کد خبر: ۶۲۲۱۲
زمان انتشار: ۱۳:۰۳     ۳۱ خرداد ۱۳۹۱

یکی از ابتکارات شهید چمران که باعث رعب و وحشت نیروهای عراقی شده بود، استفاده از قوطی‌های کنسرو و پر کردن آنها با کاه و روغن سوخته بود که آنها را در داخل رودخانه کارون می‌ریخت و شب‌ها عراقی‌ها احساس می‌کردند چندین هزار قایق ایرانی در کارون در حال حرکت هستند.

به گزارش فارس، مراسم گرامیداشت مقام علمی شهید «مصطفی چمران» با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمعی از معاونین این وزارتخانه، تمدن استاندار تهران، مهدی چمران رئیس بنیاد شهید چمران و رئیس شورای اسلامی شهر تهران، حجت‌الاسلام ادبی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، امراللهی مترجم رساله دکترای شهید چمران، جمعی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی و خانواده شهید چمران شب گذشته در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور برگزار شد.
 
*شهید چمران نابغه دانشگاه برکلی آمریکاست
 
در ابتدای این مراسم، امراللهی مترجم رساله دکترای شهید چمران در سخنانی اظهار داشت: هنوز بعد از 30 سال از شهادت شهید چمران بسیاری از فرزندان و جوانان ما شخصیت بزرگ شهید چمران را درک نکرده‌اند اما دانشجویان رشته‌های فنی دانشگاه‌ها با تمام وجود نسبت به این شخصیت علمی و عرفانی ابراز احساسات می‌کنند که این یک کار خدایی در وجود آنها است.
 
وی ادامه داد: حضرت امام (ره) درباره شهید چمران فرمودند "او کسی بود که با عقیده پاک، خالص و به دور از وابستگی به جریانات سیاسی جهاد خود را آغاز و به پایان رساند و جان خود را در راه عقیده خویش فدا کرد و با سرافرازی زیست و با آبرو نزد خداوند رفت".
 
امراللهی تصریح کرد: شهید چمران دوره مهندسی الکترونیک خود را در دانشکده فنی با موفقیت به پایان رساند و در سال 1336 به کشور آمریکا رفت و در آنجا در رشته گداخت هسته‌ای در دانشگاه برکلی و با رساله باریکه الکترونی در مگن‌کرون با کاتد سرد، با بالاترین نمره فارغ‌التحصیل شد.
 
وی افزود: شهید چمران یکباره با همه دانش فراوانی که داشت از آمریکا به سوی مرزهای صور در نزدیکی مرز اسرائیل و لبنان رفت و به عنوان یک معلم به آموزش جوانان آنجا پرداخت.
 
* چمران شاگرد اول همه دوران تحصیلی و نظامی است
 
 
 
امراللهی بیان داشت: شهید چمران در دوران جنگ تحمیلی خدمات زیادی کرد که از جمله آن ساخت موشک‌های زیرآبی 6، 9 و 12متری بود. یکی دیگر از ابتکارات او که باعث رعب و وحشت نیروهای عراقی شده بود، استفاده از قوطی‌های کنسرو به جا مانده در منطقه و پر کردن این قوطی‌ها با کاه و روغن سوخته بود که آنها را در داخل رودخانه کارون می‌ریخت و شب‌ها عراقی‌ها احساس می‌کردند چندین هزار قایق ایرانی در کارون در حال حرکت هستند.
 
شهید چمران وقتی در دانشگاه برکلی آمریکا در حال تحصیل بود، هارتمن استاد دانشگاه و خالق ادب هارتمن از او با این عنوان یاد کرد «مصطفی یک نابغه است».
 
وی یادآور شد: شهید چمران پایان‌نامه دکترای خود را با عنوان باریکه الکترونی در مگن‌ترون با کاتد سرد، ارائه کرده و در رشته گداخت هسته‌ای از دانشگاه برکلی فارغ‌التحصیل می‌شود اما علاوه بر پیشرفت در مسائل علمی در مبارزات مذهبی و سیاسی با توجه به اینکه از بورس تحصیلی نیز محروم می‌شود اما شاگرد اول همه دوران تحصیلی بوده و در دورانی که به فعالیت‌های نظامی در لبنان و ایران می‌پردازد نیز شاگرد اول این دوران نیز است.
 
امراللهی تصریح کرد: شهید چمران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پادگان امام علی (ع) را در سعدآباد تاسیس کرد و در آنجا عده زیادی از جوانان را آموزش نظامی داده و به منطقه پاوه برد و به مبارزه با منافقین پرداخت. وی در حقیقت سنگ‌بنای خودکفایی در وزارت دفاع را بنا نهاد و ستاد جنگ‌های نامنظم و واحد مهندسی این ستاد را ایجاد کرد.
 
*ادبی: شهید چمران حقیقت زندگی را برای همه ما معنا می‌کند
 
حجت‌الاسلام ادبی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور نیز در سخنانی بیان داشت: شخصیت شهید چمران بیشتر از جهت حماسه و جهادی مورد توجه قرار گرفته است اما شخصیت علمی و عرفانی او نیز هنوز به خوبی و به طورکامل بیان نشده است.
 
وی تصریح کرد: شهید چمران به ابزار مادی پشت نکرد اما آن را به زمینه‌ای برای رسیدن به تعالی و رشد معنوی خود تبدیل کرد و او کسی است که بر روی قله‌ای از آتش‌نشان نشسته است که حقیقت زندگی را برای همه ما معنا می‌کند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها