کد خبر: ۷۱۸۷۷
زمان انتشار: ۱۲:۳۷     ۱۷ مرداد ۱۳۹۱
اغماض در قبال خطای سایت نزدیک به رئیس مجلس؛ برخورد باخطای دانشجوی حزب‌اللهی/ تکثر گفتمانی؛ واقعیتی که‌درنفی آن از شما هزینه می‌کنند / ذبح اخلاق اسلامی دررقابت‌های سیاسی/ طفره مسئولین از حضور در دانشگاه/ حرکت به سمت اقتصاد سرمایه سالار با قوانین فعلی

دیدار سالانه دانشجویان با رهبر معظم انقلاب را باید یکی از مهمترین دیدارهای ایشان در طول سال دانست. ماهیت آرمانخواه و پرسشگر دانشجو سبب شده است تا مطالب و سوالات مطرح شده از سوی دانشجویان در این دیدار و پاسخ‌های رهبر معظم انقلاب به این سوالات و اظهارنظرها، مباحث مطرح شده در این دیدار سالیانه را به یکی از جذاب‌ترین و کاربردی‌ترین مباحث برای جریانات دانشجویی، و جریانات آرمان‌خواه کشور تبدیل کند.

به گزارش رجانیوز، دیدار دانشجویی سال 91 نیز از این قاعده مستثنی نبود و سوالات و نظرات مطرح شده در این دیدار از سوی دانشجویان و پاسخ‌های مهم و کلیدی رهبر معظم انقلاب به این سوالات و نقطه نظرات، مباحث مطرح شده در  این دیدار را به یکی از مباحث کلیدی‌ترین مباحث مطرح شده در دیدارهای رهبر معظم انقلاب مبدل کرد.

اما شاید ویژگی متمایز دیدار دانشجویی سال 91 را سطح بالا و عمق نظری مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مطرح شده در این دیدار توسط نمایندگان دانشجویان دانست. امری که بنا بر فرموده رهبر معظم انقلاب از رشد و بالندگی جریان دانشجویی در سال‌های اخیر و تعمیق نگاه و تحلیل آن‌ و نهادینه شدن آرمان‌خواهی در آن حکایت دارد.

نظر به اهمیت سوالات و نقطه نظرات مطرح شده توسط 4 تشکل موثر و آرمان‌خواه دانشجویی در محضر رهبر معظم انقلاب رجانیوز متن کامل  مباحث این دانشجویان را در ادامه منتشر می‌کند. نکته قابل توجه آنکه در بیان نظرات 4 تشکل دانشجویی، انتقاد به رویه در پیش گرفته شده توسط قوه قضائیه در برخورد با جریانات و رویکردهای آرمان‌خواهانه، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. مبحثی که البته واکنش رهبر معظم انقلاب را به دنبال داشت و ایشان در این باره فرمودند:« البته قوه قضاييه در اين خصوص، استدلالهايي دارد كه اگر مطرح شود احتمالاً برخي ابهامات برطرف خواهند شد اما عقيده من هم اين است كه نبايد در قبال اظهار نظر تند يك جوان دانشجو، برخورد تند شود.»

  

متن کامل مباحث ارائه شده توسط نماینده بسیج دانشجویی در محضر رهبر معظم انقلاب

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا شَهْرَ اللَّهِ الْأَكْبَرَ، وَ يَا عِيدَ أَوْلِيَائِه‏،السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَكْرَمَ مَصْحُوبٍ مِنَ الْأَوْقَاتِ، وَ يَا خَيْرَ شَهْرٍ فِي الْأَيَّامِ وَ السَّاعَاتِ. السَّلَامُ عَلَيْكَ وَ عَلَى لَيْلَةِ الْقَدْرِ الَّتِي هِيَ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْر

 

رهبر معظم انقلاب، سلام علیکم؛

اگر چه شوق حضور در خدمت حضرتعالی و در جمع باصفای دانشجویان و مسئولین محترم نظام را داریم، اما دلمان با مردم بحرین است که در سکوت مدعیان دروغین حقوق بشر، مظلومانه توسط حاکمیت نامشروع آل خلیفه شکنجه شده و شهید می شوند، نگاهمان به چشمان اشک آلود کودکان مظلوم عراقی و افغانستانی است که ناباورانه کشته شدن پدران و مادران خویش را به نظاره نشسته اند! قلبمان برای ملت مظلوم سوریه می تپد که در آتش کینه ی شکست اسرائیل کودک کش در جنگ های سی وسه و بیست و دو روزه، می سوزد. از فقر و درماندگی مسلمین سومالیایی و زنده زنده سوزانده شدن مسلمانان مظلوم میانماری در آتش بودائیان بغضمان گرفته است. و حال می بینیم که چگونه حاکمان خائن برخی کشورهای عربی،دلارهای نفتی را برای کشتار مسلمانان طو ترویج ترور و خشونت در بلاد مسلمین خرج می نمایند.الحق که اینان مروجین حقیقی اسلام ناب آمریکایی اند.

ای کاش دستگاه دیپلماسی و مسئولین آن انقلابی تر از این بودند! و ای کاش اینقدر آرزو نمی کردیم که جای فلان سفیر و فلان وزیر بودیم تا از ظرفیت پیش آمده ی بیداری اسلامی برای وحدت مستضعفان عالم بهره ی بیشتری بریم و اینقدر به دنبال تلاش برای از سر گیری روابط با کشوری نباشیم که خط و ربطش در فتنه 88 و ترور دانشمندان هسته ایمان واضح و آشکار است!

1.        

شرایط کنونی جهان، و به تبع آن شرایط داخلی وضعیت حساسی است. از سویی با هوشیاری و تدابیر عالمانه باید مراقب نقشه های شوم شیاطین ظالم و سلطه گر باشیم و از سویی با درایت و تیزبینی، کشورمان را به قله های پیشرفت و عدالت برسانیم. از اینکه در این مسیر پرفراز و نشیب، چنین مسئولان خدمتگزار و مخلصی داریم خدا را شاکریم؛ اما گاه شاهد صحنه هایی هستیم که در آن اخلاق  شایسته ی یک کارگزار حکومت اسلامی مشاهده نمی‌شود. طرح ادعاهای بدون سند و اثبات نشده در محاکم قضائی، تهمت، تخریب، دروغ توسط برخی مسئولان و رسانه‌های وابسته‌ی به آنان علیه مسئولین دیگرنظام! روزنامه ای علیه روزنامه ی دیگر، سایتی علیه سایت دیگر! چرا اخلاق اسلامی در هنگامه ی تصدی پست ها به فراموشی سپرده می شود؟

مردم، خادمین خویش را راهی مجلس نکرده اند تا در روزگاری که دشمنان اسلام شب و روز برای توطئه علیه ایران برنامه ریزی میکند در حالیکه تعطیلات چند هفته ای خود را سپری میکند دولت را به حل مشکلات مردم تشویق کند . دولتی که علاوه بر تهاجمات دشمن باید با مسائل حاشیه ای خود ساخته اش دست و پنجه نرم کندومعدود نمایندگانی هم با استفاده از مصونیت پارلمانی هر گزافه ای را از تریبون خانه ی ملت، خوراک رسانه های دشمن کنند.

در رابطه ی با احزاب، جبهه ها و گروههای سیاسی کشور 2 نکته ی مهم وجود دارد؛

 اولا: برنامه محوری باید سرلوحه ی حضور این جریانات سیاسی در عرصه ی انتخاباتی کشور باشد. آیا وقت آن نرسیده است تا احزاب سیاسی به جای تخریب و نفی دیگران، به بلوغ رسیده و با برنامه محوری به اثبات خود پرداخته و آینده ی کشور را تضمین نمایند؟

 ثانیا: تجدیدنظرطلبانی که در انتخابات 88 کارنامه ای جز روسیاهی و سرافکندگی از خویش باقی نگذاشته اند جدا از اینکه می باید از اقدامات گذشته خویش برائت جسته و از محضر ملت ایران عذر خواهی نمایند-هرچند بسیار دیر شده است- برای قرارگرفتن در مناصب بالای حکومتی نیز هیچ وجهه ای نخواهند داشت.

 

2.        

نظام سلطه در سه دهه رویارویی خود با نظام اسلامی و ملت ایران لحظه ای از ضربه زدن و تهاجم دست برنداشته است. شکست در میدان هشت سال دفاع مقدس و در عرصه ی نظامی و ایمانی، تمرکز دشمن را به حوزه هایی چون فرهنگ و اقتصاد کشانده است. ایجاد کمربند فلج کننده ی تحریم- بنابر تعبیر دشمنان- و افزایش فشار از درون حاکمیت نقشه ی پلیدی است که محور صهیونیستی-آمریکایی در حال اجرای آن است. دشمنان مردم ایران بدانند  که این ملت با همت مسئولین و صبر و خویشتنداری، با قوت و قدرت از این گردنه عبور خواهد کرد. دانشجویان مسلمان امروز در اندیشه ی تحقق این اراده هستند که هرگاه که خواستیم درب چاه های نفت خویش را ببندیم و این آرزو به فضل الهی در آینده ی بسیار نزدیک به بار خواهد نشست. و این شدنی است. مردم از اینکه دشمنان ما تحریم را بر ما تنگ تر نموده اند خم به ابرو نمی آورند. ما اگر لقمه نانی داشته باشیم 75میلیون نفری این لقمه را خواهیم خورد.

 توصیه ی ما به سران کشورهای تحریم کننده این است، فکری برای مصایب مردم کشورتان کنید که بحران اقتصادی ناشی از فروپاشی لیبرال – دموکراسی غربی را متحمل شده اند. در اندیشه ی روزی باشیدکه ملت های غربی از خدمات شبانه روزی شما به ثروتمندان صهیونیستی پرده ی غفلت را برمی افکنند و ریشه ی اصلی فلاکت خویش را در می یابند.

همچنین  نهادهای فرهنگی بویژه رسانه ملی باید سرفصل فرهنگ اقتصادی را در دستور کار خود قرار دهند. الگو سازی فرهنگ اقتصادی ،اصلاح الگوهای فعلی، طراحی سنگرهای مقاومت در تهاجم اقتصادی یا همان اقتصاد مقاومتی از جمله ی این موارد است.چرا خانواده ی ایرانی باید سرمایه خود را به جای سرمایه گذاری در تولیدات مفید داخلی در بازارهای ارز و سکه و زمین و مسکن مصروف دارد؟ در شرایط نیاز شدید مردم به مسکن، 327 هزار واحد مسکونی معادل 10 درصد خانه های شهرتهران خالی است. تجمل گرایی، ریخت و پاش ها و اسراف همچنان در برخی خانواده های ایرانی رواج دارد. تبلیغات کالاهای خارجی علی رغم بخشنامه ها و مصوبات در سطح شهر موج می زند.

خصوصی سازی و اجرای سیاست های کلی اصل 44 نباید شعاری و اصولی باشد. خصوصی سازی باید از باشگاههای فوتبال شروع شود که پول بیت المال مسلمین "لا تعد و لا تحصی" خرج می شود. چرا باید مجموع دستمزد سالیانه ی اعضای یکی از تیم های لیگ برتر با مجموع حقوق سالیانه اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر برابری کند؟ آیا این بی عدالتی و اسراف در بیت المال نیست؟ آیا این موضوع موجب سرخورئگی فعلین حوزه علم وفناوری نیست؟بگذریم از نابسامانی های فرهنگی بدون کنترل و الگوسازی های هنجارشکن برخی بازیکنان.

بگذارید از درد دل مردم و خون دلی که آنان از دست زالوصفتان، مرفهان بی درد و اخلال گرانی  که همچون اختاپوسی کریه بر اقتصاد و نظام بانکی ما چنبره زده اند تیز یادی کنیم. تا کی نظام اقتصادی ما بازیچه ی دست افرادی شود که با پول مردم مستضعف به آلاف و علوف رسیده اند.و صد البته انتظار پایان ناپذیر مردم استمرار برخورد قاطع دستگاه قضایی با مفسدین اقتصادی و اجرای فرمان هشت ماده ای مقام معظم رهبری با کمک سایر قواست.

3.        

در زمینه ی مسائل آموزشی و اسلامی شدن دانشگاهها کار های خوبی آغاز شده است. حرکت های انقلابی و خیز بهجت آفرین وزارت علوم در این راستا ستودنی است. وجود دانشگاه تک جنسیتی و جلوگیری از اختلاط غیر لازم دختران و پسران دانشجو در محیط علمی امری عقلانی و مطابق با شرع مقدس است. هرچند باید در آگاه سازی دانشجویان و اساتید تلاش بیشتری نمود. اسلامی شدن دانشگاهها همچنان از مطالبات جدی دانشجویان است که آن چنان که شایسته است پیشروی ندارد. در باب کرسی های آزاداندیشی نیز تلاش شایسته ای انجام شده است که گزارش آن خدمت حضرتعالی تقدیم می شود اما 2 مانع اصلی در راه تحقق جدی کرسی های آزاداندیشی وجود داد: الف) محافظه کاری رئوسای دانشگاه های آموزش عالی که بی تأثیر از سیاست گذاری های وزارت مربوطه نیست ب) و آنکه کرسی مخالف در این آزاداندیشی ها خالی مانده ومخالفین حضور پیدا نمی کنند.

نقطه ی حساس و مظلوم در امور آموزشی ما بحث فرهنگی و تربیتی است. چرا مدیران آموزش عالی بویژه رؤسای محترم دانشگاهها به پیوست های فرهنگی و تبعات اقدامات و تصمیم گیری های خویش دقت نظر ندارند؟ چرا بازخوردهای فرهنگی دانشجوی پولی و دکترای 50 میلیونی در کنار همه ی توجیهات و دلایل مقامات محترم آموزش عالی در نظر گرفته نمی شود؟ چرا خوابگاههای دانشجویی از جهت فرهنگی – تربیتی مورد غفلت واقع شده اند و چرا با خصوصی سازی خوابگاهها این ضعف موجود به عنوان خطر آینده در دید مسئولین تصمیم گیر جایگاهی ندارد؟

اگر گریزی از دل این مطلب به مباحث فرهنگی کشور نیز بزنیم، باید بگوییم اگر چه شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان قرارگاه فرهنگی کشور در ساختار تشکیلاتی نظام تعبیه شده است؛ اما همچنان، وجود نگاه عمیق و دقیق به مسائل فرهنگی کشور، وحدت جهت، هماهنگی نهادهای متولی فرهنگی و پیشرو بودن حوزه فرهنگ ایرانی- اسلامی در القای سبک زندگی انقلابی داخل و خارج کشور جزو دعاهایی است که امیدواریم به زودی مستجاب گردد. الهی آمین!

4.        

جنبش های دانشجویی از نعمت ها و برکات بزرگ انقلاب اسلامی ایران است. اگرچه پیش از انقلاب تشکل هایی در دانشگاه ها فعالیت می کردند اما سرزندگی، پویایی و حضور فعالانه در صحنه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در مسائل داخلی و خارجی کشور از ویژگی های جنبش های فعلی دانشجویی است. و البته اگر خویشتن را به نقد بنشینیم هنوز در ایجاد تشکیلات منسجم و ساختارمند که عهده دار تربیت جوان مؤمن انقلابی بشود، اشکالات مهمی را برخود وارد می دانیم. ورود در حوزه های علمی-تخصصی و کمک به روز و مؤثر به نهادهای حاکمیتی نیز نیاز به کار بیشتری از سوی جنبش دانشجویی دارد.

جنبش دانشجویی علاوه بر خویش انتقادی از ابراز گلایه در مورد نحوه ی مواجهه ی نهادها مسئول با خود نمی هراسد. برخورد با دانشجو و تشکل های دانشجویی باید با سعه ی صدر و آستانه ی تحمل بالا باشد. ما علاوه بر دعوت خویش به رعایت قانون، از این که قوه ی قضائیه قاطعیت لبریز خویش را در قلع و قمع سایت ها و وبلاگ ها، فعالین دانشجویی و تشکل های آنان به کار می برد ابراز تأسف شدید می کنیم. امری که پس از حمایت صریح معظم له از فرزندان انقلابیتان در سخنرانی ابتدای امسال نیز اصلاح نگردیده است. چرا ریاست محترم قوه ی قضائیه در کنار مسئولین دو قوه ی دیگر،مدیران رسانه ی ملی و سایر مسئولین مربوطه از حضور در مجامع دانشجویی و تشکل ها امتناع می ورزند و پاسخگوی مطالبات دانشجویی نیستند؟ چرا محدودیت های جدید علیه جنبش دانشجویی اعمال می شود؟ چرا برخی نهادها به دلایل نامشخص بیش از 9 ماه است که از صدور مجوز برای برگزاری تجمعات دانشجویی اجتناب می ورزند؟ آیا ما اجازه نداریم اعتراض خود را به جنایات و مظلوم کشی آل فلان و آل بهمان در مقابل سفارت خانه ی آن کشور به تصویر کشیم؟

و در خاتمه یک دغدغه ی همیشگی. امر به معروف و نهی از منکر. مسئولین محترم نظام، سران قوا، و آحاد ملت می بایست آنقدر دعوت به معروف و پرهیز از منکر را به یکدیگر تذکر دهیم تا این فریضه الهی نهادینه گردد. وَ مَا أَعْمَالُ الْبِرِّ كُلُّهَا وَ الْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ عِنْدَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيِ عَنِ الْمُنْكَرِ إِلَّا كَنَفْثَةٍ فِي بَحْرٍ لُجِّي‏.و باز هم از همه ی مسئولین می خواهیم با کنار گذاشتن اختلافات و سلیقه ها فکری برای حجاب و عفاف دختران و جوانان مؤمنی کنید که تنها نیاز به هدایت و آگاه سازی دارند و صد البته این نافی برخورد با هنجارشکنان عفت عمومی نمی باشد.

والسلام علی عبادالله الصالحین

 

 

متن کامل مباحث ارائه شده توسط نماینده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در محضر رهبر معظم انقلاب

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

خالصانه ترین سلام ها و درود های اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل را خدمت رهبر فرزانه‌ی انقلاب تقدیم می نمایم؛ و آرزو دارم که شما، فرزندانتان در دانشگاه را همچون قبل فراموش نفرمائید که ما همواره محتاج دعای خیر حضرتعالی هستیم. به امر حضرتعالی مرقومه ای از نظراتمان آماده کرده ایم که خدمتتان قرائت میکنم.

 

ابتدا در باب بیداری اسلامی

باید از موهبتی بگوئیم که به سبب مجاهدت های بنیانگذار انقلاب اسلامی اکنون فرازهای دیگری از رشد و بالندگی خود را سپری می کند و آن به فعلیت رسیدن حقیقتی است که امروز مرزهای ایران اسلامی را در نوردیده و با عبور از خاورمیانه و آفریقا، دیری نخواهد گذشت که شاخ آمریکا را نیز بشکند!

 

نظامی که از همان ابتدا با هجمه هایی از سوی نظام استکبار مواجه شد.

 

آنها اول از همه فاز "ترور" را پیش گرفتندکه امروز برخلاف ادعای غربی ها، ایران اسلامی با تقدیم قریب 17 هزار شهید، خود اولین قربانی ترور در جهان است و در فاز دوم بیش از چهل کشور دنیا جنگی هشت ساله را به ملت مظلوم ایران تحمیل کردند، در حالی که در نهایت حتی یک وجب از خاک این مرز و بوم به دست بیگانگان نیافتاد.

 

آنچه با عنوان عصاره جمهوری اسلامی برای  ملت های دیگر جهان قابل الگو گیری است عنصر مقاومت است. مفهومی که تمام تمرکز بدخواهان نیز، تلاش برای تضعیف آن است. مطمئناً یگانه راه دست یافتن به انرژی هسته ای ، فناوری های نوین، گذراز تحریمهای پیاپی و سنگین،   تمرکز بر مقاومت اسلامی بوده و هست و یقین داریم که ملتهای منطقه با تاسی از این مولفه،  دیکتاتورهای دست نشانده‌ی آمریکایی را یکی پس از دیگری به زیر کشیدند و به اذن خدا نزدیک است روزی که ملت مسلمان عربستان نیز کاخ های آل سعود، این سگ پاسبان اسرائیل و قاتل مردم بحرین، یمن و سوریه را بر سر آنان خراب کند و طومار کانون فتنه، یعنی خائن الحرمین را در هم بپیچند.

 

در باب مسئله مهم مقاومت

بر ما روشن است که نه دشمن،  از دشمنی خود با انقلاب اسلامی و آرمان های آن می‌کاهد و نه ما ذره ای  اهل عقب نشینی هستیم. واقعیت آن است که اگر ما هم اکنون تمامی داشته های خود را دو دستی تقدیم غرب کنیم، نظام استکباری یک قدم از گستاخی های خود در حق این ملت کوتاه نخواهد آمد.

 

ما معتقدیم تحریم نفتی، همان خیر کثیری است که علیرغم فشارهایی که بر ملت ما می آورد، نوید بخش اقتصادی مستقل از نفت است و تحریم بانکی نیز چیزی نخواهد بود جز بهترین فرصت برای حذف ارز واسط در مبادلات تجاری ایران با دیگر کشورهای دنیا.  بی شک همین حربه حذف دلار و یورو،  از مبادلات اقتصادی ایران با دیگر کشورها، ضربه ای اساسی بر پیکره ی  اقتصاد بحران زده اروپا و آمریکاست.    و همه‌ی اینها گواه این است که ملت ایران یکبار دیگر اثبات خواهد کرد که "حسبنا الله و نعم الوکیل " .

 

 و اگر  باور داریم که "ان تنصروالله ینصرُکم و یثبت اقدامکم"  روشن است که پس از بدر و خیبر، چیزی جز فتح مکه نخواهد بود.

 

رهبر معظم انقلاب

ما دانشجویان نگرانیم از آن که در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری عده ای با دیو و دلبرسازی از "مقاومت و سازش"،  از مردم سواری انتخاباتی بگیرند و چه بد  حیله ایست که برخی ها از هم اکنون خواب هم آغوشی با شیطان بزرگ را دیده‌اند! چه فتنه‌گران مقهور از ملت در فتنه 88 و چه آنهایی که از اصولگرایی دکانی ساخته‌ و برای رسیدن به ساختمان پاستور به تمام اصول پشت کرده و عده ای حتی ناجوانمردانه و غیرمنصفانه به نهادهایی چون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که بی تردید نقش موثری در خط مقاومت اسلامی در منطقه دارد، هجمه آوردند.

ما دانشجویان مدتهاست که دندان لق ارتباط با امریکا را کشیده‌ایم و اعلام می داریم که در دهان کسانی خواهیم زد که بخواهند به بهانه مذاکره با آمریکا خط مقاومت را تضعیف کنند.

در باب سیاست‌ورزی و قبیله گرایی‌های سیاسی

اول،  عدم نگاه واقع بینانه از سوی برخی مسئولین:

در عرصه سیاست‌ورزی معتقدیم که امروز در میان گروه های فعال کشور 2 گروه،  نگاهشان به مسائل کشور غیر واقعیست. نخست گروهی که همه شرایط کشور را سفید و منزه از ایراد می بینند و مع الاسف اغلب مسئولیتهای اجرایی کشور را به دوش دارند و دسته دیگر افرادی که همه شرایط را سیاه مطلق می‌دانند و تاسف بیشتر که اینان نیز مسئولیت های چون تقنین و مصلحت سنجی را بر عهده دارند و عجیب تر که در این میان، تنها ملاکِ  این همه سفید بینی و سیاه نمایی، توجه ویژه به حفظ اعتبار و ارتقا رتبه سیاسی گروه ها و قبیله های فعال در عرصه سیاست است.

دوم؛ وجود تکثر گفتمانی در فضای اجتماعی- سیاسی

مشارکت 65 درصدی در انتخابات مجلس، که در میان تحریم انتخابات از سوی برخی گروه های زخم خورده از ملت پدید آمد، بار دیگر ظرفیت مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی را به رخ جهانیان کشید و این مشارکت بالا میسر نبود جز با تعلق خاطرِ مردم به نظام و رابطه گرم امام و امت از یک سو، و تکثر گفتمانی حاضر در صحنه انتخابات از سوی دیگر.  اما عده ای از نیروهای انقلاب، وجود تکثر گفتمانی را یک مسئله بیهوده و عبث می دانند و شوربختانه برای اثبات مدعای خود حتی از هزینه کردن رهبر معظم انقلاب نیز فروگذار نبودند و جالب تر این که پاسخ مجلس نهم به حماسه آفرینی 12 اسفند ملت ایران در شروع کار، چیزی جز جدل بر سر انتخاب ریاست مجلس و فراکسیون سازی برای قبیله های سیاسی خود نبوده است.

سوم؛ کار برای خدا  و خدا یعنی انتخابات

ما دانشجویان هر ثانیه خدمتگزاری در انقلاب اسلامی را ارزشمند دانسته و فرصتی می دانیم که نباید به آسانی از دست برود لذا توصیه ما به دولت محترم در سال آخر عمر آن این است که با پرهیز از حاشیه سازی های سیاسی،  نعمت خدمتگزاری را فراموش نکرده و تمامی قوای سه گانه و نهادهای حکومتی به دور از تنازعات سیاسی، فرصت مسئولیت و خدمت را غنیمت شمارند تا کاری ملموس تر و مشهودتر صورت پذیرد. متاسفانه این روزها برخی افراد کارآمدی اقتصادی را با کارآمدی انتخاباتی اشتباه گرفته اند و از تلاش برای ارائه گزارش در قبال کارهای نشده نیز فرو گذار نبوده اند.

در باب پیشرفت و مسئله تولید ملی

الف) پیشرفتِ بی‌عدالت،  پس‌رفت است

گفتمان پیشرفت هم در بعد نظر و مفهوم‌شناسی و هم در بعد عمل، می‌تواند دچار کژتابی و سوءاستفاده‌هایی شود. از این رو در حالی که این گفتمان از نیازهای اصلی دهه‌ی چهارم از حیات انقلاب است، اگر به شیوه‌ی مرسوم در دهه‌ی 70 به غلط تبدیل به توسعه ی تک ساحتی شود، می‌تواند به ضد خود تبدیل گردد و سبب فربه شدن جمعیت اشراف و خرد شدن استخوان های مستضعفین زیر چرخدنده های صنعت شود. و متاسفانه تضاد طبقاتی شکل گرفته در سالهای گذشته، امروز به تضادی در لایه های عمیق فرهنگی و عقیدتی تبدیل شده است که بروز آن در جریان فتنه 88 در کف خیابان ها کاملا مشهود بود.  افرادی که این روزها منش سیاسی آنها تکرار همان رفتارهای جریان تکنوکرات است بدانند که در صورت عدم باز تعریف این گفتمان و اصلاح روندهایی که مشابهت با دوران فعالیت سیاسی کارگزارانیها دارد راهی برای خدمت به انقلاب و حتی در نازل ترین سطح،  توانایی رأی آوری در انتخابات آینده را نخواهند داشت!

 

ب) پیشرفت یعنی ارتقاء سطح علمی و اسلامی سازی علوم؛

یکی از بزرگ‌ترین خیانت‌ها به مفهوم پیشرفت،  محدود کردن آن به زمینه‌های روبنایی و عمرانی چون ساختن فلان پل و یا تونل است. در واقع می‌توان دو لایه‌ی زیربنایی را برای پیشرفت لحاظ کرد. یک لایه، عرصه‌ی فرهنگ و لایه ی عمیق‌تر و دقیق‌تر، عرصه‌ی علوم انسانی.

 

باید به صراحت بیان کنیم که پیشرفت، بدون توجه به عرصه های فرهنگ اسلامی- ایرانی، قدم گذاشتن در سراشیبی سقوطیست که غرب سالها پیش آن را طی نموده است. این همان راهیست که اگر پی گرفته شود، کوچکترین نتیجه اش تذکر اخلاقی به آن خانم بازیگریست که در پای برج میلاد به عنوان نماد شهر مدرن و پیشرفته، مروج بدحجابیست!

 

و در لایه عمیق تر،     این روزها تحول علوم انسانی چون توپ فوتبال بین وزارت علوم و شورای تحول پاسکاری می شود، که این خود مانعی جدی جهت عدم تحقق اهداف این عرصه شده است  و گویا تحول در علوم انسانی برای این شورا و اعضایش دغدغه ای دست چندمیست.

 

رهبر معزز انقلاب

بیش از 7 سال است که مطالبه می کنیم که تا کی قرار است چارچوبهای طراحی شده غرب و زمین بازی آنها ملاکی برای ارتقای اساتید و دانشجویان ما باشد!   مطمئناً هیچ عقل سلیمی تایید نمی کند که دانشمندان و اساتید ما ثمره تلاش های خود را به اصرار در نشریات  ISI چاپ کنند و به رایگان در اختیار کسانی قرار دهند که در استثمار و تحریم علمی ما، از هیچ کوششی مضایقه نمیکنند. ما برآنیم که باید؛ علمی ملاک ارتقا باشد که گره ای از مشکلات کشور باز کند و مدام با خود زمزمه می کنیم که مگر تهرانی مقدم و امثال او چند مقالهISI  داشتند و مگر دانشمندان جوان هسته ای ما برای خدمت به این نظام معطل تاییدیه های دانشیاری و استادیاریند ؟

ج) اقتصاد مقاومتی هسته اصلی پیشرفت

اولاً؛ در این زمینه باید گفت که متأسفانه برخی افراد از یک سو بنای آن دارند تا حمایت از کار و سرمایه ایرانی را مجددا به تنازع میان حمایت از کارگر یا حمایت از کارفرما تنزل دهند و از سوی دیگر بدون ارزیابی دقیق،    توسعه فناوری ها را در ضدیت با حقوق کارگران می دانند در حالی که برداشت ما این است که حمایت از کار و ایجاد امنیت شغلی، ارتقاء سطح توان تخصصی و آموزشِ توامان نیروها در کنار تامین حداقل های معیشتی ، ارزنده ترین راه حمایت از کارگر و کارفرماست.

 دوماً؛ در پاسخ به برداشت غلط برخی مسئولین در رابطه با حمایت از تولید کننده داخلی،  باید گفت که قرار نیست اگر کالایی در داخل تولید می شود ، واردات آن قطع شود. مسئولین باید در کنار واردات مدیریت شده، تمرکز خود را بر روی سیاست گذاری های صنعتی به منظور ارتقاء توان تولید کننده داخلی و حفظ مزیت رقابتی معطوف گردانند.

 

سوماً:  یکی از چالش های اصلی در زمینه تولید ملی،  تمرکز زیاد دارایی‌ها در بازارهای غیرمولدی چون ارز، سکه و مسکن است؛  لذا مسئولین باید مالیات بر عایدی سرمایه در این بازارها را افزایش و متقابلاً حمایت های هوشمندانه ای از بازارهای مولد داشته باشند.

 

اما نباید از این بحث هم گذشت، که این روزها سازمانی عریض و طویل با سطح مبادلاتی برابر یک سوم اقتصاد کشور که حاصل قطره قطره عرق جبین کارگران زحمت کش است، درگیر گروکشی های سیاسی گردیده و شخصی متصدی این سازمان شده که ابهامات زیادی پیرامونش مطرح است و متاسفانه خلاء قانونی بر این بلاتکلیفی مدیریتی دامن زده است لذا به نظر می رسد که انجام تحقیق و تفحصی دقیق از این سازمان،  عمق فاجعه را مشخص سازد.

 

و اما آزادی بیان

قطعا یکی دیگر از پارامترهای الگو شدن ایران اسلامی برای سایر ملل، توجه به مفهوم آزادی بیان در سایه قانون گرایی است.

ما دانشجویان به هیچ وجه منکر آزادی بیان مقید به قانون نیستیم اما سوال ما این است که چرا این وجه قانونمندی، فقط درباره برخی نیروهای انقلاب رعایت می شود ؟ چرا قانون ،  زمانی که  سایت نزدیک به ریاست مجلس مقاله قیاس نظام مقدس اسلامی با نظام شاهنشاهی را پوشش داد، سکوت کرد؟  ولی در مقابل،  دانشجویان حزب اللهی منتقد که از سر دغدغه انتقادهایی را نسبت به عملکرد برخی مسئولین ولو با درجه ای از اشتباهات لفظی عنوان می کنند، به حبس و جرائم نقدی سنگین محکوم می شوند .

 

گویا ریاست محترم قوه قضائیه آنقدر فرصت دارد که در رسانه ملی علیه مطالب یک وبلاگ اعلام موضع کند اما فرصت ندارد که علیرغم دعوت های مکرر دانشجویان یک بار هم در صحن عمومی دانشگاه حاضر شود.

ما دانشجویان از تحدید آزادی بیان از سوی برخی  مسئولان قوه قضائیه بیم‌ناکیم. با وجود آنکه در این قوه اقدامات مناسب و قابل تقدیری در مقابله با برخی مفاسد صورت گرفته اما به نظر می رسد خطوط قرمز در قوه قضائیه رنگ و بوی خانوادگی گرفته است.

و اما نکته پایانی در باب دیپلماسی دیجیتال

امروز عرصه دیپلماسی دیجیتال به عنوان اصلی ترین محفل برای پیاده سازی سیاست های دیپلماسی عمومی از جانب کشورهای غربی پیگیری می شود در این زمینه می توان گفت هویت زدایی، فرهنگ زدایی و در مقابل اسطوره سازی و ایجاد الگوهای فکری- فرهنگی اصلی ترین راهبردی است که از طریق شبکه های اجتماعی به عنوان پایگاه اصلی مخاطبین خود پی‌گرفته می‌شود.

 

به نظر می رسد در کنار سخنانی که از راه اندازی اینترنت ملی و... می شنویم تا کنون نگاه تهدید محور موجب شده که مسئولین به جز فیلترینگ هیچ اقدام سازنده دیگری در مقابله با جنگ نرم دشمن انجام نداده باشد اما سخن ما این است که با عنایت به ارتباط گیری جوانان منطقه و جهان در این شبکه ها، فرصت محور دیدن حضور جدی و مجهز افسران جنگ نرم به این کارزار می تواند بهترین بستر برای معرفی اسلام انقلابی و مواجه با دکترین غرب باشد و این امر میسر نخواهد شد مگر به دستور جهاد سایبری حضرتعالی.

 

رهبر عزیز انقلاب

از شما تقاضا داریم که ما را با فرمایش داهیانه خود رهنمون فرمائید چرا که ما این روزها با دیدن فاصله حرف و عمل مسئولانی که روزی همانند ما دانشجو و انقلابی بوده اند، احساس خطر از خود می کنیم که نکند ما نیز اگر روزی نماینده مجلس شدیم برای رسیدن به صدر صندلی های مجلس از هر طریقی استفاده نکنیم یا اگر روزی رئیس جمهور شدیم رفتارمان با شعار های ایام دانشجویی مان تفاوت نکند.

 

رهبری عزیز هر چند که دلخونیم از ظلمی که این روزها از ناحیه استکبار جهانی بر مسلمانان میانمار و سوریه و بحرین می رود اما دلگرمی به آیات الهی همچون "و مکروا.. " و بشارت های حضرتعالی که صدق آن ها بر کسی پوشیده نیست نور امید را در دل تمامی فرزندان جوان شما فروزان نگه داشته است.

 

وکلام آخرمان این دعاست که : الهم احفظ و نصر قائدنا الخامنه ای بالقرآن انشالله

 

متن کامل مباحث ارائه شده توسط نماینده جنبش عدالت‌خواه دانشجویی در محضر رهبر معظم انقلاب

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

ما أَفاءَ اللَّهُ عَلىٰ رَسولِهِ مِن أَهلِ القُرىٰ فَلِلَّهِ وَ لِلرَّسولِ وَ لِذِي القُربىٰ وَ اليَتامىٰ وَ المَساكينِ وَ ابنِ السَّبيلِ كَي لا يَكونَ دولَةً بَينَ الأَغنِياءِ مِنكُم

آنچه را خداوند از اهل این آبادیها به رسولش بازگرداند، از آن خدا و رسول و خویشاوندان او، و یتیمان و مستمندان و در راه ماندگان است، تا (این اموال عظیم) در میان ثروتمندان شما دست به دست نگردد!

عدالت نه یک شعار تاکتیکی –آنگونه که سیاسیون می‌پندارند- که همه چیز جمهوری اسلامی می‌باشد. به نظر اکنون و یک دهه پس از گفتمان شدن عدالت نیازمند یک آسیب‌شناسی و طرح بحث برای آینده عدالتخواهی و تحقق واقعی عدالت هستیم.

جنبش عدالتخواه دانشجویی برخی از آسیب‌های کنونی و یا محتمل آینده را ناظر به چند حیطه مطرح میکند:

یک. آسیب‌های ناظر به فضای آتی گفتمان «عدالت و پیشرفت»

 امروزه در شعار، همه عدالت را تأیید می‌کنند و لذا در طی دهه پیشرفت و عدالت، نیازمند مطرح شدن شاخص‌هایی هستیم که با استفاده از آن بتوانیم پیشرفتی که عدالت را در دل خود دارد با توسعه غیر عدالت‌محور تمایز دهیم. چرا که امروزه و ده سال پس از غلبه گفتمان عدالت؛ عده‌ای می‌خواهند با استناد به برخی عملکردهای نادرست و سوء مدیریت‌ها و تبعات خصومت‌ها در این دوران ؛ توسعه غربی را در سایه‌ی رفاه‌زدگی و حکومت غیر مکتبی و البته به اسم پیشرفت تفسیر کنند و این از آسیب‌های مهم پیش روی گفتمان عدالتخواهی است.

معیارهایی نظیر «تقدم محرومین در قانون‌گذاری‌ها»، «در نظر داشتن معنویت در کنار سایر وجوه پیشرفت»، «خارج شدن از حالت تعبدی نسب به غرب و نگاه نقادانه به آن»، «نفی سرمایه‌سالاری»، «قائل بودن به جبهه‌بندی مستعضفین-مستکبرین در روابط بین‌الملل» از مهمترین مولفه‌های پیشرفت در مدل انقلاب اسلامی نسب به مدل اسلام آمریکایی کشورهایی نظیر «ترکیه» و «مالزی» می‌باشد.

دو. برخی آسیب های موجود در فضای اقتصادی کشور:

الف. یکی از آسیب‌ها؛ حرکت فضای اقتصادی و قانون‌گذاری کشور به سمت سرمایه‌داری و مناسبات بازار است:

با در نظر گرفتن تمامی خدمات و تلاش‌های جمهوری اسلامی برای تحقق عدالت، رسیدگی به حال محرومان، کاهش شکاف طبقاتی و ... ؛ هنوز تا طرح و اجرای الگوی اقتصادی مبتنی بر انقلاب اسلامی که در قالب قانون اساسی نیز تجلی یافته است؛ فاصله داریم.

سیاست‌های تعدیل اقتصادی، اجرا کردن نسخه‌های بانک جهانی و دیگر نهادهای اقتصادی دست‌ساخته دول استکباری در دو دولت پس از جنگ تحمیلی؛ و حال خصوصی‌سازی آموزش عالی، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان، تقلا برای عضویت در سازمان تجارت جهانی و در نهایت و مهمتر از همه مدل خصوصی‌سازی‌ها  که مقارن با سیاست‌های ابلاغی اصل 44 انجام گرفت باعث شد که ریل اقتصادی کشور به سمت اقتصاد سرمایه‌داری حرکت کند.

هر چند که می‌توان در مورد نسبت سیاست‌های ابلاغی با مدل اقتصادی قانون اساسی صحبت کرد، اما نمی‌توان از این چشم پوشید که در واگذاری‌ها آنچیزی که اصل قرار گرفت «سرمایه»  بود و نه «کار» و توانایی افراد . و این به نوعی تداعی کننده همان سرمایه‌سالاری است.

یکی از اهداف این سیاست‌های ابلاغی توسط حضرتعالی «مردمی کردن اقتصاد» بیان شد اما به نظر ارتباط این امر با اقتصاد اسلامی عدالت‌محور و حامی محرومان کمی گنگ می‌باشد. مردمی کردن می‌تواند با توجه به قانون اساسی صورت پذیرد. «مردمی کردن»ی که مطابق اصل 43 منجر به ایجاد اشتغال کامل شود؛ و وسایل کار را در اختیار کسانی قرار دهدکه قادر به کار هستند ولی وسایل کار ندارند؛ و از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد خاص جلوگیری کند.

اگر فرآیندهای اقتصادی بر مبنای گفتمان انقلاب اسلامی شکل نگیرد، مناسبات جدید اقتصادی مبتنی بر سرمایه‌سالاری تأثیرات خود را در سیاست و فرهنگ خواهد گذاشت. همانطور که امروزه  می‌توان برخی از اثار اولیه آن را در «مصرفزدگی» جامعه؛ «دنیاگرایی» و «اشرافیت» مسئولین مشاهده نمود.

با توجه به مباحث بالا، از حضرتعالی یک سوال داشتیم و آن اینکه در سیاست‌های ابلاغی اصل 44 چه تضمینی و راه‌کاری وجود دارد که تولید کشور در دست سرمایه‌داران منحصر نشود و نیز مناسبات اقتصادی به سمت مناسبات ناعادلانه حرکت نکند؟

ب. هر چند که می‌توان آسیب‌های دیگری را در عرصه اقتصاد کشور نام برد اما در این جایگاه می‌خواهیم یکی از مواردی را مطرح کنیم که شاید نیازمند پاسخ حضرتعالی باشد.

اهمیت کشاورزی با توجه به جایگاه آن در «امنیت غذایی»، «استقلال ملی»، «اشتغال پایدار» و نیز پتانسیل‌های بالای مغفول این بخش از اقتصاد کشور بر کسی پوشیده نیست و لذاست که امام خمینی نیز توجه ویژه‌ای به آن داشتند . نگاهی به دیدارهای سالیانه حضرتعالی با اقشار مختلف کشور و بازدیدها از صنایع مختلف، خالی بودن جای توجه بیشتر به عرصه کشاورزی و دامداری را نشان می‌دهد. ضمن تقاضایی که از حضرتعالی پیرامون توجه بیشتر به کشاورزی در سخنرانی‌هایتان داشتیم، می‌خواستیم نظرتان در مورد جایگاه کشاورزی و دامداری در مقایسه با بخش صنعتی و خدماتی را جویا شویم.

سه. برخی آسیب‌های فضای سیاسی-فرهنگی کشور:

الف. یکی از آسیب‌های کنونی، تقلیل مشارکت مردم به صرف حضور در انتخابات‌ها و راهپیمایی‌ها و در نظر نگرفتن قابلیتهای نظارتی و سایر ابعاد مشارکتی مردم می‌باشد که به‌نظر نوعی ناشکری نسبت به این ظرفیت عظیم است. امروزه برای پیشرفت و تحقق عدالت در حیطه‌ی اقتصاد، فرهنگ، سیاست و حتی سیاست خارجه و جبران روحیه کارمندی، چاره‌ای جز استمداد از مردم دغدغه‌مند نداریم.

برای تحقق این امر موانعی وجود دارد:

1.        عدم تربیت دانش‌آموزان عدالتخواه و نیز عدم آموزش پیش‌نیازها و مهارت‌های تشکیلاتی لازم برای عمل به تکالیف اجتماعی اسلام یکی از این موانع است.

2.        عدم ساز و کارهای قانونی برای فعال شدن تشکلهای مردمی: که یکی از علل آن را در غلبه نگاه تهدید محور به جای نگاه فرصت محور در بین مسئولین می‌دانیم

 

ب. از آسیب‌های دیگر فضای فرهنگی-سیاسی کشور برداشتهای نادرست از تعابیر حضرتعالی می‌باشد:

 

برای مثال عده‌ای با تمسک به گذاره‌ی «بازی در پازل دشمن» میخواهند سکوت در مقابل بی‌عدالتی‌ها، بسته شدن باب نقد و حتی توجیه آسیب‌های موجود را بر جریان دانشجویی تحمیل کنند. ضرورت شناسایی اهداف دشمن و توجه به عدم تکمیل پازل دشمن بر کسی پوشیده نیست اما به نظر گسترش سوء برداشت‌ها و سوء استفاده‌ها از مواضع رهبری پیرامون این مبحث، نشانگر لزوم تبین شاخص‌های بازی در پازل دشمن توسط رهبر انقلاب می‌باشد. 

به نظر ما یکسری معضلات و مشکلات به علت اینکه از طرف اقشار دلسوز مورد پیگیری قرار نمی‌گیرد تبدیل به سوژه دشمن می‌شود، و اگر دلسوزان انقلاب به عنوان علمدار نقد وارد شوند؛ مشکلات حل، و ابزار از دست دشمن خارج میشود.

برای مثال شما در طی سال گذشته انتقاداتی نظیر "راضی‌کننده نبودن وضعیت عدالت در کشور" و یا "عمل نشدن به پیام هشت‌ماده‌ای مبارزه با مفاسد اقتصادی" را مطرح کردید که در رسانه‌های خارجی نیز انعکاس داشت. حال اگر حول یکی از مواضع ما نیز چنین انعکاسی اتفاق افتاد؛ آیا می‌توان بلافاصله حکم کرد که در پازل دشمن بازی کرده‌ایم؟ مطمئنا شاخص‌های دیگری در این مورد وجود دارد.

همچنین عده‌ای صرف پرداختن به بعضی سوژه‌ها را بازی در پازل دشمن تلقی می‌کنند. برای مثال برخی افراد هرگونه انتقاد از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا فضای بسته و امنیتی دانشگاه را در عین «مشخص کردن خط و مرزهایمان با دشمن»، «فراموش نکردن قوتها» و «عدم القای یاس در لحن» جزو بازی در پازل دشمن تلقی می‌کنند.

حال درخواست ما این است که با عنایت به موارد فوق شاخص‌های بازی در پازل دشمن شفاف‌تر مطرح بفرمایید.

چهار. در انتها نکاتی در مورد فضای دانشگاه و جنبش دانشجویی:

یک. سیاست‌های اخیر وزارت علوم در مورد خصوصی‌سازی خوابگاه‌ها و امکانات رفاهی دانشگاه‌های دولتی، موجب افزایش هزینه تحصیلی دانشجویان می‌شود که از نظر  ما تبعیضی ناروا و برخلاف اصل 3 قانون اساسی می‌باشد و نهایتا منجر به عدم تحصیل افراد مستعد و افزایش شکاف طبقاتی بین افراد دارا و ندار می‌شود. چرا جلوی این سیاست‌ها که ناامیدی در دانش‌آموزان مستعد محروم در پی دارد گرفته نمیشود؟

دو. شما از جنبش دانشجویی به عنوان یک تشکل نماینده‌ی مردم «مطالبه‌گری» را می‌خواهید و چندین سال است که مسئولین را به حضور در جلسات دانشجویی تشویق میکنید ولی مسئولین در جلسات دانشجویی حضور نمی‌یابند چه رسد به اینکه بخواهند به سوالات ما پاسخ بدهند. نمونه این اتفاق برای ما در مطالبه از قوه قضائیه، هیئت ریسه مجلس و تعدادی از وزرای اقتصادی دولت اتفاق افتاد. به نظر برای حل مشکل اختلاف نگاه شما و سایر مسئولین–که با توصیه نیز حل نخواهد شد!- لازم است که «ساختار قانونی پاسخگویی مسئولین» تدوین شود وگرنه می‌توان آسیب‌های مختلفی برای جنبش دانشجویی و مسئولین پیش‌بینی کرد.

سه. نکاتی پیرامون آزاداندیشی هم هست و آن اینکه:

در میان جمعی از نخبگان دلسوز جبهه انقلاب این دغدغه وجود دارد که نظرات کارشناسی مطرح شده از سوی آنها متفاوت با نظرات خاص رهبری واقع شود و عده ای نیز بالافاصله بعد از طرح هر نظر کارشناسی انگ ضدیت و عدم تبعیت از ولایت فقیه بزنند و جلوی ارئه ی نظرات کارشناسی نخبگان را به بهانه ضرورت تطبیق یا اطلاع گیری از کنه منویات رهبری بگیرند. در سوی تفریط نیز عده ای از مسئولین به جای پیگیری فرامین آشکار رهبری و سیاست های نظام در مقام دیوان سالاری ، روشنفکرانه نظرات متفاوت با این موارد را اجرا می کنند

اول اینکه چه خوب است رهبر فرزانه انقلاب نسبت آزاد اندیشی و ولایت مداری را تبیین فرمایند.

دوم اینکه آیا نظرات آزاد دانشجویان در کرسی آزاداندیشی در سوابق امنیتی آنها درج می گردد یا خیر؟

اگر اجازه بفرمایید برخی مباحث باقی مانده در مورد «طرح تخریب و یکسان‌سازی قبور شهدا»، «فضای نسبتا بسته دانشگاه»و برخی مشکلات پیش آمده از طرف بعضی دستگاههای کشور برای جنبش عدالتخواه دانشجویی را خدمتتان حضوری تقدیم کنم.

 

در پایان یک شعر از شاعر جوان انقلاب میلاد عرفان‌پور می‌خوانم:

 

این خاک به لطف استقامت سبز است

پاییز اگر کند ملامت سبز است

پرواز کنید ای کلاغان سمج

این مزرعه تا روز قیامت سبز است

 

والسلام علیکم

 

متن کامل مباحث ارائه شده توسط نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در محضر رهبر معظم انقلاب

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

و اذا جاءک الذین یومنون بآیاتنا فقل سلام علیکم

 

با سلام و صلوات بر نبی مکرم اسلام و خاندان مطهرش و درود به روح ملکوتی امام راحل و شهدا به خصوص شهدای جهاد علمی، از فرصتی که برای دانشجویان در برپایی این جلسه قرار دادید سپاسگزاریم. امیدوارم در این فرصت بتوانم برخی مسائل و دغدغه ها را به عرض برسانم.

 

1-دهه پیشرفت وعدالت، برهه ایی است که با عبور موفق از آن، به فضل پرودگار، چشم طمع دشمنان به انقلاب کور خواهد گشت و از همین روست که استکبار جهانی پس از درک این حقیقت ،با تمام توان و استعداد آخرین تلاشهای خود را معطوف به توقف روند رو به رشد انقلاب اسلامی نموده و از هر حربه ای در این مسیر استفاده مینماید. در چنین شرایطیما معتقد به اصل تولی و تبراییم. اما فرصت طلبان و قدرت طلبان عالم سیاست به دنبال برهم زدن و کمرنگ کردن مرزهایبصیرت و بی بصیرتیبرای رسیدن به اغراض و مطامعشان هستند.

 

این ها بدون داشتن مقبولیت مردمی و مشروعیت انقلابی در تمامی دولت ها و قوا حضور داشته و به دنبال واگرایی جریان انقلابی از محور نظام بوده اند.آنان با همکاری معارضان و معاندان خارجی و داخلی در تلاشند تا شرایط اقتصادی و فشارها و تحریم های خارجی را بهانه ای برای عدول از آرمان ها و ارزش ها به اسم عقلانیت ،تعامل و میانه روی قرار دهند.این فرصت طلبان نیک بدانند که جریان دانشجویی انقلابی تا آخرین نفس تحت امر رهبری فرزانه مبارزه می کند و عقب نشینی نمیکند.

 

از این رو باید این فرصت طلبان را شناخته و کید آن ها را به خودشان برگرداند.مسئولان نیز باید مراقب باشند تحت تاثیر این فرصت طلبان قرار نگیرند تا گفتمان اصولگرایی جای خود را به گفتمان فرصت طلبی ندهد.باید با فرصت طلبانی که تلاش در به جان هم انداختن مسئولین و رواج فضای تهمت و افترا دارند به شدت و بدون اغماض برخورد شود.

 نکته ای که امروز در فضای سیاسی ایران دیده می شود آن است که بسیاری از نیروها در عین اظهار ارادت به ارزشهای انقلاب اسلامی و امام خمینی به دشمنی و تفرقه نسبت به یکدیگر برخاسته اند.

 از آن جا که این تیرگی روابط و اختلاف ها می تواند به حکم آیه «و ان تنازعوا فتفشلوا و تذهبَ ریحکم» مانعی بر سر راه تحقق آرمان های انقلاب اسلامی و کارآمدی نظام اسلامی گردد، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کوشیده است در عین روشن گری و تکاپوی سیاسی، هیزمی برای دشمنی ها و تکدرهای کوچک و فرعی سیاسی نگردد.پر واضح است که محیط کار و سرمایه و محیط فرهنگی کشور نیازمند آرامش و امنیت است و این اتحادیه به الزامات شعارهایی که می دهد واقف بوده و سعی می کند به آن ها پایبند و ملتزم باشد.

 2-پیچ تاریخی پیش روی جهان اسلام ایجاب می کند جنبش دانشجویی به دنبال ساختارهایی نوین جهت تاثیرگزاری فعال در عرصه بین المللی باشد.به نظر می رسد بایستی مسئولان امر جهت تحقق چنین آرمانی همگام با دانشجویان در تشکیل این ساختار مشارکت کنند.هرچند پیش از این ساختارهایی نظیر مجمع جهانی اهل بیت(ع) راه اندازی شده است.

 

مسلما ظرفیت موجود در جنبش دانشجویی در موقعیت بدر و خیبر ایجاب می کند که دانشجویان انقلابی بتوانند همزادهای خود در کشورهای اسلامی را یافته و از این طریق بر وحدت امت اسلامی و حرکت های هماهنگ بیفزایند، تا مقاومتی که در بلاد اسلامی شکل گرفته گسترش و توسعه یابد.از این رو ست که باید سفارت خانه های جمهوری اسلامی به پایگاه طراحی و برنامه ریزی و البته عملیاتی تبدیل شوند و از فضای انفعال کنونی خارج گردند.

 

حال سوال ما این است که به نظر حضرتعالی ماموریت ویژه جنبش دانشجویی نسبت به بیداری اسلامی و تحولات جهانی در حال وقوع چیست؟

 

3- بیداری اسلامی شکل گرفته در منطقه و جهان آواری سنگین بر سر استکبار بوده و شیطان بزرگ، عامل اصلی این بیداری را جمهوری اسلامی می داند تحریم ها و فشارهای سیاسی و تهدیدهای نظامی بر محور مقاومت از قدرت امریکا نشات نمی گیرد بلکه این تحریم ها در اثر جنگ بدر و خیبری است که جمهوری اسلامی توانسته ضربات سنگینی را بر پیکره استکبار و ایادی اش وارد نماید و این تحرکات همگی از موضع ضعف و انفعال غرب و زاییده نامشروعش در منطقه می باشد.

 

4-تحقق دانشگاه اسلامی به عنوان یکی از مقدّمات و اجزای اصلی تمدن اسلامی همواره از مهمترین خواسته ها و آرمانهای هر دانشجوی مسلمانی می باشد در این میان هرچند توجه به عوارض ظاهری و شکلی اسلامی کردن دانشگاهها که در قالب طرحهایی چون ساماندهی جنسیتی در حال اجرا است امری پسندیده و قابل تقدیر است، اما نباید از لبّ و مغز آن که همان تولید دانش بومی مبتنی بر مولفه های ایمان، کارآمدی و نوآوری می باشد غفلت نمود، تحوّل در علوم انسانی، چند سالی است که تشکیلات خاص خود را بدست آورده است لکن حضور افراد پرمشغله که اولویت های دیگری در دستور کار خود دارند سببب شده است نشاط لازم در کمیته تحول بنیادین در علوم انسانی ایجاد نگردد و بالتبع اثرات لازم بر آن مترتب نشود، گذشته از اینها هنوز شاهد عزم جدی حوزه های علمیه و اهالی آن جهت ورود در این عرصه نیستیم و سرعت پیشرفت و تحول بسیار کند است.

 

5- رعایت قانون و احترام به خادمان نظام جمهوری اسلامی مقوله ای است که باید مورد توجه جدی همگان قرار گیرد اما کم تحملی مسئولین را نیز در شأن جمهوری اسلامی نمی دانیم. برخوردهای صورت گرفته با برخی فعالان دانشجویی که دلبسته آرمانهای انقلاب اسلامی بوده و در این راه آماج حملات فتنه گران و معاندان بوده اند، موجب طعن طاعنان و خوشحالی دشمنان و خدای ناکرده دلسردی دوستان می گردد و این موضوع زمانی بیشتر خودنمایی می کند که برخی مجرمان فتنه 88 هنوز بدلیل برخی روابط خانوادگی و سیاسی، از محاکمه و مجازات مصون مانده اند.

 

6- از دیگر نکاتی که ذکر آن خالی از اهمیت نبوده و دغدغه­ جوانان امروز جامعه را شکل می دهد، تغییر مداوم برخی قوانین است که از قضا تحولات جدی را در زندگی فردی و اجتماعی آحاد جامعه بوجود می آورد. از جمله­ می توان به قوانین مربوط به نظام وظیفه اشاره کرد که تغییرات مداوم آن موجب سرگردانی و عدم امکان برنامه­ریزی مناسب برای جوانان در آستانه ازدواج و اشتغال می گردد که تبعا باعث اختلالات اجتماعی نیز خواهد گشت. از دیگرسو، انتساب این دست قوانین به جایگاه رهبری توسط برخی مسئولین که به منظور شانه خالی کردن از زیر بار پاسخگویی است، می تواند منجر به ایجاد جوی نامناسب در جامعه گردد که لازم است در این زمینه نیز تدبیری اندیشیده شود.

 

سربازان شما امیدوارند که در سایه ولایت فقیه بتوانند در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با عنوان افسران جنگ نرم نقش آفرینی کنند و در جنگ اقتصادی علمدار حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی باشند .

 

 ما مشک رنجهای انقلاب را به دندان کشیده ایم و دست و پا داده ایم اما رهایش نکرده ایم

(سید مرتضی آوینی)
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها