به گزارش پایگاه خبری 598، ایجاد کمربند خبری برای مدیریت تصویر و بازنمایی ماجرا و حفظ هژمونی و اقتدار آمریکایی در دستور کار رسانه های غربی فارسی زبان قرار گرفته است.
البته هرکدام از رسانه ها به سبک متفاوتی سعی کرده اند که مدیریت و مهار خبری را در برنامه داشته باشند و مدل «بی بی سی فارسی» با «صدای آمریکا» و «من و تو» با «ایران اینترنشنال» متفاوت بوده است. آنسوی اخبار و نتیجه این بنگاه های خبرپراکنی معاند اما یک چیز بیشتر نیست؛ حفظ توهم اقتدار آمریکایی.
۱. تمرکز بر آتش سوزی کالیفرنیا بدون نام بردن از آمریکا گویا که این شهر و ایالت اساسا یک موقعیت مستقلی است و بار روانی ماجرا به سمت آمریکا منتقل نمی شود.
۲. ساخت نرمال خبر با اشاره به گرمایش جهانی و بادهای شدید و ارائه تصاویر ماهواره ای بدون آتش و حرارت (در برخی مثل بی بی سی) و تمرکز بر همین علل و عوامل در جهت طبیعی و عادی سازی اتفاق و مدیریت خبری بحران
۳. تراژیک سازی اتفاق و تصاویر و بازنمایی دیستوپیایی و ویران شهری و آخرالزمانی از آتش سوزی در جهت همراه سازی احساسات انسانی و افکارعمومی(مثل صدای آمریکا)
۴. سقط اثر خبر و مهار فرامتن واقعه با تمرکز حداکثری بر متن واقعه با حذف دلالت های راهبردی سیاسی و اجتماعی همچون ناکارآمدی سیستم آمریکا یا نارضایتی عمومی و بی توجهی مسئولین و...(مثل مدل ایران اینترنشنال که دامنه دادن به اخبار را معمولا دستور کار قرار می دهد)
۵. ایجاد کانال انحرافی و انداختن توپ به زمین حریف با برجسته سازی برخی صحنه های انتقادی و شبه اعتراضی محدود به چند نفر در ایران و همچنین آتش سوزی محدود در یک خوابگاه دانشجویی در اصفهان و بنوعی شبیه سازی ماجرا
۶. رقیق سازی اتفاق و کمینه سازی اثر خبر با پرداختن به موضوعات مختلف و به اصطلاح قراردادن خبر در لابلای اخبار متکثر و خنثی سازی دامنه اثر خبر
علیرضا محمدلو