علیاصغر رمزی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در جنوب استان تهران در ارتباط با اشاره به تاثیرات مثبت تحریمها در بخش تولید و اشتغال کشور گفت: تحریمها از چند سال گذشته که شدت پیدا کرده تأثیرات مثبتی را در بخش تولید و اشتغال کشور داشته از این لحاظ که در سالهای گذشته ما واحدهای تولیدی را داشتیم که بعضا در فروش محصولاتشان در داخل کشور به دلیل وارداتی که انجام میشد و رقابت شدیدی که وجود داشت نیاز به حمایتهای بیشتر بودند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: زمانی که این تحریمها اعمال و محدودیتهایی در واردات برخی از کالاها ایجاد شد، تولیدکنندگان داخلی هم در برخی از رشتهها توانستند افزایش ظرفیت بدهند و تولیدات خودشان را بالا ببرند.
وی در ادامه از برنامهریزی برای تولید برخی کالاها که محدودیتهایی در وارداتشان ایجاد شده است، خبر داد و گفت: در برخی از کالاها هم که در وارداتشان محدودیت اعمال شده است ما در جهت تولید داخلی آنها برنامهریزی کردیم و کالاهای جدید و متنوع در حال تولید هستند.
تشکیل ستاد اشتغال صنعتی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، برنامهریزیهای صورت گرفته برای تامین کالاهای مورد نیاز کشور را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: ستاد ویژهای در وزارت صنعت، معدن و تجارت با عنوان «استقلال صنعتی» تشکیل شد و برای تأمین کالاهای مورد نیاز کشور که ضرورت داشت در داخل کشور تولید شوند برنامهریزی شد و در سالهای گذشته آنها تولید شدند.
تنوع و حجم تولیدات داخلی پشتوانه قوی اقتصادی کشور است
رمزی در ادامه تنوع و حجم تولیدات داخلی را یکی از علتهای مقاومت کشور در برابر تحریمها دانست و تاکید کرد: یکی از علتهایی که کشور ما توانسته در برابر تحریمها مقاومت کند و به راه خود ادامه دهد، تنوع و حجم تولیدات داخلی بوده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنون کرد: این تنوع و حجم تولیدات داخلی بهعنوان یک پشتوانه قوی اقتصادی برای کشور مطرح بوده و خوشبختانه این تنوع و توان را هم خود کشور و هم تحریمکنندگان این کشور احساس میکنند.
سیستم اقتصادی کشور در ادوار مختلف اثرات منفی تحریمها را خنثی کرد
رمزی در ادامه یادآور شد: همانطور که اطلاع دارید این تحریمها به شیوهها و در زمینههای مختلفی طی چند سال گذشته علیه کشور ما اعمال شدهاند که هر مقطع زمانی و هر شیوه تحریم باعث شده است بخشهای تولید، صنعت، تجارت و سیستمهای اقتصادی کشور با عکسالعملهایی مناسب اثرات منفی تحریمها را خنثی کنند و به سمت تولید بیشتر و حل این مشکلات حرکت کنند.
وی تاکید کرد: این امر باعث شده که همه بخشهای تولیدی، اقتصادی و بازرگانی در دور زدن تحریمها از توان بالایی برخوردار شوند.
صادرات غیرنفتی به 50 میلیارد دلار رسیده است/صادرات غیرنفتی به 70 میلیارد دلار میرسد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از رشد قابل توجه صادرات غیر نفتی خبر داد و گفت: خوشبختانه صادرات غیرنفتی کشور طی یک یا دو برنامه پنجساله اخیر کشور رشد بسیار قابل توجهی را داشته و از حدود هفت میلیارد دلار صادرات غیرنفتی طی 10 سال گذشته، در حال حاضر به حدود 50 میلیارد دلار رسیده است.
رمزی با بیان اینکه هدف صادرات غیرنفتی برای سال جاری بیش از 70 میلیارد دلار تعیین شده است، عنوان کرد: امیدواریم با همت و تلاش تمام بخشهای اقتصادی کشور این هدف تحقق پیدا کند که اگر این امر محقق شود در بحث صادرات غیرنفتی میشود گفت ارز مورد نیاز وارداتی کشور تقریبا منبع تأمینش معادل ارز حاصل از صادرات میشود.
وی اضافه کرد: این مهم یک حرکت بسیار مثبت به لحاظ اقتصادی است. از این لحاظ که واردات کشور وابستگیاش به ارز نفت کاهش پیدا میکند و امیدواریم طی چند سال آینده واردات کشور هیچ وابستگی به درآمدهای نفتی نداشته باشد.
قطعات و تجهیزات بخش تولید از ارز مرجع بهرهمند میشوند
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کالاهای وارداتی کشور به 10 اولویت و طبقه تقسیم شدهاند، تصریح کرد: در حال حاضر براساس برنامهریزیهایی که صورت گرفته و مقام عالی وزارت هم طی روزهای گذشته اعلام کردند کل کالاهای وارداتی کشور به 10 اولویت و 10 طبقه تقسیم شدهاند که کالاهای ضروری و با اولویت بالا در دایره ثبت، سفارش و واردات میتوانند از مرجع سیستم بانکی استفاده کنند و در واقع اولویتهای یک تا پنج که عمدتا کالاهای اساسی، مواد اولیه، قطعات و تجهیزات بخش تولید در آنها قرار دارد از ارز مرجع بهرهمند میشوند.