کد خبر: ۶۴۷۴۶
زمان انتشار: ۱۴:۰۲     ۱۲ تير ۱۳۹۱
در حالي كه عربستان در آستانه‌ي ماه رمضان، صدور رواديد براي حجاج ايراني و چند كشور ديگر را متوقف كرده است، اما سازمان حج و زيارت كشور، يازده روز بعد، اين اتفاق را در اطلاعيه‌اي اعلام كرد و حالا گفته است كه تا پايان امروز (دوشنبه، 12 تيرماه) اين مشكل را حل مي‌كند.
ايسنا، ساعات پاياني روز جمعه اطلاعيه‌اي از سوي سازمان حج و زيارت ايران در انتقاد از قطع صدور رواديد براي حجاج ايراني منتشر شد و صبح روز شنبه اين خبر در صدر اخبار روز قرار گرفت. اين در حالي بود كه چنين خبري در رسانه‌هاي عربي و غربي وجود نداشت. پس از اطلاعيه‌ي سازمان حج و زيارت ايران نيز هيچ واكنشي از سوي عربستان سعودي صورت نگرفت و تا كنون دليل مشخصي از سوي اين كشور براي اين اقدام اعلام نشده است. حتا از نام چند كشوري كه گفته مي‌شود همراه ايران، مشمول توقف صدور رواديد زائران در ماه‌هاي پاياني عمره شده‌اند، خبري نيست!

سازمان حج و زيارت كشور نماينده‌اش را در عربستان مأمور كرده است تا به اين موضوع سريع‌تر رسيدگي كند. غلام‌رضا رضايي ـ معاون اين سازمان ـ هم از قول مساعد مسؤولان وزارت حج عربستان برای برطرف شدن این مشکل خبر داده است.

مسعود مجردي ـ مدیرکل حج و زیارت استان خراسان رضوی ـ كه از مديران با سابقه‌ي حج و زيارت است، دليل اين اتفاق را تأخير در ارسال رقم طلب یا همان کد ثبت‌شده در برگ رواديد اعلام كرده و گفته است: «هیچ کارشکنی از ناحیه‌ي کنسولگری عربستان صورت نگرفته و دو طرف به‌دنبال حل مشکلی که از طریق سیستم ایجاد شده است، هستيم.»

توقف صدور رواديد براي زائران ايراني در حالي رخ داده است كه مقامات حج كشور پيگير افزايش جمعيت زائران اعزامي در عمره تا «يك ميليون» نفر بودند، چراكه مي‌خواستند با اين كار از مدت انتظار زائران در نوبت‌مانده كم كنند؛ اما سقفي كه عربستان براي عمره‌‌ي ايران تعيين كرده است، جمعيتي بيش از 700 هزار نفر بود. سازمان حج و زيارت سهم ايران در عمره‌ي امسال را بيش از 800 هزار نفر اعلام كرده بود. گفته مي‌شود، مقامات دو كشور درباره‌‌ي افزايش سهميه‌‌ي عمره‌ي امسال ايران، توافق اصولي كرده بودند.

در خوشبينانه‌ترين حالت بايد گفت كه ظاهرا توقف صدور رواديد براي زائران ايراني از سوي شركت سعودي كه مجري اين كار است به‌دليل كامل شدن سقف تعداد زائران ايراني در عمره‌ي امسال بوده است. اين در حالي است كه با توجه به تحولات منطقه و مسأله‌ي سوريه، تنش‌ها ميان ايران و عربستان شديد شده است تا جايي كه بسياري از كارشناسان منشأ اقدامات اخير عربستان در قطع صدور رواديد و اعدام تعدادي از زندانيان ايراني در بند اين كشور را كه بدون اطلاع ايران صورت گرفت، سياسي مي‌دانند.

با اين حال، سازمان حج و زيارت اعلام كرده است كه «اعزام‌ زائران را تا 17 تير ادامه مي‌دهد و تا رفع مشكل قطع رواديد، به اعزام آن گروه از زائراني كه رواديد دارند، مي‌پردازد.»

براساس اعلام رضايي ـ معاون سازمان حج و زيارت ـ تا كنون رواديد پرواز زائران در تاریخ‌های دهم، یازدهم و دوازدهم تيرماه صادر نشده و پروازهای 17 و 18 و 19 تيرماه به روزهای دهم، یازدهم و دوازدهم تغییر یافته است.

وي گفته است: اين سازمان از اولویت‌های بعدی و رواديدهاي صادرشده استفاده می‌كند تا زمانی که سیستم به حالت عادی برگردد.

همچنين مشاهده‌هاي خبرنگار ايسنا از فرودگاه مهرآباد نشان مي‌دهد كه پروازهاي عمره همچنان انجام مي‌شود و متوقف نشده است.

ستاد عملیات عمره‌ي سازمان حج و زیارت کشور كه در مکه‌ي مکرمه است نيز روز امروز (دوشنبه) اعلام كرد: تا کنون 664 هزار و 563 نفر از زائران ایرانی در قالب چهارهزار و 863 هزار کاروان به سرزمین وحی اعزام شده‌اند.

به گزارش ايسنا،‌ با توجه به جايگاه اسلامي عربستان به خاطر شهرهاي مكه و مدينه ضروري است تا اين كشور اين جايگاه معنوي و بين‌المللي را نزد مسلمانان حفظ كند و از هرگونه اقدام در كم‌رنگ كردن اين جايگاه و ارتباط دادن آن به مسائل دوجانبه‌اش با كشورها يا مسائل منطقه‌يي اجتناب كند.

وزير حج عربستان همواره بر اين مسأله تأكيد كرده است كه ايراني‌ها جزو منظم‌ترين زائران هستند و بارها آن‌ها را به‌عنوان الگو مطرح كرده است. مقامات حج ايران نيز همواره تلاش كرده‌اند موضوع حج و عمره را به دور از حاشيه‌هاي سياسي پيگيري كنند.

نماينده‌ي بعثه‌ي مقام معظم رهبري نيز بارها در اين‌باره تأكيد كرده كه مسائل سياسي در حج تأثير نگذاشته است.

قاضي عسكر حدود يك‌ماه پيش در مراسم توديع و معارفه‌‌ي رييس جديد سازمان حج و زيارت گفته بود كه «ما در بدترين شرايط سياسي، بهترين عمره را برگزار مي‌كنيم و هيچ مشكلي براي ما پيش نيامده است.»

حبيبي‌تنها ـ نماينده‌‌ي سازمان حج و زيارت در عربستان ـ هم در پاسخ به اين دغدغه‌ها و نگراني‌هايي كه درباره‌ي احتمال اثرگذاري شرايط سياسي كنوني بر جريان حج و عمره وجود دارد، به خبرنگار ايسنا گفت: ما در عربستان شرايط خاصي را نمي‌بينيم و روال عادي است، زائران هم بدون مشكل مي‌آيند.

انتظار است كشوري كه داعيه‌‌ي ام‌القراي ديني را در جهان بر دوش مي‌كشد و خانه‌ي خدا در قلب آن واقع شده، حق جمعي از مسلمانان را براي سفري كه به آن توصيه‌‌ي الهي شده است، به گروكشي‌هاي سياسي وارد نكند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها