کد خبر: ۶۸۹۷۷
زمان انتشار: ۱۴:۰۰     ۰۳ مرداد ۱۳۹۱
نیروی هوایی آمریکا مقتدر ترین نیروی هوایی دنیاست. اما به علت دور بودن این کشور از نقاط استراتژیک جهان، برای جبران این نقص دست به دامن ناوهای هواپیما بر شده است به نحوی که اکنون پرشمارترین ناوهای هواپیمابر دنیا را در اختیار دارد و به واسطه همین ناوها در جنگ‌های کوچک بمباران‌های وسیعی را روی مواضع دشمن برنامه ریزی می‌کند. سال قبل نیز خبرنگار بی بی سی از روی یک ناو هواپیمابر آمریکا به همین نکته اشاره کرد.
جهان، خبرنگار بی‌بی‌سی در توصیف ناوهای هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس می‌گوید:« این‌ها اینجا امروز صد پرواز داشتند! صد پرواز ماموریتی. پیام این ماموریت ها این است که قدرت منطقه‌ای حداقل در آسمان ما هستیم.»

ناوهای هواپیمابر توسط رزمناوها و بالگردهای شناسایی مراقبت کامل می‌شوند و هرگونه نزدیکی به این ناوها نتیجه‌ای جز انهدام و نابودی برای هر قایقی که نزدیک شود ندارد و اتفاقی که برای قایق کوچک اماراتی افتاد از همین نوع است.

فرمانده ناو آمریکایی می گوید که مراقب تهدیدهای ایران بوده و نگرانی عمده وی از موشک‌های ساحل به دریا و قایق های سپاه است. با این شرایط مسئولین ایرانی چگونه می‌توانند این ناوها را آهن پاره خطاب کنند؟!

ناو هواپیمابر با طول بیش از ۳۰۰ متر و نردیک به ۶۰۰۰ خدمه و بیش از ۸۰ هواپیما مناسب جنگ‌های اقیانوسی است و به علت آبخور بسیار بالا در منطقه خلیج فارس که عمق آب کم است امکان مانور مهمی ندارد.

رهبر معظم انقلاب که در سال ۱۳۶۶ و به عنوان رئیس جمهور وقت در حاشیه رزمایش شهادت در خلیج فارس حاضر شده بودند به خوبی پاسخ این پرسش را بیان می‌کنند: « اگر (ناوهای خارجی) وارد خلیج فارس بشوند، سرشان را بیاندازند پایین و با یک آرم بین المللی قصد تعرض به جایی یا چیزی را نداشته باشند، کسی هم به آنها تعرضی نخواهد کرد چون ما شروع به ایجاد تشنج نمی‌کنیم. اما چنانچه قصد تشنج آفرینی و تحریک داشته باشند همچنان که امریکائی‌ها داشتند، چه امریکا چه فرانسه و چه هر قدرت دیگری، بخواهند با حضور در خلیج فارس قدرت خودشان را در منطقه تحکیم بکنند، یقینا برخورد بوجود خواهد آمد و در آن برخورد آسیب‌پذیری آنها بسیار زیاد خواهد بود. این ناو فرانسوی و ناوهایی که امریکائی‌ها نام می‌برند و تبلیغ می‌کنند، این‌ها یقینا ناوهای مدرن و پیشرفته‌ای است که موشک و امکانات دارد. اما آنچیزی که امروز در خلیج فارس به عنوان قدرت نظامی جمهوری اسلامی حضور دارد، از یک خصوصیتی برخوردار است که این پیچیدگی‌های تکنیکی در مقابله با آن ناتوان است.»

ناو هواپيمابر

برهمین اساس، ایران برای مقابله با این ناوها راه‌های متفاوتی دارد که در این گزارش یکی از آنها را بررسی می‌کنیم:

موشک خلیج فارس!

به گزارش رجا، این موشک ارتقاء یافته موشک فاتح ۱۱۰ است که به علت بالستیک بودن با سرعت فوق صوت حرکت می کند. این سرعت باعث می شود تا انهدام موشک توسط سپرهای دفاعی ناو هواپیما بر بسیار سخت شود.

سردار حاجی زاده فرمانده هوا و فضای سپاه با اشاره به هدف آزمایشی که در مقیاسی بسیار کوچکتر از اهداف واقعی و به اندازه یک بیستم سطح مقطع یک ناو معمولی طراحی شده است، عنوان می‌کند که اگر موشک این هدف را مورد اصابت قرار دهد، هر هدف متحرک بزرگ دیگری را نیز به راحتی مورد اصابت قرار خواهد داد.

موشک خلیج فارس از ارتفاع بسیار بالا بر روی هدف متحرک یا ثابت قفل می‌کند و سپس به سوی هدف شیرجه می‌رود.

علاوه بر این توان که موشک خلیج فارس برای ایران ایجاد کرده، ایران توانسته با شلیک موشک‌های دور برد به دهانه اقیانوس هند توان دیگری را به نمایش بگذارد. موشک «قدر اِف» موشکی است که پس از شلیک از جو زمین خارج و در دهانه‌ی اقیانوس هند بر زمین می‌خورد.

سردار حاجی زاده فرمانده هوا و وفضای سپاه درباره این موشک می‌گوید: « در بهمن ماه سال گذشته دو عدد موشک با برد ۱۹۰۰ کیلومتر از کویر سمنان به دهانه اقیانوس هند شلیک کردیم و جالب آنکه آمریکایی‌ها هم حضور داشتند و اجازه دادیم تا هواپیماهای جاسوسی‌شان این تصاویر را ضبط کنند، اما جالب آنکه تا الان این موضوع را اعلام نکرده‌اند و از بهمن سال گذشته تا به امروز هیچ اظهارنظری در این رابطه نکرده‌اند!»

اما این موشک‌ها زمانی می توانند موثر باشند که ایران بتواند به مختصات دقیقی از ناوهای آمریکایی مورد هدف دست یابد و لازمه‌ی این کار رصد دقیق ناوهای دشمن است. این وظیفه به عهده ی پهپادها گذاشته شده. این پهپادها از ارتفاع بسیار بالا و دور از دید رادارها بر روی ناوها قفل می کنند بدون آنکه حتی هواپیماهای روی عرشه بتوانند رهگیری و منهدم‎شان کنند. نکته مهم تر آنکه این پهپادها می‌توانند پخش مستقیم تردد ناو را از خلیج فارس به تهران مخابره کنند.

كنترل دقيق ناوهاي هواپيمابر

اتفاقی که چند سال قبل در یک اجلاس عمومی با موفقیت اجرا شده و تصاویر مستقیمی از تردد ناوها در منطقه خلیج فارس که توسط پهپادهای ایرانی مخابره شده بود به صورت زنده و مستقیم در تهران به نمایش در آمد.

اکنون این سوال مطرح است با چنین توانایی آیا ناوهای آمریکا برای این کشور نقطه قوت محسوب می شوند و یا یک سیبل متحرک برای موشک‌های ایرانی؟
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها