به گزارش پایگاه خبری 598، بسیاری از حیوانات توانایی فعال تغییر ظاهر خود برای استتار و تطابق با محیط اطراف را دارند. اما سیستمهای مصنوعی برای تقلید از این فرآیند بسیار پیچیده بوده و به مراحل متعددی برای تشخیص محیط، پردازش ویژگیها و تغییر ظاهر نیاز دارند.
این سیستمهای استتار مصنوعی، به گفته دانشمندان، به شدت به دستگاههای الکترونیکی متکی هستند که مشکلاتی مانند ساختار پیچیده، کاربری ضعیف و هزینه بالا ایجاد میکنند.
در یک مطالعه جدید اما دانشمندان نوعی از یک ماده را ابداع کردهاند که از فرآیندی خاص به نام خودتطبیقی فوتوکرومیک (SAP) استفاده میکند. این ماده، مانند سلولهای روی پوست آفتابپرست یا اختاپوس، توانایی تطابق با محیط اطراف را دارد.
زمانی که این مواد در معرض طول موجهای خاصی از نور قرار میگیرند، مولکولهای آنها بازآرایی شده و باعث تغییر رنگ ماده میشوند. این مواد از رنگهای آلی و مولکولهایی شیمیایی به نام «ترکیبات افزایشی دهنده-پذیرنده استنهاوس» ساخته شدهاند که هنگام قرارگیری در معرض نور، ساختار و خواص شیمیایی خود را تغییر میدهند.
دانشمندان در توضیح خود آوردهاند: «این مواد در حالت اولیه خود سیاه هستند و به صورت خودکار با نور منعکسشده یا منتقلشده از پسزمینه، به رنگ دیگری تغییر میکنند.»