سر شب است و جمع خانواده جمع است و پس از استراحت و گپ و گفت و صرف شام تلويزيون را روشن كردم تا ببينم شب عيدي از برنامه هاي شاد و مفيدي كه اوقات فراغت و دور هم بدونمون رو گرم تر كنه خبري هست يا نه :
شبكه يك شبكه هر ايراني ؛ ميزگرد
شبكه دو شبكه تو ؛ گفتگوي ويژه خبري
شبكه سه شبكه جوان ؛ فوتبال و پشت كوه هاي بلند
شبكه چهار شبكه فرهيختگان! ؛ ميزگرد با حضور همون فرهيختگان
شبكه تهران شبكه اميد و آگاهي ؛ بهمن هاشمي و شركاء و فيلم "ليلي با من است" كه تمام فيلمنامه و پلانهاش رو حفظم از بس ديدم !
شبكه خبر ؛ خبر
شبكه آموزش ؛ آموزش
شبكه قرآن ؛ بازپخش مسابقه قرائت قرآن
همه خيره به قاب تلويزيون و منتظر يه ويژه برنامه اي ، جُنگي ، مولودي خواني ، فيلم جذاب و جديدي !!!! انگار نه انگاركه امشب سه مناسبت زيبا با هم عجين شدن تا بهانه اي باشه واسه شاد بودن و ذكر ايام الله ! ديديم چيزي نداره گفتيم لااقل خاموش كنيم برق اصراف نشه !!
با خودم فكر كردم دربهترين حالت كنداكتور تلويزيون هيچ فرقي با ديشب و پري شبش نداشته..
جالب اينجاست كه در ايام ولادت معصومين عليهم السلام گاهي يك مولودي از محمدرضا طاهري پخش ميكنن كه اگه دروغ نگفته باشم شايد براي 10-15 سال پيش باشه ! گويا اين همه مداح و مديحه سرا و كارهاي جديدي ك هرسال اجرا ميشه به دست سازمان نميرسه. حتي از توليدات مركز موسيقي سازمان هم كه هزينه بيت المال رو در اختيار داره تا متناسب با ايام گوناگون آثاري رو ارائه بده هم خبري نيست .
خيلي بخوان متفاوت عمل كنن هرسال سيزده رجب يه امام علي پخش ميكنن ، هفده ربيع الاول يه محمد رسول الله عقاد رو پخش كنن و يا سوم خرداد و ليلي با من است و هيوا و برج مينو و ...
پرده دوم : بي شك امروزه رسانه ها بخصوص رسانه هاي ديداري و در راس آنها تلويزيون از جايگاه ويژه اي در زندگي مردم و اوقات فراغت و با هم بودنشان برخوردار است و جايگزين سهل و جذاب تري نيز از آن در دسترس همگان نيست.
از تاثيرات مثبت و منفي و جهت دهي هاي فرهنگي و اخلاقي و در مجموع سبك و مدل زندگي كه بگذريم كه بسيار هم بدان پرداخته شده است و گوش شنوايي براي تغييرات زيربنايي و محتوايي در اين سازمان عريض و طويل يافت نميشود ، القاء و انتقال بسياري از احساسات و حالات دروني اعم از ملي و ديني مانند غم ها و شادي ها و ميهن دوستي و ... از كاركردهاي انكار ناپذير تلويزيون بوده و تا حدود بسيار زيادي نيز ميتواند در روحيه جمعي خانواده ها و به تبع آن جامعه تاثيرگذار باشد.
متاسفانه سيماي جمهوري اسلامي در بهترين حالت خنثي و در حالت معمول عملكرد منفي داشته و صد در صد دافعه دارد. دافعه اي كه با جذب مخاطب به شبكه هاي ماهواره اي ختم ميشود. و جدا از المانهاي جنسي و تبليغاتي كه اين شبكه ها از آن براي جذب حداكثري مخاطب بهره ميبرند (ويا به تعبير درست تر سوء استتفا ه ميكنند) ساختار فني و كنداكتوري جذاب و مهيجي نيز دارند كه خلأ آن دربرنامه سازي ما احساس ميشود. برنامه هاي تكراري، مجريان تكراري، سخنان تكراري، فضاي سرد و خشك و بي حال برنامه ها ، فيلمهاي بسيار تكراري و...
آيا با اين شرايط باز به مخاطب حق نميدهيم كه به سمت ماهواره متمايل شود !؟ او ناگزير است چرا كه تنها زماني را كه ميتواند لحظات خوشي در كنار خانواده خود داشته باشد و ارزان و دردسترس نيز باشد كنار اين جعبه جادو و برنامه هاي شاد و جذاب آن است !
اشكال از ماست. از ماست كه بر ماست. مايي كه بودجه هاي كلان و سازماني عريض و طويل در اختيار داريم اما واقعا خروجي همان است كه بايد و ميتواند باشد !؟ هرگز ! هرگز!
پرده سوم :
تلويزيون رو كه خاموش كردم با خودم فكر كردم الآن خود آقاي ضرغامي بعنوان رئيس و مدير اين رسانه كه با چشم و دل و ذهن و وقت ميليونها بيننده گره خورده و شده يكي از اعضاء خانواده اونها ، خودش داره تلويزيون ميبينه !؟ با خانواده ؟ خبر داره امشب چه شبيه ؟ نميگم فيلم و چه و چه ... بعنوان يه بچه مسلمون مولودي كه دوست داره لااقل !! بعد ياد حديث زيبايي از اما رضا افتادم كه پيش خودم گفتم با توجه به جايگاه و تاثير كلان و تريبون ميليوني كه آقاي ضرغامي داره مخاطب واقعي امام رضا تو قضيه امشب خود ايشونه :
قال علیبنموسیالرضا (ع): «یَابْنَ الشَّبیبْ! اِنْ سَرَّکَ اَنْ
تَکونَ مَعَنا فی الدَّرجاتِ العُلی مِنَالْجَنان فاحْزُنْ لِحُزنِنا وَ افْرَحْ
لِفَرَحَنا وَ عَلَیْکَ بِوِلایَتَنا فَلَو اَنْ رَجُلاً اُحِبَّ حَجَرَاً
لَحَشرَهُ الله عَزَّوَجلِّ مَعَهُ یَوْمَ القِیامه»
امام رضا
(ع) به ريانبنشبيب ميفرمايند: «اِنْ سَرَّکَ اَنْ تَکونَ مَعَنا فی الدَّرجاتِ
العُلی مِنَالْجَنان »؛ «پسر شبيب اگر ميخواهيد در مقامات بالاي بهشت با ما اهل
بيت (ع) باشيد، اين کارها را انجام ده: «فاحْزُنْ لِحُزنِنا»؛ «با حزن و اندوه ما
محزون باشيد»، «وَ افْرَحْ لِفَرَحَنا»؛ «با شادي ما شاد باشيد»
آره حقيقت اسلام بر پايه عدالته و معناي عدالت يعني اينكه هرچيزي درست در جاي خودش قرار بگيره..
در شادي ما شاد و در غم ما غمگين باشيد..
همونطور كه تلويزيون در ايام محرم و صفر حدود دو ماه سياه پوش ميشه بايد در ولادت معصومين و اعياد نيز به همان تناسب شادي كنه تا كاركاتوري از اسلام و حقيقت زيبا و متعادل اون در "رسانه اسلامي!" پخش نشه چراكه بي شك اين يعني دفع حداكثري !! شك نكنيد.