کد خبر: ۵۴۳۱۲۳
زمان انتشار: ۱۳:۱۷     ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
تأثیر متغیرهای اقتصادی در تغییرات جدید بازار سرمایه؛
کارشناس بازار سرمایه: در صورتی که سطح ریسک‌ها از موقعیت فعلی بیشتر نشود، انتظار می‌رود مسیر صعودی بورس آغاز شود

به گزارش پایگاه خبری 598، افزایش قیمت ارز از مؤلفه‌های تأثیرگذار بر رشد صنایع بورسی است، اما با وجود ورود دلار به کانال ۹۰‌هزار تومانی به دلیل تغییرات جدید در متغیرهای اقتصادی، ریزش بورس در معاملات اولین روز هفته نیز ادامه یافت و شاخص با ریزش سنگین ۵۸‌هزار واحدی مواجه شد!

بازار سرمایه در بلندمدت ظرفیت‌های قابل توجهی برای رشد دارد، اما سایه مسائلی همانند نرخ ارز و طلا و ابهامات سیاسی و مدیریتی باعث شده است بورس تهران در کوتاه‌مدت ریسک‌های خاص خود را داشته باشد، از این رو به لحاظ فنی مشکلی برای رشد بورس وجود ندارد، اما موضوعی که فعالان بازار سرمایه را نگران کرده نااطمینانی‌های اقتصادی و سیاسی است.

فرار از بورس ارزنده

یکی از دلایل فرار از بازار ارزنده بورس، به تغییرات جدید مدیریتی در ایران‌خودرو بازمی‌گردد.

هفته گذشته باوجود هشدار بسیاری از صاحبنظران در خصوص واگذاری ایران‌خودرو به یک شرکت خاص این فرایند انجام شد. به گفته کارشناسان این مسئله یکی از دلایل ریزش بورس طی معالات روزهای اخیر است.

ایران‌خودرو با حواشی چند روز اخیر خود نشان داد احتمالاً نوسانات این صنعت بیشتر از انتظارات خواهد بود. از سویی دیگر مسئله استیضاح وزیر اقتصاد نیز ابهاماتی در خصوص بازار سرمایه ایجاد کرده است.

یکی دیگر از دلایل ریزش اخیر بورس به تصمیم برای تعطیلی‌های ناگهانی اخیر برمی‌گردد که به کاهش اعتماد عمومی به بازار سهام و آسیب‌دیدگی نقدشوندگی بازار منجر می‌شود.

در هفته گذشته بورس تهران در پی افزایش سرما و لزوم صرفه‌جویی انرژی همزمان با تعطیلی ادارات و مدارس تعطیل شد، از این رو وضعیت فعلی بورس در شرایطی که طلا و ارز و صندوق‌های طلا به راحتی در حال مسیر صعودی هستند، قابل درک است.

در واقع سرمایه‌گذاران در این شرایط به راحتی سودی را که با، اما و اگر از بورس به دست می‌آورند، در بازار طلا و ارز با ریسک کمتری کسب می‌کنند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد در شرایطی که پول خارج شده از گردونه معاملات سهام، به ارزش ۳ هزارو ۵۰۰ میلیاردتومان و سرمایه خارج‌شده از صندوق‌های درآمد ثابت حدود ۳ هزارمیلیاردتومان بوده است، صندوق‌های طلا طی هفته گذشته با ورود بیش از ۲ هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی موفق شده‌اند همچنان رکوردهای جدیدی را برای جذب پول به ثبت برسانند.

در هر صورت با ریزش روز گذشته بورس، ارزش بازار سرمایه به ۱۱۱ میلیارد دلار رسید که برای درک این میزان کافی است مقایسه‌ای با آرامکو، یکی از شرکت‌های بزرگ نفتی در منطقه داشت که با سود یک‌ساله آن می‌توان کل بازار سهام ایران شامل ۸۰۰ تا از بهترین شرکت‌های ایرانی را تصاحب کرد.

کارشناسان معتقدند انتشار پیوسته داده‌ها در خصوص ارزش دلاری بازار بورس باید به یکی از اولویت‌های اصلی سازمان بورس تبدیل شود.

به گفته آنها این امر نه تنها به تحلیلگران کمک خواهد کرد تحلیل‌های دقیق‌تر و صحیح تری ارائه دهند، بلکه زمینه‌ساز تصمیمات هوشمندانه‌تر در جهت سرمایه‌گذاری و مدیریت ریسک نیز خواهد بود.

دلایل اقتصادی ترافیک فروش بورس

محمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار سرمایه به «جوان» گفت: در صورتی که سطح ریسک‌ها از موقعیت فعلی بیشتر نشود، انتظار می‌رود مسیر صعودی بورس آغاز شود.

وی درباره دلیل نااطمینانی‌ها به بورس گفت: یکی از دلایل این مسئله عدم‌تعهد دولت به کاهش نرخ بهره بانکی به ۲۵‌درصد است که همچنان سودهای بالاتر از این نرخ پرداخت می‌شود. همچنین نرخ بهره اوراق نیز ۳۰ تا ۳۴‌درصد است که فضا را برای صعود بورس محدود می‌کند.

این کارشناس بورس در ادامه با اشاره به اختلاف قیمت دو شاخص ارزی گفت: نرخ دلار در بازار آزاد ۹۰‌هزار تومان و نرخ دلار محاسباتی برای صنایع صادرات‌محور حدود ۶۷‌هزار تومان است و این شکاف بازار را اذیت می‌کند.

اشتیاقی دلیل دیگر ریزش بورس را نزدیک شدن به پایان سال دانست و افزود: معمولاً به روال هر ساله روند صعودی قابل توجهی را در بورس مشاهده نمی‌کنیم، اما این روند از فروردین به سمت صعود تغییر می‌کند. این کارشناس بازار سرمایه نوسانات بازار رقیب از جمله ارز و طلا را از دیگر دلایل ریزش بورس عنوان کرد و گفت: رشد قیمت طلا و امنیت آن، باعث شده است صندوق‌های طلا موفق به جذب پول بالا شوند و بورس در این شرایط منقبض شده است.

نبض معاملات بورس در اولین روز هفته چگونه بود؟

شاخص بورس در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه با افت ۵۸ هزار واحدی روبه‌رو شد.

در جریان دادوستدهای روز گذشته بازار سرمایه، بیش از ۱۰ میلیاردو ۸۷۰ میلیون سهم و حق تقدم به ارزشی بالغ بر ۸ هزارو ۲۶۲ میلیارد تومان در بیش از ۳۳۳ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۵۷ هزارو ۷۸۱ واحدی در ارتفاع ۲‌میلیون‌و ۷۲۶ هزارو ۵۲۸ واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام دیروز به نام نمادهای معاملاتی فارس، فولاد و فملی شد و در مقابل نمادهای شپدیس، جم و سصف‌ها با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۵ میلیاردو ۲۸ میلیون ورقه به ارزش ۱۰۷ هزارو ۲۱۰ میلیارد تومان در ۲۰۷ هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۳۲۷ واحد افت کرد و در ارتفاع ۲۶ هزارو ۳۷۰ واحد قرار گرفت.

در این بازار هم دیروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی آریا، کگهر و نیشکر شد و در مقابل نمادهای معاملاتی مارون، تپسی و شجم بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها