به گزارش فارس به نقل از پایگاه تخصصی "اسپیس"، مریخنورد ناسا موسوم به کنجکاوی پس از 8 ماه و نیم یکشنبه بالاخره پس از طی میلیونها مایل در فضا، به مراحل پایانی سفر خود میرسد.
طبق برنامه قرار است کنجکاو ساعت 5:31 دقیقه به وقت گرینویچ ( 10:01 دقیقه به وقت تهران) به سیاره سرخ برسد. فرود این مریخنورد همانند هر فرود دیگری در فضا کار سادهای نبوده و به همین جهت نمیتوان قاطعانه از موفقیت این فرود صحبت کرد.
فضاپیمای حامل کنجکاو با سرعت 20هزار کیلومتر بر ساعت وارد جو مریخ شده و سپس قرار است با یک چتر بسیار بزرگ سوپرسونیک، سرعت خود را تا 320 کیلومتر بر ساعت کاهش دهد. در ادامه، راکتهای متصل به فضاپیما ماموریت خواهند داشت تا سرعت را باز هم کاهش دهند، تا جایی که این سرعت به 3.2 کیلومتر بر ساعت برسد. با رسیدن به این سرعت، فضاپیما توان کافی برای مانور دادن را خواهد داشت.
پس از این مرحله، قرار است مریخنورد کنجکاو توسط کابلهایی بر سطح مریخ فرود آمده و سپس فضاپیما از آن دور شده و در نقطهای مطمئن و امن عمدا سقوط کرده و از بین برود. مهندسان کل این دوره را "هفت دقیقه وحشت" نامیدهاند، که این 7 دقیقه در حقیقت مدت زمان ورود فضاپیما به جو مریخ تا زمان فرود موق مریخنورد بر سطح سیاره سرخ، است.
عملیات فرود کنجکاو بر سطح مریخ
مهندسان طراح این عملیات عنوان کردهاند که با وجود آنکه چنین نوع فرودی به نظر دیوانهوار میآید، با این وجود این بهریتن روش برای فرود یک مریخنورد است.
"آدام استلتزنر" از یکی از لابراتوارهای ناسا در این رابطه میگوید: ما اطمینان بسیاری داریم که شب یکشنبه، شبی خوب برای ما خواهد بود.
امشب همچنین قرار است دو فضاپیما عملیات فرود این مریخنورد را زیر نظر داشته باشند.
در صورتی که عملیات فرود کنجکاو به درستی و با موفقیت انجام شود، این مریخنورد به سرعت عملیات اکتشافی خود بر سطح مریخ را آغاز میکند. این مریخ نورد با استفاده از 10 ابزار اکتشافی مختلفی که بر روی آن قرار گرفته، به دنبال آن خواهد بود تا شرایط و سابقه زندگی میکروبی بر روی مریخ را مورد بررسی قرار دهد.
3 نسل از مریخ نوردها
ناسا امیدوار است عملیات این مریخنورد که 2 سال به طول میانجامد، خون جدیدی باشد در رگهای برنامه اکتشاف فضایی این سازمان، چراکه در بودجه فعلی که کاخ سفید برای سال 2013 به این برنامه اختصاص داده، با کاهش شدیدی نسبت به سالهای قبلی روبرو شده است.
قرار است عملیات این فرود به صورت زنده از شبکه تلویزیونی ناسا پخش شود.