کد خبر: ۵۹۳۳۹
زمان انتشار: ۰۴:۲۲     ۱۹ خرداد ۱۳۹۱
در جلسه 713 شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که سه‌شنبه ۱۶ خردادماه به ریاست علی لاریجانی برگزار شد، نسرین سلطانخواه گزارشی در مورد وضعیت نخبگان در کشور ارائه کرد.
فارس، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: یکی از روزنامه‌های صبح هفته گذشته در تیتر صفحه اول خود عنوان؛ "المپیاد مهاجرت" را بکار برده است، که همین تیتر موجب ایجاد شائبه در وضعیت نخبگان در کشور شده است.

وی افزود: در گزارشی که در صفحات داخلی این روزنامه درج شده است ادعا شده که از تعداد 225 نفر دارندگان مدال در المپیادهای جهانی، 140 نفر به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند که این تعداد 62 درصد از کل است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این گزارش معین نکرده است که این مهاجرت به کدام بازه و مقطع زمانی اختصاص دارد، که این خود یک مغالطه است.

وی افزود: نکته بعدی این است که دارندگان مدال المپیادهای جهانی 461 نفر و دارندگان مدال المپیادهای ملی که تیم‌های شرکت کننده در المپیادهای جهانی از بین آنها انتخاب می‌شوند هم 961 نفر است و اگر این روزنامه می‌خواست، یک بررسی جامع داشته باشد باید تمام این تعداد را بررسی می‌کرد.

عضو ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: ایراد بعدی، منبع این اطلاعات است که به اعتراف خود این روزنامه، منبع اطلاعات صفحات اینترنتی مربوط به نخبگان است که این منبع موثقی محسوب نمی‌شود.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ادامه داد: در همین جدولی که در این روزنامه درج شده است، از تعداد 91 نفر که اعلام شده به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند، افرادی را داریم که در داخل از کشور به فعالیت علمی مشغول هستند و تعداد دیگری هم پس از تحصیل به کشور بازگشته‌اند.

سلطانخواه افزود: از بین 461 نفری که دارای مدال المپیادهای جهانی هستند، هم اکنون 225 نفر از بنیاد ملی نخبگان کمک هزینه تحصیلی دریافت می‌کنند و این یعنی 56 درصد از دارندگان مدال المپیادهای جهانی در داخل کشور هستند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان در پایان نیزگفت: ما گزارش کاملی از 4120 نفری که در المپیادهای جهانی تاکنون کسب مدال کرده‌اند را جمع‌آوری و وضعیت دقیق تمام آنها را نیز در بنیاد ملی نخبگان گردآوری کرده‌ایم که انشاءالله گزارش کاملی در این زمینه به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
س.احمدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۵۰ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۱
۰
۰
خوب بود حاج خانم این رو هم اشاره میکردند که قبل از انقلاب اصولا برنامه جامعی برای شناخت استعداد ها نبود و شاید همه استعداد ها به خارج مهاجرت میکردند نه بخشی از اون ها، به هر حال دنیای علم هم جدا از بقیه مسائل نیست عده ای اون طرف رو تر جیه میدهند با هر عنوانی که داشته باشند، عده ای از نخبگان هم واقعا برای کسب دانش بیشتر به خارج میرن، تعدادی برای پول، جمعی هم می مانند و با همین امکانات کشور و شرایط موجود به افزایش دانش خودشون و کشورشون ادامه میدهند، همه جای دنیا هم همینطوره، مهم اینه که اولا رشد چشمگیر دانش در کشور بعد از انقلابو شناخت بیشتر این استعداد ها بعد از انقلاب صورت گرفته و اگر بهصورت نسبی بسنجیم ، اونچه که با تمام این مهاجرت ها برای ایران عزیز می ماند نسبت به قبل از انقلاب غیر قابل مقایسه است.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها