به گزارش
سرویس فرهنگی پایگاه 598، اکران شبانگاهی سینماها در ماه مبارک رمضان هر چند با انتقاداتی روبرو بود، اما امسال نیز همانند سال های گذشته این طرح در حال اجرا می باشد. طرحی که به نظر بسیاری از کارشناسان، سنخیتی با فضای معنوی ماه مبارک رمضان ندارد.
البته علی رغم وجود فیلم هایی با مضامین معنوی و مرتبط با حوزه اخلاق در بین فیلم های سینمایی، وضعیت فیلم های در حال اکران در سینماهای کشور حکایت از محدودیت اکران این گونه آثار و فراهم بودن فضا و امکانات برای فیلم های ضداخلاقی در ماه مبارک رمضان را دارد.
به همین منظور خبرنگار پایگاه 598 به عنوان نمونه با بررسی فیلم های در حال اکران سینماهای شهر قم، این گونه گزارش می دهد که از دو سینمای اصلی فعال در سطح شهر، هر دو سینما سانس های اصلی خود را به اکران فیلم" خوابم می آد" اختصاص داده اند.
سینما تربیت قم با اکران دو فیلم " خوابم می آد" و "راه بهشت" بیشتر سانس های خود را به فیلم رضا عطاران اختصاص داده و همچنین سینما وتوس نیز به اکران " خوابم می آد" اکتفا نموده است. این در حالی است که فیلم "شور شیرین" که روایتی زیبا از زندگی شهید کاوه را به نمایش کشیده است، تاکنون اصلاً در سینماهای قم به روی پرده نرفته است.
حال باید از مسئولان سینمایی پرسید که با چه سیاست و نگاهی حتی سینماهای قم نیز از اکران فیلم هایی چون شور شیرین محروم می مانند؟
خبرنگار ما در گفتگویی با آقای هادی کریم خانی مدیر سینما وتوس علت عدم اکران فیلم هایی چون شور شیرین را جویا شد. ایشان ضمن گلایه از مسئولین فرهنگی، عدم حمایت های کافی در اکران این گونه فیلم ها را عامل اصلی نیامدن اینگونه آثار به سینماهای قم عنوان داشت و افزود: زمانی که یک حرکت فرهنگی رخ می دهد، دیگران و نهادهای فرهنگی هم باید ما را در این راه کمک کنند تا از این حرکت استقبال به عمل آید.
مدیر سینما وتوس قم گفت: نهادهای مربوطه و فرهنگی حتی یک جلسه هم با ما نگذاشته اند و حتی یک بار هم از ما نخواسته اند که فیلم های ارزشی و معنوی را اکران کنیم و حمایتی صورت نگرفته است.
کریم خوانی همچنین اظهار داشت: ساخت فیلم هایی چون شور شیرین با اهداف فرهنگی صورت می گیرد که نیازمند حمایت متولیان عرصه فرهنگ در این زمینه است و ما آمادگی خود را برای همکاری در این زمینه با نهادهای مسئول اعلام می داریم.
البته مشکل اصلی را می توان برخوردهای سیاسی در عرصه فرهنگ دانست، مشکلی که هم اکنون با نام دعوای حوزه هنری و شهرداری تهران با معاونت سینمایی دنبال می شود. لذا سوال اینجاست که چطور اکران دو فیلم "زندگی خصوصی" و "گشت ارشاد" در سطح عالی صورت می گیرد، اما اثری چون "شور شیرین" برای اکران در شهر قم نیز دچار مشکل می شود؟
لازم به ذکر است که فیلم فاخر روزهای زندگی نیز که از جشنواره فیلم فجر پنج سیمرغ بلورین و دیپلم افتخار بهترین فیلم را دریافت نموده بود نیز ذبح سیاست بازی های رسانه ملی گردید. در دوران اکران این فیلم برنامه تلویزیونی هفت به دلیل عدم موافقت مسئول رسانه ملی با حضور نمایندگان جریان حزب الله در آن تعطیل بود حال آنکه این فیلم جزء انگشت شمار فیلم های مورد تاییدبسیاری از کارشناسان سینمایی و مسعود فراستی است که چنین تاییدی قطعا فروشی بسیار بیش از این را برای این فیلم به ارمغان می آورد.
چگونه است که مخالفتی نسبت به اکران فیلم مبتذل "خوابم می آد" آن هم در کنار گوش حوزه های علمیه صورت نمی پذیرد مخالفت هایی که پیش تر به صورت فصلی شاهد آن بوده ایم.
البته با نگاهی بر پاسخ های علیرضا سجادپور مديركل سابق ادارهي نظارت و ارزشيابي و معاون جدید فعاليتهاي سينمايي و سمعي و بصري سازمان سينمايي در گفتگوی چندی پیش خود با پایگاه 598 به خوبی می توان از تهی بودن دست متولیان فرهنگ از نگاه صحیح فرهنگی مطلع شد.
به این جمله آقای سجاد پور در گفتگو با 598 توجه کنید: " چه کسی گفته است در ماه رمضان همه چیز باید فقط معنوی باشد؟ یعنی شب ها که مغازه ها بازند، رستوران ها بازند، مردم به گشت و گذار در پارک ها می روند، آیا همه اینها معنوی است؟"