیه سال‌های گذشته تلاشی مستقل در بزرگداشت روز خبرنگار ندارند. چرا سایر زحمتکشان این عرصه که به هر دلیل عضو این خانه نیستند از حیطه مدیریت استانداری خارج هستند؟ به هر حال اگر حتی بپذیریم که رفتار خانه مطبوعات در سال های گذشته در تجلیل از هیئت مدیره‌اش صحیح باشد – که قطعا نیست – سایرین چه وضعیتی پیدا می‌کنند؟ آیا درست است که این خبرنگاران نیز نسبت به استانداری و ارشاد همان بی‌تفاوتی و بی‌توجهی که به آنان می‌شود را در عرصه اطلاع‌رسانی اعمال نمایند؟
 
وی در پایان گفت: عقل، درایت و مدیریت حکم می‌کند که مدیران استان همه را با یک چشم نگاه کنند و حتی در حل مشکلات صنفی مشارکت نمایند و عدم جذابیت خانه مطبوعات برای اهالی رسانه در کرمانشاه را مورد آسیب‌شناسی قرار دهند.
 
 
رفتارهای گذشته در مدیریت استان ذائقه ها را تلخ کرده است
 
مدیر مسئول روزنامه اصولگرای ابوذر کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شان خبرنگاران بسیار بالاتر از مجالسی است که برگزار می شود.
 
وی افزود: شان خبرنگاران، مطبوعات و خبرگزاری ها در شرایط کنونی و مجالس این چنینی به جایگاه اصلی خود نمی رسد.
 
وی تصریح کرد: تنها فایده این مجالس البته اگر به آن پرداخته شود بزرگداشت یاد شهید صارمی، شهید خبرنگار است وگرنه این مجالس دستاورد دیگری ندارند.
 
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد استان همدان در خصوص خانه مطبوعات و انتقادات وارد شده به این حوزه گفت: اصولا در مدیریت استان، رفتار های گذشته ذائقه ها را تلخ کرده است.
 
وی افزود: نگاه ابزاری به خبرنگار و نشریات و نگاه بسته در نشریات و تحریم اساسی نشریات اصولگرا توسط عده ای امری کاملا مشهود است.
 
وی تصریح کرد: معاونت مطبوعاتی کشور، در حوزه فرهنگ و مطبوعات تلاش خود را می کند اما در استان کرمانشاه فراتر از تلاش های دولتی، افراد سلیقه باور و سلیقه محور هستند و در بخش هایی کارهایی در جهت حفظ منافع فردی انجام می دهند.
 
مراسم های خانه مطبوعات فرمایشی است/ خودشان از خودشان تجلیل می کنند
 
در این رابطه حسنعلی مهدوی مدیر مسئول روزنامه غرب کرمانشاه به خبرنگار مهر گفت: فلسفه خانه مطبوعات دفاع از حقوق صنفی خبرنگاران است، 10 سال است که خانه مطبوعات صنفی شده و در همایش ها فقط خودشان از خودشان تجلیل می کنند.
 
وی افزود: خانه مطبوعات تبدیل به یک زیرمجموعه شده است و کار دیگری انجام نمی دهد.
 
مهدوی اضافه کرد: خانه مطبوعات ادعا می کند که 220 نفر عضو دارد در حالی که اصلا 220 خبرنگار در استان و جامعه مطبوعات وجود ندارد، این ها انتخاب های فامیلی است که بسیاری از آن ها یک انشاء در مورد بهار هم نمی توانند بنویسند.
 
وی تأکید کرد: مراسمی هم که در روز خبرنگار برگزار می شود با تعدادی از مدیران نشریات رایزنی کردیم که یا باید نرویم و یا باید خطاب به مدیران ارشد استان حرف بزنیم.
 
مطبوعات اجازه سؤال از استاندار را ندارند
 
مدیر مسئول روزنامه غرب ادامه داد: من با رئیس خانه مطبوعات صحبت کردم که در جلسه روز خبرنگار خطاب به مدیر ارشد استان و مدیریت فرهنگی استان باید حرف بزنیم و سؤال کنیم، اگر در روز خبرنگار مدیران نشریات نتوانند صحبت کنند پس کی باید حرف بزنیم؟
 
وی افزود: ما گفتیم اگر قرار باشد در جلسه ای شرکت کنیم که در آن درست مثل یک مجسمه فقط به حرف های تکراری استاندار و... گوش کنیم، اصلا شرکت نخواهیم کرد، من حیفم می آید یک مطبوعاتی در جلسه ای شرکت کند که نتواند حرف بزند.
 
مهدوی تصریح کرد: ما با عده ای از دوستان صحبت کردیم که اگر قرار باشد در جلسه ای شرکت کنیم و حرف نزنیم و هدیه بگیریم اصلا شرکت نمی کنیم، سوال ما این است که بودجه فرهنگی استان به جای اختصاص یافتن به نشریات باید به خواننده ها و... داده شود؟ ما مراسم خانه مطبوعات را یک مراسم فرمایشی می دانیم.
 
فضای انتقاد به مدیریت استان بسته است
 
مهدوی با اشاره به خط قرمزهای ضروری و اعتقادی برای مطبوعات، گفت: خط قرمزها را برای مطبوعات، قانون مطبوعات مشخص می کند مثل احترام به تمامیت ارضی، عمل به منویات مقام معظم رهبری و اصل مترقی ولایت فقیه و پایبندی به مصالح نظام و ... این ها خط قرمزهایی است که بدون تردید باید رعایت شود، اما در فضای سنگین استان ما خط قرمزهایی مورد توجه است که حتی انتقاد به یک مسئول و بخشدار را ممنوع می داند.
 
وی ادامه داد: فضای بسته ای که مقصر آن به هیچ وجه حکومت نیست. دیدارهای مقام معظم رهبری با دانشجویان و شاعران و هنرمندان و درد و دل ها و حرف هایی که رد و بدل می شود و یادداشت ها و توجهات بی نظیر مقام معظم رهبری و دیدار سایر سران نظام مثل رئیس جمهور با دانشجویان به وضوح این موضوع را تایید می کند که پس گرفتن شکایت دستگاه های دولتی از نشریات به دستور رئیس جمهور نمونه خوبی از این موضوع است.
 
وی تصریح کرد: اما این فضا برای استان، توسط مدیران استانی محدود شده است و نشریات استان نتوانسته اند بیش از پنج هزار فروش داشته باشند، دغدغه های مردم در آن ها نیست، بدون تردید این موضوع مقصرش مدیریت ارشد استان است که به انتقادات به شکل واضح و با صبر پاسخ نداده و مقابله می کنند.
 
مهدوی گفت: هزاران اتفاق مثل نرخ بیکاری، تعویق پروژه های بزرگ به دلیل لج بازی های شخصی، بازداشت مدیران و مفاسد اقتصادی در استان همه و همه اتفاقاتی است که افتاده ولی به هیچ عنوان در مطبوعات به آن ها پرداخته نمی شود و سطح مطالبات مردم در مطبوعات به زباله های شهری و آسفالت و ... محدود شده است، این به دلیل آن است که مدیریت فعلی استان سعه صدر و صبری که مدیران سابق برای انتقاد داشتند را ندارد.
 
وی افزود: امروز نشریه ای اگر از استاندار انتقاد کند بلافصله توسط ارشاد احضار می شود که چرا از استاندار انتقاد شده است و این در حالی است که ارشاد باید محل احقاق حق خبرنگاران و روزنامه نگاران باشد، این فضای ایجاد شده در سال های اخیر یک حقیقت است و برای دلیل این موضوع وصل بودن بند ناف نشریات به آگهی ها و رپرتاژهای دولتی را می توان اضافه کرد.
 
و اما اظهارات رئیس خانه مطبوعات در قبال این گفته ها چیست.
 
رئیس خانه مطبوعات: منتقدین می خواهند رئیس باشند
 
رئیس خانه مطبوعات کرمانشاه در خصوص انتقاد های وارد شده به خانه مطبوعات از سوی تعدادی از افراد مطبوعاتی به خبرنگار مهر گفت: عضویت در خانه مطبوعات اختیاری است و همه می توانند به عضویت آن در بیایند.
 
فریدون معتمدیان اضافه کرد: عده ای به دنبال حاشیه سازی هستند و دوست دارند به عنوان مسئول و هیئت رئیسه به این تشکل وارد شوند اما با اقبال عمومی مواجه نمی شوند و رای نمی آورند و در نتیجه دوباره ساز مخالف می زنند زیرا این افراد قدرت رقابت ندارند.
 
معتمدیان افزود: اما این مسئله تنها در کرمانشاه نیست بلکه در استان های دیگر هم اوضاع به همین صورت است.
 
وی تاکید کرد: خانه مطبوعات نقش حمایتی را برای خبرنگاران ایفا می کند از جمله این اقدامات می توان به حمایت های حقوقی، اعطای وام، اعطای مسکن مهر و کلاس های آموزشی اشاره کرد.
 
معتمدیان ادامه داد: اما برای هیئت رئیسه اعضای کلی باید تشخیص بدهند که چه کسی مسئول شود، به زور نمی شود که فردی عضو هیئت رئیسه شود، درشرایط کنونی و با وجود این مشکلات گرفتن مسئولیت کار بزرگی نیست.
 
وی همچنین اضافه کرد: به منظور بزرگداشت مقام خبرنگار مراسمی با همکاری استانداری کرمانشاه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دوشنبه با حضور 240 نفر از خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و اعضای خانه مطبوعات برگزار می شود.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها