به گزارش فارس شبکه روسی "راشا تودی" با انتشار مقالهای از طرح وزارت دفاع آمریکا برای ساخت و به کارگیری حشرات جاسوس خبر داد.
نویسنده این مقاله در اینباره مینویسد: یک پشه و یا یک حشره کوچک روی گوش شما، دیگر تنها آزاردهنده نخواهد بود. بلکه اینها میتوانند یکی از هواپیماهای بدون سرنشین باشند که این بار در دستههای بزرگ و به شکل حشرات جاسوس به سمت شما آمدهاند.
* پرواز حشرات زیر ذره بین
محققین در تلاش برای تولید هواپیماهای بدون سرنشین جاسوس که دیدن و یافتن آنها مشکل باشد، در حال شبیهسازی و تقلید از طبیعت هستند.
اخیرا آزمایشگاه "گرسپ" دانشگاه "پنسیلوانیای" آمریکا 20 روبات پرنده بسیار کوچک را به نمایش گذاشت که قادر به پرواز، و تغییر جهت سریع هستند. این روباتها این توانایی را دارند که در محیطهایی که موانعی نیز در آنها وجود دارد، با هم حرکت کرده و هدایت شوند.
پرندههای نمایش داده شده در آزمایشگاه گرسپ |
این یک گام دیگر در جهت دور شدن از تجهیزات پرنده سنگین و کاملا مجهز و یا روباتهای انساننما، و حرکت به سمت دستیابی به تجهیزات بسیار کوچک و قابل کنترل از راه دور است. در حالی که هواپیماهای بدون سرنشین کنونی قدرت مانور مناسبی نداشته و نمیتوانند در ارتفاع پایین حرکت کرده و با سرعت مناسب عکسالعمل داشته باشند، این تجهیزات جدید قادرند به دقت فرود آمده و مجددا به سرعت شروع به پرواز کنند. نظامیان آرزو میکنند تا بتوانند روزی از این تجهیزات به عنوان عنصری موثر در تاکتیکهای جنگی استفاده کنند، و حتی به کمک آنها بتوانند از کشته شدن افراد در سوانح جلوگیری کنند. از این تجهیزات همچنین میتوان برای دریافت اطلاعات از در مورد افراد و یا تسلیحات موجود در مناطق نظامی و انبارهای مهمات استفاده کرد.
گزارشی که در سایت "نتورک ورد" منتشر شده نشان میدهد که تحقیقاتی در زمینه مهندسی معکوس با هدف طراحی حشرات ماشینی که میتوان از آنها برای عملیات شناسایی در جنگها و جستوجوی قربانیان گیر افتاده در زیر آوار استفاده کرد، در جریان است.
این دانشمندان به همین جهت در حال بررسی نحوه پرواز حشراتی هستند که در زمانهای بسیار دور زندگی میکردهاند، و نحوه پرواز آنها در طول بیش از 350 میلیون سال تکامل یافته است.
"ریچارد بامفری" یکی از جانورشناسانی است که در مصاحبه با روزنامه انگلیسی دیلیمیل عنوان کرده است که در حال بررسی نحوه تکامل بال حشرات در طول 350 میلیون سال است.
او در اینباره به دیلیمیل گفت: با یادگیری این درسها، یافتههایمان این امکان مهندسی آیرودینامیک نسلی جدید از تجهیزات تجسس را فراهم میکند، چراکه اینها (حشرات ماشینی) نظیر حشرات کوچک بوده و مانند آنها نیز پرواز میکنند، و کاملا با محیط اطراف خود همخوان میشوند.
* آمریکا در آرزوی دستیابی به حشرات جاسوس
مدتهاست که تجهیزات پرنده ریز و یا هواپیماهای بدون سرنشین مینیاتوری توجه وزارت دفاع آمریکا را جلب کرده است.
از سال 2007 و پس از آنکه تظاهرکنندگان ضدجنگ در آمریکا عنوان کردند که اشیایی سنجاقکمانند و هلیکوپترهای کوچکی را در حال پرواز بالای سر خود مشاهده کردهاند، آمریکا به داشتن برنامهای محرمانه برای ساخت حشرات جاسوس متهم شد. هنوز هیچ آژانس دولتی رسما نپذیرفته که در حال توسعه و ساخت حشرات جاسوس است، اما برخی مقامات و سازمانهای خصوصی وجود چنین برنامههایی را تایید کردهاند.
در سال 2008، نیروی هوایی آمریکا تجهیزات پرندهای در سایز زنبور را به نمایش گذاشت که در حین پرواز، عکس و فیلمبرداری، و حتی حمله به مظنونین و تروریستها قابل یافتن و شناسایی نبودند.
در همان سال، آژانس تحقیقات نظامی دولت آمریکا، سمپوزیومی را با موضوع "حشرات، رباتها، بورگها (موجودات شبه)، و تسلیحات بیولوژیکی"، برگزار کرد.
همزمان صحبتهایی از طراحی "ارنیتوپرها" که پرندههایی بر اساس طرحهای "لئوناردو داوینچی" بود، مطرح شد و عنوان شد که این تجهیزات نیز از سال 2015 آماده ایفای نقش خواهند بود.
آزمایشگاه روبوتیک هوشمند "لاکهید مارتین" هم از طرح تولید هواپیماهای جاسوسی با نام "سامارای" پرده برداشت. این نسل از تجهیزات جاسوسی که شکل ظاهری آنها نظیر دانه گیاه "افرا" است، این امکان را به نیروهای آمریکایی میدهد که با پرتاب آنها و حرکت بومرنگی آنها، عکسهایی آنی از اطراف دریافت کنند.
طرح مفهومی ربات پرنده سامارای |
ربات بومرنگی سامارای |
روبات بومرنگی سامارای |
راشا تودی در نهایت به این نکته اشاره میکند که در این مسیر آمریکا تنها نبوده و فرانسه، هلند و اسرائیل نیز به دنبال دستیابی به چنین تجهیزاتی هستند.