کد خبر: ۵۴۲۸۴۴
زمان انتشار: ۱۸:۵۶     ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
معاون صنایع عمومی‌ وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص ادامه ممنوعیت واردات لوازم خانگی، ضمن تاکید بر اینکه سیاست ابن وزارتخانه، رقابت‌پذیر کردن کالای ایرانی است گفت که باید کم‌کم با اتخاذ سیاست‌های تعرفه‌ای، زمینه مناسب‌تری را برای رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی داشته باشیم.

به گزارش پایگاه خبری 598، ابراهیم شیخ - معاون صنایع عمومی‌ وزارت صنعت، معدن و تجارت - امروز در نشست خبری با بیان اینکه در صنایع ایران نسبت به گذشته، تحولات شگرفی هم در سطح منطقه و هم دنیا اتفاق افتاده؛ ضمن اینکه موقعیت کشور نیز تغییر پیدا کرده است؛ اظهار کرد: جمعیت کشور ما بیش از دو برابر شده و تکنولوژی و فناوری با سرعت بسیار زیادی گسترش پیدا کرده است، اما این نوید را می‌توان داد که صنایع کشور به اندازه بازار ۸۵ میلیونی کشور، توسعه پیدا کرده است. در بسیاری از صنایع از جمله لوازم خانگی، صنعت غذا و دارو، صنایع پتروشیمی و... موفقیت‌های شگفت‌آوری داشته اما طبیعتا این موفقیت‌ها نباید متوقف شده و مغرور شویم، بلکه متواضعانه باید تلاش کرد و موفقیت‌ها به گونه‌ای ارتقا پیدا کند که درخور شان ملت باشد.

وی در رابطه با تخصیص‌ سوخت جایگزین به صنایع در شرایط ناترازی‌ انرژی که اکثریت صنایع با آن دچار چالش هستند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه وزارت صمت در این بخش، بسیار روسفید است؛ تا این لحظه، ما هیچ محدودیت از باب متوقف کردن گازوئیل برای صنعتگرای خود نداشتیم و توانسته‌ایم که مبنای تخصیص گازوئیل را از سال ۱۴۰۰ که دوره کرونا بوده و با کاهش تولید مواجه بودیم، به شرایطی در سال ۱۴۰۲ برگردیم که یک میلیارد گازوئیل بیشتر به صنایع اختصاص پیدا کند. برخی ناترازی‌ها وجود داشت که با توجه به میزان تقاضای سوخت، آن را هم تراز کردیم؛ استان‌ها را مورد بررسی قرار داده و استان‌هایی که نیاز بیشتری داشتند را تخصیص مناسب داشتیم. در دو هفته گذشته نیز اقداماتی صورت گرفت که منجر به این شد که دوباره بتوانیم درصد سوخت بیشتری را دریافت کنیم؛ هم اکنون در سامانه مربوطه بدون محدودیت‌، میزان قابل توجهی سهمیه سوخت فعال است که استان‌های ما می‌توانند سهمیه‌ای که برایشان فعال شده را دریافت کنند.

شیخ ابراز امیدواری کرد که تا شب عید، با توجه به این میزان تخصیص گازوئیلی که صورت خواهد گرفت، هیچ مشکلی را صنایع تجربه نکنند. البته به ادارات کل استانی و به صنایع هم تذکر داده‌ایم که حداکثر صرفه‌جویی را در میزان مصرف سوخت گازوئیل داشته باشند؛ بنابراین وزارت صمت در این زمینه رو سفید خواهد بود و با اقدامات و برنامه‌هایی که صورت می‌گیرد، در مسئله سوخت گازوئیل سال جاری را تا پایان، بدون دغدغه و مشکل به پایان خواهیم رسید.

معاون صنایع عمومی‌ وزارت صمت در رابطه با موضوع ممنوعیت واردات لوازم خانگی به کشور و تمدید یا عدم تمدید مصوبه ممنوعیت در سال آینده، تصریح کرد: اساساً در سیاست‌هایی که ما در وزارت صمت اتخاذ می‌کنیم، موضوع ممنوعیت واردات جزو موضوعاتی است که کارکرد اثربخشی در ارتقاء رقابت‌پذیری و بهبود صنایع ندارد؛ عمده سیاست‌های موثر و موفقی که در دنیا در حوزه سیاست صنعتی اتخاذ می‌شود، سیاست‌های تعرفه‌ای است. اکنون هم می‌بینیم که در جهان، جنگ تعرفه‌ای دوباره شدت گرفته است. با حضور رئیس جمهور جدید آمریکا، این کشور و حتی کانادا شب گذشته، اعلام کردند که به اتحادیه اروپا برای اتخاذ سیاست‌های جمعی خواهند پیوست.

شیخ خاطرنشان کرد: در خصوص جنگ تعرفه‌ای، سیاست عمده‌ای که ما در حوزه لوازم خانگی داریم این است که از طریق سیاست‌های تعرفه‌ای از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم اما بپذیرید که در شکل‌گیری این صنعت و رشد این صنعت شاید نیاز بود که ما برخی از ممنوعیت‌ها را داشته باشیم. خوشبختانه امسال بیش از ۱۰ درصد تولید لوازم خانگی تا این لحظه نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده است. عمق داخلی‌سازی در حوزه لوازم خانگی به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده و ما در حال رسیدن به تکنولوژی هستیم که بتوانیم در حقیقت کالاهای با مصرف بسیار پایین در حوزه لوازم خانگی به ویژه کولرهای آبی و بخاری‌های گازی تولید کنیم. این صنعت در یک دهه گذشته، ارتقاء بسیار خوبی پیدا کرده، اما طبیعتاً باید کم‌کم با اتخاذ سیاست‌های تعرفه‌ای، زمینه مناسب‌تری را برای رقابت‌پذیری کالای ایرانی داشته باشیم. باید این را نیز اعلام کنیم که کالاهای مربوط به صنعت لوازم خانگی ما در کشورهای منطقه، در رقابت با بهترین‌های دنیا، موفق عمل کرده‌اند؛ بنابراین لازم است که ما در این حوزه، به مقیاس تولید هم توجه کنیم.

این معاون وزیر صمت افزود: متاسفانه واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی ما واحدهای خرد و کوچک شده‌اند؛ بنابراین برای سرمایه‌گذاری بر تحقیق و توسعه و همچنین سرمایه‌گذاری بر بازاریابی و برندسازی احتیاج است که تقویت بیشتری صورت بگیرد. بنابراین سیاست کلی ما این هست در این زمینه بتوانیم مقیاس تولید را به مقیاس بالاتری برسانیم و واحدهای بزرگتری داشته باشیم تا بتوانند شکوفایی بیشتری در صنعت ایجاد کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها