حاج حسین یکتا، طلایه دار ارودهای راهیان نور، این روزها با دبیری ستاد راهیان نور خداحافظی کرده است و جای خود را به جواد تاجیک مشاور جوان فعال بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس سپرده است.
راهیان نور دیگر در این سالها و به مدد تلاشهای شبانه روزی حاج حسین و تیمش، به یک جریان فرهنگی جدی و بزرگ در کشور تبدیل شده است. کمتر جوانی را در مسجد و دانشگاه و مدرسه میتوانی پیدا کنی که به این سرزمینها سفر نکرده باشد. جوانانی که بسیاری از آنها پس از این سفر معنوی منقلب شده و راهی جدید را برای زندگیشان برمیگزینند و این بهانهای میشود برای حضور دوباره و چندبارهشان در مناطق عملیاتی. راهیان نور سالهاست که ورق را در عرصه فرهنگی کشور به سود ارزشهای انقلاب و جهاد و شهادت برگردانده است.
یکتا، راهیان نور را یک جریان خودجوش ومردمی میداند که از سالهای اولیه پس از جنگ شکل گرفت. "در سالهای بعد از جنگ خانوادههای شهدا و رزمندگانی که از جنگ باز مانده بودند، برای تجدید خاطره و زیارت مقتل شهدا به این مناطق سفر میکردند، ولی به این شکل که ارودیی در کار باشد نبود. گاهی یک مسجد یا دانشگاه تصمیم میگرفت سری به این مناطق بزند."
او تفحص شهدا و تشییع شهدا در شهرها را نقطه عطفی در حرکت راهیان نور برمیشمرد." پس از جدی شدن تفحص شهدا و تشییع شهدا در شهرها، یک اقبال گسترده و جدی در کشور برای حضور در مناطقی که شهدا از آنجا تفحص میشدند به وجود آمد. این سرآغازی بود بر حضور جمعیتهای چند هزار نفری در مناطق عملیاتی که عمدتا در ایام تعطیلات نوروز و منتهی به این ایام شکل میگرفت. یگانهای بسیج، سپاه و ارتش هم که در آن مناطق مستقر بودند، به صورت خودجوش و بدون سازماندهی قبلی، هرکدام با برقرار کردن ایستگاههایی به استقبال از این کاروانها پرداختند."
حاج حسین یکتا اما دو اتفاق را موجب جهش در این اردوها و تبدیل شدن آنها به یک جریان عظیم فرهنگی در کشور میداند." با حضور سردار باقرزاده در بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس، ستاد راهیان در سال 81 به صورت رسمی تاسیس شد که مسئولیت سازماندهی و ترویج این حرکت عظیم را به عهده گرفت." و ناگفته پیداست که شکل گیری این ستاد در سالهای پایانی دولت اصلاحات و در زمان هجمه اصلاح طلبان به ارزشهای جهاد و شهادت، جهشی بود برای تجمیع نیروهای وفادار به این ارزشها و تجدید روحیه آنها.
اما حاج حسین یکتا که به عنوان یک بسیجی ساده از روز اول تشکیل این ستاد مسئولیت راه اندازی آنرا بر عهده گرفت، یکی دیگر از جهشهای مهم در همه گیر شدن این اردوها را ظهور احمدی نژاد در عرصه سیاسی ایران میداند:" بعد از آنکه دکتر احمدینژا د شهردار تهران شدهمکاریهای ویژهای با این ستاد داشت.. سید مهدی هاشمی با کپسول اکسیژنش در مناطق راه میافتاد و به بچه ها کمک میکرد. بعد از پیروزی دکتر احمدینزاد هم ، دولت نهم و دهم شرایط بسیار مناسبی را برای توسعه این اردوها فراهم کردند که این در کنار تاثیرات فرهنگی پیروزی نگاه انقلابی در عرصه داخلی و بین المللی سبب یک جهش جدی دیگر در این اردوها شد."
زحمات شبانه روزی حسین یکتا که امروز دیگر برای اکثر جوانان اردوی جنوب رفته یک چهره آشناست، سبب شد تا اردوهای جنوب در قالبی متمرکز و هعاهنگ خدمات بگیرد و امروز دیگر به یک برنامه ثابت سالانه در برنامههای دانشگاهها، مساجد و بعضا مدارس تبدیل شود. اردوهایی که بیش از اینکه سیاحت بیابانهای خشک و بی آب و علف طلایه و هویزه و اطراف آبادان و فکه باشد، سیر وسلوکی است در اخلاق و منش شهیدان و غبطه از جاماندگی و شوق برای رسیدن.
حاج حسین یکتا که در این سالها مانند همرزمانش در گمنامی و بی نام و نشان هدایت این حرکت بزرگ را برعهده داشته است را بی شک میتوان یکی از تاثیرگذارترین چهرههای فرهنگی سالهای اخیر در کشور برشمرد، چهرهای که دیروز با خداحافظی از دبیری ستاد راهیان نور سکان را به جوانترها داده تا خود در قرارگاه فرهنگی دیگری حرکت فرهنگی جدیدی را سامان دهد.