فارس به نقل از الجزیره، در این اواخر فردی به نام "المجتهد" در عربستان ظهور کرده که اخبار دقیق و حساسی از پشت پرده "آل سعود" را در صفحه اینترنتی خود منتشر میکند و برای اینکه به تعداد و میزان طرفداران او پی ببریم تنها کافی است وارد گوگل شویم و المجتهد را سرچ کنیم.
المجتهد به دلیل افشاگریهایش از خاندان سعودی در این کشور به "جولیان آسانژ" عربستان معروف شده است و افشاگریهای وی در محیط بسته عربستان که آل سعود بر تمام امور و شئون مردم نظارت مستقیم و دقیق دارد، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
تاکنون هویت واقعی این فرد مشخص نشده است و در این ارتباط تحلیلهای رسمی و غیررسمی چندی در پایگاههای مختلف خبری و اطلاع رسانی اینترنتی ارائه شده است که مهمترین آنها حول دو محور متمرکز است.
برخی المجتهد را همان معارض برجسته و معروف عربستانی ساکن لندن یعنی "سعد الفقیه" میدانند و شماری دیگر المجتهد را شاهزاده "سلطان بن ترکی بن عبد العزیز" معرفی میکنند که با افشاگریهایش درباره فساد مالی حاکم بر عربستان آل سعود را به ستوه آورده بود و در ژوئن 2003 پس از اینکه مدتی را در سوئیس در تبعید بسرمیبرد، به کشور بازگشت.
کارشناسان و توئیتر در عربستان تاکید میکنند که در پیامهای مجتهد دو کلمه بیشتر کاربرد دارد "دعوت" و "الله" و بر این اساس بر تاکیدات خود میافزایند که وی دارای پیشینهای صد درصد "اسلامی" و این موجب میشود تا کفه احتمالات به طرف سعد الفقیه سنگین شود.
المجتهد از ژوئیه سال گذشته صفحه خود در توئیتر را افتتاح کرد و با گذشت حدود یک سال هم اکنون وی حدود نیم میلیون مراجعه کننده و کاربر دارد که در مقایسه با این زمان کوتاه آغاز فعالیتش در توئیتر تعداد قابل توجهی است، این درحالی است که باید گفت وی با 1400 کاربر خود به شکل روزانه در ارتباط است.
درباره محبوبیت المجتهد و جایگاهی که هم اکنون وی بین مردم عربستان پیدا کرده باید گفت، جولیان آسانژ عربستان این محبوبیت را مدیون افشاگریهای دقیق و اطلاعات دست اولی است که از فساد مالی و اداری خاندان سعودی و فراتر از آن نحوه اداره کشور توسط افراد با نفوذ این خاندان ارائه میدهد.
اما فراتر از اینها عامل دیگری که به شدت موجب نفوذ وی در اقشار مختلف جامعه عربستان شده، پیشگوییهایی وی و دادن خبرها پیش از وقوع آنها که در این ارتباط میتوان به قضیه "فرار شاهزاده ساره دختر طلال بن عبد العزیز" اشاره کرد که خواستار پناهندگی از دولت انگلیس شد، همچنین اعلام خبر سفر مرسی به عربستان سعودی.
همچنین وی مرگ "نایف بن عبد العزیز"، ولی عهد سابق سعودی و جایگزینی "سلمان بن عبد العزیز" را پیشاپیش خبر داده بود، غیر از آن وی قبل از اینکه نایف بن عبد العزیز به ژنو برود خبر آن را داده بود، همچنین خبر مرگ وی را نیز مجتهد قبل از دیگران داده بود.
وی همچنین نوشته بود: دو نفر از برادران ملک عبد الله هر یک در ازای دریافت 350 میلیون دلار از ولایتعهدی به نفع سلمان بن عبد العزیز صرف نظر کردهاند.
مجتهد همچنین خبر داده بود: ملک عبد الله به سرعت سلمان بن عبدالعزیز را انتخاب کرد، زیرا نگران بود اینباره نتواند اوضاع را تحت کنترل خود درآورد.
مجتهد درباره جزئیات ماجرا میگوید: پس از مرگ سلطان بن عبدالعزیز، ملک عبد الله فقط از چهار نفر از شاهزادگان یعنی مشعل، متعب، عبد الرحمن و طلال نگران بود، زیرا بقیه کسانی که از نایف بزرگتر بودند، اعتراضی نداشتند.
مجتهد به طور مستمر جابه جا میشود و از یک رایانه استفاده نمیکند و بیشتر فعالیت وی در فاصله 10 شب تا 12 شب و آن هم در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (یعنی آغاز تعطیلات هفتگی در عربستان) است.
بیشتر مواردی که وی به آنها میپردازد، عربستان و مصر است. اما نکتهای که قابل توجه است وجود فردی مشابه المجتهد در دیگر کشورهاست.