عليرضا دائمي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا، در نشست خبري خود درباره دلايل طولانيشدن تعيين قيمت تمامشده آب در كشور با اشاره به اينكه طرحهاي تامين آب با توجه به پراكندگي جغرافيايي هر كدام به صورت مجزا تجديد ارزيابي ميشود، گفت: قيمت تمامشده آب هر يك از پروژهها براساس هزينههاي تامين، انتقال، تسويه و توزيع هر پروژه متفاوت است.
وي با اشاره به اينكه قانون نيز تاكيد كرده قيمت تمام شده براساس پراكندگي جرافيايي تصويب شود، افزود: مطالعات وزارت نيرو تاكنون نشان ميدهد در قسمت شرب متوسط قيمت تمامشده آب در كشور حدود 900 به ازاي هر متر مكعب است.
دائمي با اين حال تاكيد كرد: قيمت تمام شده آب با اين حال از بسياري از كشورهاي دنيا پايينتر است و اين درحالي است كه در كشورهاي ديگر قيمت تمامشده بين 1.5 تا پنج دلار در نوسان است كه تمام اين قيمتها از مردم دريافت ميشود.
** قيمت تمام شده آب كشاورزي 85 تومان است
سرپرست معاونت آب وزارت نيرو همچنين در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا، درباره قيمت تمام شده آب در بخش كشاورزي گفت: با توجه به نوع نگاه تامين آب كشاورزي تاكنون قيمت آب دريافتي از اين بخش بسيار ناچيز بوده است و چيزي حدود پنج تا 10 تومان به ازاي هر مترمكعب آب دريافت ميشود كه نسبت به هزينه آب بسيار ناچيز است. اين درحالي است كه براساس مطالعات انجام شده تاكنون قيمت آب كشاورزي براي شبكههاي مدرن آبياري و زهكشي حدود 85 تومان است كه البته ممكن است اين قيمت برحسب منطقه و براساس مولفههاي متعدد تاثيرگذار در آب متفاوت باشد.
** ميخواهيم افزايش قيمت آب تدريجي و با آرامش باشد
سرپرست معاونت آب وزارت نيرو در پاسخ به اين سوال كه در شرايطي كه دولت اعلام كرده امسال قيمت حاملهاي انرژي از جمله آب افزايش نخواهد داشت، برنامه وزارت نيرو براي جبران كمبود درآمدهاي خود چيست؟ گفت: يكي از معضلات جدي بخش آب به كشور تعرفههاي پايين آب تاكنون بوده است. اين در حالي است كه هدفمندسازي يارانههاي حاملهاي انرژي اجتنابناپذير است و قيمتها طبق قانون ظرف پنج سال بايد به قيمتهاي تمام شده برسد.
دائمي ادامه داد: اين درحالي است كه دولت اختيار روش اجراي قانون را در دست دارد و اين دولت است كه تعيين ميكند كه حاملهاي انرژي طي اين پنج سال با چه مكانيزمي به قيمتهاي خود برسد.
سرپرست معاونت آب وزارت نيرو تاكيد كرد: مديريت بخش آب كشور تاكيد دارد كه افزايش قيمت آب به صورت تدريجي و با آرامش صورت بگيرد تا فشاري به مصرفكنندگان وارد نشود.