به گزارش
پایگاه خبری 598، جشنواره فیلم فجر که قرار بود ویترینی از سینمای انقلاب اسلامی باشد، با تصمیمات سلیقهای مدیران فرهنگی، بیش از پیش از مسیر اصلی خود منحرف شده است. امسال برخی فیلمهای هنجارشکن که بهدلایل مختلف از حضور در بخش رقابتی بازمانده بودند، در سانس ویژهای که تنها برای اهالی رسانه در نظر گرفته شده بود، به نمایش درآمدند. اما این نمایش محدود، بیشتر از آنکه یک تصمیم کنترلی به نظر برسد، مقدمهای برای عادیسازی این آثار و هموار کردن مسیر اکران عمومی آنها در سینماهاست.
در آخرین نمونه شب گذشته فیلم «غریزه» در سانس ویژه جشنواره اکران شد؛ فیلمی که پر شده است از صحنههای اروتیک و جنسی تا جایی که گویا تنها هدف آن، ارضای غریزه شخصی کارگردان بوده است. چشم چرانیهای بیشمار، صحنههای پرتکرار شرابخواری و قاببندیهای جنسی تا جایی است که گویی هیچ خط قرمزی در تولید آن رعایت نشده است.
علاوه بر محتوای هنجارشکن، فیلم از نظر فنی نیز چنگی به دل نمیزند. ریتم کند، صحنههای اضافی و شروع دیرهنگام داستان، از اصلیترین ضعفهای این اثر است. غریزه در حالی که تلاش میکند با نمایش بیپرده ابتذال، خود را فیلمی جریانساز جلوه دهد که حتی در سادهترین اصول فیلمسازی نیز دچار مشکل است.
مسئولیت این قبحشکنیهای پیاپی و زیرپا گذاشتن ارزشهای اسلامی در سینما قطعا با وزیر ارشاد است و آیا وزیر ارشاد حاضر است در مقام پدر خانواده با دختر جوان خود این فیلم را تماشا کند؟ اگر نه، پس چطور چنین اثری در جشنوارهای که قرار بود نمایشگر فرهنگ انقلاب اسلامی باشد، اکران شده است؟