کد خبر: ۶۷۹۲۲
زمان انتشار: ۱۴:۱۳     ۲۸ تير ۱۳۹۱
اشکالات بخشنامه دانشگاه آزاد
چرا در سال 86 که نتیجه یک حسابرسی از کانون فارغ التحصیلان توسط اداره کل حسابرسی دانشگاه حکایت از میلیاردها تومان حیف و میل اموال دانشگاه داشت ریاست وقت دانشگاه هیچگونه عکس العملی نسبت به گزارش مذکور نشان نداد؟
بولتن نیوز: در نیمه دوم سال 87 در دانشگاه آزاد بخشنامه ای به  شماره 273269/48 به تاریخ 18 آبان  به امضاء رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی رسید و همه واحدهای دانشگاهی را مجبور به عقد قراردادی یکطرفه با کانونی مستقل نمود و میلیاردها تومان از سرمایه های دانشگاه را به جیب صاحبان شرکتهایی با هویت و ساختار دوگانه سرازیر نمود.

 این روند متاسفانه هنوز ادامه دارد و جای این دارد که مسئولان جدید دانشگاه آزاد با جدیتی بیشتر نسبت به قطع اینگونه رانتها اقدام نمایند و بدون در نظر گرفتن ارتباطات سیاسی، نسبت به استیفاء حقوق دانشگاه و بازگشت این سرمایه ها اقدام نمایند. بدیهی است جلوگیری از حدر رفت سرمایه های موجود مقدم بر ایجاد راهکارهای جدید برای کسب درآمد توسط مدیریت فعلی دانشگاه است.



اگر به مفاد این بخشنامه به صورت کارشناسانه نگاه کنیم مشاهده می کنیم که هیچگونه توجیه حقوقی و اداری برای صدور چنین بخشنامه ی یکطرفه ای یافت نمی شود و صدور اینگونه بخشنامه ها فقط با نیت ایجاد رانت برای خروج قانونی سرمایه ها از یک سیستم بدون انجام شیوه های رایج کلاهبرداری صادر می شود و باورش بعید می باشد که صادر کنندگان آن از فواید اجرایی شدن آن غافل بوده باشند و اجازه دهند میلیاردها تومان ثروت به جیب مجریان و طرفهای ذینفع آن سرازیر شود بدون اینکه هیچ چشم داشتی به آن داشته باشند و فقط از سر اعتماد به افراد یا غفلت از سرانجام آن، این کار انجام داده باشند.

ذیلا برخی از اشکالات حقوقی و ایرادات اداری این بخشنامه آورده می شود:
1-    این بخشنامه که پیش نویس آن توسط کانون فارغ التحصیلان تهیه شده است در قالب تفاهم نامه تنظیم شده است یعنی برخی از بندها مربوط به شرح وظائف پیمانکار ( کانون فارغ التحصیلان ) و برخی دیگر شامل تعهدات کارفرما ( واحدهای دانشگاهی ) تنظیم شده است با این تفاوت که این تفاهم نامه فقط یک امضا دارد و آنهم امضا کارفرما که می بایست به تعهدات خود پایبند باشد ولی تعهدات پیمانکار ( کانون فارغ التحصیلان ) بدون امضا آمده است.



2-    هیچگونه بندی مبنی بر نظارت بر حسن انجام کار توسط کانون در آن دیده نشده است.
3-    واحدهای دانشگاهی ملزم به تهیه همه شرایط اجرای این دوره ها شده اند و کانون در اینباره هیچ تعهدی ندارد و اگر دارد ضمانت اجرایی برای آن پیش بینی نشده است.
4-    در این بخشنامه تمامی هزینه ها شامل برگزاری دوره ها، حق التدریس اساتید، شهریه آموزش اساتید، تهیه فضاهای آموزشی مورد نیاز و... به عهده واحدهای دانشگاهی است آنهم از محل شهریه دریافتی از دانشجویان و هیچگونه هزینه ای متوجه کانون نمی باشد.
5-    در بند 9 بخشنامه مذکور 30 درصد از کل شهریه نظری و عملی دروس کارآفرینی اخذ شده توسط دانشجویان به حساب مرکز آموزش و تحقیق کانون فارغ التحصیلان واریز می شود که عملا واریز این درصد از شهریه دانشجویان که در طی سالهای اجرایی شدن این بخشنامه به سرمایه چند ده میلیارد تومانی تبدیل شده هیچگونه توجیه اداری یا مالی برای آن موجود نمی باشد زیرا تاکنون دانشگاه آزاد اسلامی هیچگونه مصوبه آموزشی، اداری و مالی، هیات امناء و ... نداشته است که واحدهای دانشگاهی را مجاز و ملزم به پرداخت 30 درصد از شهریه ها به یک شرکت کاملا خصوصی نماید و این امتیاز گواه رانتی تمام عیار به یک کانون کاملا خصوصی است که بدون طی تشریفات اداری و حقوقی با تمامی واحدهای دانشگاهی قراردادی یکطرفه عقد نماید.
( توجه: طبق این بخشنامه در تمامی سالهایی که تمام دانشجویان دانشگاه آزاد این دروس را به عنوان دروس اختیاری اخذ می کنند 30 درصد از کل شهریه اخذ شده توسط تمامی واحدهای دانشگاهی به حساب این مرکز واریز می شود !!! )
6-    کانون فارغ التحصیلان در اساسنامه، آگهی ثبت و سایت خود عنوان نموده که کاملا مستقل می باشد بنابراین بر اساس چه ضوابط حقوقی با یدک کشیدن نام دانشگاه آزاد اینگونه از رانتهای یکطرفه بهره مند می شود.
7-    مرکز آموزش و تحقیق کانون یک مرکز کاملا خصوصی است و هیچگونه وابستگی حقوقی با کانون فارغ التحصیلان یا دانشگاه آزاد نداشته و توسط مدیران و اعضا هیات مدیره کانون فارغ التحصیلان تاسیس شده است و با بهره مندی از نفوذ مدیران موسس خود و انتخاب نامی نزدیک به نام کانون و سوء استفاده از تشابه اسمی برای فریب واحدهای دانشگاهی، نسبت به مجاب نمودن واحدها برای عقد قرارداد اقدام می نمایند.
8-    مرکز آموزش مذکور هنگام مکاتبه با واحدها و ادارات تابعه سازمان مرکزی از سربرگهای مشابه با کانون فارغ التحصیلان و یا سربرگهای سازمان مرکزی دانشگاه استفاده می کند و هنگام عقد قرارداد و یا صدور فاکتور از سربرگهای شرکت خصوصی خود استفاده می کند!!!
9-    اگر شرکت یا مرکز تحقیق و آموزش کانون وابسته به کانون فارغ التحصیلان است و مستقل نیست چرا در اساسنامه و آگهی ثبتی آن هیچگونه وابستگی به کانون فارغ التحصیلان نیامده است؟ چرا دارای شماره حساب و چارت مستقل از کانون است؟ چرا مانند یک شرکت خصوصی و مستقل در مواردی سودآور نسبت به عقد قرارداد همکاری با کانون فارغ التحصیلان اقدام نموده است؟ چرا دارای ثبت مستقل است؟



10-    اگر این مرکز مستقل است و هیچگونه وابستگی با کانون ندارد آیا این خلاف قانون تجارت نیست که اعضاء هیات مدیره کانون نسبت به تاسیس یک شرکت اقدام نموده اند و با همان شرکت خودشان قرارداد میلیاردی منعقد کرده اند؟
11-    مرکز آموزش و تحقیق و کانون فارغ التحصیلان در پایگاه های اینترنتی خود و در قسمت درباره ما هیچگونه توضیح شفافی از ماهیت خود به کاربران نمی دهند و فقط با کلی گویی به اهداف و برنامه های خود بسنده کرده اند لیکن در لوگوی سایتهای خود از پسوند گمراه کننده دانشگاه آزاد اسلامی استفاده می نمایند.
12-    چنانچه در بخشنامه مذکور کانون به عنوان متولی برگزاری دوره های آموزش کارآفرینی معرفی شده است چرا قراردادها با واحدهای دانشگاهی به طرفیت مرکز آموزش و تحقیق ثبت و به امضا رسیده است و وجوه میلیاردی به حساب این شرکت واریز شده است؟
13-    چنانچه کانون فارغ التحصیلان یک کانون مستقل است چرا سالهاست میلیاردها تومان از شهریه دانشجویان تحت عنوان بودجه سالانه به حساب کانون واریز شده است؟
14-    چرا با وجود اداراتی مثل اداره کارآفرینی، اداره کل آموزش نیروی انسانی، دفتر فرصتهای شغلی، دفتر ارتباط با صنعت که اتفاقا در شرح وظایف برخی از آنها به صراحت گسترش و آموزش کارآفرینی ذکر شده است و اتفاقا برخی از آنها فعالیتهای مفیدی نیز در همین راستا داشته اند بدون رعایت امور حقوقی مربوطه، قرارداد با یک کانون مستقل بسته می شود.
15-    چرا سال 86 که نتیجه یک حسابرسی از کانون فارغ التحصیلان توسط اداره کل حسابرسی دانشگاه حکایت از میلیاردها تومان حیف و میل اموال دانشگاه داشت ریاست وقت دانشگاه هیچگونه عکس العملی نسبت به گزارش مذکور نشان نداد؟
16-    چرا نتیجه بررسی و گزارش سال 90 معاونت امور هماهنگی دانشگاه در مورد پروژه کارآفرینی به هیچ مرجعی ارجاع نشد؟
17-    چرا برخی از افراد هیات مدیره کانون از ارگانهای مختلف به دانشگاه مامور شده اند و حقوق و مزایای آنها توسط دانشگاه پرداخت می شود ولیکن در کانون به اصطلاح مستقل مشغول فعالیت می باشند؟
18-    اگر این کانون و مرکز آموزش آن به اصطلاح مستقل هستند چرا هزینه رهن دفاتر، ملزومات اداری شامل رایانه، میز و صندلی و حتی لوازم و تحریر آنها توسط دانشگاه آزاد تامین می شود؟
19-    چرا...؟؟؟



متن این بخشنامه به شماره 273269/48 که به کليه مناطق، واحدهاي دانشگاهها ومراکز آموزشی ارسال شده وبه امضای رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخ 18 آبان 87 رسیده به شرح زیر است:

موضوع: اجرای دوره آموزش كارآفريني (سه واحد درس اختیاری) در واحدهاي دانشگاهي توسط
كانون فارغ التحصيلان دانشگاه آزاد اسلامي
این بخشنامه در راستای اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی(ماده 8 مصوبه 605 جلسه مورخ 5/4/86 ) مبنی برارائه کارگاه ها و دروس مرتبط با کارآفرینی و به منظور فراهم نمودن زمینه های ورود دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی به بازار کار دانش محور، به شرح زیرابلاغ می گردد.
1- اجرای دوره آموزش كارآفريني در واحدهاي دانشگاهي با هدف آشنایی بیشتر دانشجویان با مبانی و راهکارهای کارآفرینی وبه منظورآمادگي ورود به بازار کار، در كليه رشته هاي تحصيلي بر اساس اولويت بندي از سال تحصیلی 88-87 آغاز می شود.
2- کانون فارغ التحصيلان دانشگاه آزاد اسلامي با همکاری واحدهای دانشگاهی نسبت به برگزاري دوره هاي آموزش كارآفريني در واحدهاي دانشگاهي اقدام می نماید .
3- دوره  آموزش كارآفريني دانشگاه آزاد اسلامي در قالب درس سه واحدي ( 2 واحد نظری و1 واحد عملی ) بصورت اختياري برای کلیه دانشجويان رشته های مختلف در مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته وکارشناسی ارائه می شود.
4- اولويت شرکت در دوره هاي آموزش كارآفريني با دانشجويان سال آخر كليه رشته های تحصیلی دوره هاي كارشناسي و كارداني مي باشد.
5- برگزاري دوره هاي آموزش كارآفريني بنابردرخواست هر منطقه یا واحد دانشگاهی و یا اعلام کانون فارغ التحصيلان به روساي مناطق و یا واحدهاي دانشگاهي انجام خواهد گرديد و اين واحدها موظفند نسبت به تامين مکان ، شرايط و امکانات مورد نياز براي برگزاري دوره هاي آموزش کارآفرینی اقدام نمایند.
6- کليه واحدهاي دانشگاهي می توانند با انعقاد قرارداد با مرکز آموزش کانون فارغ التحصيلان براي مديريت و برگزاري دوره آموزش کارآفرینی برای حداقل يك چهارم دانشجويان دوره های کارشناسی وکاردانی موجود اقدام  نمايند.
7- کانون فارغ التحصیلان موظف است به منظور طراحی و اجرای دوره آموزش کارآفرینی اقدامات زیر را انجام دهد:
7-1- تامین و تدوین منابع درس نظری و عملی کارآفرینی
7-2- تامین و تربیت اساتید درس نظری وعملی کارآفرینی با همکاری واحدهای دانشگاهی
تبصره1: به منظور تربیت اساتید کارآفرینی در واحدهای دانشگاهی ،دورههای تخصصی کارآفرینی ویژه اساتید و اعضای هیئت علمی به مدت 120 ساعت توسط کانون فارغ التحصیلان اجراء خواهد گردید.
تبصره2:اولویت برای استفاده از اساتید در این امر مربوط به اساتیدو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی است.
7-3- تعیین اولویت های اجرایی دوره با همکاری مناطق و واحدهای دانشگاهی سراسر کشور
7-4- اطلاع رسانی در خصوص دوره های آموزش کارآفرینی در کلیه مناطق و واحدهای دانشگاهی از طریق تهیه و توزیع بروشورها،خبرنامه و نشریات تخصصی و نصب بیلبوردها واستندهای تبلیغاتی مربوط.
7-5- ارائه اطلاعات از طریق وبگاه (اینترنتی) ویژه اطلاع رسانی و آموزش کارآفرینی
7-6- تهیه بانک اطلاعات کارآفرینان در رشته های مختلف تحصیلی
7-7- بهره برداری از تجربه کارآفرینان رشته های مختلف برای کمک به تدریس دوره عملی کارآفرینی
7-8- برنامه ریزی آموزشی با همکاری مناطق و واحدهای دانشگاهی
7-9- اجرای دوره آزمایشی آموزش کارآفرینی برای حداقل یک چهارم دانشجویان موجود در هر واحد دانشگاهی
7-10- پرداخت حق الزحمه کارآفرینان رشته های مختلف تحصیلی
7-11- انتخاب، معرفی و تقدیر از اساتید و دانشجویان برگزیده دوره آموزش کارآفرینی و اهدای پاداش و هدایا به منتخبان
7-12- پایش، ارزیابی و بهبود دوره های آموزش کارآفرینی
8- همه مناطق و واحدهای دانشگاهی می توانند در راستای طراحی و اجرای دوره های آموزش کارآفرینی توسط کانون فارغ التحصیلان، اقدامات زیر را بعمل آورند:
8-1- انعقاد قرارداد با مرکز آموزش کانون فارغ التحصیلان در خصوص اجرای دوره آموزش کارآفرینی برای حداقل یک چهارم دانشجویان موجود
8-2- معرفی اساتید و اعضای هیئت علمی واجد شرایط وداوطلب تدریس در دوره های کارآفرینی به کانون برای گذراندن دوره تخصصی مربوط
8-3- همکاری با کانون فارغ التحصیلان در اطلاع رسانی برگزاری دوره ها وانتشار خبرنامه و نشریات مربوط
8-4- برنامه ریزی و پیش بینی درس کارآفرینی در تقویم آموزشی از سال تحصیلی 88- 87 و ثبت نام دانشجویان متقاضی با هماهنگی کانون فارغ التحصیلان و براساس اولویت بندی تعیین شده
8-5- -در اختیار قراردادن فضای آموزشی مورد نیاز ( شامل کلاسهای آموزشی، سالنهای سمینار، کارگاهها، فضای مورد نیاز برگزاری آزمون ها و... ) براساس برنامه زمانبندی مشخص اعم از اجرای دوره ها ی آموزش مدرسان و تدریس دوره کارآفرینی وغیره
8-6- پرداخت حق الزحمه مدرسان دوره های کارآفرینی براساس ضوابط دانشگاه واز محل دریافت شهریه مربوط .
8-7- انجام کلیه اقدامات مورد نیاز برای اجرای دوره کارآفرینی
8-8- برگزاری آزمون درس آموزش کارآفرینی و همکاری درپایش وارزیابی دوره های آموزش کارآفرینی .
9- هزینه برگزاری دوره ها از محل دریافت شهریه درس اختیاری کارآفرینی تامین خواهد گردید به طوری که 70 درصد مبلغ شهریه به واحد دانشگاهی و30 درصد آن به کانون فارغ التحصیلان برای اجرای دوره ها اختصاص خواهد یافت.
10- واحدهای دانشگاهی موظفند در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه و برای ارائه خدمات به دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی، امکانات لازم را برای برگزاری دوره های آموزش کارآفرینی به هزینه دانش آموختگان توسط کانون فارغ التحصیلان فراهم نمایند.
11- مسووليت اجراي اين بخشنامه برعهده روساي واحدهاي دانشگاهي مي باشد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
UNITED KINGDOM
۱۸:۱۵ - ۲۸ تير ۱۳۹۱
۰
۰
انشاالله خدا از جاسبی وهاشمی نگذرد
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها