کد خبر: ۵۵۷۹۵
زمان انتشار: ۱۱:۴۶     ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۱
آژانس بین المللی انرژی هشدار داد اجرایی شدن تحریم نفتی ایران از سوی غرب منجر به شکننده تر شدن هر چه بیشتر بازار نفت در نیمه دوم سال جاری خواهد شد.
فارس به نقل از داوجونز، دیوید فیف، رئیس بخش بازارهای نفت آژانس بین المللی انرژی گفت، اگر تحریم های غرب تولید روزانه بیش از یک میلیون بشکه از نفت ایران را متوقف کند، این موضوع منجر به شکننده تر شدن هر چه بیشتر بازار نفت در نیمه دوم سال جاری خواهد شد.

به دنبال تصویب تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا در اوایل سال جاری میلادی و در حالی که قرار بود این تحریم شش ماه بعد اجرا شود قیمت جهانی نفت به شدت افزایش یافت و به بالاترین رقم از سال 2008 رسید.

فیف که در کنفرانسی در خصوص بازار نفت در لندن سخن می گفت، اظهار  داشت، آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد بین 800 هزار تا یک میلیون بشکه در روز نفت ایران  تا ماه جولای به دلیل تحریم نفتی اروپا و تحریم های آمریکا از بازار حذف شود.

فیف اذعان کرد که با این حال در این برآورد تاثیر تحریم های اتحادیه اروپا بر بیمه کشتی های حامل نفت ایران لحاظ نشده است. لندن بزرگترین بازار بیمه کشتی ها در جهان به شمار می رود، بنابراین تحریم های اتحادیه اروپا ممکن است منجر به متاثر شدن محموله هایی غیر از محموله های نفتی ایران شود که مستقیما هدف تحریم ها هستند.

فیف افزود، آژانس بین المللی انرژی، قادر به تعیین میزان  دقیق تاثیر تحریم بیمه ای بر محموله های نفتی ایران نبوده است، اما این موضوع می تواند حجم نفت حذف شده از بازار را افزایش دهد.

تحلیلگران موسسه بارکلیز این هفته گفتند که «عدم دسترسی به بیمه های حمل و نقل دریایی تهدید وارد شدن زیانی بسیار بیش از حجم زیان وارد بر صادرات نفت ایران را افزایش می دهد.» بر اساس اعلام این موسسه، اگر روزانه به میزان 1.5 میلیون بشکه از نفت ایران از بازار حذف شود، ممکن است بهای نفت به میزان زیادی افزایش یابد.

تحریم بیمه ای اتحادیه اروپا علیه محموله های نفتی ایران در ماه آوریل نهایی شد، اما دولت انگلیس به صورت موقت معافیت هایی را از این تحریم به مورد اجرا گذاشت که به شرکت های اروپایی اجازه می دهد پوشش بیمه ای در مقابل مسئولیت شخص ثالث و زیان های زیست محیطی را در مورد کشتی های حامل نفت ایران تا اول جولای تامین کنند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها