آمار نشان ميدهد كه صادرات ايران به چین در سال گذشته 23.6 درصد افزايش يافته و به بيش از 5.6 میلیارد دلار رسيد. در حالي كه واردات ايران از چین با رشد 27.6 درصدي بالغ بر 7.3 میلیارد دلار شد. ايران در تجارت با چین با تراز تجاري منفي 1.7 میلیارد دلاری روبرو است.
متانول، سنگ آهن، انواع پلي اتيلن، استيرن، پارااکسيلن، اتيلن گليکول، پروپان مايع شده، سنگ کروم و کنسانتره هاي آن، بوتان مايع شده، اترهاي مونوبوتيليک، انواع سنگ، گل گوگرد، سنگ سرب و کنسانتره هاي آن، اکسي دي اتانول، فورآلدئيد، اورتواکسيلن، سنگ مس و کنسانتره هاي آن،
پوست دباغي شده، پلي کربناتها، سنگ روي و کنسانتره هاي آن، سلستيت، زعفران و چدن خام عمدهترين محصولات صادراتي ايران به چین در سال گذشته بودند.
تراکتور، موتور و قطعات آن، ماشينهاي جدا کردن يا شستن خاک و سنگ، واگن و لکوموتیو راه آهن يا تراموا و قطعات آنها، موتور وسايل نقليه، لولهای نفت و گاز، نوت بوک و قطعات آنها، انواع قطعات خودرو، ظروف فلزی براي گازهاي فشرده يا مايع شده، سوپرفسفاتها، پلي استايرن قابل انبساط و مقاوم در برابر آتش، لوله هاي بدون درز مورد استفاده در خطوط نفت يا گاز، وسايل نقليه موتوري، تاير خودرو، ماشين آلات سوراخ کردن زمين، دستگاههاي گيرنده فرستنده تلفن همراه، الکترودهاي زغالي براي کوره ها، تخته فيبر تراكمي متوسط (MDF)، ايستگاههاي مخابراتي اصلي، آنتي بيوتيکها، لودر، دستگاههاي حفاري، حشره کش، ماشين آلات به هم فشردن سوختهاي معدني جامد و خميرهاي سراميكي، بالابر، ماشينهاي ريخته گري، انواع اسباب بازی و لامپ کم مصرف نيز اصليترين محصولات وارداتي ايران از چین در سال1390 بودند.
به گزارش ايسنا بر اساس آمار سال 2011 چین بزرگترین كشور بزرگ جهان از لحاظ حجم صادرات بود. این کشور بعد از آمریکا نیز در رده دوم بزرگترین واردکنندگان جهان قرار گرفته است. چین از نظر حجم تولید ناخالص داخلی نیز بعد از آمریکا در رده دوم دنیا جای گرفته است.
ایران و چین علاوه بر 13 میلیارد دلار تجارت قانونی که با یکدیگر در سال 1390 داشتند، میلیاردها دلار نیز تجارت زیرزمینی و به اصطلاح قاچاق داشتند که اگر آمار این تجارت را نیز به صورت برآوردی محاسبه کنیم می توانیم نتیجه بگیریم که چین سهم بالایی در تجارت خارجی ایران به خود اختصاص داده است.
بسیاری از کالاهایی که از دیگر کشورها مانند امارات وارد ایران می شوند نیز در واقع تولید کشور چین بوده و به این ترتیب چین دستکم به سه شیوه صادرات قانونی، قاچاق و صادرات غیرمستقیم با ایران رابطه تجاری دارد.
رئیس جمهوری ایران هم اکنون برای شرکت در اجلاس شانگهای در چین بسر می برد و در همین حال طی چند ماه اخیر روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و چین گسترش یافته است. از جمله چند شرکت خودروسازی چین از قصد خود برای عرضه محصولاتشان در چین خبر داده اند.
چند روز پیش نیز محسن صالحی نیا، معاون امور اقتصادی و صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت از شرکت گریت وال موتورز، دومین تولیدکننده بزرگ خودرو در چین بازدید کرد.