از جمله تاثیرات منفی تحریم ها برای همسایگان ایران، کاهش چشمگیر سرمایه گذاری ایرانیان در بازار مسکن دبی است که این موضوع بیش از پیش زنگ خطر را برای اقتصاد این کشور به صدا درآورده است.
گزارش ها حاکی از آن است که سرمایه گذاری ایرانیان در بازار املاک دبی نزدیک به یک چهارم کاهش یافته و در شش ماه اول سال جاری نسبت به سال گذشته به 1.5میلیارد درهم (408،3 میلیون دلار امریکا ) رسیده است.
داده های ادارۀ زمین شهری دبی نشان می دهد،خریداران ایرانی هنوز هم از حیث ملیت پنجمین گروه سرمایه گذاران در این بازار هستند و تعداد 1036 ایرانی ویلاها و آپارتمان های دبی را روی دست می برند.
اما افراد آشنا با بازار املاک می گویند اگر تاثیر تحریم های غرب علیه ایران در کار نبود؛ این سرمایه گذاری به احتمال زیاد می توانست بسیار بیشتر از این باشد.
حسین حقیقی، تاجر ایرانی که در دبی زندگی می کند و صاحب ویلائی در منطقۀ چشمه هاست گفت: ایرانیان در امارات متحده عربی با مشکلات کسب موافقت از بانک ها برای اخذ وام های مسکن و یا مشکلات پرداخت روبرو هستند.
او گفت: "ایرانی ها نمی توانند پول خود وارد دبی کنند، بنابراین سرمایه گذاری دراین بازار روز به روز دشوار ترمی شود."
ایرانیان سال هاست که به دلیل نزدیکی کشورشان با امارات و پیشینۀ روابط تجاری نزدیک با این کشور، یکی از سرمایه گذاران اصلی بازار املاک در دبی بوده اند .
اما در ماه های اخیر بانک ها در امارات متحده عربی تحت فشارند تا به خاطر تحریم های ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل از میزان روابط خود با ایران بکاهند.
تام بانکر، مشاور سرمایه گذاری و خرید و فروش املاک از آژانس مسکن خانۀ بهتر، یکی از آژانس های معتبر املاک در امارات متحده عربی گفت: " حتی بعضی از ایرانیان املاک خود را می فروشند تا بتوانند بخشی از سرمایۀ خود را نجات دهند."
عاملان فروش املاک می گویند این کسادی و خشک شدن چشمۀ خریداران ایرانی با دورۀ منتهی به ژانویه، که مردم این کشور به دنبال مکانی امن برای سرمایه گذاری بودند کاملا در تقابل است.
این عاملان فروش گفتند که در آن زمان ایرانی ها به طور معمول در جستجوی خانه دوم و یا سوم بودند.
اطلاعات زمین شهری دبی نشان می دهد در شش ماه اول سال گذشته ، پس از هندی ها، انگلیسی ها و پاکستانی ها، ایرانیان - با 1124 خریدار املاک و به ارزش کل 1.9 میلیارد درهم- چهارمین گروه بزرگ خریداران املاک در دبی بودند.
مایلز بوش، مدیر عامل آژانس مسکن پاورهاوس، که متخصص خانه های لوکس و گرانقیمت است گفت: " این میزان خرید کاملا فروکش کرده است. به نظر می رسید که جسته و گریخته معاملاتی صورت می گرفت که سرانجام آن هم در حال حاضر متوقف شده است!»