شبکه ایران: دو اقدام تروریستی همزمان علیه دو نفر از دانشمندان برجسته ایران، اگرچه با واکنش مردم و مسئولان کشور روبرو شد و تمام ایرانیان این اقدامات خرابکارانه را محکوم کردند اما از سوی دیگر، رویکرد برخی رسانههای مخالف جمهوری اسلامی ایران نسبت به این مساله بسیار معنادار بود.
البته هرکدام از این رسانهها، روش مخصوص به خود را برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی برگزیدند؛ روشهایی که همه حول محور "تبرئه کشورهای خارجی" از این مساله میچرخیدند.
گام اول؛ سیاسی بودند
برخی از این رسانهها تلاش کردند تا از شهادت دکتر "مجید شهریاری" و صدمه دیدن دکتر "فریدون عباسی" برای تکمیل پروژه ایران هراسی خود استفاده کنند و این مساله را به موضوعات سیاس مربوط کنند.
تلاش برای ارتباط دادن این اساتید به برخی جناحهای سیاسی و ربط دادن این مسائل به آشوبهای خیابانی سال گذشته، یکی از روشهایی بود که توسط سایتهای اینترنتی به طور گسترده مورد تبلیغ قرار گرفت.
گام دوم؛ ایران ناامن است
دومین راهبر این رسانهها، تلاش برای ناامن جلوه دادن فضای جامعه ایران بود؛ مسالهای که در پشت پرده میکوشید تا مجددا با پیش کشیدن مسائل سیاسی و اقدامات جناحهای مختلف کشور، اینگونه به مخاطبان القا کند که این ترورها در راستای حوادث سال گذشته است.
ناکارآمد جلوه دادن نیروی انتظامی هم یکی از محورهای اصلی این سناریو بود.
تلفیق تصاویر جنایت میدان کاج در محله سعادت آباد و حوادث روز گذشته، اقدامی بود که این رسانهها برای تخریب وجهه ماموران نیروی انتظامی و پلیس صورت دادند.
مساله جالب اینجا بود که سایتهای وابسته به جریان اپوزیسیون در اخبار روز گذشته خود، هیچ اشارهای به شهادت دو نفر از ماموران پلیس در هنگام درگیری با یک باند قاچاق مواد مخدر نکردند تا مشکلی در سناریوی طراحی شده آنها پیش نیاید.
گام سوم؛ کار جمهوری اسلامی است!
یکی دیگر از روشهای تبلیغی که این رسانهها برای تبرئه کشورهای متبوع خود (نظیر انگلیس و آمریکا) در پیش گرفتند، متهم کردن نظام به ترور این افراد بود؛ ادعایی که فقط با واکنش تمسخرآمیز کاربران و مخاطبان این رسانهها مواجه شد.
در همین راستا بود که یکی از روزنامهنگاران سابق نشریات اصلاحطلب، در وبلاگ شخصی خود، انتشار برخی اسناد مشکوک از سوی یک سایت اینترنتی را به این مساله پیوند زد و آنها را در یک راستا ارزیابی کرد.
اگرچه این مساله به دلیل واکنش منفی کاربران اینترنت به سرعت از خروجی این سایتها حذف شد اما به عنوان دستمایهای برای سایتهای وابسته به رژیم صهیونیستی قرار گرفت تا شهادت یکی از دانشمندان ارشد ایران را که نامش در لیست تحریم ایالات متحده هم وجود داشت، به گردن ایران بیندازد!
همیشه پای یک BBC در میان است
به دنبال وقوع این اقدامات تروریستی در تهران، تلویزیون دولتی انگلیس مانند همیشه به سرعت وارد ماجرا شد و تلاش کرد تا با ظاهری بیطرفانه و به ظاهر حرفهای به تحلیل این ماجرا بپردازد.
"حسین باستانی" روزنامهنگار اصلاحطلب که سابقه همکاری با نشریات این طیف سیاسی را در کارنامه خود دارد، با حضور در یکی از برنامههای بیبیسی، تلاش کرد تا تمامی عملیاتهای تروریستی در سالهای اخیر را به یکدیگر مرتبط کند و آنها نشانه ضعف ایران در تامین امنیت خود بخواند!
باستانی بدون اشاره به حمایت صریح کاخ سفید از گروهک تروریستی ریگی، اقدامات این گروهک در سالهای اخیر را نیز در راستای ترور اساتید و دانشمندان ایران دانست و همه این حوادث را سیاسی خواند.
فعالان سیاسی معتقدند به دلیل قرابت تاریخی حوادث تروریستی دیروز تهران با اظهارات چند روز پیش رئیس سازمان اصلاعات خارجی انگلیس MI6، مسئولان تلویزیون بیبیسی برای دور کردن اذهان مردم از این مساله، دست به دامن تحلیلهای عجیب و پیچیده شدهاند.